ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    טיול לניאגרה

    פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    6
    13
    491
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eliez
      eliez נערך לאחרונה על ידי

      שבוע טוב .

      אנחנו אמורים לנחות בבוסטון ב9 למאי ולחזור כשבוע לאחר מכן. זוהי הפעם הראשונה שלנו בארה"ב. מכיון שהבנתי שלא כדאי להפסיד את מפלי הניאגרה , אשמח אם מישהו יתן לי מסלול מומלץ לטיול באיזור.

      נ.ב. אשתי מעוניינת גם בקפיצה לניו יורק באם זה אפשרי . וגם האם כדאי לטוס לשם לפחות צד אחד ?


      רוני סופר יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר @eliez נערך לאחרונה על ידי

        @eliez

        א. חפש כאן באתר. יש טונות חומר בתשובה לשאלתך.

        ב. נסיעה ברכב פרטי בוסטון-ניאגרה-בוסטון וסיור במפלים כולל בצד הקנדי במינימום שני לילות לינה בניאגרה.

        ג. נסיעה באוטובוס בוסטון - ני יורק נטו 5 שעות לכל כיוון. מה לעשות בניו יורק ביומיים שלושה? פשוט להיות.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונה וקשת
          יונה וקשת @eliez נערך לאחרונה על ידי

          @eliez בעיני מפלי הניאגרה זה דווקא לא חובה בכלל, בטיולנו באיזור זה היה המקום שהכי פחות נהננו בו. מאוד ממוסחר. אבל אני לא מתעלמת מכך שזה נחשב לכזה, ולכן אם אתם מרגישים צורך - לכו על זה, רק אני מציעה לשקול.

          ניו יורק - אפשר לבלות בה גם חודש בלי למצות, תלוי כמובן מה אתם אוהבים ומעדיפים. יש בה הכל מהכל. עיר מטורפת. הייתי מקדישה לה את מירב הזמן.

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

            גם אני לא בדיוק מסכימה עם האמירה שלא כדאי להפסיד את הניאגרה. אתם נוסעים לשבוע בלבד, אתם אלו שצריכים לתעדף את הימים הספורים שלכם בארה"ב. אני למשל, חושבת שניו יורק הרבה יותר חשובה, אחרים יחשבו אולי ששווה להיות את כל השבוע בבוסטון או שחובה לטוס לוושינגטון. ניאגרה זה מפל, מפל ידוע וממוסחר. שווה להקדיש לו 40% מהטיול? אני חושבת שלא, אתם יכולים להחליט אחרת.

            רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @karnielr נערך לאחרונה על ידי

              @karnielr

              לא מסכים איתכם.

              תתעלמו מהמסחור, תתעלמו ממסחטת הכספים, תתעלמו מהרדידות של העיירה מסביב

              ואפילו תתעלמו מהאטרקציות הישירות כמו הספינה ומערת הרוחות.

              המפלים עצמם, נטו, הם פלא אחד גדול ולפחות פעם בחיים (הייתי שם למעלה מאצבעות הידיים פעמים) צריך לראותפ.

              חוצמזה, אני בדרך כלל עונה לשאלה כפשוטה. השואלים מבקשים מידע בראש וראשונה. הם כבר יתעדפו.

              כמובן שלא אמנע מעצה טובה (לדעתי).

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • hil
                hil נערך לאחרונה על ידי

                אפשר לותר על ניו יורק מלא המולה ואנשים, וכל מיני בנינים, שרובם לט ממש מיוחדים, שאפשר לראות אותם באינטרנט בנוסף לכל מיני מוזאונים משעממים

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                  מה יותר "חשוב" "טוב" או "אסור לוותר" זו דעה אישית. אני מניח שאם נעשה סקר אמיתי נראה שניו יורק בראש הרשימה. ואני אומר את על סמך כמות התיירים בשנה. אבל באמת שזה עניין אישי. אבל כן אפשר להתייחס לשיקולים לוגיסטיים (זמן וכסף) שהם עניין מהותי בטיול קצר.

