למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק
-
שלום חברים,
בתוכנית שלי לשנה הבאה נמצאים כעת שני טיולים (הפעם לא טרקים ולא טיולי סולו לשם שינוי) - והפעם משפחתיים
הראשון - במאי לדרום אנגליה (מסאסקס ועד קורנוול) עם הוריי, ושני אחיי.
השני - באוגוסט (כן כן, איך נפלו גיבורים) למרכז רומניה (איזור בראשוב), לראשונה עם ילדיי (ואשתי כמובן).
שניהם יהיו ארוכים יחסית (אלי) - כ 10-12 ימים כל אחד.
כמובן שכעת אני בשלב ליקוט המידע וארגון הנסיעה.
ניצלתי את ההזדמנות על מנת להשוות את רמת השאלות והמענה עבורן בין הפורום האהוב שלנו לבין קבוצות פייסבוק שונות.
כיום יש קבוצות טיולים רבות הממוקדות ביעד בודד (בנגידו לאתר שהוא כללי יותר באופיו ומרכז הרבה יעדים יחד).
נרשמתי לקבוצת הטיולים המרכזית של טיולים ברומניה. בעבר נרשמתי לכזו בפורטוגל, וגם בבולגריה, בטיוליי הקודמים.
המסקנות והרשמים אותם אפרט מייד, דומים באופן עקרוני בין הקבוצות (אם כי לא היו קיצוניים באותה מידה).
ובכן, המצב שם לא טוב, בלשון המעטה.
אמנם יש עשרות אלפי אנשים החברים בכל אחת מהקבוצות הללו, אבל! בדומה לכך שלרובינו יש עשרות אלפי תמונות דיגיטליות של ילדינו, ובפועל, מכיוון שאנחנו לא מתפעלים אותן, הרי שבעצם ניתן לומר שלרובינו אין כמעט בכלל תמונות של הילדים, הרי שאותו דבר גם כאן. ריבוי האנשים אינו מעיד דבר על יכולת הקבוצה לענות על שאלות, ואם כבר, רק מדרדר את הרמה לתהומות.
פתחתי עם פוסט ובו מספר שאלות:
היי,
מתחילים בתכנון לנסוע לרומניה (בראשוב, סינאייה) עם הילדים באוגוסט שנה הבאה. אשמח למענה לכמה שאלות, במיוחד מכאלו שהיו בתקופה זו בעבר.
* עד כמה חשוב שיהיה מזגן בדירות? רק במיעוט יש כזה. אשמח לשמוע גם מכאלו שחוו ימים חמים
* למי שהיה בשיא העונה - עד כמה התורים משמעותיים ? והאם כשבאים מייד עם הפתיחה מאפשר להתחמק מהם קצת (פארק החבלים, טירת בראן, ארמון פלס, וכו'..)
* למי שהיה בימי שבת בטרמה בבוקרשט - עד כמה עמוס ומפריע?
* האם מישהו טייל במפל foamy valley waterfall (Valea Spumoasa) - כחלופה למפל השואג (הסיבה - מפריע לי שאי אפשר "לגעת" במים במפל השואג).
קיבלתי מספר תגובות, אבל רובן דיי מביישות את המגיב
- שתי תגובות היו כמובן של ספקי טיולים שמנסים להשיג אותי כלקוח. כמובן לא רלוונטי
- תגובה: לא כדאי לנסוע באוגוסט
- תגובה (ציטוט): יום שבת לא טוב
- וכמובן שלא קיבלתי תשובות למרבית השאלות , אלא רק לראשונה . אני מעריך שלאנשים היום כל כך קשה לקרוא יותר ממשפט או שניים.
לאור זאת, ניסיתי לשאול שאלה קונקרטית, קצרה, שיהיה קל לאנשים להגיב רק אליה:
האם מישהו טייל במפל foamy valley waterfall (Valea Spumoasa) - כחלופה למפל השואג (הסיבה - מפריע לי שאי אפשר "לגעת" במים במפל השואג).
ושוב התגובות:
- פרסומות
- מישהו ציין שהחורף היה דל במשקעים. וזהו
ואז שאלתי שאלה נוספת לגבי אגם סנאגוב (למי שלא יודע, שם קבור דרקולה במנזר נחמד).
התגובות שקיבלתי היו: "כך" פרחים (הטעות במקור) , ושאמסור לו ד"ש.
מביך.
לאחר מכן קראתי כמה שבועות אחורנית והבנתי מי הם קהלי היעד של אתרים מסוג זה
להערכתי מדובר באנשים שהם "חצי" מטיילים עצמאיים. כלומר כאלו שמסוגלים להביא את עצמם ליעד אחר, ואולי קצת להסתובב בעיר בה יש את שדה התעופה. מקור המידע היחיד עבורם הינו האתר. הם לא יחפשו חיפוש פשוט בגוגל כדי לקבל משהו כתבה / בלוג מסודר. אלא ילקטו פיסות מידע אקלקטיות בתשובות כאלו ואחרות (שכאמור לקוניות במיוחד). . אבל עבור אותם אנשים - זה בהחלט מספיק. והעובדה שזה מגיע מאנשים "אמיתיים" כביכול, הרי שהמידע אמין יותר ונגיש יותר מאשר משהו ערטילאי בגוגל. כמו"כ אותם אנשים יזמינו טיולי יום מאורגנים לכל מיני מקומות (בעיר או מחוצה לה). טיולים אלו לרוב צועדים על שביל החומוס (שאין איתו כל בעייה כמובן , אלו האתרים הפופולריים ביותר, ובמרבית המקרים, לא בכדי).
האתרים הללו כן טובים בהמלצות נקודתיות עם חוות דעת רבות על מקומות לינה (במקביל לבוקינג ו airbnb), וגם על אטרקציות (כגון טיולי טרקטורונים שאין עבורם יותר מדי חוות דעת ב trip advisor או גוגל).
האתרים הללו בהחלט לא מתאימים לכל מי שמחפש קצת מעבר.
יש לציין (בלי להיות שיפוטי) שישנם יעדי טיול המושכים אליהם אוכלוסיות שונות בשל אופי הטיול. אין איך להשוות בין משפחה הנוסעת לטיול בחבל טירול לבין מישהו שבא בעיקר להמר בקזינו של בוקרשט. ולכן , למשל, התופעה הייתה פחות חמורה בפורום של פורטוגל, ודומה בעוצמתה באתר של בולגריה (אעפ"י שגם בבולגריה וגם ברומניה אפשר לערוך טיולים מעניינים ומורכבים לא פחות מביעדים מרכז אירופאיים קלאסיים). אני גם מעריך שהערך של האתרים הללו עבור יעדים ממוקדים יותר (קרי פורום לערים ספיציפיות) יכול להיות גבוה יותר משמעותית. כמו"כ אני יודע ממקור ראשון שהקבוצה של משפחות באוסטריה הייתה טובה ואיכותית ונתנה מענה דיי טוב, גם מעבר ל"משפחה המטיילת". כך שככל הנראה מדובר על חוויות אישיות שלי, שבהחלט יכולות להיות מותנות באופי שלי וכמובן בקבוצות הספיציפיות אתן דגמתי.
וכאן, אני רוצה לסכם עם תקווה. אחרי שיטוטים בקבוצות הללו, אני מבין שהן בשום אופן לא מהוות כל תחליף שהוא לפורום שלנו. הן בעובדה שמדובר על אתר ריכוזי שמאפשר מענה נוח הן לשואלים והן למשיבים. רמת התשובות באתר גבוהה לאין שיעור. כולי תקווה שכמות הטראפיק של האתר תחזור להיות כפי שהייתה בעבר ונוכל כקהילה, לתת מענה לכמות גדולה יותר של אנשים. האתר שלנו, גם היום, הוא ייחודי ואיכותי בצורה בלתי רגילה.
