דרום אפריקה לבת מצווה - מה ואיך מתחילים
-
שוקלים טיול בת מצווה לדרום אפריקה באוגוסט. זוג+3 שיהיו בגילאי 12 עד 18.
מעולם לא טיילתי עם הילדים במדינה לא מערבית. טיולנו איתם הרבה באירופה ובארה"ב. והנגיעות הבודדות שלי במדינה לא מערבית היו נסיעת עבודה לבייגי'נג וטיול זוגי בתאילנד, אבל לא כזה של אחרי צבא אלא ברמה גבוהה יותר. וגם זה היה מזמן.
אני מודה שאני מאד מפחד מההיבט הבטיחותי. אפילו ברמה של שוטר שרוצה שוחד נראית לי חוויה מפוקפקת. לפני כמה חודשים היינו בסן פרנסיסקו. לא העזתי להסתובב ברגל בשכונות הקשות, אבל גם נסיעה ברכב הייתה חוויה מפוקפקת כשרואים עסקאות סמים ממש ליד הרמזור.
יש לי מה לחפש בדרום אפריקה בכלל עם התחושות האלה?
מעבר לזה - אני לא מעוניין לנהוג. הייתה לי חוויה מפוקפקת ביותר באנגליה לפי כמה שנים, ואני לא מדמיין את עצמי נוהג שוב "בצד הלא נכון".
כלת בת המצווה ביקשה מאד לראות היפופוטמים. זו המטרה העיקרית של דרום אפריקה. והבנתי שבסינט לוסיה זה המקום. אז אם כבר מן הסתם נשלב את פארק קרוגר, ואולי גם את קייפטאון.
מסגרת הזמן עד שבועיים. חייב להיות באוגוסט (לוח בגרויות/גיוסים ועוד)
שאלות:
בראש וראשונה - בטיחות - מחשבות / המלצות?
נהיגה/הסעה - אפשר לעשות את זה בלי לנהוג? עם נהג פרטי צמוד? הסעות איפה שצריך? טיול מאורגן מקומי?
בפארק קרוגר - יש טיולים מאורגנים מקומיים? או אולי דווקא פרטי?
מחירים משוערים להסעות/נהג צמוד? מחירים משוערים לטיול פרטי/מאורגן בפארק קרוגר?
-
לי היו מחשבות על טיול בר מצווה לילד, לעוד שנתיים. התכנון היה לדרום אפריקה.
לצערי, עקב מספר כתבות שקראתי, ומספר פוסטים שקראתי גרמו לי לוותר בצער על היעד הזה, מסיבות הדומות לשלך
-
יש שם עמדת צילום לבת מצווה מגניבה! מאוד מומלץ מצורף קישור הם בצפון אפריקה https://www.funkyphotobooth.co.za/ -
@אנשיםטוביםטיילתי קרוב לחודש בדרא"פ. אמנם נהגתי אבל מכיוון שאתה מאד לא בעד,
לא אנסה לשכנע למרות שאני לא רואה בעיה קשה עם נהיגה "שמאלית".
אין לי תשובות לכל השאלות שלך, כי נהגתי. אבל דבר אחד אומר - לא הרגשתי
חוסר ביטחון בשום מקום פרט לאזור מסויים ביוהנסבורג (שם, בפעם היחידה לקחתי מדריך).
כן הייתי שותף לתחושת הפחד התמידית של מארחנו ביוהנסבורג (בסוף הם עלו/ברחו ארצה).
אז לא הייתי פוסל טיול בר מצווה או כל סיבה אחרת במדינה ענקית זו.
יש לא מעט פארקים לראות בהם חיות. מכיוון שטיילתי גם בנמיביה והקדשתי יומיים לפארק המדהים אטושה,
ביקורי בקרוגר היה בחטף. אני מניח - א. שבקרוגר תבואו על סיפוקכם. ב. קורגר יהיה מאד מתוייר.
מעבר לכך יש לא מעט פארקים פרטיים על כל המשתמע מזה.
מעבר לפארקים ולחיות מצאתי את אזור קפטאון וסביבתה כמקום מקסים ומהנה לטיולים שדומה מהרבה בחינות לטיול באירופה
(חוץ מהמחירים המצחיקים של הכל). כשתגיע לכך, אשמח להוסיף המלצות מנסיוני.
לגבי טיולים מאורגנים ולוגיסטיקה - יש כאן באתר חבר הפורום בשם c.africa שכותב לא מעט על דרא"פ וגם מציע שירותי תיירות.
לבטח יוכל לסייע בעצות לוגיסטיות מעבר לאספקת השרות עצמו.