                  נסיעה למפלים (מניו יורק או בוסטון) תיקח כמעט יום שלם. לא רק זה אלה שהנסיעה כל כך מתישה כך שקשה להנות מהכמה שעות שנשארו לכם. זה לא מאד משנה אם נוסעים ברכב שכור (מתיש לנהג) או בטיול מאורגן (מתיש נקודה). כלומר יומיים בערך הולכים לאיבוד על הנסיעה. ואם נוסיף סדר גודל של יום בניאגרה (זמן ביקור מקובל) נקבל שיומיים וחצי עד שלושה מתוך השבוע זה הניאגרה. ומתוך הששבוע שיש לכם לטייל, מעל 25% מתבזבזים רק על הנסיעה לניאגרה וחזרה.

                  טיסה לניאגרה לוקחת פחות זמן, ומעייפת פחות. אבל עדיין תיקח חצי יום לכל כיוון לפחות (ברוטו - מדלת לדלץ). אז רק יום אחד מבוזבז מתוך ב-7 שהם 15% בקירוב. אבל כתלות בשעות הטיסה יתכן שאפשר לחבר את זה לטיסה לבוסטון בהלוך או בחזור (בייחוד אם זה יהיה בכרטיס אחד) ואז בזבוז הזמן קטן יותר.

                  נסיעה מבוסטון לניו יורק גם תיקח חצי יום לפחות כל כיוון. כלומר עדיין יום מבוזבז. אבל בניו יורק יש הרבה יותר מה לעשות מאשר בניאגרה (טיול טיפוסי הוא 3-5 ימים). ולכן כביכול בזבוז הזמן בנסיעה "משתלם" כי הוא בשביל להנות יותר.

                  השאלה היא למה מראש אתם טסים לבבוסטון. כי אתם רוצים בוסטון או כי אלה היו כרטיסים זולים? או כי יש משהו קונקרטי? בוסטון עיר יפה, ובהחלט אפשר לבלות בה את כל השבוע. אבל להתרשמותי הלא מדעים רוב הישראלים לא משקיעים בה כל כך הרבה זמן. בעיקר כי בשאלה בוסטון או ניו יורק לרוב ניו יורק מנצחת. אז בטיול קצר אנשים יטוסו רק לניו יורק, ובטיול ארוך שכולל שילוב יעדים, בוסטון תקבל רק יומיים בערף כי היעדים האחרים יותר קורצים, ואם כבר רוצים הרבה ימי עיר הם שוב יוקצו לניו יורק.

                  eliez תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • eliez
                    eliez @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                    @אנשיםטובים תודה על התגובה העניינית. לשאלתך הטיסה לבוסטון היא בעלות של כ90 דולר מתנת fly card ומכאן השאלה במה כדאי להתמקד ואכן הרעיון הכי ריאלי היה ביום הנחיתה לטוס מיד לניאגרה ולאחר מכן להמשיך משם לניו יורק וחזור לבוסטון אח"כ. או שמא כדאי לנסוע לניו יורק ובסוף הטיול לטוס משם לניאגרה ?


                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • hil
                      hil נערך לאחרונה על ידי

                      זאת טיסה ישירה לבוסטון? גם הלוך וגם חזור?

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                        קודם כל שים לב שאולי כרטיסי הטיסה היו זולים מאד, אבל הטיול עשוי להיות יקר יחסית. בגלל מחירי לינה, טיסות פנים, מוניות וסיבות אחרות. כך שגם מהשיקול הכלכלי לא הייתי פוסל להתמקד רק בבוסטון עם לינה לא מרכזית.