-
מעניין מה שכתבת. משהו אחד לגופו של עניין - לא הייתי ברומניה אבל הייתי 10 ימים בספטמבר בנורמנדי ו 10 ימים באוקטובר(!) בצפון איטליה (אזור טורינו) ובשום אופן לא הייתי מהמרת על דירה בלי מזגן. בכל הלילות, בכל המקומות - ערים, עיירות, כפרים קטנים -היה צריך מזגן וכמעט בכולם לא היה. זו הייתה הפתעה גדולה בשבילי, לרעה.
-
יש הבדל בסיסי בחיפוש, לא רק ברמת התשובות. כאן יכולנו בעבר ביתר קלות, היום קצת באלגאן, להקליד שם יעד ולמצוא הרבה מידע רלוונטי, לשמור קישור ולחזור. בפייסבוק לא הצלחתי
-
אתר למטייל על כל הפורומים שלו נפגע קשות בקורונה ובהתמוטטות שחווה כתוצאה מהאקינג בשנה שעברה.
הפורומים של אירופה וצפון אמריקה התאוששו במידת מה כי הם משרתים אוכלוסיות יותר מבוגרות ומנוסות, אם כי בטרפיק הרבה פחות ממה שהיה קודם לכן.
אבל הפורומים היותר צעירים נעלמו לחלוטין - אסיה והמזרח, תאילנד מרכז ודרום אמריקה כמעט ולא מושכים שאלות.
יתכן גם שהדור הצעיר כבר לא מחפש בפורומים אלה (יודע מיד ראשונה מהנכד שמסתובב היום במרכז אמריקה ובדרומה) ואפילו לא בפייסבוק אלא בעיקר באינסטגרם
ובטיק טוק.
תוסיפו לזה את העובדה שהאתר מלא בבאגים שקצרה היריעה מלמנותם ובעיקר הקושי בחיפוש אינפורמציה.
וחבל.
אני יכול להבין את הבעלים שלא משקיע בתחזוקת אתר חינמי כדבר צדדי בעסק שלו - מכר של ציוד טיולים ותיירות. כנראה שהאתר לא ממש מייצר הכנסות. אני זוכר את
ההרצאות שהיו מתקיימות בסניפים ואני משוכנע שהן היו מייצרות הכנסות. כנראה שזה נגמר.
וככה תאי עזב לפייס, וגולני גם הוא שם. צפריר עדיין מבליח מפעם לפעם וכך גם צילה וסליחה לרבים וטובים שלא הזכרתי כי הרשימה ארוכה.
-
יש עוד כל מיני סיבות
כמו למשל העזיבה של יובל לימון.
אי התחזוקה של הפורומים
ועוד
אפשר לראות את מודעות הדרושים של האתר ברשת
את הכוונים אליהם האתר הולך
(ואת תחלופת העובדים גם)
מקווה בשבילם, וגם קצת בשבילנו שיצליחו להתאושש.
-
כדאי לציין כי את מרבית קבוצות הפייס בוק או חלק גדול מהן מנהלים גורמים מסחרים או התחילו כלא מסחריים ומהר מאד התמסחרו.
אין שם יותר מדי עומק או היכרות, הרבה מאד שבילי חומוס.
באים-זורקים שאלה- ולרוב גם לא חוזרים לקרוא את המענה.
אין מאגרי ידע, וגם אם יש-איש לא מסתכל בהם.
ואני מצטרפת לתקווה.
-
אני מסכים לחלוטין עם כל הבעיות שיש באתר (אם כי לא הבנתי את מה שציינת לגבי "להיכן שהאתר הולך" - בדקתי במודעות הדרושים ולא זיהיתי משהו בעייתי).