-
רוני, יש לציין "מתי" היית בדראפ. העניין של ירידת הביטחון האישי היא מגמה של 3-4 השנים האחרונות
-
ואגב, לדראפ יש אזהרת מסע של משרד החוץ. כדאי לקרוא
-
אוקטובר נובמבר 2018
-
מזרח אפריקה מקניה ודרומה מלא בהיפופוטמים. כל נהר מספיק גדול ורחב מאכסן היפופוטמים בשפע.
אם אינך מתכוון לנהוג אזי כל שמורה , ולא חשוב באיזה מדינה, מתאימה לך כי הנהיגה היא בידי מדריכי השמורה.
אני בקרתי גם בקניה וגם בזימבאווה + בוטסואנה . אם כמויות החיות מדברות אליכם אזי בקניה - טנזניה הכמויות אדירות והמיגוון בהתאם. בזימבאווה- בוטסואנה יש פחות חיות אבל היפופוטמים ופילים לרוב. כמעט לא נפגשים עם האוכלוסיה המקומית ובנוסף יש בזימבאווה את מפלי ויקטוריה שהם מרשימים ביותר .בבוטסואנה את הדלתא היבשתית הענקית של האוקוונגו. בקיצור אם אתה חושש מדרום אפריקה אזי יש עוד אפשרויות .
מצרף לך את הבלוג על בוטצואנה וזימבאווה כחומר למחשבה
חג שמח
רנצי
-
@אנשיםטובים טיול בר מצווה (+) בדרא"פ ב 2003 + ספארי קניה עם נכדים ב 2019
היינו ב דרא"פ בטיול (עם הבן הצעיר - אז כבר לאחר בר מצווה) למשך חודש ימים ב אוגוסט 2003 (לפני 20 שנה) כך שהמידע לא כ"כ מעודכן.
שם גם נהגתי ברכב - כן, בצד שמאל (ולא בפעם הראשונה וגם לא האחרונה - בצד שמאל). לא ראיתי אז ואינני רואה כיום בעייה משמעותית עם נהיגה בצד השמאלי.בין היתר היתה לנו נסיעה "קצרה" - מ PORT ELIZABETH ועד DURBAN כ 1000ק"מ מ 6 בבוקר ועד 11 בלילה - אין הרבה יישובים בדרך לעצירה ללינת לילה! דרא"פ - אטרקציות מגוונות : גם חיי טבע עשירים (קרוגר, שלושלואי, פילאנסברג , סנט לושיה ועוד ...) וגם טבע "דומם" (קייפטאן וסביבתה הר השולחן ,קייפ התקווה הטובה , יער הציציקאמה ,DURBAN וסביבתה , מפלי וויקטוריה - אמנם מחוץ לדרא"פ - לטעמי האטרקצייה הגדולה ביותר בטיול!) וגם חוויה אנתרופולוגית - ההתנהלות בתקופת/פוסט האפרטהייד (לגמרי לא נעלמה והורגשה היטב אז , אינני יודע מה קורה כיום).
כך שלטעמי יש די והותר מה לראות ב דרא"פ - ולמשך שבועיים צריך יהיה לבחור על מה לוותר!
כבר הציע המגיב שלפני - לשקול כאלטרנטיבה ביקור בקניה KENYA. היינו ב קניה פעמיים. פעם אחת ב 2010. אז היינו בטיול בן חודש ימים אשר כלל : ספארי ב UGANDA כולל גורילות ההרים (מאד יקר) & שימפאנזים , ספארי ב KENYA , ספארי ב TANZANIA , וכן לבסוף נופש ב ZANZIBAR.
הפעם השנייה בקניה היתה ב חנוכה/דצמבר 2019 (לפני כשלוש וחצי שנים). הפעם לקחנו את הנכדים לספארי (וגם כולל כדור פורח ב מסאי מארה).
היינו עם מדריך בשם STANLEY (עליו כתבתי טיפ - ניתן למצוא באתר , מי שמנהלת לו את הפעילות הינה אשתו LEAH , ואחרי הטיפ שלי ראיתי כי עוד מטיילים לקחו את STANLEY). הייחוד של STANLEY - הוא משמש כנהג/מדריך ואילו הנוסע/המטייל בוחר בעצמו את בתי המלון ומשלם בעצמו עלויות הכניסה לפארקים - זוהי מתכונת לעלות זולה משמעותית של הטיול!
ב קניה - כמובן הטיול הינו טבע נטו עם החיות , מתאים יותר לשבועיים של טיול. ואם רוצים : ניתן לנסוע (יש רכבת / טיסה) אל MOMBASA אשר נמצאת על החוף בקניה , ושם לשהות באחד החופים המפורסמים שלה. גם ב MOMBASA הייתי (בטיול אחר).
