תכנון מסלול שבוע וחצי- שבועיים בהודו
-
זוג צעיר מתכנן טיול של שבוע וחצי שבועיים בהודו.
חשוב לנו לראות את הטאג' מאהל לכן החלטנו לשנות את היעד ממומביי לדלהי. השאלה היא איך לתכנן פחות או יותר את הטיול ועם מי אפשר להתייעץ סוכן\ מרכז למטייל?
אוהבים טבע ונופים אך יש נקע ברגל שלא מאפשר טרקים ארוכים וקשים.
השאלה לגבי רמת פינוק ולגבי מחירים של מלונות עם בריכה פרטית או נופים ייחודים מה מומלץ באזור דלהי או אגרה ולאן מומלץ עוד לנסוע באיזור הזה?
מבחינת אוכל, מה מומלץ לחיך הישראלי? האם יש עוד סגנונות פופולריים חוץ מאוכל הודי מסורתי?
אשמח להמלצות אישיות או על סוכן תודה רבה לעונים. -
השאלה הקריטית היא מתי? הודו גדולה והעונות שונות מאד.
דלהי יכולה להיות בלתי נסבלת עד כדי בריחה משם לא משנה המלון שתשהו בו.
מה רמת ההוצאה שלכם? את שואלת על מלונות טובים (עם בריכה). יש מצאי טוב שלהם.
לגבי אוכל - יש בהודו מכל הסוגים. רק צריך לחפש אותם. יש מסעדות טובות ויקרות.
תחזרי עם תאריכים ויעזרו לך כאן לתפור טיול. אם יש לכם ניסיון בטיול ללא מדריך תסתדרו בהודו.
חברות תיירות עדיף לדעתי לקחת בהודו. בארץ אנשים ממליצים על פליי איסט כבעלי ניסיון טוב בארגון טולים.
-
מצטרף לקודמי. השאלה הראשונה היא איך אתם רוצים לטייל. האם מדובר בטיול תרמלאי - תחבורה ציבורית, אכסניות וכו'. או האם אתם רוצים טיול מפנק של מלונות טובים ועם נהג צמוד. כמובן יש אפשרויות שונות באמצע. אם אתם חושבים להעזר בנהג מקומי, לפחות לחלק מהטיול אני ממליץ בחום על אמיט בהאט מ-"דרייב נורת' אינדיה", תוכלו לקרוא עליו המלצות בטיפים בלמטייל. אנחנו נעזרנו בשירותיו הן לקבוע את תכונית הטיול, הן להזמין מלונות, טיסות פנים וכו', והן כנהג צמוד שידע להתאים לנו את הטיול תוך תנועה לצרכים שלנו, ואפשר לנו יותר חופש של ניהול הזמן שלנו שכן היינו אדונים לעצמנו. אם זה מעניין אתכם זה הטלפון שלו, יש לו ווטסאפ ואנגלית מצויינת: 919717740194+ וזה האתר שלו https://www.drivenorthindia.com/
-
@רוני-סופר באזור ספטמבר או אוקטובר. באיזה חודש יותר מומלץ לדעתך?
-
@אורוני הרמה היא אמצע כן מםנקת ולא בסיסית אך לא יוקרתית מדיי. כן חושבים שנחעזר בנהג ולא בתחבורב ציבורית. ולא אכסניות אך לא חייב מלונות יוקרה. הכיוון הוא יותר לטייל ופחוץ לשבות במלון. אולי יומיים של בטן גב וגם השאלה איפה מומלץ
-
הייתי מנסה משהו רגוע כמו :
- טיסה למנאלי (יש שדה שעתיים וחצי משם). מנאלי אחלה מקום לנחיתה רגועה בהודו.
- התגלגלות דרך שימלה או אם יש (כבר לא זוכר), אז אוטובוס ישיר לדראמסלה/דראמקוט
- דראמסאלה לאמריצר.
- אמריצר לדלהי ברכבת (ואפשר אולי רק שם מלון קולוניאלי מפואר) ומדלהי לטאג׳ בגיחה יומית. חוץ מיומיים באמריצר, אפשר להקדיש 3-4 ימים בייתר המקומות.
-
באוקטובר אמורה להסתיים העונה הרטובה וגם יהיה פחות חם באמריצר ודלהי. במנאלי ודראמסטללה יהיה מזג אוויר טוב
-
Dear Friend,
Namaste & Greetings from Travel Agent in INDIA (TAI).....!!!!!