העניין הוא שרמת התוכן באתר גבוהה והיא צריכה (מקווה) להיות השורש. לא מובן מאליו שאנשים משקיעים מזמנם הפרטי ונהנים לתת שירות בחינם לאתר. הלוואי שמישהו מפרנסי האתר יקרא את זה ויבין שהדרך הנכונה היא לאמץ את זה ולא להילחם בזה.
איך עושים את זה? אם שואלים אותי (ויונית, את מוזמנת להעביר את זה איכשהוא למישהו שם "למעלה" שמחליט החלטות). בתור איש מערכות מידע בעבודתי השוטפת: הדרך היא לייצר קשר וממשק בין האתר לבין פלטפורמות אחרות (כך שקהל היעד שנמצא באינסטגרם ובפייסבוק וחלילה גם בטיקטוק , עדיין תהיה להם גישה לכך). כך שמי שרוצה יכול לעבוד דרך הממשק הישן ומי שרוצה דרך הממשק החדש. מאפשרים לפרופילי פייסבוק / אינסטגרם להישאר םע הפרופיל שלםה ולא לפתוח יוזר וסיסמא באתר.
כך הם בעצם חולקים את הידע.
לא מדובר על דבר פשוט. זה מחייב הקמת ממשק שונה לחלוטין "מאחורי הקלעים" ואני מבין שזה פרוייקט מחשוב מורכב.
-
מצטרפת לתקווה שהאתר יצליח להתרומם ולשפר את אפשרויות העלאת התוכן מנייד, כי הדבר הזה מאוד מקשה ומרתיע מלהשקיע, אוהבת מאוד את הפורום, ואת האנשים שעוזרים בשמחה, וחשיבותו במיוחד שבניגוד לקבוצת פייסבוק לאזור ספציפי, כאן היופי הוא מגוון הארצות שנחשפים אליהם ופותחים לרעיונות חדשים. דווקא בקבוצה של "צפון יוון למטיילים" אלא הצטרפתי מתוך מחשבה לנסוע לשם בשנה הבאה, התגובות ענייניות ומאוד מאוד עוזרות, ויש שם אלפי אנשים, אז כנראה שכל מקרה לגופו
-
היתרון של קבוצות הפייסבוק זו התגובה המהירה מכמות גדולה של אנשים. לפני שאני מצטרפת לקבוצה, אני תמיד בודקת את מספר החברים בקבוצה ואת מועד ההודעה האחרונה. קבוצה עם פחות מ-10K משתתפים ועם הודעה אחרונה מלפני יומיים, לא תהיה יעילה. בזמן שבפורומים ובבלוגים של למטייל אני יכולה להעזר בבניית מסלול, בפייסבוק אני יכולה לקבל מידע ספציפי ועדכני. אני אכנס לפייסבוק אחרי שכבר החלטתי פחות או יותר על המסלול, אבל אני מתלבטת לגבי יעד ספציפי כזה או אחר במסלול. בפייסבוק אני יכולה לגלות שמפל מסויים מאוד עלוב השנה בגלל שנת בצורת או שנקיק כלשהו נסגר בגלל שנהרס בחורף וכן הלאה.
הבעיה העיקרית בהתנהלות של למטייל היא בהזנחה של הבלוגים, וזה היתרון הכי גדול של האתר על פני הפייסבוק וכל אתר אחר. העובדה שיש פה ריכוז של בלוגים בנושא טיולים ומנוע החיפוש שמסייע למצוא בלוגים ליעד ספציפי היא פרייסלס. בנוסף לבלוג שלי פה בלמטייל, אני מנהלת בלוג זהה בבלוגר. המערכת של בלוגר הרבה יותר נוחה לתפעול, אבל מי ימצא את הבלוג שלי ויעזר בו ללא מנוע החיפוש של למטייל?
