ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לדרום אמריקה

פורום דרום אמריקה
    דרום אמריקה
    5
    15
    539
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נופר.מ
      נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

היי ,

עד עכשיו טיילתי במזרח , הייתי שם בערך שש פעמים .

אני כבר הרבה זמן אומרת שאני רוצה לטייל בדרום אמריקה כי שם עוד לא הייתי אבל כול פעם אני מוצאת את עצמי חוזרת למזרח

הסיבה העיקרית שאני חוזרת למזרח זה הביטחון יחסית שאני מרגישה שאני מטיילת שם

אני מאוד רוצה לטוס לברזיל., צ'ילה, פרגוואי, פנמה, גווטמלה, קוסטה ריקה, אחד מהיעדים האלה לטיול של שלושה שבועות, חודש .

בכול קריאה שלי על מדינות בדרום אמרקה אני מבינה שמאוד מסוכן שם , יש מדינות שיותר ויש מדינות שפחות, אסור להסתובב בערב/ לילה, שודים , חטיפות "וכול טוב"...

נכנסתי לפחד ואני מודה שאני מדמיינת את הכי מפחיד גם בטיולי יום

מצד שני , אני רואה וקוראת שוואלה אנשים טסים, משפחות עם ילדים ואפילו נהנים בטרוף, אז אולי תעשו לי סדר בבלגן ???

האם זה באמת נכון? האם מאוד מסוכן שם במדינות הנ"ל ? האם מסתובבים שם בתחושה שתמיד מישהו מסתכל עליך ורק מחכה לעשות לך משהו רע ?

אני מתכננת את הטיולים שלי לבד, פחות אוהבת לצאת בטיול מאורגן שמישהו מכתיב לי את סדר היום ....

אשמח לעזרה

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

@נופר-מ כל מה שכתבת הוא פחות או יותר מדויק, אני מטייל לבד וגם עם כל המשפחה ( ילדים צעירים) בסגנון תרמילאי במדינות שונות. גם במזרח וגם במרכז- דרא"מ. אבל כמו שבמזרח התכוננתי ועשיתי היכרות עם כל מיני רמאויות, אותו דבר אני נערך למרכז- דרא"מ, רק לקראת דברים אחרים.- אם זה אומר לקחת פחות ציוד יקר, אפילו אם זה אומר ההכרה שיש מצב שישדדו אותי ( זה עוד לא קרה כבר אחרי מספר ביקורים טפו טפו טפו), אם זה ללכת עם תיק הצד קדימה או עם יד ועל הצד, לפזר כספים וכו' ואנחנו לא מאלו שיותר מדי יוצאים בלילות, אז גם זה עוזר. אז אני לא יכול להגיד שכל הזמן מסתובבים בתחושה שמשהו יקרה לך- אבל מחדדים חושים בסיטואציות ומקומות שעשויים להיות יותר בעייתים. לי למשל אמרו כשהיעד הראשון שלי במזרח היה ויאטנם שזה מדינה קשה להתחיל בה, אבל עם ניסיון במרכז- דרא"מ , הפעלתי הרבה התנהלויות שם וזה הספיק- אז אם יש לך ניסיון כנראה שלא תהיה לך בעיה.

חוץ מזה - יש לך ברשימה את קוסטה ריקה , שהיא הרבה פחות מפחידה כנ"ל פנמה וצ'ילה.. הן רק יקרות יותר ומאכלסות יותר אוכלוסיה שאינה אינדיאנית ( או בעיקר לא אינדיאנית) אז לבחור אחת מהן להתחלה יהיה הרבה יותר קליל למשל.

דבר נוסף- אני רואה ברשתות החברתיות את התרמילאים הישראלים משתמשים כמעט אך ורק בשירותי תיירות לתיירים ושירותים של ישראלים. ז"א את אוכלת במסעדה של עמי, נוסעת בשירותי התיירות של רותי, יוצאת לסיור עם שיפרה ועושה גלישה עם יחזקאל... אני לא ממש רואה בסגנון כזה משהו תרמילאי או אפילו לא תרמילאי שמנסה להכיר את המדינה שבה באים לטייל ( ותמיד חשבתי שזה הרעיון), אבל לדעתי זה גם נובע מהפחד שירמו אותך, או איזה הרגשת ביטחון כלשהיא לטייל בתוך ישראל אבל במקום אחר.. אבל אולי זה פיתרון עבורך. ודרך אגב יש לזה עלויות ועוד- רק שכשלא בודקים מסביב, חושבים שנותני השירותים הישראלים יסבירו יותר פנים לעמם ( אולי נכון לכמה, אבל בסה"כ מדובר בעסקים)

