ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אשמח שתעזרו לחייל משחורר לתכנן חופשה קצרה לבד

פורום אירופה
    יוון מיקונוס פאפוס לרנקה לימסול
    14
    36
    855
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4205801
      מטייל_4205801 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@שקד
      כן אבל אני רוצה יעד אחר כמו ההרים האלפים

אם אתה רוצה אלפים אז תקנה כרטיס לשוויץ. בהצלחה.

שוויץ יראה בטירוף חשבתי יותר על הדולימיטים

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מטייל_4205801
        מטייל_4205801 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

חסכתי כסף בשירות הצבאי שלי

יש לי כמה עשרות אלפים מספיק לטיול של חצי שנה בדרום אמריקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מטייל_4205801
          מטייל_4205801 @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

נתחיל מהבסיס,
          1. מה התקציב שלך? אם אין תקציב ראלי אין טעם להתבחבש, קודם תחסוך מספיק ואז תחליט על טיול. אם התקציב מספק אז סבבה.
          2. מה מועדי הנסיעה הבאים בחשבון?
          3. כמה אתה עצמאי? אתה תצליח לקרוא סיפורי טיול או בלוגים ולבנות לך מסלול בהתאם? לפחות שלד מסלול. אם אתה לא מסוגל אז כנראה טיול עצמאי לא מתאים לך - אם אתה מסוגל אז סבבה.

מסוגל

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שקד
            שקד @מטייל_4205801 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4205801

לפי דעתי זה או דולומיטים או טיול חמישי עד ראשון, אחרת אתה לא תצליח לעשות את התכנית שאתה רוצה. הטיסות הכי הגיוניות בשביל הדולומיטים זה כמעט תמיד לונציה. נניח שמצאת טיסה שיוצאת מישראל ב-7 בבוקר ונוחתת בונציה ב-9 שעון מקומי (אתה בשדה התעופה באזור 4 בבוקר, כן?). עד שאספת את המזוודה, עניינים - 9:30. אתה ניגש לדוכן השכרת הרכב. בתרחיש אופטימי אתה מוכן ליציאה בתוך כחצי שעה. בתרחישים פחות אופטימיים - שעה ויותר. לפעמים יש תור, יש כל מיני עניינים לבדוק עם המכונית: לתעד כל שריטה וכל מכה, לפעמים משהו לא תקין וצריך להחליף רכב, ועוד. גם אם הכל פיקס - זה אוטו שאתה לא מכיר, אז לוקח טיפה זמן ללמוד איך לתפעל אותו. סביר להניח שאתה מתחיל לנסוע סביב 10:30. תלוי לאן בדיוק בדולומיטים אתה רוצה להגיע, אבל לפניך בין 3 ל-4 שעות נהיגה נטו, כלומר לא כולל עצירות, לא כולל הפסקות, לא כולל את זה שאתה נוסע לאט כי כביש הררי ואתה לא מכיר, לא כולל דברים בלתי צפויים עם הרכב. ממש היום לקח לי זמן להצליח לקשר בין הטלפון לרכב, ככה שהמסך ברכב יראה לי את המפה של הווייז. 20 דקות נסיעה ראשונות - בלי מסך ובלי מפה, בארץ שאני לא מכירה. אני הייתי מהמרת שאתה מגיע בין 3-4. עושה צ׳ק אין זריז וב-16:30 אתה מתחיל מסלול הליכה ראשון של שעתיים-שלוש. עכשיו נשארו לך שישי ושבת. אתה צריך להחזיר את הרכב ביום ראשון ב-10 בבוקר או לשלם על עוד יום. ככה או ככה, לפניך שוב 3-4 שעות נהיגה לפחות, ובמקביל אתה צריך להגיע לשדה בין 3 ל-4 שעות לפני הטיסה שלך, כי אתה צריך להחזיר רכב (ולתדלק לפני ההחזרה). אני לא מכירה את שדה התעופה של ונציה, אבל לפעמים לוקח זמן למצוא בדיוק איפה עמדות החזרת הרכבים, לפעמים צריך שאטל לטרמינל, תלוי בביטוח שלך, לפעמים אתה צריך לחכות שסוכן יבדוק שהרכב תקין ויתן לך אישור שאין תשלומים נוספים ובלתי צפויים. כלומר, אם הטיסה שלך ב-9 בערב, אתה יוצא איפשהו בין הבוקר המאוחר לצהריים. אם הטיסה שלך מוקדמת יותר, יש מצב שכבר בשבת אתה נוסע לונציה. כל הסיפור יסתכם איפשהו בין 48 ל-60 שעות טיול, תלוי בטיסות שלך. אישית לא הייתי עושה את זה. אני הייתי או מוסיפה לעצמי לפחות עוד יום-יומיים או בוחרת יעד שלא יקח לי 4 שעות נהיגה להגיע אליו אחרי שקמתי ב-3 בלילה. אם לך זאת נראית תכנית טובה שמצדיקה את ההשקעה שלך אז תיסע ותהנה.

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

"שוויץ יראה בטירוף חשבתי יותר על הדולימיטים" אמרת אלפים אז הצעתי שוויץ. אלפים יש גם בצרפת. דולומיטים זה לא אלפים, אלו הרים אחרים שקוראים להם דולומיטים ולא אלפים

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • aljaje
                aljaje נערך לאחרונה על ידי

Dolomite Alps

• nuritd
                  nuritd @karnielr נערך לאחרונה על ידי

הדולומיטים הם חלק מהאלפים.

האלפים האוסטריים יותר זולים משוויץ ולא בהרבה פחות יפים.

• ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אתה רציני? כתבת שאתה רוצה לטוס ליעד קרוב ולא יקר ופתאום זה אלפים.

בדקת עלויות טיסה ומרחקים ?

שקד צודקת. בסופ"ש שקבעת אין לך יותר מיום וחצי לטייל. הגיוני בכלל.לטוס לכל כך מעט זמן אם אתה חפץ לצאת לטבע?

אם אתה טס בחמישי וחוזר בראשון זה כבר שווה יותר.

אין לך מה לנסות להגיע לדולומיטים רק לסופ"ש בלבד. חבל על הכסף שתוציא על טיסה ומלון. תגמור את כל הכסף לטיול בדרום אמריקה.

אמרת שיש לך תקציב לטיול של חצי שנה בדרום אמריקה., לא כמה אתה מקציב לטיול הנוכחי.

בהרבה מקומות לא תוכל לשכור רכב בגילך ואם כן אז יהיה יקר..

אם אתה רציני אני ממליצה על שתי ערים שיש להן טבע קרוב וניתן להגיע בתחבורה ציבורית.

בודפשט. - יום אחד ברכבת לסנטאנדה, ללכת אל הנהר ולא רק לטייל בתוכה. בתוך בודפשט, בבודה -לעלות לטייל בנורמה פה .יער על גבעה.

פראג- הטיול העירוני בה מושלם. יש בה, בין היתר, יער שאפשר לטייל בו לעלות ולהגיע למגדל תצפית..אנחנו עשינו ביער 2 מסלולים שונים..

• הצועד בנעליו
                      הצועד בנעליו @מטייל_4205801 נערך לאחרונה על ידי

נתחיל מהבסיס,
                      1. מה התקציב שלך? אם אין תקציב ראלי אין טעם להתבחבש, קודם תחסוך מספיק ואז תחליט על טיול. אם התקציב מספק אז סבבה.
                      3. כמה אתה עצמאי? אתה תצליח לקרוא סיפורי טיול או בלוגים ולבנות לך מסלול בהתאם? לפחות שלד מסלול. אם אתה לא מסוגל אז כנראה טיול עצמאי לא מתאים לך - אם אתה מסוגל אז סבבה.
                      מסוגל

קשה לי להבין אותך,

מצד אחד אתה מנסה להמנע מטיול נניח לשוויץ כי לדעתך יקר, מצד שני אתה מדבר על עשרות אלפים (שקלים? דולרים?).

יעזור את תתן מסגרת תקציב שלך לטיול שאתה שואל עליו

מטייל_4205801 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • מטייל_4205801
                        מטייל_4205801 @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

נתחיל מהבסיס,
                        מסוגל

קשה לי להבין אותך,
                        מצד אחד אתה מנסה להמנע מטיול נניח לשוויץ כי לדעתך יקר, מצד שני אתה מדבר על עשרות אלפים (שקלים? דולרים?).
                        יעזור את תתן מסגרת תקציב שלך לטיול שאתה שואל עליו

תשמע אין לי מושג האמת זה טיול ראשון שאני מתכנן וטס לבד, לגבי תקציב יש לי 45 אלף לטיול .

• הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו @מטייל_4205801 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@מטייל_4205801

תראה, אתה לא נותן כמעט מידע כדי לעבוד איתו,

מצד שני מצווה לעזור לחייל משוחרר.

אז לאור המידע המועט שנתת אני אנסה בכל זאת לתת לך משהו, טיסה לוינה + אוסטריה תחתית.

יש לוח טיסות צפוף, הטיסות זולות יחסית, מדינה שנוחה ומסבירה את פניה לתייר המתחיל, מחירים נוחים יותר משוויץ

יש גם טיול עירוני וגם אתרים מחוץ לעיר קלים להגעה (כולל אלפים, רצית אלפים) גם ברכב שכור וגם בתח"צ ומתאים לחופשה קצרה יחסית.

מפת אטרקציות אוסטריה תחתית

אוסטריה תחתית - מפת אטרקציות - Google My Maps

תיאור האטרקציות ומידע כללי.

אוסטריה תחתית (Niederösterreich) - מידע כללי על האזור, מפת אטרקציות והמלצות (austriatravel.co.il)

תיהנה

• Roco M
                            Roco M נערך לאחרונה על ידי

לדעתי טיול ראשון קצר קרוב וכולל הכל שנותן בטחון וגם חוויה, להתנסות, זה האי רודוס. יש בו גם חופים גם חוויה עירונית גם תחבורה טובה, גם השכרת רכב, גם אזור הררי מעניין, והכל בקטנה מרוכז ולא דרמטי למטייל. בעיניי זה טיול מצוין, למתחיל, כנ"ל כרתים, גדול יותר מורכב וותר, מעניין פחות לטעמי. אחר כך מתחילים להצקדם לטיולי אירופה גדולים יותר.

• הצועד בנעליו
                              הצועד בנעליו @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4205801
                              תראה, אתה לא נותן כמעט מידע כדי לעבוד איתו,
                              מצד שני מצווה לעזור לחייל משוחרר.
                              אז לאור המידע המועט שנתת אני אנסה בכל זאת לתת לך משהו, טיסה לוינה + אוסטריה תחתית.
                              יש לוח טיסות צפוף, הטיסות זולות יחסית, מדינה שנוחה ומסבירה את פניה לתייר המתחיל, מחירים נוחים יותר משוויץ
                              יש גם טיול עירוני וגם אתרים מחוץ לעיר קלים להגעה (כולל אלפים, רצית אלפים) גם ברכב שכור וגם בתח"צ ומתאים לחופשה קצרה יחסית.

מפת אטרקציות אוסטריה תחתית
                              אוסטריה תחתית - מפת אטרקציות - Google My Maps

תיאור האטרקציות ומידע כללי.
                              אוסטריה תחתית (Niederösterreich) - מידע כללי על האזור, מפת אטרקציות והמלצות (austriatravel.co.il)

תיהנה

שמחתי לעזור....

• MERAVSHELL
                                MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

ושוב השואל נעלם.. אחרי שכל כך טרחו לעזור לו מכל הלב.

• יונית
                                  יונית נערך לאחרונה על ידי

אז ....אולי נפסיק להעלות באוב שאלה מלפני שבועיים פלוס שהשואל נעלם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • traveller0036
                                    traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

סע ללוצרן בשוויץ. הגעה פשוטה, שילוב של עיר קטנה ויפה עם הרים מסביב ואגם גדול. אחת המדינות הכי ידודיתיות לתייר, מהכי בטוחות.

• 1
                                    • 2
                                    • 2 / 2
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון