ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ברלין ומזרח גרמניה

פורום אירופה
    ברלין אירופה גרמניה דרזדן המבורג
    3
    9
    318
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ח.ג
      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אחרי שסיימתי לתכנן מסלול בספרד חל שינוי בתכנית.

הזמן קצר והמלאכה מרובה 🙂 .

מקוה שנמצא מקומות לינה וטיסות במחיר סביר כי הטיסה מתוכננת לאמצע החודש הבא.

היעד ברלין. . כדאי לטוס לברלין עם ריינאייר ( טיסה באמצעות חברה אחרת)? חזרה באלעל?

כיון שאנחנו בד"כ מטיילים לפחות שבועיים אשמח לשמוע כמה ימים לטייל בעיר והיכן עוד כדאי לטייל ברכב שכור מחוץ לעיר,

חשבנו על סבוב דרך דרזדן לייפציג ופוטסדם. מה יש עוד לראות בניהן?

ב תודה מראש לעונים

nirit_z תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nirit_z
        nirit_z @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

בדיוק חזרנו מהאזור השבוע 😊 עוד לא הספקתי לכתוב את החוויות שלנו בבלוג.

טיילנו יומיים וחצי באזור האגמים של ברדנבורג, צפונית לברלין. איזה איזור יפיפה ונעים. רוב התיירות שם היא תיירות פנים, ולכן לא עמוס וכולם ידידותיים לתיירים (בניגוד לברלין, ששם קיבלנו מהרבה נותני שירות תחושה שאנחנו לא רצויים).

עשינו סיבוב מעגלי שהתחיל ונגמר בשדה התעופה של ברלין. אני חושבת שיומיים-שלושה לאזור זה די והותר (גם אם לא הספקנו כל מה שרצינו) כי בשלב מסויים כבר מיצינו יערות ואגמים, אבל בחיי שזה אחד המקומות היותר פסטורלים ומהממים שיצא לי לראות.

התחלנו מהעיירה ברנאו שליד ברלין (זה שמה). מדובר מדובר בעיר חביבה מתקופת ימי הביניים. האטרקציה העיקרית שבה היא חומה עתיקה מהמאה ה-14 עם 2 מגדלים. דילגנו על מוזיאון שער העיר (שמכיל מספר מוצגים עתיקים מתקופת האבירים). יש בעיר גם שעון מאוד גדול ומיוחד עם דוב שבכל שעה עגולה אמור להכות בכפותיו על איזה פעמון. בגלל שהגענו בתקופה שאינה תיירותית, לא נראה שהשעון עבד, אבל גם לא עמדנו לידו לחכות.

אח"כ נסענו לשמורת טבע בשם Schönower Heide שם יש מסלול מעגלי של 5 ק"מ. המקום היה קצת מאכזב, כי למרות הנוף הירוק שמסביב, דווקא השמורה הזאת הזכירה את החי-בר ביוטבתה. אבל מסתבר שזו שמורת שמגינה על חיות הבר באזור, אז יצא לנו לראות אייל וכמה עזי הרים.

משם נסענו למוזיאון הפתוח ב-Barnim. זה מוזיאון שמתאר את האופן שבו התפתח האזור מאז עידן הקרח וגם את החקלאות שבו. אותנו זה פחות עניין, אבל יש בכניסה למוזיאון טוריסט אינפורמיישן שנתן לנו המלצות למסלולי הליכה לאגמים באזור. הלכנו ל-2 אגמים באזור העיירה Wandlitz.

אח"כ הגענו למגדל תצפית עתיק שצופה על האזור (Askanierturm) וגם לידו יש אגם

לאורך כל הדרך נסענו בכבישים שחוצים יערות. זה היה הנוף במרבית הכבישים:

בלילה ישנו באיזו עיירה משעממת ומיותרת.

למחרת תכננו לטייל גם ב-Templin אבל דילגנו עליה. מדובר בעיר שיש בה אזור עתיק מתקופת ימי הביניים. 2 האטקרציות העיקריות של העיר הן: העובדה שאנגלה מרקל נולדה בה וגם מסילת רכבת עתיקה שניתן לנסוע בה על עגלת אופניים.