תהני בטיולים העתידיים- וצריך להעז כדי לגלות וללמוד...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dregev03
          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

כנראה נכון שבדרום אמריקה יותר מסוכן בממוצע אבל אם טיילת 6 פעמים במזרח זה נו בריינר בשבילך. את טיילת מנוסה. כמו שכתב גדליהו צריך להכיר ולהתכונן וזה כנראה מוריד את הסיכוי להיתקל באלימות אבל בטח לא מבטל. טיילתי עם בת זוג ועם ילדים כשהם היו בכל מיני גילאים ומאוד נהנינו. אולי באמת עדיף להתחיל ממדינה רגועה יחסית לפגוש אנשים או שותף שותפה ולטייל איתם.

• נופר.מ

תודה רבה, עזר לי אני מבינה שעדיף לי להתחיל בקוסטה ריקה , פנמה או צ'ילה ( אחת מהמדינות האלה )בתור פעם ראשונה שלי במרכז, דרום אמריקה אם אנחנו מדברים על טיול של שלושה שבועות חודש וחשוב לי לציין שזה לא טיול תרמילאים , אם יש אפשרות למלון 4 כוכבים , אני הולכת על זה , לחסוך זמן, אני לוקחת טיסות פנימיות, אוהבת לקנות, מסעדות ועוד בהכי גס, כמה יכול עלות לי טיול כזה בערך ? במזרח טיול כזה כולל הכול עולה לי בערך 13000 ש"ח לא כולל טיסה בינלאומית אני מבינה שזה לא מקום להשוואה אבל אני רוצה לדעת פחות או יותר מה הכיוון . תודה על העזרה

• dregev03

לדעתי עדיף לך להתחיל במה שהכי מעניין אותך. עזבי את הבטחון בצד כי את הופכת את זה לשיקול מכריע. יש הרבה אנשים בעולם שבטוחים שישראל זה מקום מאוד לא בטוח ועדיין תוחלת החיים פה מהגבוהות בעולם. לכי אחרי הלב שלך…

• dregev03

רק כדי לישב את הסתירה שמשתמעת מדברי למעלה, הצעתי למעלה להתחיל מיעד ״רגוע״ מתוך הנחה שאת ממשיכה בטיול ארוך. רק עכשיו הבנתי שאת מדברת על שלושה ארבעה שבועות ולכן שיניתי את דעתי. האם את שוקלת את זה מול הטיול בהודו עליו את שואלת בפורום אסיה?
                בפנמה לא הייתי אבל קוסטה ריקה על כל היחוד שלה היא בעיקר טיול טבע וכנ״ל צ׳ילה למרות שזה טבע אחר לחלוטין. קשה להתחרות בהודו למרות שהיא מרתיעה לא מעט אנשים וגם אני נרתעתי עד 2017. הודו זו ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות (ולמרות זאת אני מתכנן טיול ארוך השנה לדרום אמריקה). בקיצור לא ברור לי מה את שוקלת ומול מה ומה בכלל את מחפשת

• נופר.מ

כמו שרשמתי בהתחלה, אני מאוד רוצה לשנות כיוון ולטייל במרכז/ דרום אמריקה בגלל העובדה שבמזרח הייתי 6 פעמים , ממש לא נמאס לי מהמזרח אבל בא לי לראות ולחוות משהו אחר . בגלל הביטחון שאני מרגישה במזרח שוב אני מוצאת את עצמי מתכננת טיול לשם והפעם להודו עד שחברה שלי הציעה לי לטוס למרכז / דרום אמריקה. התחלתי לקרוא ולחקור על המדינות שיכולות להיות אופציונליות עבורי ואבל בכול קריאה שלי על המקומות האלה אני רואה שאנשים כותבים על רמת המסוכנות באזורים האלה . אין ספק שזה מכניס בי קצת פחד .. החלטתי לעשות צעד ולהתייעץ עם המומחים כאן שאולי קצת ירגיעו אותי ויגידו לי שהשד לא כזה מפחיד לשאלתך, אני שוקלת את זה מול הודו . נכון שהודו מרתיעה לא מעט אנשים אבל לא בגלל הביטחון אלה בגלל העוני והצפיפות אוכלוסין שם.