We are pleased to share some suggestions for your tour to INDIA.
Almost after travelling 100 Kms in India you will find a new variation Food, Customs, Traditions & Languages. Every city has different point of attractions, therefore you will find something different from previous destination.
Travelling itinerary Suggestions: Route 01 (Rajasthan - Forts, Palaces & Temples): 2 Nights Delhi - 1N Agra - 2Nts Jaipur - 2N Jaisalmer - 2N Jodhpur - 2 Nights in Jaisalmer (1N in hotel & 1N in Camp with camel ride & folk dance) - 1N Delhi - Departure
Route 02 (Himachal - Hills): 3 Nights Delhi - 2N Amritsar - 2N Dharamshala - 3N Manali - 1N Kullu - 1N Chandigarh - Departure in Delhi
Route 03 (Himachal - Hills): 3 Nights Delhi (with same day visit to Agra) - 2N Amritsar - 2N Dharamshala - 3N Manali - 1N Kullu - 1N Chandigarh - 1N Rishikesh - 1N Haridwar - Departure in Delhi
Route 04 Golden Triangle with Rishikesh: Haridwar: 2 Nights Delhi - 1N Agra - 2Nts Jaipur - 1N Delhi - 2 N Rishikesh - 1N Haridwar - Departure in Delhi
Rajasthan: best to travel October - End of February, The Weather will be best to travel Rajasthan, weather will remain cold in morning & night, Day will remain Sunny with lower temperature Himachal: December to end of March: Snowfall in most of places, April, May & June - Hot, June, July & mid August - Rainy, Rest will remain good without snow.
Swimming Pool: Usually you find the Swimming pools in almost all 4* & 5* hotels in Agra & Rajasthan. In Himachal there are very few hotels have swimming pool facility due to cold weather.
For Best quotation: Please suggest us dates of travelling, Hotel category, Please suggest any other special requirement so we can plan accordingly Travellers are couple (already mentioned),
I am a travel agent from India, I am here not to earn, I am here to provide travel related consultation with the best possible accurate information about the destinations o India, we will not charge for Consultation.
"Our company will not charge for consultation / Itinerary suggestion / Hotel Suggestion - Its Free for All travellers travelling to India." If you buy our services like: Hotels, Car Rental, Tour Packages only then we charge. Consultation is Free of Cost - just to assist you to make your tour with an ease.
We provides Free Guide Services in Delhi, Agra & Jaipur to all our guests.
We will assist you for Hotels, Car Rental, Sightseeing, Guides, Cycling tours, Tour Packages etc... - One stop shop for all your travel needs.
Feel free to contact us, We will be very happy to serve you, You can trust us as a friend of yours in India.
Thanks & Regards, Sandeep Narang +91-9911802491 (24x7 helpline) available on Call & Whatsapp [email protected] www.travelagentinindia.com
-
את עוד שם?
דרור הציע את הצפון כי דרור מת על הצפון והוא גם צודק.
אבל באוקטובר אפשר גם אחרת.
למשל ראג'סטאן. החום הכבד של הקיץ קצת נמוג (עדיין חם אבל לא לוהט) ויש הרבה עניין בה.
ביקור בג'ייפור יכול להיות חוויה מאד מספקת עם כל ששאלת עליו - לינה הגונה ואפילו מפוארת במחירים מצחיקים (בטח ביחד לישראל או אירופה), אוכל מעולה ומגוון החל מאוכל רחוב וכלה במסעדות מהודרות.
מג'ייפור קפיצה לפושקר, למרות היותה תחנת תרמילאים מפורסמת יש לה את היחודיות שלה.
מג'ייפור טיסה לדלהי ומשם לטאג', או נסיעה ארוכה אבל מעניינת.
ואפשר להוסיף עוד מקומות - למשל אמריצר שדרור הציע, ובטיסות אפשר אפילו לעוד מקומות, תלוי בזמן המוקצב.
אם תרצי אוכל לשדך לך נהג נחמד שיקח אותך את כל הדרך ומחירו יהיה הגיוני ללא צורך בסוכנות תיווך.
תתקשרי אלי בפרטי אם תרצי ואז אבדוק איתו זמינות וכאלה דברים.
