צפון איטליה בתחילת אוקטובר
-
חושבים על סוכות בצפון איטליה - יומיים בונציה ושבוע בגארדה.
נופל בתחילת אוקטובר
האם נמצא שרוב האתרים סגורים והעיירות שוממות ?
האם יש אזור אחר שמומלץ להתמקד בו בתקופה זו של השנה ?
-
האם מדובר במשפחה? כי יש הבדל בין טיול זוגי למשפחתי. וונציה- עיתוי מעולה. בגארדה- אם מדובר על פארקים ואטרקציות צריך לבדוק-כי חלק פתוחים רק בסופי שבוע. העיירות תמיד נעימות, מסלולי טבע גם. מזג אוויר טוב. האם יש את הדחיסות והעומס של הקיץ? לא. וכן- בחלק מהכפרים יש תחושה של סוף עונה- לא כולם אוהבים את האווירה.
-
תחושת סוף עונה זה כל הכיף! לא עמוס וגם לא חם. לי אישית נשמע אידיאלי, אבל כנראה עניין של טעם. כמובן, זו אירופה, וגשם תמיד יכול להיות..
-
-
גרדלנד לדוגמא פתוח רק בשישי, שבת וראשון בחודש אוקטובר. כדאי להכנס לאתרים ולבדוק כל מקום לגופו של עניין
-
ונציה אף פעם לא שוממה, דווקא טוב להגיע בזמן שאיננה דחוסה.
אנחנו מאוד אוהבים עיירות קטנות וגם לא כל כך קטנות ומבחינתנו חווית הטיול טובה יותר כשאפשר לנשום ולא צריך לפלס דרך בסמטאות.
אבל, וזה אבל גדול, רק אתם יודעים כמה יתאים למשפחה שלכם טיול בונציה + טיולי נופים באיזור גארדה + נניח גארדהלאנד.
האם את כל המשפחה יעניינו הארכיטקטורה ושכיות החמדה של ונציה, נופים דראמטיים שצוללים לאגם כחול נפלא, עיירות קטנות עם סמטאות ציוריות בתי קפה קטנים ואוכל מקומי מעולה, או שחלק מהמשפחה יעשו את המוות על "נמאס לי לשבת באוטו" ו"משעמם, אין פה מה לעשות".
אם מתאים לכל המשפחה, אנחנו היינו ונהנינו מאוד.
אם לא מתאים לכל המשפחה אז אולי כדאי לבחור טיול למקום אחר שיתן מענה טוב יותר לצרכים שלכם.
-
תודה, אני חושבת שבגארדה יש מספיק מגוון למשפחה שלנו.
באותו ענין - האם יש באזור מלון או מתחם דירות שיש בהם גם בריכה מקורה או לפחות מחוממת שיכולה להתאים לשחיה בעונה?
-
בחלק מהטיול לנו במלון הזה https://belfioreparkhotel.com/en/ יש בו 2 בריכות אינסוף (צופת אל האגם) שהיו מחוממות לטמפרטורה של כמעט אמבטיה. מבחינתנו המלון היה פשוט מדהים ולא רק בזכות הבריכות, היה לנו גם המון מזל מבחינת המחיר, היה מבצע ממש שווה. לדעתי המלון גאוגרפית לא מתאים לטייל את כל סובב גארדה.