מחפש המלצות - טיול הליכה מתגלגל (כולל העברות ציוד) או כוכב
-
שלום
אני מחפש המלצות לטיול הליכה מתגלגל הכולל העברות ציוד
אפשרי גם בתצורת כוכב
3 עד 5 ימי הליכה
הליכה יומית של 10-15 ק"מ (אפשר לחרוג קצת)
דרגת קושי קלה / קלה-בינונית (אני לא רוצה טרק בהרים, אני רוצה להנות)
תודה
נ.ב.
לא מצאתי בתגיות אירופה אז ...
-
יש הרבה אנשים שנהנים מ'טרק בהרים', היית יכול לנסח את זה אחרת... בכל מקרה, למתי תכנון הנסיעה? ורבייר שאמפה וצרמט יכולות להיות מתאימות לנקודות של טיולי כוכב אם המון מסלולי יום
-
באנגליה שרותי העברות ציוד הן מאוד פופולריות. מעולם לא השתמשתי בהן באופן אישי אבל פגשתי על השבילים שם (כולל בסקוטלנד) הרבה מטיילים אחרים שכן השתמשו.
אופציה שיכולה להתאים לך היא ה- South West Coast Path. המסלול הוא מסלול חופים ממש נפלא מנוקד כפרי נמל, עיירות ואפילו ערים. השביל א-ר-ו-ך (קצת מעל 1000קמ...) אבל תוכלי לבחור מקטע. חשוב להבין שאף כי לא מדובר בהרים - השביל עולה ויורד לסרוגין, בהתאם לקו החוף הצוקי. לכן, פרט לק״מ יש לבדוק גם את הפרשי הגבההים היומיים במקטע הנבחר.
ב- 2015 הלכתי מקטע של השביל (קצת יותר מחצי, כלומר מעל 500 ק״מ). נהנתי מאוד!
כאן תוכלי לקרוא את פוסט ההקדמה בבלוג שלי (שם אני מסבירה מעט על השביל; אני מקווה שהקישורים בסוף עדיין עובדים, לא בדקתי).
האתר הרישמי של השביל נהדר. תוכל למצוא שם, ביו השאר, תאור של כל מקטע ומקטע וכן הצעות למקטעים קצרים (לפי כמות הימים שעומדים לרשותך).
אם השביל נראה לך, מכיוון שאתה מתכנן להשתמש בשרותי העברת ציוד, אני מציעה ליצור קשר עם חברה/ות ולהעזר בהן לבחירת המקטע.
הערה - לא הייתי הולכת את השביל הזה בשיא הקיץ (בשל החום). לא ציינת בפוסט עונה...
גם ב- West Highland Way בסקוטלנד פגשתי הרבה מטיילים שהשתמשו בשרותי העברת תיקים. גם במקרה זה, 5 ימים לא יספיקו על מנת ללכת את המסלול כולו ועדיין לשמור על רמת קושי ״קלה״, אבל אפשר גם כאן לבחור מקטע.
זה הפוסט הכללי בבלוג שלי על השביל הזה.
אם אנגליה/האי הבריטי רלוונטיים עבורך, אז יש עוד הרבה מאוד אופציות למקטעים של שבילים שם שיכולים להתאים וכאמור האופציה להעברת ציוד נפוצה.
עוד אופציה לבחירת מסלול היא להסתכל באתרים של חברות שנותנות את השירות הזה ולבדוק האם המסלולים שלהם מעניינים אותך.
פגשתי כשהלכתי את ה- Coast to Coast בכמה מטיילים שהשתמשו בשרותי SherpaVan והיו מרוצים מאוד (זו כאמור לא המלצה מנסיון אישי אבל שמעתי ביקורות טובות מכמה מטיילים).
על השביל הזה אני קצת פחות ממליצה עבור מי שמחפש מסלול קל יחסית, אבל אני רואה שיש להם עוד שבילים מעניינים (ה- Cotswold Way הוא שביל שלא הלכתי אבל נחשב לקל, כמובן כתלות בחלוקת המקטעים שתבחרו).
אם אנגליה לא רלוונטית, אני מציעה לך לבדוק את מי משבילי ה- Camino de Santiago. אני פחות מתמצאת בשבילים אלו ולא הלכתי אף אחד מהם, אבל אני יודעת שאופציית העברת ציוד בהן קיימת והן לא נחשבים למסלולים קשים מבחינת תנאי השטח.
שים לב לכך שלא מדובר בשביל אחד אלא ברשת של שבילים, לא כולם רק בספרד (יש גם בפורטוגל, צרפת ועוד). כמו כן יש שבילי צליינים נוספים (לדוגמא St Francis Way האיטלקי) שיכולים אף הם להתאים לדרישות שלך.
יש ממש המון אינפורמציה ברשת אודות שבילי צליינים (במיוחד שבילי ה- Camino de Santiago) ואני מאמינה שקל גם לאתר שרותי העברת תרמילים (לא ניסיתי).
מקווה שזה נותן לך כמה רעיונות...
בהצלחה!
(נב אם תציין עונה זה יעזור לאנשים נוספים להציע שבילים)
-
אה, זה מזכיר לי- וריאציה של הסנדיאגו היא קמינו פורטוגז, ובפורטוגל יש את דרך הדייגים שנחשב ברמה קלה יחסית
-
מצטרף להמלצות הקודמות
ומוסיף את איזור האגמים האנגלי. ניתן לערות שם גם מסלולים לא ארוכים בנוף נפחא.
לא רשמת מתי...מהותי
-
לא התכוונתי לפגוע באוהבי הטרק הרים
האמת שאני לא ממש בכושר לדבר שכזה
לגבי המתי,
הרעיון רק מתחיל להבשיל בראש
אני מחפש אפשרויות ולפי זה אחשוב על מתי
אני כן יודע שאני לא רוצה טיול בגשמי סערה (קצת גשם לא מפריע לי) ובטח לא בחום יולי אוגוסט
-
-
שאלה כללית לכל מי ששאל על המתי למה זה מהותי בשלב זה ? (באמת שואל)
-
כי יש הבדל מהותי בין האפשרויות באפריל, מאי לבין יולי אוגוסט.
ואפשר,גם באוגוסט למצוא מקומות שבמרבית הזמן קרירים ונעימים )אלא אם נפלת על גל חום)
-
ודצמבר עד מרץ האפשרויות מצומצמות עד בלעתי אפשרי לטרק
-
בלתי* ומסתבר שתגובה חיבת להכיל לפחות 8 תווים...
-
דרך אגב, לדעתי אם הדילמה היא בין כוכב ל'טרק מתגלגל' עם הקפצת ציוד, אז עדיף כוכב בגלל ששירותי הקפצות ציוד יוצאים יקרים למטייל בודד
-
חוזר כדי לכתוב תגובה נורמלית ולא רק דרך הטלפון.
ראשית, מוסיף את הטרק שלי באיזור האגמים צפון אנגליה
בקיץ/סתיו האחרון טיילתי שם בטרק שלא היה קל, אבל האיזור עצמו מאפשר , באותם נופים, גם מסלולים קלים הרבה יותר (פירטתי אותם חלקית בסוף הבלוג). כמו"כ, כפי ש IO אמרה, אנגליה בכלל מצטיינת בשירותי העברת תיקים כך שאם תעשה טיול מתגלגל, הרי שתוכל להשתמש בכך.
הערת אגב - מדוע רלוונטי עבורך הטיול המתגלגל?
במידה ותשכור רכב (האם תשכור רכב?) הרי שאתה פנוי וזמין לטיול בכל איזור שתרצה, מבלי לשנות את מקום הלינה. נכון שזה יוצא יותר יקר, אבל אם תשווה את עלות העברת התיקים (בזמנו , אני חושב (!) שזה היה סביב 40 פאונד ליום, זה הרבה ומקזז את עלות הרכב).
בכל מקרה, אנגליה נהדרת והנופים בה מיוחדים ונהדרים ומתאימה למגוון רחב יותר של עונות השנה, כאשר לוקחים בחשבון שבכל יום יכול לרדת גשם. מאידך, הטמפרטורות לא נמוכות כמו במרכז / מזרח אירופה באותה תקופה.
אם אתה מדבר על שיא העונה, קרי - יולי-אוגוסט , ויותר מזה, אם אתה מציין שאתה עושה מסלולים באורך בינוני אבל לא קשים מדי (כלומר לא כאלו עם עליות וירידות מרובות) אז גם יוני/ספטמבר עשויים להיות מתאימים גם בחבלי ארץ אחרים, גבוהים יותר. הדילמה היחידה שאני תוהה לגביה, היא מה תוואי השטח שאתה מעוניין בו - גם מסלול של 3 שעות יכול להיות מאתגר ומצד שני, אני לא יודע עד כמה אתה "מתאמץ".
-
כמוכ לא ציינת כלל את טווח התקציב שלך.
-
אני כרגע בשלב היעדים,
לכל יעד אני אבדוק מועדים
ואז אעשה ניפוי
(אני מניח שחלק מהטיולים יכנסו למגירה לזמן אחר)
-
-
-
אגב, אנחנו זוג בתחילת שנות ה 50
-
בינתים הלכתי טרק מסוים אחד באירופה וממנו אני יכול להציע את צרמט, שאמפה, וורביר (אפשר גם בשאבלה שנמצאת בעמק. מהטרק אני יכול להניח שהרבה עירות בפריפריה יהיו עם הרבה מסלולי הליכה יומיים
-