• dregev03

אני לא מומחה אבל הייתי 4 פעמים בדרום אמריקה ופעם בקוסטה ריקה. את מדברת על הקייץ שלנו נכון? מציע לך אולי להתחיל מצ׳ילה וארגנטינה עד איפה שהחורף שם יאפשר בדרום כולל מפלי האיגואסו בשני הצדדים. לא מפחיד בכלל עד כמה שמותר לצאת בהצהרות כאלו. ארגנטינה זולה מאוד בימינו אבל צריך להתנהל שם עם מזומן. אני לא מאלו שמומחים במחירים וממילא לא הייתי בצ׳ילה וארגנטינה מ2005. אם יש לך קצת יותר אומץ אז חודש בפרו ואפשר גם לשלב צ׳ילה ופרו להתחיל מצ׳ילה ולהצפין. מאוד יפה ומגוון ואת מתחילה במדינה ״אירופאית״ (יותר יקרה) ועוברת למדינה ״אינדיאנית״. קוסטה ריקה על כל יופיה קצת יותר תפורה בימינו לטעם האמריקאי (לא לקפוץ עלי) או לגולשים ושוכני חופים.

נופר.מ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • dregev03

אני מאלו שלא מומחים במחירים כמובן

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

יכולה ללכת על מקום כמו ניקרגואה. לא ברמת הסיכון הדרום אמריקאי, יש אפשרות לעשות מסלול תיירות שחוק לפחות להתחלה ואם וכאשר תרגישי ביטחון לצאת ממנו. ואק לציין. מחירי מרכז ודראמ גם הזולות זה לא המזרח. יותר יקר כמעט בכל פרמטר... יש מי שזה עושה לו הלם ואכזבה. אז כדאי להיות מוכנה.

נופר.מ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • נופר.מ
                          נופר.מ @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

חח.. נסחפת קצת עם המסלול "שבנית לי " כמה מדינות הכנסת לפעם ראשונה שלי??. אין מצב!!

אם אני מוותרת על הודו והולכת לכיוון של מרכז/ דרום אמריקה, זה יהיה למדינה אחת בלבד, לפחות בפעם הראשונה .

התכנון שלי זה לטוס בספטמבר, אוקטובר.

נראה לי שאתחיל בקוסטריקה או פנמה אבל אם ממש לא אעמוד בפיתוי.... תמיד יש לי את הודו 🙂 🙂

• נופר.מ
                            נופר.מ @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

ברור לי שמרכז/ דרום אמריקה זה ממש לא המזרח בעלויות ואני בהחלט לוקחת את זה בחשבון

אתה מדבר על להגיע לניקרגואה???

זה לא מדינת עוני מפחידה עם כושים ??? סליחה אם אני נשמעת קצת סטגמטית אבל זה מה שקראתי, כן, כן, גם עליה כבר קראתי 🙂

אין סוף למדינות שאני רוצה להיות ולחוות אבל חייבת להיות ממוקדת., רוב הסיכויים שזה יהיה פנמה או קוסטה ריקה , נראה לי שאחת מהמדינות האלה זה יעד הכי נכון לי בתור פעם ראשונה

• dregev03

@נופר-מ נופר. ביחס למה שבנית לעצמך ב3 שבועות בהודו, צפון צ׳ילה ופרו בדגש על קוסקו זה ממש בקטנה. גם בפרו יש אוטובוסים מצויינים וכמובן שבצ׳ילה אבל זה טיול שלך…

• aljaje
                                aljaje נערך לאחרונה על ידי

• לכנות אדם בשם כושי, זה גזעני, לא סטיגמטי. *אם היית קוראת על השימוש בכינוי הזה, אולי היית יודעת.
                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • hil
                                  hil נערך לאחרונה על ידי

פטגוניה וצ'ילה בטוחים לטיול

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון