טיול לאנגליה אוקטובר 2022 - דיווח חי מהשטח
-
שלום לכולם!
קודם כל, חשוב לי לציין שלא יהיה כאן דיווח מלא על מעללי יום אחרי יום כי זה מייגע מדי בעיני וגם כנראה לא יהיה הכי מעניין ברמת הפירוט שבה אני עושה את זה (רבה. מאוד)
אני מנהל יומן ואולי אעלה גרסא מקוצרת שלו בהמשך כבלוג, אבל פה יהיו רק היילייטס וכמובן שאלות אם יהיה בהן צורך.
לא שכחתי שהבטחתי לשקד דיווח מלא מאיוובורי וברוקנהארסט בדגש על מזג האוויר שיחכה לי שם.. אבל עוד חזון למועד. בינתיים אני עוד בלונדון.
-
כפתיחה, הנה קיטור אחד והיילייט אחד מלונדון -
סמכתי מאוד על Google Maps לניווט בלונדון כי זכרתי אותו לטובה מהטיול ב-2018. הכנסתי את כל היעדים והחנויות לשם. מה התברר? התברר ש-Google Maps עובד בלונדון הרבה פחות טוב ממה שזכרתי. רמת הדיוק במיקום ובאוריינטצייה נמוכה, המסלולים לא ברורים והכי מרגיז - נקודת הסיום של מסלול עשוייה להיות רחוקה ב-10-20 מטר מהמיקום האמיתי של היעד, ולא תמיד אפשר לראות אותו ממנה.
הלכתי היום למחזה האריה, המכשפה וארון הבגדים בתאטרון גיליאן לין ונהניתי מאוד, בעיקר מהשירים והריקודים האמת כי היה לי קצת קשה לעקוב אחרי הדיאלוג. הסגנון של המוזיקה הוא אירי/סקוטי וזה יושב בול על הסיפור.
-
לא הייתי רבה עם גוגל מפ על 10-20 מטר. זוכר? פעם לא היו גוגל, והיו רק מפות נייר עם האטרקציות המרכזיות ושמות של רחובות באותיות כל כך קטנות.
-
באופן עקרוני GPS מסוגל להגיע לדיוק גבוה מאוד (מטר/שניים), אבל כדי להגיע לכדי זה צריך שהתנאים יהיו מצויינים:
א. טלפון מכוייל
ב. שטח פתוח ! מה שלא ניתן להשיג במקום עירוני.
כמו"כ, רמת הדיוק אינה קשורה לגוגל מפות, כי אם ל GPS של הטלפון שלך. כלומר אם היית משתמש גם בתוכנה אחרת (ויש כמובן גם אחרות), הרי שלא היית מקבל תוצאות טובות יותר. ה GPS דוגם את נקודות הציון עבור האפליקציות השונות, אשר מציגות אותן על המפה שלהן.
ואגב, לגיקים שבינינו, GPS בסלולרי, זה אחד המקומות הבודדים בחיי היום יום, בהם אנחנו משתמשים בתורת הקוואנטים
-
@יונית לא הייתי מתרגז מ-Google Maps אם לא הייתי זוכר שהוא תפקד אחרת לחלוטין ב-2018.
@Imeshy2, לא סביר שזה ה-GPS מכיוון ש-
א. הטלפון שיש לי עכשיו טוב בהרבה מזה שהיה לי ב-2018;
ב. אין ל-GM שום בעייה עם יעדים שנמצאים על הרחוב (לדוגמא Waterstones Picadilly). שם הוא מדייק בהגעה ברמת המטר. הבעייה היא עם יעדים שנמצאים בסמטה צדדית או בתוך קניון פתוח, למשל Ben's Cookies בקובנט גארדן או הגלידריה Badiani.
-
@אהוד_4058620
אתה מעלה סוגייה מעניינת , השאלה אם עוד אנשים חשים כמוך ?
אם כן הרי שיש בעיה שלונדון בטוח מכירה אבל טרם התגברה עליה ואם לא אז הבעיה אצלך במכשיר.
פשוט מאוד.
