תכנון לליסבון, פורטוגל
-
היי,
בני 70+, לא מטפסי הרים... אבל יכולים לטייל ברגל בקצב מתון.
מה דעתכם על התכנון הבא לליסבון?
יום באזור בלן (Belém): בית הקפה PASTÉIS DE BELÉM, מנזר ז'רונימוש, כיכר גן האימפריה, אנדרטת התגליות, מגדל בלן, מתחם Lx Factory.
יום במרכז העיר: כיכר רוסיו, מעלית סנטה ז'וסטה, רחוב אוגוסטה, שער אוגוסטה, כיכר המסחר (בין שער אוגוסטה לנהר), מתחם המזון Time Out Market.
יום באלפמה: תצפית מטירת סאו ז'ורז'ה, שוטטות בסמטאות אלפמה, כנסיית סנט אנטוני.
חצי יום באזור פארק האומות: אושנריום, מרכז ואסקו דה גאמה. (שאר היום ללא תכנון מוקדם).
יום אחרון: פארק Calouste Gulbenkian, פארק Eduardo VII, שדרת החירות (Avenida da Liberdade), מרכז הקניות Amoreiras.
האם צפוף/מרווח מדי? משהו חסר? משהו מיותר?
תודה מראש למגיבים
-
הייתי בפורטוגל, אבל דילגתי על ליסבון (שומר אותה לטיול אחר) אם זמנכם בידכם , הייתי ממליץ להוסיף עוד לפחות יומיים ולטייל בסביבות ליסבון : סינטרה ואובידוש. פשוט להגיע אליהן עם רכבות והתמורה גדולה מאוד.
-
4 הערות: 1. התכנון מבחינת האיזורים הוא נכון אבל דורש "עיבוי", רק לקחת בחשבון שמה שאני כותב דורש הליכה מרובה. שכונות אלפמה וגראסה- התיאטרון הרומי,הקתדרלה של ליסבון,בית הנקודות המחודדות,בית הפאדו והגיטרה הפורטוגלית ( מוזיאון נחמד ומיוחד ), הפנתיאון הלאומי ושוק הפשפשים שלידו ( פועל בימים שלישי ושבת ),תצפית סנטה לוצ'יה. ביום זה כדאי להתחיל מלמעלה במבצר סאו ג'ורג'ה ומשם להתחיל לרדת ליתר המקומות. רובע באישה- מרכז העיר.כיכרות פיגוארה ורסטורדורס, מעלית גלוריה ותצפית אלקנטרה. 2. תיקחו בחשבון שלמרות שהתחבורה בעיר היא מצויינת, עדיין תדרשו לעליות ברגל במקטעים מסויימים. בחלק מהמקרים מדובר על עליות תלולות . 3.יש כרטיס שנקרא ליסבון קארד שמקנה נסיעה חינם בתחבורה ציבורית כולל מעליות וגם כניסה לאטרקציות ומוזיאונים. ייתכן שבתור אזרחים ותיקים מגיעה לכם הנחה. הכרטיס כדאי ומשתלם. 4.הייתי עושה מאמץ לנסוע לסינטרה יום אחד.
-
בוקר טוב לדעתי, כדאי לכם להוסיף לביקור את מוזיאון האז'אלאו. (מוזיאון אריחי הקרמיקה). שוק הפשפשים של ליסבון, הוא די מאכזב לדעתי. התכנית שלכם, מאוד 'רכרוכית' לדעתי. כלומר מאוד אישית, מאוד 'רילאקס'. אם זהו הקצב שלכם, אז מצויין. אם תרגישו בעת הטיול שתוכלו 'להגביר קצב', תוכלו להוסיף עוד אטרקציה או שתיים בכל יום. לא ראיתי למשל שאתם משלבים הופעה של מוזיקת פאדו באף ערב. טיול נעים
-
טיילתי בליסבון כזוג (יותר צעירים,אבל לא מהותי מבחינת התכנים)
המסלול שתכננת הגיוני גיאוגרפית אבל לטעמי דליל מאד .
לדוגמה- יום 1 היום של בלאם-
לא כדאי שיהיה היום הראשון בעיר, בכל מקרה.
בית הקפה (אישית, לא נפלתי ממנו ולא מהתור שלו)
הייתי מתחילה את המסלול ממערב למזרח- כלומר מהמתחם-המגדל-האנדרטה- אל המנזר והגן.
חסר לי כאן--מוזיאון ימי מעולה לצד המנזר, מוזיאון הכרכרות המרשים מאד בקצה השני של הגן (ועוד קצת הליכה).
ואפשר להמשיך את היום למשל לטיים אאוט מרקט....
זו רק דוגמה- אבל הסביב נכון טריטוראלית.
להביא בחשבון שאת ליסבון מאד כדאי לתכנן מלמעלה למטה (כלומר בירידות) אבל לא תמיד זה מצליח, בוודאי לא ברובע אלפאמה שאי אפשר להימנע גם מעליות.
לגבי שוק הפשפשים שהוזכר- פעמיים בשבוע, אישית- ממש לא התלהבתי. בעיניי ,מיותר.
אבל--יש הרבה מאד יעדים אחרים בעיר -קנה ספר /חוברת מידע ותמשיך להרחיב את המסלול.
במסגרת היעדים שציינת--- המסלול די דליל, גם לקצב איטי.
-
תודה רבה לכולם.
שאלה נוספת - האם ביקור בפורטו לאחר ליסבון יהיה עוד מאותו דבר, או שכדאי? אם מוסיפים את פורטו אז לכמה זמן?
-
יונית, למה בלם לא מתאים ליום הראשון בעיר? איזה מסלול כן מתאים?
-
לטעמי יש,הרבה דמיון בין ליסבון ופורטו. ואם יש זמן לדברים נוספים, הייתי מוסיף משהו אחר
-
לטעמי אין שום דמיון בין ליסבון שתמיד צפופה והמונית לבין פורטו, שהיא הרבה יותר יפה וידידותית. אפשר לתכנן בפורטו העיר מסלול שכולל הליכה מתונה בירידה קלה מהחלק הגבוה לנמוך ומשם עליה קלה בחזרה ברכבל. כיף גדול.
לא ברור אם הטיסות של שוקי3 כבר נרכשו ומה מסגרת הזמן שלו.
אם לא נרכשו, וזו אכן מסגרת הזמן, אני מציע שיטוסו לפורטו ויבלו בה ובסביבתה (עמק הדואורו).
-
תודה נוסע-מתמיד,
הנסיעה מתוכננת לאביב 2023 והטיסות עדיין לא נרכשו. כמה זמן היית מציע לבלות בפורטו עצמה וכמה בעמק הדואורו, זאת בתוספת לליסבון לפי התכנון שתיארתי?
-
תלוי מאד במסגרת הזמן הכוללת שתעמוד לרשותכם ואם תתניידו עם רכב שכור.
פורטוגל גדולה, יפה ומעניינת ויש המון מה לראות בין ליסבון לפורטו.
באוקטובר 2019 היינו בה 25 ימים ברוטו ולא מיצינו. לא ירדנו מהקו של ליסבון דרומה.
אם זמנכם איננו מוגבל, ואכן תתניידו עם רכב שכור, אפשר להקדיש לפורטו עצמה 3 ימים ולעמק הדואורו בקלות 3-4 ימים.
חפשו את תאור הטיול שלנו מאוקטובר 2019 ותמצאו בו הרבה אינפורמציה וגם תמונות.
-
ושוב, חוזר על המלצתי לבקר בסינטרה ובאובידוש. קרובות יותר לליסבון ומהוות גיוון גדול יותר מאשר פורטו.
בסופו של דבר, שתיהן ערים פורטוגזיות גדולות לחופו של אוקיינוס. המקומות שאני מציע , שונים לחלוטין וניתן להגיע אליהם גם ברכבת ולא ברכב
-
נ.ב. לגבי ליסבון, אתה מערבב איזורים - רצוי שתעזר במפות גוגל ותתכנן מסלולי הליכה מסודרים.
למשל Avenida da Liberdade היא ההמשך הגבוה של רחוב Augusta שמתחיל ליד הים בכיכר המסחר Commerce Square, Praça do Comércio MB.
