צפון קליפורניה בתקופת החגים
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים,
מתכנן טיול של כ-3 שבועות בצפון קליפורניה בתקופת החגים. טבע בעיקר, מסלולי יום, לינות מתחלקות בין קמפינג ומלונות. המסלול:
יום 1 - נחיתה בסן פרנסיסקו בצהריים, איסוף רכב, קניות ציוד ואוכל ולינה באיזור Modesto
יום 2 - נסיעה ליוסמיטי, מתלבט אם לנסוע דרך כביש 120 עד טיוגה או לנסוע מסביב דרך Sonora Pass ואת כביש 120 לעשות כשאני עובר ללינה בעמק. לינה בחניון פרטי ליד Lee Vining או בתוך הפארק בחניון Tamarack Flat שנמצא בערך בחצי הדרך בין העמק ל Tenaya Lake. יש לי הזמנה לשניהם.
יום 3 - איזור טיוגה - מסלול יום. לינה ב Lee Vining/Tamarack Flat.
יום 4 - איזור טיוגה - מסלול יום. נסיעה לעמק ולינה בחניון Upper Pines.
ימים 5-6 - איזור העמק. לינה ב Housekeeping Camp. בינתיים לא הצלחתי להשיג מקום בחניון רגיל. ממשיך לנסות.
יום 7 - השלמות אם צריך (מדלג על חורשת מריפוסה בגלל הביקור בסקויה) והתקדמות לכיוון סקויה וקינגס, לינה באיזור שבין פרסנו לפארק, כרגע יש לי הזמנה ב Reedley.
יום 8 - נסיעה לקינגס קניון ומסלול יום, לינה בחניון Sentinel בקינגס.
יום 9 - נסיעה דרומה לכיוון סקויה, גרנט גרוב, איזור ג'נרל שרמן, מורו רוק בשקיעה, לינה בחניון Lodgepole.
יום 10 - מסלול יום באיזור סקויה, לינה בחניון Lodgepole.
יום 11 - נסיעה ללאס וגאס
יום 12 - לאס וגאס
יום 13 - לאס וגאס
יום 14 - נסיעה צפונה דרך כביש 395, לינה באיזור Mammoth Lakes
יום 15 - המשך על כביש 395 עד אגם טאהו, לינה ב South Lake Tahoe
יום 16 - מסלול יום (כנראה באיזור Desolation Wilderness), לינה ב South Lake Tahoe
יום 17 - נסיעה לפארק לאסן וולקניק וביקור, לינה בחניון בפארק
יום 18 - המשך בלאסן ונסיעה למפלי Burney לשקיעה ולינה בחניון בפארק או בקרבת הפארק
יום 19 - Mccloud Falls, Hedge Creek Falls, Castle Crags State Park, התחלת נסיעה לכיוון Redwoods, לינה ב Ashland/Medford בדרום אורגון
יום 20 - המשך נסיעה וביקור ב Redwoods, לינה בחניון בפארק
יום 21 - המשך ביקור ב Redwoods ולינה בחניון בפארק
יום 22 - נסיעה דרומה על קו החוף, לינה בדרך (Mendocino?)
יום 23 - נסיעה לשדה והחזרת רכב לקראת טיסה אחה"צ חזרה ארצה
והשאלות:
1. האם כדאי לעשות את העיקוף דרך Sonora Pass?
2. האם לישון בחניון פרטי ב Lee Vining (חוויה פחות מרגשת) או ב Tamarack Flat שם החסרונות הם דרך לא סלולה של כ3-4 מייל עד לחניון מהכביש הראשי, והמרחק מאיזור Tenaya Lake שם מתחילים המסלולים המעניינים ביומיים שלי באיזור הזה של הפארק. יש לציין שעוד לא הצלחתי להשיג כניסה בתאריך ההגעה (יוצא יום שישי) ולינה ב Tamarack נותנת לי אישור להיכנס גם בלי הפרמיט.
3. מסלולי יום באיזור טיוגה - כרגע אני על Clouds Rest ביום הראשון ו- Cathedral Lakes ביום השני. המלצות אחרות? האמת שקצת מרתיע אותי לעשות את Clouds Rest כמסלול הראשון בטיול כולו. הבנתי שהוא קצת קשוח ואני לא מגיע בכושר שיא.