-
לדעתי יש פה קצת 'רומנטיזציה' לפורומים של למטייל. יש קבוצות וואצאפ טובות, והרבה מהאנשים שמחפשים/עונים בצורה שטחית שם, עשו את זה גם פה באותה צורה. כיום קבוצות הוואצאפ/פייסבוק הרבה יותר נגישות וזמינות מהפורומים בלמטייל. *ד'א, כשמחםשים קצת ברשת פוגשים ביקורות על אתר לונלי פלנט שעבר תהליך דומה למה שעובר עכשיו על אתר למטיל- יותר מדי סופרמרקט לייצור תוכן, ונטישה של קהילת התרמילאים/מטיילים/פורומים (הכוונה שלונלי פלנט הם הצד הנוטש) שהיו הבסיס לאתר לפני כן
-
@תומר אני מסכימה עם דברי "שמחת הפרטים הקטנים" כאן בפורומים נחשפנו לרעיונות על יעדים שונים (ואני מקוה שנזכה לזאת גם בעתיד). בפיסבוק, ממה שראיתי עד היום המידע הרבה יותר מקומי.
האפשרות למצוא מידע בבלוגים מעולה. וכמו שכבר כתבתי , לי הרבה יותר מסובך להגיע למידע רלוונטי בפיסבוק בהודעות שפורסמו בעבר .
מה זה קבוצות וטסאפ טובות.. לכמה קבוצות אתה צריך להתחבר ? ואתה מקבל כל הזמן הודעות...
כאן הבעיה בהחלט בניהול.. העדר פתרון לבעיות הבריח הרבה אנשים.
-
קודם כל צפה לתביעה על גניבת רעיון פוסט
האמת שבעוד זמן לא רב אני יוצא לטרק בגווטמאלה פלוס עוד קצת מעין מנוחה, והתכוונתי לפתוח את הדיווח לכשיהיה רלוונטי בחוויותי מלרעות בשדות פורומים זרים... אז אני נאלץ להקדים ולהתנסח...
מאחר והפורום ( כן כן זה שבהנהלתי) של מרכז אמריקה כבר בכלל לא רואה תנועה ואין מניעה להחזירו לימים שהתמקם בתוך דרא"מ ( שגם הוא לא ממש מתפקד) אז החלטתי לצאת ולראות מה קורה במקומות אחרים, שהיו פה גולשי פורום שהיללו את קבוצות הפייסבוק והווטסאפ שבהם הם חברים.
אז המסקנות שלי לא יהיו שונות משלך- התחברתי לכמה פורומים ובעיקר קיבלתי כאב ראש, כי אחרי כמה שבועות יש לי איזה 2 מקומות אוכל מעניינים ( ולחלוטין זה משני בטיול שלי) ועוד מקום תצפית אחת... ואספתי כמה מקרי תקיפה שמעניין אותי להכיר מראש . בזה זה נגמר. אני עכשיו חבר באיזה 6-7 קבוצות - כל פורמט הפייסבוק פחות נוח, כשאפילו לייק מקפיץ למעלה, והמון הודעות חדשות פשוט נעלמות. המון נותני שירות מפרסמים ( שאחלה לדעת שיש נהגי אובר ומונית וספקים למיניהם אבל אתכם אני ארצה למצוא ע"י המלצות אחרים או באינטרנט), כשעניתי למישהו 4 שורות הרגשתי שלחלוטין הגזמתי מבחינת שיתוף ועצות.
פורום של לונלי פלנט שהיה מעולה עד שנסגר לפני שנה- הוא עכשיו פייסבוק כל העולם יחד וצריך לדוג משהו שאולי רלוונטי לי מתוך 90 אלף וכמה גולשים רשומים. בפורומים הישראלים ( וגם אחרים של חו"ל)- לעיתים מרכז הוא יחד עם דרום ואז זה הרבה מידע ופחות רלוונטי, לעיתים יש השתלטות כמעט מוחלטת של מנהל הקבוצה שזה ממש מרגיש הצפה ממנו ואין מגוון תשובות, על מושג שביל החומוס שמעתי הרבה ואני יודע למה הכוונה- בפורום של התרמילאים הצעירים זה ממש הרגיש בולט. אמממה אני בטוח שיש המון אחרים שלא מתחברים למידע שמסופק שם- שהוא למעשה אותו מידע- ולכן אוספים אותו במקום אחר. השאלה איפה?