-
רוני הצעתי מקומות שהכרתי אבל אתה מכיר הרבה יותר. אני זוכר שבתחילת השנה עוד דיברת על זה שאולי במאי תיסע. אני עדיין חושב על החגים אבל עד אז יש לי עוד נסיעות ודברים שצריכים להתבהר ולכן עוד לא הזמנתי כלום בעצמי….. והכיוון הפעם יהיה שוב לצפון אבל הפעם בדגש ספיטי. מה שהפתיע אותי מאוד בפעם שעברה זה דראמסאלה ואמריצר. אני לא נמשך לבניינים יפים ומונומנטים ולא איש רוחני במיוחד אבל אמריצר בדגש מקדש הזהב ממש הפתיעו אותי. המוזיקה הסיקית במקדש וסביבו כבשה אותי. בכלל יש בהודו משהו שמצלמות לא רואות ולי לא קל לשים עליו אצבע
-
בכיף.
אכן מקדש הזהב זו חווייה אחת במינה ויצא לי להיות שם פעמיים מפעימות.
דבר איתי לגבי ספיטי. אני הייתי מוסיף קינור וספיטי (או בכוון ההפוך).
-
הנה אני מדבר רוני.
כרגע כשתאי וצביקה לא פה, נראה לי שתסכים לקחת על עצמך את תואר המומחה לספיטי (ויסלחו לי צילה וגולני שכבר בקושי נכנסים).
אני חושב להתחיל מלה, גם כי זה מקום שאני מאוד אוהב וגם כדי להגיע לספיטי אחרי הסתגלות....... הבן הגדול שלי יהיה איתי והוא מתנגד להעמסת ציוד על בהמות, מה שמביא להחלטה על כפרים ועיירות שמהן כדאי לעשות טיולי כוכב רגליים בספיטי. אשמח להמלצות. מספיטי אמשיך כמובן לקיהנור וכנראה לדראמסאללה ואמריצר לסיום כדי "להיטען". וסתם מסקרנות, אתה יודע משהו על תיירות בקשמיר בימינו?
-
מומחה? קטונתי. את תאי, גולני וצילה אפשר לגרור לכאן, הם בפייסבוק.
גילוי נאות - בקינור וספיטי טיילתי ב 2010. לא חושב שהרבה השתנה.
ועוד נקודה - אני טיילתי בקינור-ספיטי ברכב עם נהג. גולני בלוקלים עם טרקים. זה אולי יתאים לך יותר.
אם אתה יוצא מלה אז בעצם אתה עושה שני מסלולים נפרדים:
מסלול לה - מנאלי שעיקרו הדרך המדהימה (לא עברתי בה בפעמיים שהייתי באזור) עם מעבר ההרים Taglang La. זו דרך שאורכת בין יומיים בנסיעה מאומצת לארבעה בקצב איטי יותר. מכיוון שמנאלי נמצאת מרחק קצר מהרוטאנג פאס (בדרום המסלול הזה) הקרוב לחיבור בין שני המסלולים אין טעם לא לעצור במנאלי למנוחה קצרה והצטיידות בפרמיט להמשך.
מסלול ספיטי - קינור. מתחיל במנאלי. חלקו הראשון, ספיטי, מדברי עם כפרים יפהפיים ובתחתיתו נהר הספיטי. הוא מסתיים בקונפלואנזה של נהר ספיטי ונהר סוטלאג' על יד הכפר נאקו.
חלקו השני הוא עמק קינור הירוק שעובר בכפרים משגעים עם הסטיה המהממת לכפר צ'יטקול. החלק הזה מסתיים בעיר הגבוהה מוכת הקופים - שימלה.
למסלול זה צריך להקדיש לפחות 10 ימים אם אתה עם רכב צמוד וללא טרקים. בלוקלים הזמן מתארך ולטרקים צריך להוסיף בהתאם.
זהו. זה חומר מספיק להתחלת גיבוש הטיול שלך.
-
אני חושב שקים בטיולים שלו עובר בשימלה
-
רוני אדבר עם המומחים בפרטי אם הם לא באים לכאן....... הכיוון שלי: 1. הסתגלות 5-6 ימים בלדאק כולל טרק סטוק ונסיעה מלה לקיילונג (את הקטע היפיפה דרך הרוטאנג עשיתי בבוקר אחרי התאונה שהייתה לנו בלילה בדרך מלה באוקטובר 2019. משם אני חושב (במירוץ נגד החורף) לנסוע לספיטי דרך קונזום לה (צילה?). שם אני צריך להיזכר בשם של הכפר "בכניסה" המערבית לספיטי. את נאקו אני זוכר שכולם ציינו בקצה המזרחי של ספיטי ושם בטוח אעצור. השאלה היא איזה עוד "בסיסים" לכוכב יש בספיטי, כי כאמור אני מחפש טיול שמבוסס על גיחות יומיות.....
-
היי דרור שמעתי את ״קריאתך״
הירידה מ קונזום לה למקום שנקרא באדאל… ב 2009 היו שם כמה אוהלים שסיפקו ארוחת בוקר לעולים מאגם צ׳נדרה טאל… בספיטי אנ- התמקמתי בקזה באכסניה http://sakyaabode.com/ מאז עברו הרבה מים בנהר וגם בעיירה בטח עוד הצעות… משם בחלק ברכב ירידה רגלית או טרק יומי וחזרה לאכסניה … יש גם אפשרות ב קי שם יש גם אפשרויות לינה …
לינגזה חובה ללכת … אפשר לבקש הסעה למקום ולחזור ברגל…
כאמור קי שווה.ביקור …
אני הייתי בשנה ש דאלאי למה נתן שיעור בקזה והיה עומס של תיירים… בכל זאת ניתן לעשות טרקים יומיים ולא לפגוש קהל … היום מי יודע…
שינמלהאני לא אהבתי … מה שכן כדאי לעבור רוואלסאר … צו פמה …
אם אינני טועה כבר שלחתי לך פעם חלק מהפרטים האילו… הרבה זמן עבר … לנאקו לא הגעתי … כי יצאתי לטרק הבבה פאס וסיימתי מעבר למיקום המנזר…
ביקרתי ביתר המנזרים בדרך … דאנקאר טאבו קי וכמובן ב לינגזה עם הבודהה הענק שצופה לטיבט…
חזרתי ברכבת לדלהי כי הסיבוב שלי לפני הטרק התחיל אמריצאר המשיך לסיר (בן-דוד של ידידי קונזנאג היה שם במנזר של השרפה) ומשם לתחילת הטרק ואז את ספיטי בדרך ללאדאק…
היו זמנים שהיו יפים ומהנים …
מקווה שגם אתם תהנו… לטרק צריך בהמות… אבל הן חייבות להיות במצב טוב …בלאדאק הסוסים מטופלים טוב … לפני טרק הבבה פאס בהימצ׳אל סירבתי לשני סוסים שלא ניראו בעיני במצב טוב והבעלים נאלצו להחליפם… זהו דרור …
-
כמו שצילה אמרה.
מה עוד?
אחרי שעוברים ממערב למזרח את קונזום פאס מגיעים ללוסר. שם נתקעתי בגלל סחף הכביש.

ב 2010 עוד השתמשו שם במורס להזעיק עזרה

משם אתה מגיע לקי גומפה לא לפני שעצרת בכפר הציורי קיבאר.
ואז קאזה - עיר המחוז.
משם לדנקאר עם מנזר-מלון ששווה מאד ללון בו.

אבל לפני כן ומאד קרוב תגיע לקונפלואנזה של נהר ספיטי עם נהר פין.

במעלה נהר פין, חלק דרך כביש סלול, אפשר להגיע בטרק לעמק פרוואטי - למניקראן ולקסול ומשם למנאלי.
לא טיילתי במסלול זה אבל יש צעירים שעושים אותו (בדרך כלל מפארווטי לקיר גנג'ה). אני לא יודע עד כמה מסוכן שם אבל היו שם אבדות.
אחרי שתעבור את טאבו תגיע לנאקו עם האגמון היפה שלה ושם תסיים את עמק ספיטי.

-
אלופים! אני קוראת בהערצה! כן רוני - גם אתה יה מצטנע

-
ענבר, רק שתדעי שדרך ההלכים הגבוהה זה טרק מאתגר!
-
תודה ענבר.
דרור,
אני מבין את הרצון לקצר. רק קח בחשבון שהאיש עם המורס בלוסר צריך לקבל פרמיט לכניסה לספיטי.
ואת זה תצטרך להוציא, כנראה, במנאלי.
אבל אולי גם בלה. אתה צריך לבדוק את זה לפני היציאה דרומה.