                        אם יש לכם שבוע אני בספק אם הייתי מנסה לשלב גם בוסטון, גם ניו יורק וגם ניאגרה. אז אפשר לוותר לגמרי על בוסטון, ואז ניו יורק וניאגרה, אן ניו יורק ובוסטון או בוסטון וניאגרה. כולם אפשריים.

                        הטיסה של אלעל נוחתת ב-6 בבוקר ואתם כבר בשדה. אז לכאורה אפשר לקחת טיסה נוספת מבוסטון לניו יורק. יש למשל שלל טיסות של דלתא ללה גווארדיה, במחירים של 100-150 דולר לאדם (כיוון אחד). הבעיה היא שאם אכן נוחתים ב-6 אז כדאי כנראה לקחת טיסה בסביבות 9. אבל אז אם הטיסה של אלעל תאחר משום מה אתם עשויים להיות בבעיה. מצד שני לקחת מראש טיסה ב-12 זה כבר בזבוז זמן גדול בשדה.

                        בהחלט יתכן שאוטובוס בסופו של דבר לא יעלה יותר זמן. תצטרכו להגיע מהשדה בבוסטון לתחנת האוטובוס (אפשר מונית) ואז אוטובוס. האוטובוס מגיע למנהטן ואז מונית בתוך מנהטן תהיה זולה ומהירה יותר. לאוטובוס לא צריך לעבור בדיקה בטחונית וצ'ק אין למזוודות אז זה חוסך זמן שמתקזז עם הנסיעה לתחנת האוטובוס. בהזמנה מראש אוטובוס יעלה סביבות ה-40 דולר לאדם. כך שתוכלו לשקול להזמין לשעה 10:00 ובמקרה הכי גרוע של איחור גדול של אלעל איבלדת 80 דולר של הכרטיסים ולא 250 דולר של כרטיסי טיסה. בכל הפתרונות תגיעו למלון בניו יורק רק בסביבות 14-16 אחה"צ. ויחד עם העייפות של הנסיעה הנוספת, והג'טלג, לא ישאר לכם הרבה מהיום.

                        אבל אפשר גם לבלות קודם כמה ימים בבוסטון. ככה אין סכנה של איחור הטיסה של אלעל. אחרי כמה ימים תקחו אוטובוס או רכבת לניו יורק. אם אתם מוכנים לקום מוקדם אפשר גם לקחת אוטובוס ב-7 בבוקר. אבל שוב יש בעיה עם החזור אם רוצים לחזור ישר לטיסה. בהנחה שהטיסה ב 20:30 צריך להיות בשדה בסביבות 17:30. הנסיעה מניו יורק לוקחת 4-8 שעות כתלות באמצעי התחבורה וההחלפות ומיקום המלון בניו יורק. כל שבסך הכל תבזבזו כמעט את כל היום על הנסיעה.

                        אפשר לקחת אוטבוס חזרה באמצע התקופה. ואז שוה לקחת אוטובוס ב-7 בבוקר או ב-7 בערב כדי לצמצם את בזבוז הזמן. הבעיה היא שלהיות בבוסטון בהתחלה וגם בסוף זה שוב בזבוז זמן וכסף. כניסה ויציאה ממלון, אולי מוניות, אולי שמירת חפצים, אולי מלון מרכזי יחסית לתקופה קצרה וכו'. כל אלה יקרים בכסף וגוזלים זמן.

                        אי אפשר לקבע את המעגל אז אני חושב שאתם צרכים לחשוב מה הייתם רוצים לראות ותעדף. בהתאם אפשר לבחור את המסלול הנכון

                        רוני סופר eliez 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • רוני סופר
                          רוני סופר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                          @אנשיםטובים

                          למרות מה שכתבתי בתשובה הראשונה, כי השואל שאל ספציפית על הניאגרה, ולנוכח מה שהתפתח כאן אז ככה -

                          בשבוע, לפעם ראשונה בארה"ב - רק ניו יורק.


                          חייתי בבוסטון מספר שנים וביקרתי בה אינספור פעמים. עיר מדהימה, אבל לא לפעם ראשונה בארה"ב.

                          מעבר לעובדה שהלינה בה סופר יקרה (מעל 250$ ללילה) כדי להנות מהעיר צריך לקחת בה את הזמן. יש בה פנינים נסתרות שרק לאט לאט מגלים אותן.


                          אוטובוס מבוסטון לניו יוק (20-40$ לכיוון) מגיע ישר ללב מנהטן, שם אפשר למצוא לינות זולות יחסית (150-250$) והעיר מציעה

                          לתייר המתחיל שפע של מקומות ביקור בכל תחום ועניין שירצה.

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                            אם נזרום עם רוני על ניו יורק ונחבר עם מה שאני כתבתי:

                            יש שתי בעיות עם אוטובוסים - האחת - שהם יוצאים מהעיר ולא מהשדה כך שנדרשת עוד טיפה ניידות. אבל שדה בבוסטון קרוב ואפשר להגיע ממנו לתחנת הרכבת/אוטובוסים בקלות ובמהירות יחסית (תחבורה ציבורית או מונית). השנייה - בהלוך צריך לקחת ספייר על איחורים של אלעל, או לקנות כרטיסים במקום במחיר גבוה יותר, ובחזור צריך לקחת ספייר על איחורים של חברת האוטובוסים.

                            מה שאפשר לעשות (לפחות בכיוון אחד) זה לבלות את היום בבוסטון ללא לינה. למשל לאחר הנחיתה לנסוע לאיזור תחבנת האוטובוס, להשאיר את המזווודת בשמירת חפצים (אפשרי אבל גוזל זמן), להסתובב את רוב היום במרכז בוסטון (מן הסתם שביל החירות), ובסביבות 7 בערב לזרום חזרה כדי לקחת אוטובוס ב 20:30 לניו יורק. האוטובוס מגיע ב-1 בלילה למנהטן. בגלל הג'טלג סביר שתישנו בנסיעה באוטובוס, כך שזמן הנסיעה הוא זמן שינה. למלון בניו יורק תגיעו לקראת 2 בלילה. כמובן שאפשר גם לקחת אוטובוס מוקדם יותר, ב 19:00 (מגיע לפני חצות) או אפוילו בסביבות 18:00. פשוט אז יש פחות זמן בוסטון.

                            ממש לא פיתרון אידאלי, אבל אפשרי.

                            בחזור פתרון דומה אבל פחות טוב, כי אין לכם את כל היום. אם טענתי שצריך להיות בשדה בסביבות 17:30 זה אומר לצאת ממרכז בוסטון בסביבות 17:00. אפילו אם תקחו את האוטובוס הראשון בשדה 4 בבוקר (מגיע ב-9) יחד עם הזמן של שמירת חפצים זה משאיר לכם 7 וחצי שעות בבוסטון. טעימה אבל לא מעבר לזה. וזה עם השכמה סופר מוקדמת.

                            אפשר גם בחזור לקחת אוטובוס ערב קודם ב-8 בערב שמגיע לבוסטון ב-1 בלילה. לקחת מלון קרוב יחסית לתחנת הרכבת (יקר) ואז למחרת יש יותר שעות.אבל גם לא המון.

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • eliez
                              eliez @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

                              @אנשיםטובים קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת . כשמך כן את/ה איש/ה טוב/ה.

                              בהקשר לתשובה נראה לי שנלך על כיוון של ניאגרה וניו יורק . השאלה מתי כדא להיות בניאגרה בסוף הטיול ואז לחזור משם לבוסטון בטיסה או ברכב (אם נשכור בניו יורק)?או אולי עדיף מיד כשנוחתים לטוס ישר לשם או אוטובוס . ומשם לניו יורק בנסיעה עם עצירות בדרך באוטו שכור. ובחזור לבוסטון את ההצעה של חזרה באוטובוס?


                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון
                              ×