טיול לנפאל בחגים
-
@dregev03 וואי.. אם אני אחליט ללכת על הכיוון שאתה ממליץ ואולי באמת לנסות לחסוך כמה מדרגות, הטרק עדיין יהיה יפה ? אני לא מפספסת הרבה מהדרך עם כל הקיצורים האלה ?
לא עדיף לי לעשות את הטרק כמו שהוא עם המדרגות בתקווה שהברך לא תעשה לי בעיות ומקסימום אם ארגיש שאני באמת לא מסוגלת אז נמצא פתרון באותו רגע .
במהלך הטרק אני מניחה שיש גם עצירות, והפסקות בקטנה לא ?
-
ויאטנם מול נפאל אלה שתי תרבויות שונות, ואת משווה גם בין שתי תקופות שונות. תיירות היא מהתחומים החשובים בנפאל, והקורונה שינתה שם את השוק. בחלק מהמקומות שעברתי בהם בסתיו הייתי המטייל הראשון אחרי שנתיים קורונה, ואלה מקומות שהתבססו על תיירות, וככה כל מני מדריכים שפגשתי בדרך. באחד הימים בקטמנדו החלטתי שאעשה טיול מודרך בקטמנדו, 'שלום' שידכו לי מדריך וצירפתי אלי זוג ישראלים. כשדיברנו איתו על 'נפלאות הקורונה', ראו עליו כמה הוא נרגש וגם הוא טען שזאת ההדרכה הראשונה שהוא עושה פוסט קורונה. אז יכול להיות שעם הסוכנויות זה אותו דבר- יש כאלה שלא שרדו או התאימו עצמן למצב, ויש כאלה שלוקחים את ההזדמנות בכל הכח
-
לא מדובר על קיצורים בכלל, אם כבר אז קצת להיפך וזה יהיה לפחות יפה כמו הדרך מאולרי שאותה לא הלכתי אבל מבחינה טופוגרפית לא יכולה לתת את הנופים
-
הירידה דרך סיקה, הומלצה לי לפני 7 שנים על ידי תאי שהיה מנהל הפורום והיא מרהיבה עם נופים פתוחים לאנאפורנה ולדאולהגירי ההר החמישי בגובהו בעולם
-
ההנאה מהנוף מובטחת. בטח שיש הפסקות נוף והתרעננות. זה שלא מסע כומתה... את עם פורטר אז אם רואים שמתעכבים קצת, אפשר לבקש יפה שיתקדם ליעד וישריין לכם מקום בגסוהאוס
-
מה ש @dregev03 הציע, זה אחלה לגמרי. לא יפגע לך כל כך בחוויה.
לגבי מה שהציעו לך עמק טמנדו אז בקהטפור בהחלט מענינת אבל אפשר גם לעשות את הטרק בעמקטמנדו (בלי מדרגות
)
למשל Nagarkot -> Dhulikhel -
@תומר מכל אלה שהתכתבתי איתם עד עכשיו, עושה רושם ש- 'שלום' הם באמת מקצועיים עם הרבה רצון לעזור ועל זה מגיע לך תודה ענקית ששידכת לי אותם
הוא הציע לי אם אני רוצה שהם ידאגו לי למקום שינה ואוכל אבל הבנתי שכדאי לי וזה אפשרי לעשות את זה לבד, מה אתה אומר ?
אני גם ככה לא בונה על האוכל שלהם ( אני גרועה באוכל .. ) בטח לא במהלך הטרק. אני אקח איתי חטיפים, שוקולדים ומנות חמות
מצד שני אני אומרת, אני אגיע לכפר ואתחיל לעבור בין גסטהאוסים ?
מה הכי נכון לעשות ?
אני רוצה לעשות אומגה ואולי גם מצנח אני רק תוהה כמה זה בטוח לעשות שם ?? מצד שני, אני יכולה לעשות גם בפוקט. מה אתה אומר ?
-
@hil לא יודעת למה אבל דווקא מהמקומות האלה פחות התלהבתי.. לא ממש עשו לי את זה

אני מעדיפה ללכת לגן הבוטני godawari וגבעת פולצ'ןקי phulchowkl נראה מקום מאוד יפה, זה יכול להיות טיול כוכב, חצי שעה מקטמנדו
-
רוב פעילויות האוסטרים מבוצעות על ידי מיומנים או חברות זרות. לא אמורה להיות בעיה בטיחותית. הייתי משאיר לפוקט. אפשר להסתדר לבד עם לינה לאורך הטרק, ופשוט מסתובבים רגע בנקודת הלינה ובוחרים. לרוב הרמה והמחירים די אחידים, וההבדל העיקרי הוא באנשים אז אפשר להכנס לזה שמוצא חן יותר, או שמי שמדבר איתך 'עושה לך את זה' בעניין האוכל יש את איטריות אינסטנט 'צ'אומיין' שהם שמים רגע במים עם תוספת ירק או משהו
-
*פעילויות האקסטרים
-
את די חייבת להזמין אוכל, אחרת הפורטר שלך יהיה בבעיה ועדיף לך להזמין סתם דל באט מאשר להתחיל לשאול כמה זה בלי לאכול..
-
מה הקשר?
-
@hil אני לא מסוגלת לאכול את האוכל שלהם, אין לי בעיה להזמין לו וברור שאני אזמין אבל רוב הסיכויים שאני אצמד לחטיפים שלי
-
@תומר תודה על כל המידע , עזר לי מאוד לסדר כמה סימני שאלה וחוסר הבנה שהיו לי בראש .
בינתיים אני ממשיכה להתכתב עם 'שלום' בנוגע לטרק ועוד כמה דברים שאני רוצה לסגור מולו .
מתחילה לסגור כמה בתי מלון וטיסות בתחילת הטיול , את השאר אני כבר אסגור שם .
היום אני הולכת למרפאות למטיילים לראות אם צריך חיסונים , כדורים ומה שבניהם , מקווה שלא
באמת מקווה שהכול יעבור בשלום במיוחד הטרק ושהברך לא תעשה לי בעיות (זה הפחד הכי גדול שלי אבל יהיה בסדר
)תודה ענקית
-
בכיף. אם הם ממשיכים את אותה צורת עבודה מעונת הסתיו, אז 'שלום' הם כתובת טובה גם במהלך הטרק ושאר הדברים בנפאל, אם נוצרות בעיות או כל דבר אחר. בגלל שהלכתי לבד במסלול קצת יותר מורכב מהרגיל, הם היו סוג של מוקד מקומי אפילו ברמת העדכון (מיוזמתי ומיוזמתם)של איפה אני נמצא על המסלול ואיך אני יחסית לתכנון. הברך זו אחת מהסיבות לצאת לטרק בתחילת השהיה בנפאל, ככה אם תראי שמנוחה תעזור תוכלי להשאר על המסלול עוד יום. אבל בנושא הזה את יודעת יותר טוב ממני, בטרקים יש הרבה עניין של מודעות עצמית והקשבה לגוף ועצם זה שדיברת על זה עם הפיזיו' שלך על זה מרמז שאת בראש הנכון
-
את לא צריכה להזמין לפורטר אוכל או לינה. זה חלק מהסכם העבודה. יש מצב שהוא אפילו לא יישן באותו מקום שאת ישנה בו, ובכל מקרה הוא משלם על דברים העשירית מחיר. יש תעריף 'נפאלי' ויש תעריף תיירים, ושלא יקשקשו לך בנפאל- זה לא קשור למחירי הובלה (מנסיון)....
-
@תומר בגלל זה שיניתי את המסלול והקשבתי לעצה שלך, אני מתחילה קודם את הטרק ואז שאר הדברים אבל להגיד לך שיהיה לי ימים נוספים למנוחה? לא נראה לי
כל יום מתוכנן עד החזרה לקטמנדו ומשם אני טסה לבנקוק שזאת טיסה שאני סוגרת כבר בארץ , לא בא לי להתעסק עם זה שם .
הסיבה היחידה שבעצם הלכתי לפיזיותרפיסט פרטי ולא דרך קופת חולים העגלות האלה וסליחה מכבודם אבל זאת האמת.... זה בגלל הברך ומאז שאני אצלו , אני הרבה יותר טוב אפילו כבר חזרתי לריצות במסגרת הפיזיותרפיה

אני יודעת שאני לוקחת סיכון קטן אבל מטבעי אני אופטימית ומקווה לטוב ואוי ואבוי לי אם לא יהיה שם טוב
אתה יודע אולי כמה זמן לוקח לעשות בדיקת PCR ואם יש אפשר לעשות בקטמנדו? הכוונה לפני שאני טסה לבנקוק
-
@תומר לפי התוכנית של 'שלום' הוא כבר הכניס את העליות האלה לחשבון לפי מה שראיתי, אתה אומר שזה לא בסדר?( עוד לא סגרתי כלום )
איך אפשר להתווכח על דבר כזה אם הוא אומר שזה מקובל ואני צריכה לשלם ? זה סוג של take it or leave it
אם אני זוכרת נכון עלות הטרק היא בערך 230 דולר לכל אחת . סביר לא?
-
'מקובל' זה לא 'חייב' וזאת דרך להרוויח עוד כסף. לפי מה שאני יודע על התייר חובה רק לשלם על הפורטר נסיעות. מה שבטוח, סהנפאלים מתנהלים לפי מחירון שונה לגמרי, והוא לא יהיה בבעיה. מצד שני, 230 דולר ל5 ימים עם פורטר זה נשמע בסדר. ברוב מקומות הלינה אפשר לעשות pcr במלון/גסטהאוס בבוקר ולקבל תוצאה למלון עד אחרי הצהרים. ד'א, בקטמנדו שווה לקפוץ לגג של 'יוג הוסטל' לקראת שקיעה. אפילו אם לא ישנים שם. מסרת ל'שלום' ד'ש ממני?
-
@תומר ,תיקון טעות, 270 דולר לכל אחת ל-4 ימים . עכשיו הוא שלח לי את הסיכום .
מדריך שיודע אנגלית
2 פורטרים ,גם אמורים לדעת לדבר אנגלית ( יכולתי לבחור פורטר שלא מדבר אנגלית ואז העלות היא נמוכה יותר אבל בשביל עוד 3$ ליום, זה שווה .
ג'יפ
אישור כניסה
ועוד כמה מיסים שהממשלה מחייבת, לטענתו....
במייל הבא אני אמסור לו ד'ש ממך , רק להגיד תומר? הוא ידע על מה אני מדברת ? זרוק עוד איזה עצם שהוא יבין שזה אתה