אשמח שתעזרו לחייל משחורר לתכנן חופשה קצרה לבד
-
בעיקרון שאלתי כבר את השאלה אבל שואל אותה שוב כי לא ציינתי המון פרטים
אז ככה בעיקרון אני חייל משחורר, בינואר סיימתי את שירותי הצבאי, בהתחלה רציתי לטוס לאיסטנבול אבל הבנתי בגלל הראמדן לא הכי טוב כרגע שישיראלי יהודי
חייל לשעבר יטייל בטורקיה
אני מתכנן טיול קצר של חמישי\שישי עד ראשון, סופ"ש כזה, כל המטרה בטיול הוא לרכוש ביטחון עצמי ולהוכיח לעצמי שאני יכול ומסוגל לטייל לבד בעולם, לכן גם זמן קצר
ומקום יחסית קרוב שיש בו המון ישראלים, אז בסוף החלטתי שאני אטוס ליוון, צפון יוון בפרט ראיתי מקומות וזה מאוד מאוד יפה וזה מה שאני מחפש טבע קצת לנקות את הנפש
ולהשיג קצת שלווה אחרי תקופה מאוד אינטסיבית ואמוצונילית עבורי, אני אשמח לעזרתכם ב-2 דברים, רכישה של כרטיסי טיסה מה עלות סבירה ומה מוגזמת, להזמין בית מלון
אישית הייתי מעדיף שהמלון יהיה קרוב לשדה התעופה כדי שאני לא אסתבך ואתחיל להתברר, אבל כן ארצה לצאת מאזור הנוחות ולטייל במרחבים הירוקים בצפון
בנוגע לטיסה מצאתי טיסה של 213 דולר הלוך חזור עם שעות די נוחות המראה בבוקר הגעה בצהריים, אבל מניח שיש טיסות הרבה יותר זולות אשמח שתעזרו לי ותלמדו אותי
קצת לאתר ולמצוא אותם, כנ"ל לגבי השכרת חדר במלון\ בקתה, אני רוצה גם אולי לשכור רכב אז כנראה אצטרך רישיון בין לאומי או שלא? זהו בעיקרון מי שיעזור לי
אודה לו מאוד
דבר נוסף חשוב:
איך אני מצטט תגובות לחוד או ביחד במקום תגובה תגובה כי עדיין לא הבנתי
מועדים לשמחה
-
היי חייל משוחרר
אתחיל בזה שכמעט ולא נתת פרטים על מה שהתכנון שלך השתנה פתאום להיות: מה יעד הטיסה (סלוניקי?) מתי? מה אתה מתכוון לעשות שם (לקחת רכב? לנסוע בתחבורה ציבורית לאנשהוא? להישאר בעיר ולטייל בה?)
אמשיך ואומר שבהנחה ואתה מדבר על צפון יוון , הרי שהטיסה הינה לסלוניקי ומשם נסיעה ארוכה לחבל זגוריה / צומרקה / או אולי לאיזור האולימפוס. בתוספת ההנחה הסבירה שלא תרצה (וגם לא תוכל, אתה צעיר מדי) לשכור רכב באירופה - הרי שבחרת יעד ממש לא מוצלח עבורך!
חבלי הארץ בצפון יוון מרוחקים, כמעט נטולי תחבורה ציבורית יעילה. גם ציינת את ריבוי הישראלים - אז יש, אבל בטח שלא המון כפי שאתה חושב שיש.
אסיים ואגיד שבתור טיול ראשון , אני ממליץ לך מאוד (!) לבחור עיר אירופאית נעימה, קרובה, לא יקרה ושתוכל ממנה לנסוע בתחבורה ציבורית ליעדי טבע כלשהם ולחוות אותו שם. למשל כמה רעיונות שעולים לי לראש: ברצלונה, בודפשט, סופיה
-
היי חייל משוחרר
אתחיל בזה שכמעט ולא נתת פרטים על מה שהתכנון שלך השתנה פתאום להיות: מה יעד הטיסה (סלוניקי?) מתי? מה אתה מתכוון לעשות שם (לקחת רכב? לנסוע בתחבורה ציבורית לאנשהוא? להישאר בעיר ולטייל בה?)
השאיפה הייתה לנחות משם ולקחת רכב שכור\תחבורה ציבורית ליעדים האלו אני קראתי אליהם כן
אמשיך ואומר שבהנחה ואתה מדבר על צפון יוון , הרי שהטיסה הינה לסלוניקי ומשם נסיעה ארוכה לחבל זגוריה / צומרקה / או אולי לאיזור האולימפוס. בתוספת ההנחה הסבירה שלא תרצה (וגם לא תוכל, אתה צעיר מדי) לשכור רכב באירופה - הרי שבחרת יעד ממש לא מוצלח עבורך!