את היום השני התחלנו בעיירה Lychen. העיירה מוקפת באגמים. הבנו שיש אפשרות לשוט על רפסודות עץ, אבל לא נתקלנו בזה.

משם נסענו ל-Himmelpfort העיירה שיש בה את סניף הדואר של סנטה קלאוס וגם בית שלו. שכרנו שם אופניים ועשינו מסלול רכיבה מסביב לאגם. בעיקרון בכל עיירה אפשר לשכור אופניים. רוב האנשים שראינו מטיילים סביבנו, עשו זאת על אופניים.

אח"כ נסענו לעיירה Lindow שם יש שרידי מנזר עתיק שיושבים על אגם.

ומשם לעיירה ולאגם האחרונים (Neuruppin), שם גם ישנו, ולמחרת נסענו משם לברלין.

בעקרון האזור שמסביבו הסתובבנו הוא שמורת שורפהיידה. זו שמורה ביוספרית שנוצרה לאחר עידן הקרח. שטח השמורה הוא כ-1,300 קילומטרים עם כפרים קטנים ולמעלה מ-300 אגמים וביצות. וכמובן המון המון יערות. אנחנו רק טעמנו את האזור, אבל הבנתי שיש שם המון מסלולי הליכה ורכיבה.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ח.ג
          ח.ג @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

תודה רבה לך נירית.

קראתי ואחפש עוד מידע על האזור.

מה שפתאום מדאיג אותי זה נושא הקרציות הזעירות ביערות.

שמעתי שהן התפשטו מאוד באירופה.

אחפש על כך מידע. האם הן גם באזור הזה ואיך מתגוננים בפניהן.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ח.ג
            ח.ג @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

התקדמתי בתכנון. חיבת לציין שאנחנו כבר לא צעירים ולא מהירים ..

על Spreewald שמור אצלי מידע כבר כמה שנים וכששאלתי ברלינאי היכן לטייל מחוץ לעיר, זה מה שהציע לי. בעלי קרא על האזור מצפון לברלין והספור של nirit_z שכנע שזה אזור יפה, וזאת התוצאה:

הגיוני, מה להוסיף ומה לגרוע?

1. הגעה אחר הצהריים למלון שממנו נוכל לטייל ב Spreewald (האזור כנראה מאוד מבוקש וכיון שהטיול קרוב יחסית, בקושי מצאנו משהו שנשמע סביר ללא תשלום מראש ועם אפשרות ביטול).
            2. טיול רגלי באזור Burg
            3. טיול באזור Lubnnau אולי נשלב שייט. אחר הצהריים נסיעה לדרזדן ל2 לילות
            4. דרזדן . טיילנו בה בעבר אבל אזור נרחב היה בשיפוצים. ייתכן וניסע לMoritzburg
            5. אם לא ניסע ביום הקודם אז אולי נעבור במוריצבורג ונמשיך ללייפציג. לילה 1
            6. לייפציג Dessau והגעה בערב לNeurupin. לילה או 2 לילות?
            7. טיול בנוירופין או באזור . לא בטוחה שבאותו יום כדאי להמשיך בנסיעה כי מכאן כשעתיים נסיעה לWandlitz ואני מבינה שיש תחנות בדרך .
            8. טיול במסלול אגמים Wandlitz. ראיתי שיש עוד מסלולים לא רחוק משם
            9. נסיעה לברלין בה נשהה 7 ימים נוספים (8 לילות)

אנחנו מקוים שנוכל יום אחד לנסוע מברלין לפוטסדם.

זה המסלול

בתודה מראש לעוזרים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

עכשיו המסלול הרבה יותר מתוזז ,לא? דרום וצפון... בכל מקרה באזור דרזדן ממליצה מאד על שמורת Bastei יש גם מסלולים קצרים. עיירה חמודה- Meissen . עוד עיירה עם יעדים מעניינים (תבדקי אם פתוח, הייתי לפני עשור) Radebeul - גם קרל מאי וגם מוזיאון של החיים במזרח גרמניה(סוג של אוסטלוגיה) אם אוהבים.

• ח.ג
                ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה רבה לך יונית.