כדי לא לקבוע עמדה רק על נושאי מרכז אמריקה התחברתי גם לפורום ישראלי אחד של צפון אמריקה וגם שם לא ממש מרגיש לי שיש זרימת מידע ממש איכותי או מגוון. וגם השיתוף לא רב ואין המון פוסטים ליום אם בכלל יש אחד ליום ( והקפצות בלייקים ותיוגים זה לא ממש תגובה), וזה לגבי כל הקבוצות.
אז מה התובנות שיצאתי איתן ( ונראה לי לא ממש ישתנו בזמן עד נסיעתי)- הדשא של השכן לא ירוק יותר, זה אותו צהוב. בסה"כ כל הפורומים מתבססים על שיתוף מידע, אם אנשים רק נמצאים לזמן הטיול- קצת לפני ועד יום אחרי, ואין להם טיולים אחרים באופק ככה שהפורום הוא גם יעד קריאה עבורם. אז הרמה במידע יורדת. הקושי לחפש בפורומים פייסבוק או לעקוב אחרי כותבים מסוימים ( שבקושי אם בכלל יש) גם מהווה מגבלה. אז סיכומו של דבר- אני חושב שסך הכל פורמט המטייל , גם אם הוא מיושן בהחלט טוב ותחרותי אפילו. הרבה שומעים פה תלונות על באגים ותקלות ודברים שהיו ואינם,
הכל נכון- אבל איכותו של פורום הוא במשתתפיו, כל עוד ניתן לכתוב ולענות ויש את הכלים הבסיסיים לשתף- נתגבר על הקשיים הטכניים, כמו תקלות בטיול שנעבור גם אותן. יש פה הרבה שיתוף, איכות של תשובות , ואפשרויות שקבוצות אחרות עוד לא הגיעו אליהן, והאמת שיכול להיות שהרבה בפורום למטייל יעדיפו שאת השאלות שניתן בקלות למצוא באינטרנט ישאלו במקומות אחרים....
והלוואי ומישהו בקבוצת למטייל החדשה יבין שגלומות פה אופציות לשנע את קבוצת למטייל כולה ויחזרו להשקיע קצת ( למשל - אם אפשר להתחבר כAPP. אני לא איש טכני אולי זה קשקוש) או להיות יצירתיים ותחרותיים , ולמשוך תנועה לאתר. אם לא, כמו שאמרתי -האנשים הם הפורום ואני חושב ומקווה שנצליח כולנו להמשיך לטייל בהרבה מקומות ולשתף וקבל כאן.
לא יודע אם יצא לי מה שהתכוונתי להעביר, אבל נדחקתי לפינה עם מסקנות של שלב ביניים...
-
לגמרי מזדהה. גם אני יצאתי בלית ברירה "לרעות בשדות זרים" של קבוצות הפייסבוק הייעודיות, והתבאסתי קשות מהרמה השטחית. עם זאת, מאחר והפורומים בלמטייל נותרו בגסיסתם זמן רב לתוך הקורונה, וכנ"ל גם בלוגים וטיפים עדכניים, למדתי להשתמש במה שיש, למצוא קבוצות מעט יותר מוצלחות, ובעיקר להסתמך על חיפושים בהסטוריית הקבוצות לפי צורך ופחות על הסתמכות על מענה לשאלה ספציפית. בסופו של דבר קיבלתי הרבה מידע ענייני שעזר בתכנון הטיולים. כמובן ללא שום השוואה לאיכות המידע כאן, ובטח ובטח שלא לסיפורי הטיול מעוררי ההשראה הרבים שקראתי כאן שגרמו לי לשעות של אושר והנאה (בלי קשר לתכנון טיול ספציפי
). מקווה להתאוששות האתר בכל הגזרות. -
גם לי יש נסיון ממש גרוע עם קבוצת פייסבוק בעברית מתחום הטיולים (כן, אני יודעת - קבוצה אחת אינה מייצגת).