מקווה שעזרתי
אלי.
-
לא היינו בדרום אפריקה לכן לא יכולה להביא המלצות על מדינה זו, אבל היינו באוקטובר האחרון בטיול משפחתי מדהים בקניה- אשמח להתייחס אם יהיו שאלות ממוקדות. דרך אגב, גם בקניה יש היפופוטמים, כמובן...
-
אע"פ שחייתי שנים ארוכות בדרום אפריקה ומעולם לא הרגשתי פחד בשום סיטואציה, לא אוכל לשכנע אותך ואיני מנסה אפילו. לעומת את, חייתי גם שנים רבות בטנזניה ומכוון שעך ומכוון שיש לך 'בעיות' עם נהיגה בשמאל, אני ממליץ לך לבקר עם כלת בת המצווה במדינה זו דווקא. אם תרצה הפניות, הנחיות, התחלות וסיומות, שלח לי הודעה ואראה לך את 'כל השבילים הניסתרים' לטיול מדליק, בטוח ושלא אתה תנהג בו!
-
מתי העונה הטובה לטנזניה והאם למי שהיה בספארי בקניה "שווה" לחזור לטנזניה?
-
העונות הטובות לטנזניה: נובמבר עד פברואר ויוני עד ספטמבר. טנזניה לדעתי מגוונת יותר מקניה (וגם נעימה ממנה בכמה מובנים)
-
-
תודה רבה חברים ומצטער שנעלמתי. קראתי המון ולמדתי כדי להבין למה אני נכנס.
עושה רושם שלנך על זה. אני עוד לא סגור על עם רכב או בלי.
ראיתי שיש הרבה אפשרויות לעשות טיול גם בלי רכב. למשל בסנט לוסיה עצמה לא צריך רכב, ואפשר להגיע עם טיסה לריצרדס ביי או לדורבן ומשם לקחת הסעה. מחיר של הסעה הלוך ושוב מדורבן למשל דומה למחיר של רכב ל-3 ימים. לקרוגר בהחלט שאפשר להגיע עם הסעות, או אפילו טיסה לשדה סקוקוזה. ובקאמפים גם ככה אפשר לקחת סיורים מודרכים. שלא לדבר על ריסורטים הכל כלול שגם אוספיםמהשדה. אפילו לדרך פנורמה אפשר לקחת סיור מאורגן. ואני בטוח שתמורת עוד לא הרבה גרושים יאספו אותי מתוך קרוגר עם המזוודות ויורידו אותי באחד משדות התעופה באיזור לטיסה הלאה.
את דרך הגנים קשה מאד לעשות בלי אוטו.
בכל מקרה שאלה נוספתעל בטחון אישי - בכל מקום מוזכר לא להסתובב בחוץ ולא לנהוג בחושך. באוגוסט השמש שוקעת בסביבות 17:30. אז מה, אחרי זה מסתגרים בבקתה/מלון ולא יוצאים? או שבעיירות אפשר לצאת למסעדה וכדומה? מה בעניין המלצות כמו לראות את קניון בלייד בשקיעה, או כדורים פורחים (בכל זאת טיול בת מצווה) שצריך להתייצב שם לפני הזריחה? מה עושים אז?
והאם יש הבדל בין נהיגה עצמית לנהג מקומי בהקשרים האלה של נהיגה בחושך?
-
טיילנו בדרום אפריקה עם הילדים בגילאים דומים באוגוסט 2022 בדרך הגנים עד קייפטאון. השנה חוזרים באוגוסט לקרוגר ודרקנסברג. גם אנחנו לא הרגשנו שום סכנה. לא התקרבנו לשכונות המסוכנות. מתרגלים לנהיגה. זה הרבה יותר נוח וכיף לטייל עצמאי מאשר להיות תלויים בנהג צמוד שהיה לנו בקניה ובאוגנדה. בעיירות בדרך הגנים אין בעיה לנהוג בערב. בשכונות הבטוחות של קייפטאון אין בעיה ללכת ברגל למסעדה הקרובה. אפשר לקחת אובר בקייפטאון. מעבר לזה אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכבר נכתב. דרום אפריקה לטעמי הרבה יותר מתאימה לטיול משפחתי ממזרח אפריקה.
-
אתם יכולים ללכת לאותו עמדת צילום לבת מצווה כאן https://www.funkyphotobooth.co.za או עמדת צילום לבת מצווה כאן https://www.funkyphotobooth.co.za/