מיאמי בדצמבר ל-4 ימים
-
שלום לכולם
אנחנו נגיע בדצמבר ל-4ימים למיאמי .
אנחנו יוצאים לקרוז ולכן חייבים להגיע למיאמי.
התכנון הראשוני היה להגיע הרבה לפני ולטייל אבל אנחנו משפחה גדולה ומחירי השכרת הרכבים פשוט לא שפויים - החלטנו לרדת מזה.
ממה שראיתי - אין ממש מה לעשות במיאמי: אנחנו לא אנשי אומנות ומוזיאונים וכמה אפשר לשכב בחוף הים? (4 ימים זה יותר מידיי בשבילנו)
אין לנו ממש ברירה ויש לנו 4 ימים במיאמי (3 ימים לפני הקרוז + יום אחד אחריי הקרוז) - אשמח לשמוע ולקבל רעיונות מה בכל זאת יש לעשות במיאמי .... אולי פספתי משהו בחיפושיי באינטרנט.
כל רעיון יתקבל בברכה
-
כמה הרהורים לא יודע מה ההרכב או כמה גדולה המשפחה. לפי מה שאני רואה מחיר השכרת רכב במיאמי אומנם גבוהים, אבל זה אומר שזה לא שווה. אני רואה מחיר של 150 דולר ליום למיניואן. זה מהותית יותר ממחירי טרום קורונה, אבל לא בהכרח לא שפוי. בסופו של דבר הכל התייקר, ולא רק זה, אלא שאתם משלמים הון קטן כדי לטוס ולהנות מהטיול. אז רכב זה חלק הכרחי כדי להנות.
הרעיון של מיאמי הוא בלי רכב? או שפשוט להקטים את פרק הרכב ל-4 ימים במקום יותר מזה?
בכל מקרה - יש המון מה לעשות במיאמי. תלוי מה מעניין אתכם. נכון שזו לא עיר שידוע במשהו מיוחד שיש לה להציע. בעיניי הישראלי המצוי מיאי שווה חופים ו/או מסיבות ו/או במקום בדרך לפארקים של אורלדנו. אבל זה לא מדוייק. זו עיר גדולה ויש בה שפע מקומות עניין. לא צריך להיות אנשי אומנות כדי להנות מהעיר. יש המום סוגי מוזיאונים שאינם אומנות. יש הופעות (גדולות וקטנות) יש כמובן שופינג, נציגות לכל תחומי הספורט האמריקאיים, אתרים ממשלתיים (של המדינה או פדרליים), אוניברסיטאות, אטרקציות קטנות, גדולות או אקטיביות. תחשבו מה מעניין אתכם, ואני די בטוח שתמצאו.
ובלי קשר (בהנחה שיש רכב) אפשר לצאת מהעיר גם לסביבה הקרובה. האברגליידס, הקיז (לא חייבים להגיע עד קי ווסט), ומקומות אחרים.
-
לפני מספר חודשים מכרה שלי נסעה למיאמי עם בני משפחתה רק לשבוע. שאלה אותי והמלצתי לה בחום לשכור רכב, היא אמרה שתחשוב על זה. נסעה ולא הזמינה. אחרי יום/יומיים פנתה אלי טלפונית שאעזור לה למצוא רכב להשכרה כי כבר בזבזו המון כסף על אובר.
הצלחתי לה למצוא - במחירים של הדקה ה-90 - שהכי זול ומחיר סביר מאוד היה דרך חברת שלמה סיקסט, כך היה אז שמחירי השכירות כבר הרקיעו שחקים.
היא פחדה מאוד גם לגבי החניה, אבל יש חניונים של העירייה ב-15 דולר ליום או משהו כזה.
לסיכום: בלי רכב לא הייתי זז במיאמי
עוד משהו: אם שוכרים רכב, אז לוקחים ומחזירים באותו המקום, כי לפי בדיקותיי הרבות כל חברות ההשכרה גובות לפחות 50 דולר + מס על לקיחה במקום אחד במיאמי והחזרה במקום אחר באותה העיר
-
אנחנו 7 אנשים + 7 מזוודות + טרולים.... אין מצב שנכנס במיניוואן.
לפני שנתיים היינו 6 אנשים ולקחנו את הרכב 8 מקומות הכי גדול שהיה ונדחקנו בקושי רב מאוד.
