ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. SJM
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 25
    • פוסטים 2118
    • הגבוה ביותר 122
    • קבוצות 0

SJM

@SJM

129
    מוניטין
    90
    צפיות בפרופיל
    2118
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 284193 גיל 56

SJM הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי SJM

• RE: בלוג חדש - צפון מערב ארה"ב

תודה על הפרגון חברים.

אכן משעשע עמיחי. לא ראיתי אפילו רבע ממה שיש לאיזורים הללו להציע.

תכננתי טיול לקיץ הקרוב לצפון קליפורניה שם עוד לא הייתי.. לצערי נאלצתי לבטל אותו. אולי בשנה הבאה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: Gps

ממליץ להשתמש באופציית ה OFFLINE של GOOGLE MAPS. אין צורך לבזבז כסף על GPS.

תוכל לקרוא איך כאן.

יש עוד תוכנות חינמיות עם ניווט OFFLINE. אם תריץ חיפוש תמצא את השמות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: קליפורניה יוטה קולורדו - מסלולים והתניידות

היי,

שלושה שבועות זה לא מספיק זמן בשביל לשלב גם את קולורדו.. וגם מזג האויר לא מתאים כ”כ באפריל. בשלושה שבועות באפריל-מאי אתם יכולים לעשות את המסלול הקלאסי של קליפורניה, אריזונה ויוטה.

את יכולה לעיין באתר של ענת, יש שם מסלול לדוגמא באיזור.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: עכשיו הם התחילו גם בילוסטון

זה מסלול יפה אבל לא כזה מיוחד.. לטעמי אפשר לוותר עליו בלב שלם אם התוספת של ההליכה למכונית מסבכת את העניינים. באמת לא יהיה קל לחזור מייל אחרי כל המדרגות הללו. אני עשיתי את המסלול הזה בסוף היום, והדבר היחידי שרציתי לעשות לאחר מכן זה ללכת לאכול בורגר. את המסלול השני שציינת לא עשיתי.

תמונות להמחשה:

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: צריכה עזרה גדולה בתכנון ירח דבש בארגנטינה וברזיל

לא רואה איך אתם מספיקים את כל זה בשבועיים בארגנטינה. לטעמי צריך לפחות חודש למסלול בין אושואיה לברילוצ’ה, אלא אם לא אכפת לכם לבלות את מרבית הטיול בנסיעות וטיסות. מציע בכל זאת להתמקד רק ביעד אחד. אם אתם בוחרים בארגנטינה וצ’ילה, תוכלו לקפוץ ליומיים-שלושה למפלי האיגואסו בשביל לחוות גם קצת מזג אויר טרופי.

פורסם בפורום דרום אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: גרנד טיטון

היי גלית,

אין לי המלצה מניסיון כי אני עשיתי את אינספיריישן פוינט וקסקייד קניון בסביבת אגם ג’ני, אבל תוכלי להיעזר באתר המעולה הזה: http://www.tetonhikingtrails.com/grand-teton-trails.htm

וספציפית יותר, זה נראה לי כמו אחלה מסלול למשפחה: http://www.tetonhikingtrails.com/string-lake-loop.htm

עשיתי עוד מסלולון – Lakeshore Trail ליד Colter Bay, אבל הוא כבר ממש קליל וקצר, אבל נחמד אם בא לכם משהו כזה.

אבי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: מערב ארהב באפריל

לא הבנתי איך 16 ימים אם ב17.4 אתם כבר צריכים לטוס לניו יורק. זה יוצא פחות מ16 ימים.

לגבי יוסמיטי – האיזורים שצפויים להיות סגורים באפריל הם כביש 120 שמוביל למעבר טיוגה דרך Toulumne Meadows, מריפוסה גרוב שעדיין בשיפוצים עד הקיץ ובכל מקרה הכביש לשם סגור בחורף, והכביש שמוביל לגליישר פוינט. הכביש לגליישר פוינט נפתח יותר מוקדם מהאחרים בד”כ, אז יכול להיות שהוא דווקא כן יהיה פתוח. זה משאיר פחות או יותר את איזור העמק לטיולים. מניסיוני בחורף (פברואר), שווה (מאוד) להגיע לביקור של יום וחצי או יומיים, גם אם זה רק לעמק. באפריל האיזור הזה אמור להיות בשיאו – תחילת הפריחה ומפלים בזרימה חזקה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: טיולי טבע צפונה מסן פרנסיסקו בסוף נובמבר

אני מניח שאפשרי.. השאלה היא אם זה מה שאתה רוצה. זה יהיה טיול פחות מגוון.. בעיקר נוף של האוקיאנוס וסביר להניח שכמויות יפות של גשם בדרך. אולימפיק לא כ"כ רלוונטי. הוריקן רידג' יהיה מפוצץ בשלג, בחופים כנראה ירד הרבה גשם ויהיו סערות, וביערות הגשם של אולימפיק יורד בממוצע שנתי מעל 3500 מ"מ (!) של גשם. סתם בשביל ההשוואה, בתל אביב יורד 500 מ"מ גשם בשנה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: טיולי טבע צפונה מסן פרנסיסקו בסוף נובמבר

לא רק גשומים, אלא גם מושלגים, ודרכים סגורות. מציע להגיע לאיזורים הללו בתאריכים יותר מתאימים. תוכלו לטייל על קו החוף שהבנתי שמתאים לטיול בכל ימות השנה, אבל בהרים כנראה שלא, אלא אם אתם מגיעים עם ציוד לטיולים בשלג.