אם זו בעייה אזורית, אז אני מקווה שעד אפריל היא תיפתר כי הסלולאר שלי דור 3 ... חחחח
-
אולי זה כיסוי המגן לסלולרי שמשבש את פעילות ה-GPS? לא יכול לחשוב על משהו אחר. מבחינת מזג אוויר היה לי מזל עד כה.
-
זה לא קשור לכיסוי המגן. זה קשור לתכסית שבה אתה נמצא. לפעמים הבניינים קרובים מדי וחוסמים את הגלים. אין מה לעסוק בזה יותר מדי
-
קרה לי לפני כמה שבועות בשכונת שורדיץ' (רחוב ליברפול) עם סמסונג גלקסי S22. ה-GPS שם היה די משובש ושיגע אותי במציאת מסעדה, לא חושב שזו בעייה של הסמארטפון או של גוגל מפות. במקרה כה, כדאי פשוט לקרוא את שמות הרחובות כדי להבין איפה אתם נמצאים בדיוק.
-
*במקרה כזה
-
אודי - גוגל מפס עושה לך את זה בכוונה. כטובה. שתרים את העיניים מהמסך ותחפש קצת בסמטאות. אולי תמצא דבר או שניים שלא בדיוק חיפשת. זה כל הכיף

-
מה שאני נוהג לעשות בדגש לטיול עירוני זה להוריד מגוגל מפות למצגת ברמת דיוק של 20 מטר.
ולהדפיס אותם ולקחת איתי גם אם כל האמצעים הטכנולוגים פותחים בשביתת מחאה על רקע אי תוספת יוקר אני עדיין יכול לנווט באופן מלא ברמת בניין.
נכון שלפעמים מדובר בעשרות דפים של הדפסת מפות בצבע, אבל זה במקרה הצורך מועיל.
-
מישהו זוכר שפעם פעם לפי שנים רבות ניווטנו עם מפות נייר ?
או משהו יותר פרימיטיבי ? שאלנו אנשים ברחוב ?
היום ? אנחנו כאילו חסרי אונים אם אין לנו את מיטב הטכנולוגיה .
התרגלנו להיות תלויים בתוכנה !
היום להגיע למרכז מינכן אני חייב מערכת לווינית, לפני 20 שנה ניווטתי כמו גדול עם מפת נייר מקופלת .....
ולכן אני עדיין ממשיך להדפיס מפות שאני עורך , אמנם ליתר ביטחון אבל זה סוד של דפק אצלי חחחח
-
לילה טוב מבאת'. אז אוקספורד ואיוובורי מאחורי והגיע הזמן לקצת מסקנות ודיווחים:
אוקספורד - הספקתי בגדול כמעט את כל מה שתכננתי ומהרוב (Punting, קולג' מאודלן, הספריה הבודליאנית, הסיור בבית של ק.ס. לואיס) נהניתי. מה שכן, המלון שלי היה רחוק מדי ממרכז העיר (20 דקות זה הרבה כשאתה מתנהל ברגל), והייתה לי נפילה עם משחק חפש את המטמון שנרשמתי אליו דרך TripAdvisor. הרעיון מדליק ומזג האוויר שתף פעולה אבל זה לקח יותר מדי זמן לאדם אחד (מעל ארבע שעות עם הפסקות) ולא ממש החזיר את ההשקעה. המשחק לא ספק את אותה רמת התמצאות בעיר שסיור מודרך (כנראה) נותן כי אתה מרוכז במהלכו ברמזים, וחלקם מאוד מתסכלים. יש לי עוד משחק כזה בבאת' מחר, נראה אם הוא יילך טוב יותר עכשיו כשאני מוכן ואין לי אטרקציה נוספת שתקועה באמצע. לא רציתי לבטל.