במקרה שלי זו היתה קבוצה ייעודית בנושא טרקים (באירופה נדמה לי).
השיח היה ככ רדוד ! מצאתי את זה ממש ... מדכא.
בעיני היתרון התאורטי של קבוצה גדולה שיש בה תנועה מהירה - מתבטל לחלוטין, ואפילו הופך לחסרון - כשאני צריכה כל הזמן לסנן (כשהחלק היחסי של התוכן ש״שורד סינון״ הוא אפסי).
אגב, אני לא מדברת בהכרח על תגובות לשאלות שלי (לא שאלתי שאלה בקבוצה הנ״ל - נכנסתי כדי להשיב). השאלות שם רדודות ברמת הדביל המצוי שאין לי יכולת לעזור לו. והתגובות לנסיונות העזרה - מטומטמות לעיתים קרובות לא פחות.
אין לי מספיק זמן חיים כדי לבזבז אותו במקומות כאלו.
בפורום יש חברות.ים קבועות.ים - שאני מאוד מעריכה ומאוד נהנת לקרוא וללמוד מהן.ם (זה נכון לא רק לפורום אירופה כמובן). נכון שזו לא תנועה משמעותית - מבחינת קצב, ובדכ אופי הטיול שונה מאוד משלי - אבל אני עדיין מוצאת הרבה עניין.
בנוסף לגרעין הקבוע״, מדי פעם צץ לו שרשור מ״גורם״ לא מוכר. אני יכולה ״לבדוק אותו״ וקל לי להתעלם אם הנושא או התוכן פחות מדברים אלי.
לאחרונה יש התעוררות בפורומים ׳אירופה׳ ו׳צפון אמריקה׳ - עם כמה דיווחים ממש מעולים! חלקם של גולשים שלא הכרתי קודם לכן וחלקם של גולשים שאני כבר מזמן ״שותה״ כל מילה שהם כותבים.
אני יכולה רק לקוות שזה יימשך. אני מבחנתי מנסה לתרום משלי.
בפורום ׳אסיה׳ לצערי זה לא המצב - אבל עדיין יש שם כמה וכמה גולשות.ים שאני מחכה שיצייצו - ומיד קוראת כל מילה.
וכמובן שיש פה בונוס בצורת מנהלי פורום אדירים ! (אוהבת אותכם יונית ומוני
)יכול להיות שבעתיד אדגום עוד קבוצות פייסבוק מתחום הטיולים (אם כאלו ממש יומלצו) אבל הציפיות שלי בריצפה. מנסיון עם קבוצות םייסבוק מכל התחומים - זה ממש 90% זבל מבחינת התגובות.
-
כמו עניין פורומים של מרכז ודרום אמריקה, ככה היה גם בפורום מזרח- בשלב מסוים תאילנד הוחרגה לפורום נפרד כי נמאס לראות שאלות חוף/מסעדה ישראלית באיים... ענבר- לא 'יושבת' על הייק בשביל טרקים? כשלמטייל פתחה את האתר והפורומים זאת היתה הפלטפורמה הבולטת, מאז השתנו דברים וצריך להשקיע יותר כדי למצוא את הפלטפורמה הרלוונטית. בשביל טרקים למשל יוצא שאני לא צריך ממש קבוצות פייסבוק/וואצאפ כלליות. אני יכול פשוט לשאול אנשים מקבוצת הטיולים שאני הולך איתה בארץ בשביל שאלות ממוקדות טרק.
-
תלוי ביעד, ובמנהל. למשל כשטסתי לנפאל, בקבוצת המטיילים בפייסבוק היה מידע מעולה, הרבה בזכות המנהל של הקבוצה, שאחר כך פתח על בסיס זה אתר ועסק
-
זאת דוגמא שהדבר תלוי באדם השואל מצד אחד ובפלטפורמה מצד שני. אם אני מבין על מי אתה מדבר, ובלי להזכיר שמות, הוא אחד עם אגו מנופח מפה עד הירח (ומעבר), שלא מסוגל לשמוע עמדה או מידע שלא מגיע ממנו. בחגי תשרי של שנה שעברה הצטרפתי לקבוצת הוואצאפ שהוא היה הדומיננטי בה. לא פעם ראשונה שלי בנפאל, והייתי צריך 'פיין טיונינג' על יום מסוים ולהתרענן על התנהלות. התגובה שקיבלתי על שאלה שלי, 1. לא ענתה על השאלה 2. היתה טעות. כשסיפרתי למישהי באחד המעגלים החברתיים שלי שהגעתי לקבוצה הזאת סיפרה שהוא נחשב לבדיחה בקרב התרמילאים במזרח, ותיארה לי סיטואציה שלה מולו. אז יכול להיות שלחדשים באיזור ולכאלה שלא מנוסים מספיק, הוא נותן מידע בסיסי סביר, אבל לא יותר מזה, וצריך להמשיך לחפש ולאמת מידע שמגיע ממנו
-
- אין לי מושג על קבוצת ווטסאפ, רובן לא יעילות בדה, אני מדבר על פייסבוק
- אני מניח שאתה מדבר על ת.ל.?
- אני הייתי בקבוצה ב 2016, עוד לפני שהוא הפך את זה לביזנס. והוא עזר מאד לארגן מידע וספורי דרך. המידע מאד עזר לי (בתוספת חיפוש בפורומים באנגלית) למרות שהייתי מטייל פחות טריוויאלי, שלא מחפש לחסוך כסף, ומחפש למעשה לשלם יותר היכן שניתן לקצר וכדו. גם באתר שהוא פתח, יש הרבה מידע שהוא ארגן. הרבה מזה על בסיס הקבוצה בפייסבוק
- צריך לזכור שיש הרבה אנשים שיש להם passion לדברים כאלו, ולפעמים כחלק מזה, זה קצת שחצנות או תחושת בעלות. זה לא נעים, אבל זה לא הבעיה שלי, אלא שלהם.
-
אני רק רוצה לומר שאתר למנטייל הוא כמו בית. הגם ואולי בייחוד בזמן הגבלות הקורונה שבזמן שהעולם היה מבולבל ומבלבל מבחינת תיירות זה המקום שנשאלו שאלות והועלו תקוות ונשפכו דיונים. ותמיד תמיד כל שאלה ששאלתי נענתה בידי המומחים וענקי הטיולים של פורום אירופה והמון חוויות שקרו לי בטיולים התרחשו בזכות המקום הזה. אז נכון, בקבוצות פייסבוק מרגישים תנועה יותר ערה ולא פעם נמצא שם ידע בלום שיש רק שם. אין ספר שאתר הלמטייל ופורום הלמטייל הוא מגדלור עבורי שמנחה אותי אל הטיול המושלם. וכן הייתי רוצה שלא יהיו באגים (אני מתקשה לשלוח הודעה בפורום בטלפון - פשוט אני לא מוצא את האפשרות של לשלוח את ההודעה) אבל אני מניח שעם התאוששות התיירות יחזרו הפורום לעוצמתו מפעם.
-
בקבוצות הפייסבוק יש מונח שנקרא חוכמת ההמונים. אני בדרך כלל מחפשת את חוכמת הבקיאים והמנוסים ואת זה אני מוצאת כאן. מלבד זאת, אני נהנית לקרוא לאו דווקא על יעדים מתוכננים שלי, הרבה פעמים סיכומי טיול ואפילו שאלות כאן בפורום כיוונו אותי ליעד הבא שלי. מבחינתי אתר אהוב ומועדף ללא קשר לבאגים.