כיכר רוסיו קרויה גם כיכר דום פדרו.
הנה דוגמא למסלול הליכה שחלקים ממנו מופיעים אצלך בימים שונים: https://goo.gl/maps/DHdcFLhHvTsaTDe67
-
תבדקו היטב אם סינטרה תהיה נגישה לכם מבחינת הליכה. אנחנו בדקנו היטב ולנו היא לא התאימה מבחינה זו. בעיה עם החניית רכב, והתחבורה הציבורית עדיין מחייבת גם עליות רבות וזה עוד לא כולל את המדרגות בתוך הארמונות. אנחנו קרובים לגילכם ומבינים היטב את אילוצי ההליכה. הזהרו מהמלצות הליכה של מומחי טרקים צעירים ובכושר.
אובידוש נהנית מיחסי ציבור מצויינים ואנחנו לא נהנינו בה בכלל. בעצם יש בה רחוב תיירותי אחד צר ולא ארוך, Rua Direita, עמוס בחנויות מזכרות, מסעדות וברים של יין, ותגלו שמה שתראו בה איננו מיוחד.
בית הקפה המפורסם של בלם, איננו מצדיק ביקור. המאפה שהוא מציע נמצא בכל מקום, ואפילו יותר טעים. כמו שיונית כתבה, לא מצדיק את התור, ועל חניה שם תשכחו בכלל.
יש לכם עוד הרבה שיעורי בית...
-
לקחתי לתשומת ליבי את עניין המדרגות. תודה על החידוד
אם כי יש לציין שהוריי, בגיל וכושר,דומה, נהנו מסינטרה ללא קושי מיוחד ומאובידוש מאוד.
ועם זאת, הגילוי הנאות יגיד שככל הנראה להוסיף את פורטו לליסבון יהיה הדבר הפשוט ונוח יותר מבחינה לוגיסטית.
-
אם כי יש לציין שהוריי, בגיל וכושר,דומה, נהנו מסינטרה ללא קושי מיוחד
אני שמח בשבילך ובשביל הוריך שהם בכושר טוב ומאחל להם ולך שיהיו כך עוד שנים רבות. אני בטוח שאתה יודע באיזה כושר הם, אבל אני מסופק אם אתה יודע באיזה כושר נמצאים שוקי3 וזוגתו. כדאי להזהר ממתן המלצות לאנשים שכנראה אינך מכיר אותם בכלל.
ומאובידוש מאוד.
כל אחד ונקודת השקפתו הסוביקטיבית. נדמה לי שכשדיווחתי על הטיול אפילו יונית "כעסה" עלי כשכתבתי כך על אובידוש. כמובן להחלטה של שוקי3 וזוגתו.
ועם זאת, הגילוי הנאות יגיד שככל הנראה להוסיף את פורטו לליסבון יהיה הדבר הפשוט ונוח יותר מבחינה לוגיסטית.
איך החלטת? אם הם עם רכב שכור, אז כנראה שכן. אבל אם לא, יצטרכו להגרר עם מזוודות ברכבות ובמוניות וזה ממש לא יהיה כיף. -
יש חברות שמארגנות טיול של יום אחד בהסעה מליסבון לסינטרה.
גם חברות מקומיות וגם ישראליות.
ואז אין צורך לחפש חניה ליד הבתים בסינטרה ולצעוד הרבה ברגל.
גילוי נאות, תכננו עם ההורים טיול למאי 2020, אך בגלל הקורונה הוא התבטל ועדין לא מומש.
-
את רוב העליות הקשות ברגל אפשר לפתור בקלות עם אובר. היינו בליסבון במאי האחרון ואובר שם ממש נפוץ וגם זול בצורה בלתי נתפסת. לדוגמא נסיעה באובר מכיכר פומבל עד המצודה - עד ממש לשער עלתה כ6 אירו.
-
-
אנחנו נפלנו על שבוע קצת חם, בשעות אחרי הצהריים (בערך 14:00-17:00) פחות היה נעים בחוץ אבל שאר השעות סבבה. אבל חודש מאי הוא הפכפך וצריך קצת מזל...