אני עשיתי טיול חורפי (ינואר-פברואר) בדרום מערב (המסלול הקלאסי של סן פרנסיסקו, יוסמיטי, כביש 1, הפארקים של אריזונה ודרום יוטה, וסיום בלאס וגאס), שם מזג האויר מתאים יותר לטיול מסוג זה. אמנם קר ומושלג במקומות הגבוהים, אבל אפשרי בהחלט לעשות טיול מדהים. כמובן שתמיד יכולה להגיע הסופה המזדמנת ולהרוס תוכניות, אבל זה הסיכון שלוקחים בטיול חורפי. אני ממליץ. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: חזרתי! (יוטה-איידהו-וויומינג-מונטנה)

ענבר, איזה כיף!! תודה על השיתוף! נהניתי מאוד לקרוא ומהתמונות לפני השינה מהאוהל ביוסמיטי 🙂 נראה שאני צריך להכניס את אידהו לרשימת היעדים, ואיך גרמת לי להתגעגע ליוטה! עכשיו בא לי לשנות מסלול ולנסוע לשם לביקור נוסף.

שנה טובה וטיולים מוצלחים!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי SJM

• RE: פורום צפון אמריקה -שנה טובה וחג שמח

שנה טובה ותודה למוני ולכל חברי הפורום שמשקיעים מזמנם היקר לעזור בשמחה ומכל הלב🌹

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: חזרתי! (יוטה-איידהו-וויומינג-מונטנה)

ענבר, איזה כיף!! תודה על השיתוף! נהניתי מאוד לקרוא ומהתמונות לפני השינה מהאוהל ביוסמיטי 🙂 נראה שאני צריך להכניס את אידהו לרשימת היעדים, ואיך גרמת לי להתגעגע ליוטה! עכשיו בא לי לשנות מסלול ולנסוע לשם לביקור נוסף.

שנה טובה וטיולים מוצלחים!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: יוסמיטי באוקטובר

כדאי להגיע בכל חודש בשנה ליוסמיטי. מים במפלים כנראה יהיו מעט, אבל זה רק חלק קטן ממה שיש לפארק להציע. מה העדפות הלינה שלכם? מלון? אוהל? קרוואן?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: טיול שני - מתלבט לאן הפעם.

מסכים עם גדליהו שכבר מאוחר מידי לרוקיז. לעומת זאת, סיבוב בקליפורניה וקצת דרום יוטה יכול להיות מעולה בסוף אוקטובר אם כי צריך עדיין לשים לב למזג האויר. למשל: התחלה בסן פרנסיסקו, יוסמיטי, כביש 1, אולי ג'ושוע טרי ומשם לפייג', ציון וסיום בלאס וגאס.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: esim לארה"ב

חן חן, גם לך

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM

נראה שאפשר. אני טס בשבוע הבא 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM

מעניין ה- 26 דולר ל-10GB עם Airalo. מפתה מאוד. לפי מה שכתוב שם זה עובד על התשתית של AT&T ו T-Mobile. רק לא הבנתי אם ניתן להמשיך להשתמש בסים הרגיל במקביל בשביל לקבל סמסים ושיחות?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: גרנד קניון או גרנד קניון מערב

לגבי מה עדיף - לא הייתי בצד המערבי, בגדה הדרומית כן. זה האיזור המפותח של הקניון מבחינת תשתיות ויש שם הרבה תצפיות ומסלולי הליכה. בצד המערבי לדעתי יש את המרפסת, טיולים עם מסוק ולא הרבה מעבר לזה.

לגבי המסלול שלך - יום אחד של פניקס - גראנד קניון - לאס וגאס? זה 10 שעות רק על נהיגה. אם ניתן לחלק ליומיים אז אפשר להרכיב מסלול מעניין מפניקס דרך סדונה ו Red Rock State park, לישון בסביבת הגראנד קניון או אפילו בתוך הפארק, למחרת לבקר בפארק כמה שעות ובצהריים נסיעה ללאס וגאס דרך סליגמן, כביש 66 וקינגמן. אם לא ניתן אז אולי הצד המערבי הוא הפתרון הנכון בשבילך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: צפון קליפורניה בתקופת החגים

@עמיחי13

תודה עמיחי. היית מחלק אחרת את שלושת הימים שיש לי בסקויה וקינגס? כרגע התכנון הוא ביום הראשון לעשות מסלול יום בינוני-ארוך בקינגס, ביום השני לעבור בנקודות העניין של קינגס לכיוון סקויה דרך גרנט גרוב וג'נרל שרמן, מורו רוק, וביום השלישי מסלול יום ארוך בסקויה. אני ישן בפארק גם בלילה השלישי אז אוכל גם להוסיף קצת בבוקר לפני הנסיעה לוגאס.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM
    • RE: צפון קליפורניה בתקופת החגים

תודה ענבר, אבחר לפי החשק באותו היום.

למישהו יש דעה לגבי נסיעה ליוסמיטי מסביב דרך סונורה פס? שווה את הסיבוב? אשמח גם לדעה על איך לחלק את הביקור ברדוודס והאם יומיים זה יותר מידי אחרי הביקור ביוסמיטי וסקויה?

תודה ושבוע טוב

פורסם בפורום צפון אמריקה
      SJM
      SJM