חבלי הארץ בצפון יוון מרוחקים, כמעט נטולי תחבורה ציבורית יעילה. גם ציינת את ריבוי הישראלים - אז יש, אבל בטח שלא המון כפי שאתה חושב שיש.
אסיים ואגיד שבתור טיול ראשון , אני ממליץ לך מאוד (!) לבחור עיר אירופאית נעימה, קרובה, לא יקרה ושתוכל ממנה לנסוע בתחבורה ציבורית ליעדי טבע כלשהם ולחוות אותו שם. למשל כמה רעיונות שעולים לי לראש: ברצלונה, בודפשט, סופיה
אוקיי, אני מוכן לשקול אופציות אחרות בהחלט, איזה יעד אחר היית ממליצה לי ממה שהמלצת אם אני רוצה בעיקרון לצאת החוצה לטבע בשעות היום ולחזור
לקראת ערב למלון לטייל בעיר ללכת לברים או מסעדות וכאלו?
אני גם לא יודע אם להגיב או לצטט לא נראה לי שהתגובה שלי יצאה תקינה כי זה נראה שהיא נבלעה בתגובה שלך -
קיבלת מספר הצעות שמאפשרות את מה שביקשת
מברצלונה ניתו לנסוע למונסראט (יום טיול אחד) בסופיה ניתן לנסוע לאיזור הר ויטושה ומפל בויאנה (שני ימי טיול) ומבודפשט ניתן לנסוע לברך הדנובה
-
איזה עיר מביניהם היא יותר זולה?
-
סופיה הכי זולה. וכעיר, היא הכי פחות יפה. מצד שני היא קומפקטית, קרובה ויש סביבה הרבה טבע
-
ולדעתי היא מתאימה לטיול ראשון בתקציב נמוך
-
אוקיי
תוכל להסביר לי קצת על איך אני מגיע לטבע? יש שם תחוברה ציבורית טובה או צריך לשכור רכב? כמה יעלה לשכור, מה לגבי מלון? אשמח להכוונה לגבי כל אלו
-
זה הזמן להתחיל לחפש,בלוגים על סופיה , אפילו כאן באתר. הבלוגים יתנו לך רקע מלא על העיר והאתרים שיש בה. אל תצפה שיאכילו אותך בכפית. היעד מוצא חן בעיניך? שב, קרא ותחזור עם תובנות
-
אני חושבת שכדאי לך טיפה לעשות סדר בראש לפני שאתה מתחיל לבדוק יעדים ספציפיים, כי לדעתי אתה מבקש כמה דברים שונים שלא תמיד משתלבים ביחד. למשל - די קשה לעשות טיול טבע ממשי בטיול שכולו חמישי עד ראשון. ישראל היא קצת יוצאת דופן בזה שהיא מאוד קטנה, ותכלס יש טבע לא רע במרחק נסיעה קצר משדה התעופה, כשהכוונה כאן היא להרי ירושלים. ברוב המקומות יש נסיעה בין שדה תעופה גדול ובינלאומי ובין טבע מרשים ומיוחד. נסה לדמיין שאתה תייר שמגיע לישראל ורוצה לטייל במיטב הטבע שלה. סביר להניח שתרצה להגיע או לצפון או לדרום. קודם כל, יש לך נסיעה אחרי הנחיתה. אם נחתת ב-11 בבוקר אתה כנראה תצא משדה התעופה בין 12 ל-13, תלוי אם אתה שוכר רכב וכמה חלק זה הולך. בוא נניח שהכל הולך סופר חלק וב-12:30 יצאת לדרך. למזלך, זו לא שעה מאוד עמוסה בכבישים. אתה עולה על כביש 40 ונוסע למצפה רמון, בערך שעתיים נסיעה, בלי עצירה לאוכל. בהנחה שכן עצרת איפשהו, אתה מגיע למצפה סביב 3. קודם כל, ברור לךשאתה לא חוזר לישון ליד שדה התעופה, כן? זה לא הגיוני כמעט בשום תרחיש (אני ארחיב קצת בהמשך). אתהנשאר לישון במצפה רמון, יש מצב שב-3 כבר תוכל לקבל חדר, אז אתה קצת מתארגן ומניח את הדברים, אתה אמנם עייף כי קמת ממש ממש מוקדם הבוקר, אבל אתה לא רוצה להפסיד זמן טיול יקר, אז אתה עוד מספיק סיבוב לשפת המכתשוקצת דברים באזור. יש לך שישי ושבת לטייל במכתש, בשדה בוקר, באחד הנחלים,נהדר,יופי של סופ״ש. ביום ראשון אתה כבר חוזר בחזרה. כתלות בשעת הטיסה שלך, יש לך לכל היותר עוד חצי יום לטיול, ויש מצב שעדיף שתתחיל להתקדם צפונה ותטייל קרוב יותר לשדה. אל תשכח שאתה