מה שאומר שנצטרך לקחת 2 רכבים - המחירים הם 900-1200$ לרכב אחד ל-5 ימים. זה המון המון כסף ועם כל הצער שבדבר (ויש המון צער כי היו לי תוכניות לטיולים ) אני לא הולכת להוציא 2000$ על רכב.
אז נשארנו בלי רכב, במיאמי .... לא ממש הצלחתי למצוא שום דבר סופר מעניין, שום אטרקציה WORTH MENTIONING....
-
היי, כמו שבדיוק הסברתי ל"אנשים טובים" :
אנחנו 7 אנשים + 7 מזוודות + טרולי - לפני שנתיים היינו 6 אנשים ולקחנו את הרכב 8 מקומות הכי גדול שהיה ונדחקנו בקושי רב מאוד.
מה שאומר שנצטרך לקחת 2 רכבים - המחירים הם 900-1200$ לרכב אחד ל-5 ימים. זה המון המון כסף ועם כל הצער שבדבר (ויש המון צער כי היו לי תוכניות לטיולים ) אני לא הולכת להוציא 2000$ על רכב.
אני מבינה משניכם ששלושת הימים האלו הולכים להיות אתגר אמיתי .....
-
באופן אישי הייתי מעדיף לשלם גם 2000$ ולהפיק את המקסימום מימי הטיול שלי במיאמי במקום לשבת במלון 5 ימים ולהתבאס. גם ככה לשהות שם יש עלות לא קטנה (לינה, אוכל, שווי ימי חופשה של המטיילים וכו).
וכמה יעלה לשנות את הטיסות?
-
נתחיל בזה שאני מסכים מאד עם עמיחי. בהנחה שהימים במיאמי הם נתון שלא מעשי לשנות כרגע, נבחן רגע שלוש אלטרנטיבות:
להישאר במלון בלי לצאת בכלל 3 ימים. העלות היא עלות המחייה הבסיסית (מלון, אוכל, ביטוח, כביסה וכדומה) - נניח 300 דולר ליום? עלות ההגעה / עזיבה של המלון (100-200 דולר למוניות האלה לחלק ל-3 ימים זה 50 דולר ליום?) חלק יחסית בעלויות הקבועות (טיסה, הגעה לנתב"ג, אולי ציוד ותרופות, אולי דרכון ויזה לילד הקטן) -נניח עוד 300 דולר? ושווי ימי חופש (תלוי בכם כמובן) נניח עוד 250 דולר? תחליפו הכל במספרים שלכם, אבל כל מספר בין 400 ל-1000 דולר יכול ללכת. זה מחיר יומי לשבת במלון ולפתור תשבצים כל היום.
לצאת מהמלון בקטנה (ברגל או באוטובוסים) לאתרים ליגה ג' - לא יודע מה תוספת העלות, אבל בוודאות כל העלות בסעיף הקודם עדיין בתוקף.
לשכור רכב ולטייל באטרקציות מעניינות יותר - העלות הקודמת + עלות רכב/חניה/דלק + עלות אטרקציות
בלי קשר לזה, אני לא מתחבר למספר 2000 דולר. אני בוחן רגע את החלק הראשון - 3 ימים. אני רואה באתר של אלומה (אלאמו ישראל) מחיר של 623 דולר למיניואן ל-72 שעות (האם זה באמת 72 שעות?). כלומר 1300 דולר לזוג רכבים, או 730 דולר לרכב אחד + זוג מוניות למזוודות למלון. כלומר אחרי הנחיתה 4 לוקחים מונית למלון בעוד ששלושה הולכים לשכור רכב ומעמיסים אותו בכל המזוודות ונוסעים גם למלון. משאירים את כל הציוד במלון ומאוותו רגע כולכם נכנסים באוטו אחד. ובדרך לקרוז - אותו דבר. יותר מזה, אפשר אולי להניח שמחיר המונית שהוספתי הוא פחות ממחיר המוניות במקרה שתוותרו על האוטו (פחות - כי בלי אוטו צריך שתי מוניות או ואן). אז סביר שלמעשה תשלמו פחות מ-623 דולר. פשוט נעגל את המחיר ל-600 או 200 ליום.
עכשיו כבר אפשר להשוות את המספרים של המחייה היומית עם ה-200 דולר האלה ולראות אם זה שווה לנו. תלוי מה אתם כן מוצאים לעשות במיאמי.