4. מסלולי יום באיזור העמק? אני די בטוח שאחד מהם יהיה מסלול ה 4 מייל לגליישר פוינט. ביום השני מתלבט בין מסלול ארוך נוסף מול כמה מסלולים קצרים באיזור העמק. אשמח להמלצות.
5. מסלול יום מומלץ בקינגס קניון? באיזור סקויה אני חושב שאעשה את Lakes loop.
6. כביש 395 - עצירות מומלצות? מסלולים קצרים מעניינים? אולי מסלול ארוך יותר ששווה לשנות בשבילו תוכניות? כרגע אני על גבעות אלבמה ו- Hot creek geological site לצילומי שקיעה. ביום השני כדאי לעצור ב Bodie?
7. האם יומיים בפארק רדוודס זה יותר מידי אחרי כל הסקויות של הסיירה? אם לא, איך כדאי לחלק את הביקור והלינה בפארק? לישון יומיים באותו החניון או לחלק?
8. המלצה לעצירות קצרות ולינה בדרך חזרה לסן פרנסיסקו על החוף? צריך להיות במיקום שאוכל להגיע ממנו למחרת עד 13:00 לשדה התעופה בסן פרנסיסקו
9. אני אוהב לצלם. אם יש המלצות לנקודות מומלצות לצילום (מעבר ל obvious כמו tunnel view ביוסמיטי), אשמח.
אם יש רעיונות לשיפור, אשמח לעצות.
תודה רבה,
אבי
-
אבי שלום
ראשית כל הכבוד לעבודת ההכנה של תוואי טיולך.
עד שימצא "איש/ת קליפורניה" שיוכל/תוכל לשמות המקומות הלא כל כך ידועים שציינת
רציתי להתייחס ליום 19-
1- נשמח מאוד לקבל ממך כשתחזור התרשמות מיעדי היום הזה
2- מדוע בחרת לחצות לאורגון אשלנד/מדפורד , האם בשביל יום 20 לבקר ב-Oregon Caves National Monument & Preserve,
לפני ההגעה לרדווד סטייט פארק?
ראה מיקום המערה במיפוי המצורף-https://goo.gl/maps/FvYEnaLduEBH2KzN8
מוני
-
היי מוני
תודה על התגובה.עברה תקופה מאז שביקרתי בפורום, נחמד לראות שרוב החברים עדיין כאן.
1 - מבטיח לחזור עם רשמים.
2 - בחרתי בדרך הזו רק בגלל שהיא נראית כמו הדרך היחידה להגיע לרדוודס מכיוון צפון ולהימנע מנסיעה כפולה על החוף. לא תכננתי להגיע ל Oregon Caves, האמת היא שבכלל לא שמעתי על המקום. אם תגיד שהדרך מכיוון כביש 5 דרומה ואז כביש 299 יותר מעניינת, אשקול לשנות את המקטע. המרחקים די דומים בשני המקרים.
-
אבי'לה, אם אתה יכול לעלות ל Aloha Lake ב Desolation Wilderness זה מסלול יום נהדר!!! חפש בבלוג שלי )אני כרגע בעצמי מטיילת( הלכתי את המקטע כחלק ממשהו ארוך יותר אבל תבדוק שם. טם אתה מצליח איכשהו לשלב גם את Mt Tallac )אותו בלוג, אבל אני לא חזרתי באותו יום...) מה טוב! תהנה!!!
-
היי ענבר

קראתי את הבלוג שלך בזמנו כמובן, וגם שמרתי את ההמלצות שלך מלפני כמה שנים כשהייתי אמור לצאת לטיול דומה ונמנע ממני לנסוע בגלל פציעה. בזמנו זה היה אמור להיות טיול של Backcountry בעיקר, הפעם מגיע בכושר לא אופטימלי אז החלטתי על טיולי יום כדי לחסוך את המשקל על הכתף. לפי המלצתך דאז באמת חשבתי לעשות את המסלול ל Mt Tallac. לדעתך Lake Aloha עדיף כמסלול יום? שילוב של השניים זה כבר 30 ק"מ ו1300 מטרים טיפוס, קצת גדול עלי ביום אחד.
