ממליצה לך רכוש את הספר המשפחה המטיילת ביער השחור עולה רק 20שח יעשה לך סדר וייתן לך המון רעיונות. מצרפת קישור לאתר של קניית הספר
ממליצה לך רכוש את הספר המשפחה המטיילת ביער השחור עולה רק 20שח יעשה לך סדר וייתן לך המון רעיונות. מצרפת קישור לאתר של קניית הספר
המון המון תודה. מעריכה את עזרתך הרבה בטיול ללונדון וגם לאלפים הצרפתיים שהיה בקיץ
יש מגלשות אלפיניות- גם מי שלא גולש התצפית יפה שם, אבל צריך לבדוק ימים ושעות כי זה לא פחות כל הזמן.
כפי שכבר כתובו לך ערוץ וינטגר (vintgar) – BLEJSKI VINTGAR ממש מסלול יפה. מדובר בגשר עץ צר שאורכו עולה על קילומטר וחצי נבנה מעל נהר הראדובנה, 4.5 ק"מ מצפון מערב לבלד. כ-10 דק' נסיעה מבלד.
במהלך הצעידה עוברים מעל מפלים ובריכות. בסוף הצעידה מגיעים למפל גדול.
מצרפת קישור לאתר של בלאד אולי יעזור
לגבי השיט צריך לראות אם יש בעונה כזו, נראה לי תלוי במזג אויר. אנחנו היינו בסוף אוגוסט והיה טיפטוף ולא רצו להשכיר סירות
האגם מהמם תהנו
יש פארק מים גדול מאוד סמוך לגבול בין קרואטיה לסלובניה, לא היינו אבל נראה מרשים מאוד. הרבה יותר מהפארק מים במרכז הקניות.
Gora Kranjska-
עיירה עם נופים שמזכירים את שוויץ. יש שם מגלשה אלפינית לגלישה (אחת הארוכות באירופה) גם באגם בלאד יש מגלשה.
באגמים אפשר לעשות שייט, לא יודעת בני כמה הילדים אבל יש גם מגלשות לאגם בלאד עצמו.
יש פארקי חבלים רבים למשל בבלאד נקרא Adventure park Bled
למיטב ידעתי אין סוג של פארק כדוגמת לונה פארק- אבל המידע שלי הוא מלפני 7 שנים אולי השתנה.
יש מערת נטיפים גדולה ויש גם מערה קטנה יותר שאפשר להיכנס אליה בשט בתאום מראש (אם תרצי אחפש את הפרטים).
אנחנו נסענו בסוף מרץ שזה גם לא העונה (למרות שחלק מהאתרים כבר נפתחים) אבל מזג האויר לא איפשר לעשות הרבה. מצד שני הסופת שלגים שהייתה שם ומכת ברד רצינית זה דברים שלא רואים בארץ. הילדים מאוד נהנו.
אפשר ללכת למערת נטיפים (היא לא הכי מרשימה אבל סגורה)
אנחנו בילנו פעמיים בפארק המים בטיטיזי באדפארדיס הוא מדהים, יש הרבה מגלשות וחלק מדהים למבוגרים (תלכו בתורות).
אפשר לנסוע לפלדברג, עיירת סקי.
מצודת קניגסבורג בצרפת בגבול- מאוד יפה ושמורה עם כל כלי הנשק.

פליטביצ’ה זה הדובדבן שבקצפת בטיול הזה, כך שממש לא כדי להגיע אליו אחרי טיסה כשעייפים ולעשות וי אפשר ללכת לעיירה יפה באזור שנקראת רוסטוק בסלוני.
העיירה הזו מיוחדת מפלים ונחלים זורמים מתחת לבתים.
ללון קרוב לפליטביצ’ה ולהתחיל לטייל בה מהבוקר
לי, אמה ויונית המון תודה על כל המידע.
אני כנראה אזמין בסוף לברלין. תודה על כל המידע והקישורים המדהימים. זה לא מובן מאליו העזרה לכן.
יונית את צודקת את הטיול הטבע אשאיר לקיץ – גם אותו כבר צריך בקרוב להתחיל לתכנן.
שנה טובה לכולן
תודה על התשובה
ברור שזה עניין של מזל, אבל האם למשל יש מקומות שנסגרים לקראת סוף אוקטובר? מחפשים בעיקר טיול טבע למשל מסלול 7 הסולמות, טיולים בסיאינה, קניון זרנסטי וכדומה?
