עזרה בטיול לאלפים הצרפתיים ועמק אאוסטה
-
שלום לכולם
הזמנתי ברגע האחרון טיסה לטורינו באיטליה כאשר המחשבה הייתה לטייל שוב באלפיים הצרפתיים שביקרנו שם לפני מספר שנים. ידעתי שבאוקטובר הרכבלים סגורים אבל לא שיערתי שגם מקומות כמו פארק מרלה נקיק דיוסאז יהיו סגורים בתקופה זו. השאלה שלי האם יש למישהו מושג מה כן יהיה פתוח בעונה זו? יש איזה אתר שאפשר לברר? או פשוט לחפש באינטרנט מקום מקום? הרעיון הוא לעשות מסלול רגוע כל יום טיול של 4-5 שעות מחוץ לדירה, כאשר רוצים לקחת דירה גדולה שיהיה נעים גם להיות בה. אנחנו נוסעים בהרכב משפחתי מורחב של 8 אנשים ילדים בוגרים וגם סבא וסבתא. חשבתי על טיול בשמורת הקרקס שראיתי שפתוח, יום באנסי אולי עם אופניים ושייט, האגם הירוק. אשמח אם יש עוד רעיונות לטיולים לא ברכבלים לתקופה זו שיהיו קלים להליכה.
לגבי הלינה מתלבטים אם לישון גבוה באזור manigod שהוא מאוד מרוחק יחסית מהכל (אבל יאפשר אולי לנסוע למקומות שלא היינו בהם כמו אגם בורג'ה/ אקס לה בן, כביש D925 שהמליצו פה) או בעיירה Samoens שהיא ליד שמורת הקרקס.
בנסיעה חזור לשדה התעופה בטורינו חשבנו אולי להגיע לעמק אאוסטה. ליום בפארק Gran Paradiso או לנסוע לנסות לישון באזור 2 לילות אם אצליח למצוא דירות שם ל-6 עם 4 חדרים, כי בנתיים לא הצלחתי למצוא.
אשמח לדעתכם ולכל רעיון לדברים נוספים שאפשר בעונה זאת לעשות, גם לאופציה אחרת לטיול כאשר הנחיתה היא בטורינו באיטליה
-
הדרך היחידה היא לבדוק כל אתר ואתר בפני עצמו. לשלוח להם מייל ולא להסתמך על מידע שכתוב באתר, וגם אז...לא תמיד זה מדויק.
אזור מניגוד מקסים-אבל קצת יותר בעייתי אם הכוונה לטייל בסביבות סמואנס ושמוני.
שימי לב שאחד הכבישים המובילים אליו (מכוון קלוסס) עלול להיות סגור באם יורד שלג (קרה לי, והיה יופי של סיבוב לעקוף אותו).
בעיקרון כל מה שנמצא נמוך-הסבירות גבוהה יותר שיהיה פתוח.
-
מאד אהבנו את manigod , היינו שם בקיץ. למיטב ידיעתי-אין כל כך מה לעשות שם באוקטובר וגם להגיע לאזור אגם בורז'ה משם לא בדיוק קל ומדובר בנסיעה של מעל 70 ק"מ.
על פי האתרים יש מספר רכבלים פתוחים באזור שאמוני, בהתאם למזג האוויר וכמובן שעלול להשתנות. היום למשל סגרו את האגי דו מידי בגלל רוח חזקה.
מתי באוקטובר אתם מטיילים? ב 8 בחודש מתקיימות חגיגות הירידה מהאלפים-באנסי ובעוד מקומות ואם אתם שם במקרה שווה.
אם אתם מטיילים יותר מאוחר, אולי כדאי להתמקד דווקא במקומות יותר נמוכים, סביב האגמים וקרוב לעיירות שמספקות אפשרויות לטיולים גם במזג אוויר פחות טוב . סביב אגם בורז'ה יש כמה עיירות חביבות, וגם ניתן לטייל באזור chartreuse שהוא מאד יפה.
עוד משהו-אם לא הייתם באזורי האגמים של איטליה-הייתי שוקלת גם. סתיו יפה שם ועדיין יש לא מעט אתרים פתוחים ואפשרויות לטייל גם בגשם...
-
קלוסס
יונית תודה על התשובה. אחפש באמת יותר במקומות הנמוכים. בעיקרון לא נעולים על סמואנס ושמוני סתם פשוט אותם מכירה גם מהטיול הקודם. לא הצלחתי להבין לאיזה כבישים הכוונה. האם לכבישים המאוד קטנים שמסומנים בלבן בגוגלמפס? כי הכבישים הראשיים הצהובים והאוטסטרדה בטח יהיו פתוחים. גם נראה לי אין הרבה סיכוי לשלג בעונה הזו , זה מוקדם מדי. אנחנו נוסעים בתחילת אוקטובר. אם בכלל נצליח לטוס כי עכשיו חברת KIVI ההזויה שלחה לנו מייל שלא הצליחו להזמין לנו את המזוודות לטיסת הלוך רק לחזור והטיסה בארקיע ובלי מזוודות לא נוכל לטוס
-
@nuritd נורית תודה תוכלי לכתוב לי מה עשיתם שמניגוד בקיץ? אולי חלק מהדברים אפשר אז אוכל לבדוק. בעיקר מחפשים טיולי טבע, מפלים, נחלים. רכבלים עשינו בפעם שעברה הפעם מתכננים משהו יותר רגוע אבל אבדוק אולי נעלה על רכבל אחד לטיול, אם נחליט לא לקחת במניגוד. אנחנו נהיה ב-8.10 בחודש, איפה אפשר למצוא מידע על האירוע? אני אנסה באתר של אנסי.