גם אני חושבת שזה קצת תזוז. מנסה למצוא מקום לינה אחד ל3 ללות מצפון לברלין שיתאים להגעה לכמה מקומות לטיול. בינתיים בבוקינג לא רואה הרבה אפשרויות סבירות. או יקר או בקורות שליליות 😞

מדרום לדרזדן וגם בבסטאי היינו בטיול מושלם ב2017, שבו הגענו מפראג והמשכנו לצפון צ'כיה.

רק בדרזדן ירד לנו גשם ובגלל שיפוצים לא ראינו אי אילו יעדים. א

• ח.ג
                  ח.ג @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

מציאת מקומות לינה היתה קשה וזאת התוצאה:

1. הגעה אחר הצהריים למלון שממנו נוכל לטייל ב Spreewald (האזור כנראה מאוד מבוקש וכיון שהטיול קרוב יחסית, בקושי מצאנו משהו שנשמע סביר ללא תשלום מראש ועם אפשרות ביטול).
                  2. טיול רגלי באזור Burg- כאן מצאתי מסלולים שלא ברור לי מי מהם יותר מוצלח. כרגע נראה לי שמסלול Fontan .
                  3. טיול באזור Lubnnau אולי נשלב שייט. גם כאן יש דילמה איזה מסלול מוצלח/נעים. אחר הצהריים נסיעה ( שעה וחצי עד שעתיים) לינה ב לדרזדן ל2 לילות .
                  4. דרזדן . טיילנו בה בעבר אבל אזור נרחב היה בשיפוצים. בהמלצת יונית נכנס לMeissen
                  5. אם לא ניסע ביום הקודם אז אולי נעבור במוריצבורג ונמשיך, בהמלצת יונית נכנס לMeissen וממנה ללייפציג. לילה 1
                  6. לייפציג אחר הצהריים אולי נעצור בDessau , הבנתי שמה שבעיקר מרשים בה זה הגנים. לא יודעת. והגעה בערב לNeurupin. ל3לילות כי לא מצאתי שום מקום סביר בצד המזרחי של המסלול באזור ברנים ( Wandlitz)
                  7. טיול בניורופִּין ואולי מחוצה לה. ראיתי שיש עוד מסלולים לא רחוק משם
                  8. מנוירופין כשעה נסיעה ל מסלול אגמים Wandlitz . חושבת שהטיול ארוך מידי למחרת לפני הנסיעה לברלין
                  9. נסיעה לברלין . דרך איפה? בה נשהה 7 ימים נוספים (8 לילות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • nirit_z
                    nirit_z נערך לאחרונה על ידי

גם אני התקשיתי למצוא מקומות לינה באזור Spreewald. התחושה הייתה שמרבית מקומות הלינה הם מלכתחילה בסטנדרט נמוך: בתים של מבוגרים מזרח גרמנים שלקחו את הבית כמו שהוא והפכו אותו למקום לינה. בלילה הראשון ישנו במקום מאוד לא מוצלח שבאופן מפתיע קיבל ציון של 9 בבוקינג. בלילה השני ישנו במקום מוצלח הרבה יותר, אבל עדיין לא ואוו. אני מצרפת לינק למקום הלינה המוצלח, למקום לינה נוסף שביטלתי (ואח"כ התחרטתי על זה) ולמלון שהיה נראה לי נהדר, אבל נפסל בגלל שיצא יקר מדי.

https://www.booking.com/Share-FH9doI

https://www.booking.com/Share-pnvfhiV

https://www.booking.com/Share-uO71IW

• ח.ג
                      ח.ג @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

תודה רבה לך נירית.

המקום הראשון תפוס.

השני פנוי ללילה האחרון, אמנם הנסיעה מהטיול הרגלי סביב 2 האגמים אליו קצרה יותר אבל אחרי שכבר שיניתי את התכנית והזמנו 3 לילות בדירות של מלון ספורט בנוִירוִִּפּין, בתקוה שנוכל להכין ארוחת בוקר סבירה,

שאלה אם כדאי לשנות, לארוז..להשאיר את הציוד ברכב במהלך יום הטיול.. בתקוה שיהיה נעים בדירה. אבדוק בשנית כשאתפנה.

האחרון באמת יקר מאוד..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון