טיול רכב בנורווגיה - הזוהר הצפוני
-
שלום לכולם,
אנחנו 3-4 חבר'ה (בני 26) שמתכננים לעשות roadtrip באזור נורווגיה, בדגש על הזוהר הצפוני.
התאריך יהיה לקראת תחילת שנת לימודים (תחילת-אמצע אוקטובר), לתקופה של כשבועיים (12-14 ימים).
אנחנו פחות בעניין של טיול עירוני, ומעוניינים בעיקר בטבע, ובעיקר במקומות שניתן להגיע אליהם עם רכב. הפיק של הטיול חייב להיות הזוהר הצפוני.
אשמח לכל טיפ/עצה/הכוונה כדי לבנות ולתכנן את המסלול הטוב ביותר; איפה נוחתים? איפה שוכרים רכב? האם מומלץ בכלל לשכור רכב? איפה לנים? כמה יעלה שם דלק / אוכל / לינה? מהו בכלל הזמן המומלץ לטיול "מסכם" במדינה? האם אפשרי/מומלץ להכניס מדינות אחרות? ובנוגע לזוהר הצפוני: באילו אזורים ניתן לראות? ואיך מתכננים את הטיול כך שזה יהיה חלק מהמסלול?
תודה מראש לכל העוזרים!

-
אי אפשר "לסכם" מדינה גדולה כמו נורווגיה בטיול אחד - היא ענקית, המרחקים גדולים והנסיעה איטית מאוד (בכבישים צרים אך מתוחזקים היטב!)
כדי לראות זוהר כדאי להתרכז בצפון. תבנו מסלול העובר בין איי לופוטן לטרומסו ואולי אף צפונה.
כיוון שאין טיסות ישירות לנורווגיה, אז תבחרו דרך תחנת ביניים באירופה את אחד משדות התעופה בצפון.
יש מצב שאם תנחתו בקירונה השבדית (kiruna) עלות שכירת הרכב תהיה נמוכה יותר. יש כ200 ק"מ בין קירונה לנארוויק הנורבגית, ממנה יש גשר לאיי לופוטן.
אם אתם אכן שוכרים בשבדיה, יש לבדוק היכן שוכרים את מכשיר הג'י פי אס שאחראי על תשלום כבישי אגרה ומעבורות כביש (חובה)
לנים בקמפינגים - בחדרים במחירים שונים לפי הנוחות שלכם, כדאי להביא מהבית סדינים וציפיות להוזלת הלינה.
מחירי הדלק בין ממש כמו המחיר בארץ למעט יקר יותר.
מחירי האוכל כמו בארץ ואף זול יותר בפער גדול (אם קונים רק מוצרים נורבגים)
חזרתי השבוע מטיול שלישי בנורבגיה היפייפה - אין עוד מקום כזה בעולם!
רבקה
-
תודה רבה על הפירוט!
אז בעיקרון את ממליצה להתרכז באזור אחד (למשל, צפון נורווגיה), אפילו כשיש לנו כמעט שבועיים?
מבדיקה בגוגל טיסות, נראה שיש טיסות ישירות לאוסלו. האם לא כדאי לנחות שם ולאחר מכן לטוס לצפון המדינה (אם בכלל יש מה לעשות באזור אוסלו)?
האם את ממליצה לסגור מראש את הלינה, או שכדאי בהתאם למיקום שנהיה בו (בהנחה שאנחנו מטיילים עם רכב)?
שוב, תודה על העזרה!
-
עדכון קטן לגבי תשלום אגרות דרך -
כל רכב העובר בדרך אגרה מצולם והחיוב עובר לבעל הרכב ממש כמו בכביש 6, לדוגמא.
יש אתר בשם Epass24 שבו נרשמים, מכניסים את מספר הרכב השכור, תקופת השכירות, פרטי כרטיס אשראי.
כל חיובי הדרך מגיעים בחשבונית חודשית אחת (אחת לכל חודש. חיובי מאי שולמו עכשיו בסוף יוני וחיובי יוני ישולמו ביולי).
נדמה לי שגם חיובי המעבורות (מצלמים את הרכב בעלותו על המעבורת) משולמים בדרך זו (אני שילמתי את חיובי המעבורות לאיש המעבורת ישירות).
אז אין צורך לשכור מכשיר מיוחד לכך (אבל אולי אז יש הנחה על החיוב. לא יודע).
ועוד דבר לא קשור לנ"ל -
אין צורך במזומנים בכל רחבי נורבגיה ושבדיה. יותר מזה, היה קשה לי "להפטר" מ 2000 קרונות (200$) כי לא רצו לקבל מזומנים.
לגבי היתר - תשמעו בקול רבקה.ק.. לי את עזרת מאד. תודה
-
באילו ימים יש טיסות ישירות לאוסלו? כי לא רואה אופציה של טיסות ישירות לנורבגיה..