תהני בטיול! ארה"ב?
-
אבי שוב שלום
ראשית אשלנד בחירה טובה שלך ולא הייתי משנה
לגבי המערות -
נמצאות במרכז השיש של -mount elijah(הר אליהו)-גובהו 1220מ'
המערות הן מאבן גיר, היוצרות צורות מופלאות, והן מכונות "אולמות השיש של אורגון",
עוברים בין בין טורי עמודים וקמרונים, כשנטיפים משתלשלים מכיפות ומחופות.
הארוך באולמות מגיע ל-76 מ', ויש אולם בשם paradize lost מגיע לגובה 18 מ'
הסיורים מודרכים בקבוצות בנות 16 משתתפים ונמשכים שעה ורבע.
לידיעתך
אם במקרה יכול להיות רלוונטי לך ,כדאי להתעדכן באתר שלהם כי זאת למדנו
שהרבה אתרים בארה"ב שינו כללים אחרי הקורונה כולל שגם כאן נדרשת הרשמה מוקדמת
מוני
-
-
היי אבי, אינני מכירה את המסלול לפסגת הר טאלאק מהצד שאינו לייק אלוהה אז יהיה לי קשה להמליץ... בדוק איך מגיעים להר, מכיוון אחר. הבחירה בין השניים, במידה והמסלול לפסגת טאלאק נראה לך )כי כפי שכתבת, ביום אחד את שניהם, בלי לינת שטח, זה הרבה( הבחירה היא בין מסלול פסגה עם נוף נהדר של אגם טאהו, או מסלול נפלא לאגמים בראשם אגם אלוהה...
-
תודה ענבר, אבחר לפי החשק באותו היום.
למישהו יש דעה לגבי נסיעה ליוסמיטי מסביב דרך סונורה פס? שווה את הסיבוב? אשמח גם לדעה על איך לחלק את הביקור ברדוודס והאם יומיים זה יותר מידי אחרי הביקור ביוסמיטי וסקויה?
תודה ושבוע טוב
-
לצערי עוד לא יצא לי לבקר בשמורות הרדוודס מצפון לנאפה. אבל חרשתי כמעט את כל שמורות הרדווד באזור סן פרנסיסקו, ולדעתי יש בהחלט הבדלים מהשמורות הגבוהות (היכן שצומחים עצי סקויה). בשמורות הרדווד הנמוכות יש מגוון צמחיה אחר וגם אופי אחר ליער\חורש. אם אני מוסיף לזה גם אטרקציות ספציפיות בכל שמורה (נוף מיוחד, מפלים יפים וכו) אז בטח כדאי לבקר גם בשמורת רדווד נמוכה בנוסף לשמורות הגבוהות.
לגבי קינגס קניון - שים לב שמדובר בשמורה בכלל לא קטנה. אנחנו הקדשנו לשמורה הזו יום טיול שלם שכלל כמה מסלולים די קצרים וגם ביקור ברוב נקודות העניין שם וזה לקח לנו כאמור יום שלם, בלי להוסיף שום מסלול משמעותי.
-
תודה עמיחי. היית מחלק אחרת את שלושת הימים שיש לי בסקויה וקינגס? כרגע התכנון הוא ביום הראשון לעשות מסלול יום בינוני-ארוך בקינגס, ביום השני לעבור בנקודות העניין של קינגס לכיוון סקויה דרך גרנט גרוב וג'נרל שרמן, מורו רוק, וביום השלישי מסלול יום ארוך בסקויה. אני ישן בפארק גם בלילה השלישי אז אוכל גם להוסיף קצת בבוקר לפני הנסיעה לוגאס.
-
לא, לא הייתי משנה, התוכנית טובה. תביא בחשבון שמסלול יום בקינגס משמעותו שלא תוכל לבקר בכל נקודות העניין בפארק (הכוונה לעצירות הקטנות) - אבל מצד שני בהתחשב באורך הטיול הכולל והתוכנית חלוקת הזמן שלך לפארק הגיונית.