אם הכוונה לאגם קומו ודומיו היינו שם בעבר אז נראה לי פחות, כי זה גם רחוק. את אזור chartreuse אני לא מכירה אנסה לבדוק עליו, תודה.
-
@nuritd תודה מצאתי את המידע על החגיגות של חזרת העדר תודה רבה
-
ממש ליד מניגוד יש הר, רכבל וסוג של אופני גלישה (סקוטרים כאלו) אבל מאד ספקנית לגבי אוקטובר.
אולי רק סופ"ש?
אפשר להגיע לאזור גראנד בורנד ופטיט בונארד (, Plateau des Glières le grand bornand)
אני התכוונתי לכביש 4D מבורנד- אל CLUSES
להקליק על Summer
ומשם על Randonnées
ויש פירוט מסלולים ומחירים מצד ימין שלהםיש מסמך PDE להורדה מצד ימין למעלה
אלו מסלולים עם מדריכים מקומיים---בנושאים שונים (יעלי הבר, הכנת גבינה וכו) לא יודעת לגבי אוקטובר
-
- באזור manigod עשינו מסלול ל אגם Lac du Charvin ו la Goenne, די ארוך וכרוך בעלייה, אבל היה שווה. טיילנו כמובן ב מעבר aravis עם ביקור במחלבה. יש גם מחלבה (או מרתף ליישון גבינות) ממש קרוב לכפר עצמו, למי שאוהב שווה לטעמי. מצאנו שהאזור פחות מתוייר ועמוס לעומת שאמוני או אנסי ומאד יפה. הכפר הרגיש לנו קצת יותר אותנטי/.
ממש כדאי להתכוונן לירידת העדרים. ואם כבר באנסי-למרות שזה יותר עמוס מאשר במקומות אחרים, לדעתי.
-
@יונית תודה רבה על הרעיונות המעולים. עוד לא הבנתי בדיוק איזה הר מדובר, כי יש שם כמה הרים. האם הכוונה לזה Rosay Gondola | activités Le Grand-Bornand- office de tourisme du Grand Bornand (legrandbornand.com)
בסוף לקחנו לינה ממש ב- le grand bornand
אבל לא נצלחתי לפתוח את מסלולי ההליכה מהקישור שלך.
בגדול אם אני רואה בגוגל שיש אזור טיולים, איך אפשר לקבל יותר מדיע עליו? בחיפוש רגיל באינטרנט לא תמיד אני מצליחה למצוא מידע למשל על רמות הקושי של המסלול, זה רק בעצם להגיע לשם ללישכת תיירות ולשאול? אני זוכרת שיש אתר שמרכז את כל הפרטים על מסלולי הליכה, רק שאני קצת חלודה אחרי שנים שלא נסענו ולא זוכרת מהו. אולי wic משהו...
-
@nuritd תודה רבה על כל הרעיונות. האם לאגן שכתבת צריך לעלות ברכבל? כי לא הצלחתי בגוגל לראות שיש שם רכבל. אם יש שם מסלולים גם יותר קלים ? במעבר שכתבת איפה טיילתם, ראיתי שיש שם אזור מדהים שנקרא Cascade du Dard האם שם טיילתם?
יריד העדרים בטוח נלך נראה ממש כיפי, האם לדעתך אפשר יהיה למצוא חניה באנסי ביום זה? ראיתי שיש גם בשאמוני ביום למחרת אבל נראה לי שעדיף אנסי כי היא קרובה אלינו יותר.
-
יש אתר מעולה בשם alltrails.com, יש בו פירוט של אינסוף מסלולים בכל מקום כמעט שעולה על רוחך. נעזרתי בו המון
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים תודה רבה אבדוק
-
האמת שאין רכבל וזו עליה ממשוכת , מתאים למי שיש לו כושר. יש שם מסלולים נוספים, לא מכירה. אנחנו נעזרים בטוריסט אינפו לקבלת המלצות. עד עכשיו תמיד היו מוצלחות. היתרון של מניגו שאפשר להגיע משם ללא מעט מקומות נחמדים, ועם זאת זה מקום גבוה ואני חושבת שבאוקטובר יהיה קצת "שומם " מדי...
-
@nuritd תודה
-
@nuritd נורית איפה מצאתם ביקור במחלבה ומרתף ליישון גבינות, לא הצלחתי למצוא ושאלתי גם את בעל הדירה והוא לא ידע להגיד לי, אמר שאין משהו באנגלית
-
-
היי שוב,
גם לדעתי אין סיור באנגלית-אבל עם קצת רצון טוב מסתדרים (ובעזרת המתרגם/אפליקציה של גוגל מסתדרים (אישית מבינה צרפתית קצת אז אין לי בעיה).
במניגו עצמה יש כמה. למשל כאן (בקיץ אפשר לבקר בחווה בהר, בחורף בכפר, אז צריך לבדוק מה קורה בסתיו). ובאזור יש המון מקוןמות דומים ולדעתי שווה להיכנס לפחות לאחד להתרשם ואולי גם לקנות..