נראה מדהים תודה הבעיה שאנחנו גם עם מבוגרים שיותר קשה להם אז אולי באמת מחר נלך לשינגה פלטה. תודה רבה
יכולה להגיד לך רק ממה שחיפשתי, לא מנסיון, שיש את האתר הזה שמרכז את השווקים
http://www.viewlondon.co.uk/whatson/christmas-markets-london -feature-roundup-4125.html
הבנתי שיש גם בגני קיו אירוע כל יום מחמש עד 22:00 יש באתר שלהם הסבר.
לגבי לינה אנחנו לקחנו דירה, מוזיל משמעותית את המחיר ואנחנו אוהבים שיש מקרר, אם רוצים קצת דברים לילדים.
נראה לי שיהיה מאוד המוני אז כדי להזמין מקום (שוב מניסיון ומהתרשמות כאן באתר מהתורים במקומות אחרים)
תודה לכל העוזרים. מצאנו דירה גדולה ונראת מהממת במיקום מצויין. באתר חיפוש שנקרא Vrbo . חייבת לציין שאחרי שמצאתי את הדירה באתר מצאתי לפי המיקום שלה אותה בגוגל מפות ושם היה קישור ישיר לדירה. הפנייה הישירה חסכה לי 500 דולר לחופשה אז תמיד שווה לחפש אם מוצאים.
@אנשיםטובים תודה על הרעיונות אני אנסה לבדוק. אני כן מוצאת במקום רחוקים מפלאכו ולמיטב זכרוני פלאכו זה מקום טוב אמצע. האם יש מקומות אחרים שמומלץ לחפש שם דירות שיהיה במקום נוח. למרות שאם אני זוכרת טוב בכל מקום באזור שם יש נחלים, מפלים וכו אז אולי אנסה לא להתקבע דווקא לאזור פלאכו
@meravshell תודה בבוקינג לא מצאתי כלום זה בעיקר לדירות קטנות או בתי מלון.
שלום לכולן,
החלטנו אחרי 10 שנים לחזור שוב לשבוע בסוף אוגוסט לאוסטריה. בעבר היינו בחבל זלצבורג. התלבטתי אם עכשיו לבחור בטירול אבל לפי מה שהבנתי חבל זלצבורג יפה יותר מהטירול אז נבחר בחבל זלצבורג.
מנסה לחפש דירות גדולות עם נוף שכוללות 4 חדרים. האם מישהו מכיר אתר לחיפוש דירות שהוא לא AIRBNB או דירה גדולה מומלצת?
תודה
@nuritd נורית איפה מצאתם ביקור במחלבה ומרתף ליישון גבינות, לא הצלחתי למצוא ושאלתי גם את בעל הדירה והוא לא ידע להגיד לי, אמר שאין משהו באנגלית
@nuritd תודה רבה על כל הרעיונות. האם לאגן שכתבת צריך לעלות ברכבל? כי לא הצלחתי בגוגל לראות שיש שם רכבל. אם יש שם מסלולים גם יותר קלים ? במעבר שכתבת איפה טיילתם, ראיתי שיש שם אזור מדהים שנקרא Cascade du Dard האם שם טיילתם?
יריד העדרים בטוח נלך נראה ממש כיפי, האם לדעתך אפשר יהיה למצוא חניה באנסי ביום זה? ראיתי שיש גם בשאמוני ביום למחרת אבל נראה לי שעדיף אנסי כי היא קרובה אלינו יותר.
@יונית תודה רבה על הרעיונות המעולים. עוד לא הבנתי בדיוק איזה הר מדובר, כי יש שם כמה הרים. האם הכוונה לזה Rosay Gondola | activités Le Grand-Bornand- office de tourisme du Grand Bornand (legrandbornand.com)
בסוף לקחנו לינה ממש ב- le grand bornand
אבל לא נצלחתי לפתוח את מסלולי ההליכה מהקישור שלך.
בגדול אם אני רואה בגוגל שיש אזור טיולים, איך אפשר לקבל יותר מדיע עליו? בחיפוש רגיל באינטרנט לא תמיד אני מצליחה למצוא מידע למשל על רמות הקושי של המסלול, זה רק בעצם להגיע לשם ללישכת תיירות ולשאול? אני זוכרת שיש אתר שמרכז את כל הפרטים על מסלולי הליכה, רק שאני קצת חלודה אחרי שנים שלא נסענו ולא זוכרת מהו. אולי wic משהו...
@nuritd תודה מצאתי את המידע על החגיגות של חזרת העדר תודה רבה