דירה גדולה באוסטריה
-
שלום לכולן,
החלטנו אחרי 10 שנים לחזור שוב לשבוע בסוף אוגוסט לאוסטריה. בעבר היינו בחבל זלצבורג. התלבטתי אם עכשיו לבחור בטירול אבל לפי מה שהבנתי חבל זלצבורג יפה יותר מהטירול אז נבחר בחבל זלצבורג.
מנסה לחפש דירות גדולות עם נוף שכוללות 4 חדרים. האם מישהו מכיר אתר לחיפוש דירות שהוא לא AIRBNB או דירה גדולה מומלצת?
תודה
-
תנסה בבוקינג. גם שם יש מבחר גדול של דירות ובתים
-
@meravshell תודה בבוקינג לא מצאתי כלום זה בעיקר לדירות קטנות או בתי מלון.
-
לא מכיר ולא יודע לתת המלצה על דירה או אתר. אבל סוף אוגוסט מעבר לפינה ובהחלט יתכן שפשוט הרוב כבר תפוס.
יש אפשרויות: אין דירות בכלל (כי באיזור כל הדירות 3 חדרים), אין דירות לתאריכים שלכם (כי כבר נתפס), או שהדירה דורשדת מינימום ימים / ימי שבוע מסויימים. למשל בזמנו נתקלתי בדירות שדורשות שבת עד שבת.
את האפשרות הראשונה אין איך לפתור. גם אם האפשרות השנייה קשה לפתור. אפשר לשקול פיצול לינות. נדמה לי ש airbnb מציע את זה אוטומטית אבל האפשרות השלישית דווקא עשויה להיות פתירה בכסף. כלומר לשלם על לילה נוסף סתם או משהו בסגנון.
ואם זה עדיין לא עוזר, אפשר לשקול שינוי בדרישות. אולי לא דירה אחת אלא 2 סמוכות. אולי לוותר על הדרישה של נוף. וכו' הייתי מנסה לחפש דירה ללא ציון תאריכים, ו/או לבחור את אוקטובר/נובמבר. כדי להתרשם קודם כל ממצאי הדירות באתר. אם תראו שיש דירות, תנסו להבין למה הן לא זמינות באוגוסט. אם זה כי הן תפוסות לכל אוגוסט אז אין מה לעשות. אבל אם זה מסיבות אחרות (תפוסות חלק מהזמן או דורשות מינימום) אז יש מה לעשות.
ברור לי שאני לא ממציא את הגלגל, אבל לפעמים לאנשים קשה לקבל את המחשבה של לזרוק כסף לפח (למשל לשלם על לילה מיותר). אבל אני תמיד טוען שהשאלה היא לא כמה עולה לילה שאני "מבזבז" אלא כמה עולה לי לילה שאני מנצל. אם למשל דירה עולה 100 אירו ללילה, אני צריך שבוע אבל בעל הבית דורש 10 ימים, זה אומר שאני אשלם 1000 אירו ל-7 ימים, או 143 אירו ללילה. עכשיו השאלה היא אם הדירה שווה לכם 143 אירו. אם התשובה היא כן, אז מה זה משנה ש"זרקתי כסף"? ברור שיתכן שזה לא שווה לכם (בייחוד כי כנראה שלא מדובר על 100 אירו אלא הרבה יותר). אבל אולי כן.
-
@אנשיםטובים תודה על הרעיונות אני אנסה לבדוק. אני כן מוצאת במקום רחוקים מפלאכו ולמיטב זכרוני פלאכו זה מקום טוב אמצע. האם יש מקומות אחרים שמומלץ לחפש שם דירות שיהיה במקום נוח. למרות שאם אני זוכרת טוב בכל מקום באזור שם יש נחלים, מפלים וכו אז אולי אנסה לא להתקבע דווקא לאזור פלאכו
-
ישראלים נוטים לחפש מקומות לינה באותם מקומות שישראלים אחרים לנו משום מה. אני תמיד מחפשת במקומות אחרים משביל החומוס וזה תמיד משתלם מכל הבחינות. יש עוד מקומות טובים באמצע כפי שהגדרת. איפה שתזרקי אבן יהיה יפה. השאלה היא אחרת. כפי שציין קודמי, ייתכן וכבר לא נשארו הרבה מקומות לינה במקומות המבוקשים. בכל זאת את מחפשת לחודש הבא שהוא במקרה החודש הכי עמוס בשנה. צריך להתפשר במצב כזה.
-
אני רחוק מאד מלהיות מומחה לאוסטריה. הייתי שם פעם אחת ואכן ישנתי בפלכאו. אני לא היתי מגדיר את העיירה כ"מקום טוב באמצע" אלא יותר כ "מקום די רע באמצע". באמצע כי אם אכן נוסעים לכל רחבי זלצובורגרלנד רבתי, אז פלכאו עשויה להיות באמצע. אבל רע כי היא לא ממש קרובה לרוב האתרים (למעט הההר הסמוך). היא גם לא נמצאת על כביש מאד ראשי, וגם הנסיעה בתולך העיירה עד הכביש הסמוך לוקחת כמה דקות טובות. כך שאני ממש לא בטוח שזה מקום אידאלי.
אבל אני מציע שתנסי לספר יותר על עצמכם, מי אתם, מה ההרכב, מה אתם מחפשים ואז אפשר יהיה לעזור לכם יותר.
בגדול יש בעיניי שתי אפשרויות לקביעת מקום לינה ומקום לטייל: האחת - איפה רוצים לטייל, ובהתאם איפה כדאי לישון כדי לשרת הטיול. אולי עדיף לא באמצע אבל באמצע האיזור שבו משוטטים רוב הימים? אולי הפוך? האפשרות השנייה היא לבחור מקום לינה, ואז לראות מה יש נחמד לעשות קרוב. זו שיטה טובה כשמדובר על מלון נופש, אבל לרוב פחות מתאימה לטיול "רציני".
אז אני מציע שתחשבו (ואולי גם תפרטו) איפה רוצים לטייל, ואז אנשים ינסו פה לעזור לכם למצוא מקום לינה.
וגם תחשבו מה חשוב לכם יותר? לינה במרכז עיירה כך שאפשר ללכת ברגל לסופר/מסעדה/מקום בילוי? לינה שתחסוך נסיעות? נוף? מרחב אישי (4 חדרים)? מחיר? מקום "מפואר"?
בכל מקרה - ממש מאוחר להזמין דירות לעוד חודש. סביר שתצטרכו להתפשר והרבה.
-
תמיד כיף לחזור לאוסטריה. הייתי מנסה באתר או באתר התיירות של המקום/אזור מבוקש.
ורק שאלה-למה הסקת שחבל זלצבורג יותר יפה מטירול? לדעתי יש מקומות נהדרים , יפים לא פחות אולי יותר ודרמטיים יותר מחבל זלצבורג...לטעמי
-
מי אמר לך שזלצבורלגנד יותר יפה מטירול? ממש לא מסכימה. תלוי בגילאי הילדים כמובן,אבל טירול יכול להיות מאד אקטיבי שלא לדבר על כך שההרים גבוהים יותר והכל דרמטי יותר.
אבל לשאלה על הלינה-זה פחות שכיח דירות כל כך גדולות ובלוח זמנים כל כך קצר אבל אני בטוחה שאם לא תתמקדי רק בפלכאו ווגרין ושות' תוכלי למצוא לינות מתאימות גם בבוקינג.
-
תודה לכל העוזרים. מצאנו דירה גדולה ונראת מהממת במיקום מצויין. באתר חיפוש שנקרא Vrbo . חייבת לציין שאחרי שמצאתי את הדירה באתר מצאתי לפי המיקום שלה אותה בגוגל מפות ושם היה קישור ישיר לדירה. הפנייה הישירה חסכה לי 500 דולר לחופשה אז תמיד שווה לחפש אם מוצאים.