צריך להגיע לשדה כ-3 שעות לפני הטיסה, ויש לך עוד להחזיר רכב שכור אז תוסיף עוד קצת זמן. בסה״כ, בהנחה שאתה מגיע ליעד שבו יש טבע יפה ומיוחד במרחק של עד שעתיים-שלוש נסיעה משדה תעופה, אז מחמישי עד ראשון אתה נשאר עם משהו כמו יומיים וחצי לטיול. זה לא המון זמן. כדאי לך לבחור יעד שבו יש שדה תעופה שהוא לא רחוק מאזורי טבע יפים. בזמן כל כך קצר, והאמת שכמעט בכל מצב, לינה ליד שדה תעופה מסבכת אותך, לא מקלה עליך. אם אני חוזרת לסיפור עם טיול בארץ, אתה לא רוצה כל יום לצאת מאיירפורט סיטי בבוקר ולחזור לשם בערב, אתה תעביר שעות בעמידה בפקקים, בזמן שגם ככה הוא מאוד קצר. גם אם אתה בוחר הפעם לטייל בעיר ולא בטבע, אתה כנראה רוצה לישון בעיר עצמה, לא ליד שדה התעופה. אם אתה בא לסופ״ש ארוך בתל אביב או בירושלים אתה לא רוצה לישון באיירפורט סיטי, אפילו אם באופן היפותטי הייתה רכבת פעילה. אתה רוצה לישון בעיר עצמה. לישון ליד שדה תעופה מתאים כשאתה מגיע בטיסה בשעה שלא מעשי לך להמשיך מיד ליעד שאתה באמת רוצה להגיע אליו. למשל, אם אתה נוחת ב-12 בלילה וסוכנויות השכרת הרכב נסגרות ב-22, אז יש סיכוי שתרצה לישון בשדה ולצאת לדרך ב-8 בבוקר למחרת. בכל מקרה אתה לא רוצה להתמקם בעיר גדולה אם המטרה שלך היא כל יום לצאת ממנה לטיול טבע. נכון שבסופ״ש יש בדרך כלל פחות פקקים מאשר בימי השבוע, אבל זה עדיין יחסית הרבה בזבוז זמן. שוב, תראה איך זה בארץ: אתה לא הולך לישון בחיפה בשביל טיול בגליל, ולא בירושלים בשֶביל טיול בים המלח או בהרי ירושלים. מתאים לישון בעיר גדולה אם מטיילים בעיר הזאת. אחרת, יש מקומות יותר מתאימים. כמו למשל, מצפה רמון שיותר מתאימה לטיול באזור המכתשים מאשר באר שבע.
מה בשורה התחתונה? לדעתי (לא חייבים לקבל את דעתי) - או לבחור טיול עירוני לסופ״ש, בלי ממש לצאת מהעיר, או לבחור יעד שהוא יפה ולא מאוד רחוק מאיזשהו שדה תעופה, ואז לטוס, וישר לנסוע ליעד הזה לסופ״ש. אל תנסה לערבב בטיול שכל כולו נמשך גג בין יומיים לשלושה בסך הכל.
-
אוקיי רשמת דברים מאוד נכונים, יש מצב בגלל שאני לא מנוסה בזה עדיין אז עדיין לא מבין בזה לעומק, לגבי הארץ חרשתי את כולה הצפון בפרט,אני רוצה להעלות את זה לשלב הבא
-
מציע לך לפעם ראשונה לבחור נסיעה פשוטה. במתכונת של טיסה ליעד, אוטובוס\רכבת למרכז עיר, התמקמות במלון\הוסטל מרכזי, בילוי עירוני של כמה ימים (קצת שוטטות, בתי קפה\מסעדות, סיור מודרך "חינמי" (על בסיס טיפ) בעיר, מוזיאון, אטרקציה, בילוי בערבים, חזרה לשדה התעופה והביתה. יש מלא ערים שגם אם תגיע לשם עכשיו תרצה לחזור אליהן שוב ושוב בהמשך עם חברים\חברה\אישה\משפחה. אתונה, רומא, וינה, ברלין, ברצלונה, פראג, בודפשט (אפשר להמשיך עם עוד עשרות...). לגבי יציאה מהעיר - בכל הערים הגדולות יש טיולים מסודרים שאתה נרשם, הם מכיעים בבוקר למלון שלך לאסוף אותך (או יציאה ממקום מרכזי קרוב) ולוקחים אותך לטיול. היתרון הגדול באפשרות כזו, מבחינתך, הוא שבטיול כזה יהיו עוד צעירים תיירים מכל העולם וזו הזדמנות גם להכיר אנשים ולדבר קצת (מעבר לטיול עצמו).
-
שים לב שלא הצעתי שתטייל בצפון במקום לטוס. אמרתי שתנסה לדמיין את עצמך כתייר הולנדי (לדוגמה) שרוצה לבוא ל-hiking בישראל.
אני מבינה ממך שאתה בעיקר מחפש איזושהי טבילת אש בטיסה לבד. בגלל הזמן הקצר אתה לא רוצה משהו שהוא מאוד רחוק משדה תעופה. לכן, לדעתי (וזה גם מה שאחרים אומרים) - או טיול עירוני, או טיול מאוד ממוקד ליעד הררי נגיש, שבו מגיעים פעם אחת ליעד אחד ואז מטיילים ממנו ברגל או עם קצת תחבורה מקומית. בנוגע לשני, מה שבעיקר עולה לי בראש זה אתרים שבחורף הם אתרי סקי ואחרי עונת הסקי הם אתרים לטיולי טבע בהרים. פשוט בגלל שזה סוג של all on one: התמקמת בעיירה ואז ממנה אתה פשוט הולך ברגל. לפעמים יש שירותי תחבורה מהשדה לאזור ככה שאתה אפילו לא חייב רכב.
עם זאת, לדעתי טיול עירוני אכן יהיה לך פשוט יותר.
-
מציע לך לפעם ראשונה לבחור נסיעה פשוטה. במתכונת של טיסה ליעד, אוטובוס\רכבת למרכז עיר, התמקמות במלון\הוסטל מרכזי, בילוי עירוני של כמה ימים (קצת שוטטות, בתי קפה\מסעדות, סיור מודרך "חינמי" (על בסיס טיפ) בעיר, מוזיאון, אטרקציה, בילוי בערבים, חזרה לשדה התעופה והביתה. יש מלא ערים שגם אם תגיע לשם עכשיו תרצה לחזור אליהן שוב ושוב בהמשך עם חברים\חברה\אישה\משפחה. אתונה, רומא, וינה, ברלין, ברצלונה, פראג, בודפשט (אפשר להמשיך עם עוד עשרות...). לגבי יציאה מהעיר - בכל הערים הגדולות יש טיולים מסודרים שאתה נרשם, הם מכיעים בבוקר למלון שלך לאסוף אותך (או יציאה ממקום מרכזי קרוב) ולוקחים אותך לטיול. היתרון הגדול באפשרות כזו, מבחינתך, הוא שבטיול כזה יהיו עוד צעירים תיירים מכל העולם וזו הזדמנות גם להכיר אנשים ולדבר קצת (מעבר לטיול עצמו).
אני רציתי יעד אחר לחלוטין
-
כן אבל אני רוצה יעד אחר כמו ההרים האלפים
-
-
@שקד
כן אבל אני רוצה יעד אחר כמו ההרים האלפיםאבל מה שאני הצעתי לך היה לנסוע למקום שבחורף הוא אתר סקי ובקיץ מסלולי הליכה. בדיוק כמו הרבה מקומות באלפים. אם אתה רוצה אלפים אז תיסע לאלפים, אין לך מה לבדוק אתרים כמו צפון יוון ובולגריה אם אתה רוצה אלפים.
-
זה מאוד נחמד שאתה רוצה "אלפים". אבל מצד שני:
- אין לך שום ניסיון בטיולים - ואתה בוחר מסלול טיול מורכב בטח עבור חסר ניסיון
- נראה שהאלפים הם מעבר למסגרת התקציב שאתה יכול להרשות כעת
- אתה מחליף את דעתך אחרי כל תגובה
אני חושב, וזו דעתי בלבד, שאתה צריך קצת למתן את הציפיות ולבחור יעד ראשון שמתאים לשמש כיעד ראשון עבורך.
-
מצטרפת למגיבים שלפני. אני חושבת שכדי לקבל עצות שיועילו לך, אתה צריך קודם כל להחליט מה בדיוק אתה רוצה. אחר כך ללכת לקרוא - בעצמך - על היעדים שמתאימים למה שאתה מחפש ואחר כך לחזור לקבל עצות ספציפיות. ברוב המקומות בחו"ל חמישי עד ראשון לא מספיקים לטרק בטבע. תוכל לבחור עיר שקרובה לטבע ולנסוע בתחבורה ציבורית ליום טיול מחוץ לה, אבל לא הרבה מעבר לזה.
-
נתחיל מהבסיס,
- מה התקציב שלך? אם אין תקציב ראלי אין טעם להתבחבש, קודם תחסוך מספיק ואז תחליט על טיול. אם התקציב מספק אז סבבה.
- מה מועדי הנסיעה הבאים בחשבון?
- כמה אתה עצמאי? אתה תצליח לקרוא סיפורי טיול או בלוגים ולבנות לך מסלול בהתאם? לפחות שלד מסלול. אם אתה לא מסוגל אז כנראה טיול עצמאי לא מתאים לך - אם אתה מסוגל אז סבבה.