איוובורי - ובכן, ירד גשם. למעשה זה היה המקום היחיד בטיול עד כה שירד בו גשם משמעותי. דריזל נסבל ובכל זאת. הראות הייתה טובה והאתרים הניאוליתים ספקו את הסחורה בגדול - האבנים דווקא פחות מרשימות בעיני מגבעת סילבורי ומאתר הקבורה בווסט קנת' -- אבל הדבר הכי מרגיז שם לא היה מזג האוויר אלא העובדה שמסלול ההליכה בין האתרים כלל בתוכו קטעים ארוכים של הליכה בכביש ללא מדרכה או שוליים. אין ברירה אלא ללכת בצד ימין של הכביש וכשמגיעה מולך מכונית לקפוץ לצמחייה בצד. לא מבין למה לא השקיעו במדרכה נורמלית אם הם רוצים לעודד תיירות. גם הדרך ל-B&B מתחנת האוטובוס הייתה כזו, למרות שבעלי ה-B&B עשו מעל ומעבר כדי שזה לא יפריע לי. נתנו לי טרמפ שלוש פעמים מה-B&B לכפר או בחזרה.
באת' - אני כבר יכול לומר שבעיני המרחצאות הרומיים אוברייטד. לא כל קיסם שיניים מימי הקיסר קלאודיוס שפועל בניין מצא במרחק ק"מ מהמרחצאות ב-1777 מצדיק ארון תצוגה וקטע אודיו במדריך. יש גם הרבה חזרות בקטעי האודיו. הם היו צריכים לארגן את זה לאיזה נראטיב עלילתי - מה שאולי עשו עם הדרכת האודיו לילדים - במקום להפגיז את המבקר בפרטים שחלקם הגדול ממילא יישכח עשר דקות אחרי היציאה. הייתי שם מעל לשעתיים ולא סיימתי את הכל כשהאתר נסגר (בשש). לא שאני מרגיש שפספסתי משהו. בנוסף, מצאתי Treacle Tart! במסעדה הותיקה Sally Lunns. די מזכיר קראק פאי באמת. באמת טעים. מאידך, ה-Cornish Pastry שאכלתי באיוובורי היה ממש לא משהו.
-
אה כן, ובאיוובורי לא הייתה לי קליטה סלולרית בכפר ודווקא בקבר הניאוליתי שנמצא באמצע שום מקום (כלומר, עוד יותר מהכפר) הייתה. לך תבין.
-
המרמיט הזה הוא זוועת עולם. לא ברור לי איך הם מסוגלים לאכול את זה. נתתי ביס אחד וויתרתי על הטוסט.
-
חפש את המטמון בבאת' הלך הרבה יותר טוב למרות שאין הבדל ענק באופי בין המשחקים. הייתי צריך לעצור באמצע בשביל לחזור לעשות צ'ק אאוט מהמלון, אבל למעט זה שחקתי רצוף, משהו כמו שלוש שעות ברוטו. מזג האוויר היה נפלא ובאמת שלא צריך הרבה כדי להנות משיטוט בבאת'. מרשימה מאוד. כנראה שהדרך הנכונה לשחק היא א. יותר מאדם אחד וב. לפנות מספר שעות שבהן לא מתוכננת אטרקציה אחרת וג. לעשות את זה בתחילת היום כשרעננים. הרבה הליכה.
-
מרמייט אולי זוועה בעינייך כי לא גדלת על זה(טוב שלא נכנסת לבית שמריח מזה). *גם שאר האוכל שלהם לא להיט, חוץ מהשפרד'ס פאי.
-
דווקא נהניתי מה-Sunday Roast שאכלתי בבלקלוק בלונדון וכמובן שמה-Treacle Tart וה-Sticky Toffee Pudding. ה-Steak and Kidney Pie שניסיתי ב-Rules לא היה לטעמי. כלומר הבצק כן, אבל המילוי... לא, פשוט לא. אכלתי ארוחה קוואזי-בריטית לא רעה ב-Red Lion באיוובורי, אבל יש להודות שהחלק הכי טוב שם היה נאגטס ברוטב קוריאני..
-
@aljaje ב-B&B שהייתי בו הייתה משפחה מאוסטרליה וגם הם אוהבים מרמיט. את אותו אחד שמרחתי על טוסט תמים שלא עשה לי דבר. לא ברור.