-
עשיתי טיול זוהר צפוני בקנדה, לא בנורווגיה, אז העצות שלי יותר כלליות לנושא הזה ופחות לגבי נורווגיה:
א. צריך להבין איך נראה טיול כזה בפועל: זוהר צפוני רואים רק בחושך, והוא יכול להופיע בכל שעה של שעות החושך למשך זמן של דקות עד שעות. זה אומר שצריך להיות ערים (לפחות אחד המשתתפים צריך להיות ער) וצריך להיות במקום חשוך ככל האפשר. במילים אחרות, אתם ערים בלילה וישנים ביום. לא ממש עושים יותר מדי במהלך היום, אלא אם בא לכם לעשות ״משמרות״ שכל פעם מישהו נשאר ער לראות אם יהיה זוהר והאחרים בינתיים ישנים. בטרומסו בהתחלת אוקטובר השמש זורחת סביב 7 בבוקר ושוקעת סביב 6 בערב, ועם החודש הימים מתקצרים מאוד. זה די טוב בשבילכם, כי תכלס אם יהיה זוהר ב-23:00 אתם כנראה לא תישארו ערים עד 5 למקרה שיהיה שוב.
ב. בהתאם לזה, תחליטו כמה זמן אתם מתכוונים להקדיש רק לזה. לא כל יום יש זוהר, ויש ימים שבהם יש זוהר אבל יש גם הרבה עננים, אז לא רואים כלום. אמרת שזה מאוד חשוב לכם, אז לא הייתי הולכת על פחות מ-3 לילות באזורים שבהם יש סיכוי סביר לזוהר. זה ימים שבהם אתם לא עושים הרבה בשעות האור, ועיקר הפעילות שלכם היא בלילה, אז אתה צריך להוריד את זה מספירת הימים שאתם מקדישים ליתר הטיול. הכוונה, אם יש לכם 12 ימים ומתוכם תהיו 5 ימים ב״טיול זוהר״ אז יש לכם 7 ימים ליתר המקומות, וזה כנראה כולל זמני טיסות ומנהלות. לחילופין, מראש תבחרו לישון מחוץ לעיר, במקום חשוך ומבודד, ואז תעשו משמרות, ככה לפחות תישנו רוב הלילה, ואז יש לכם יותר שעות במהלך היום לעשות דברים.
ג. נסו לכוון את החלק של הזוהר ככה שלא יהיה על זמן של ירח מלא. לפי העיתוי שתיארת זה כנראה סוכות. אז את הזמן הזה תקדישו לאזור אחר. אם הזוהר חזק רואים אותו גם כשיש ירח מלא (מניסיון, אצלי זה היה פורים) אבל אם לא מאוד חזק אז האור של הירח קצת מפריע.
ד. בקנדה יש אתרים שנותנים ״תחזיות זוהר״, כולל עצמה צפויה. אני משערת שבנורווגיה גם יש כאלה, ממליצה להעזר. זה לא יגיד לך אם הזוהר יגיע בשעה 21:00 או בשעה 3:30, בשביל זה עדיין תצטרך להיות בחוץ ולהמתין, אבל זה מנטר את הפעילות המגנטית ועוזר לדעת סיכויים.
ה. הערה אחרונה לסיום - בשביל לצלם זוהר כמו שצריך צריך חצובה. זה מצריך צילום בחשיפה איטית, ואז היד לא מספיק יציבה. יש אפליקציות שייעודיות לצילום זוהר, ואם מטיילים רק עם סמארטפון אני ממליצה להצטייד באחת כזו (ובחצובה). יכול להיות שהמצלמות היותר חדשות יודעות להציע חשיפה מספיק ארוכה, אבל לדעתי עדיין כדאי משהו יותר ספציפי. באייפון שלי זה עד 3 שניות ואני לא בטוחה אם זה מספיק.
בלי קשר לזה, לדעתי אם בכל מקרה אתם טסים לצפון נורווגיה בקונקשן אז לא ממש משנה אם הנחיתה הראשונה היא באוסלו או במקום אחר.
-
שמחה לשמוע ותודה על מה שאמרת!
אכן כל המכוניות מצולמות בכניסה למעבורת או לכבישי האגרה , אך כיוון שהרכב שכור לא ברור איך מגיע אליך החיוב ללא המכשיר הנ"ל?
רבקה
-
שבועיים זה לא הרבה זמן לנורבגיה. ממש לא, בייחוד לא בעונה שאתה רוצה להגיע.
אני לא מכירה טיסות ישירות מנתב"ג לאוסלו (אולי בקיץ יש כמה אבל זה ממילא לא רלוונטי עבורך).
רבקה
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
תודה על המענה!
אכן מבדיקה נראה שניתן לסגור מראש עם חברת השכירויות בנוגע למכשיר עבור הטולים (כמו ezpass בארה"ב).
האם מכיר חברת השכרה אמינה? בארה"ב בד"כ אני משתמש ב-Car Master הישראלים. לא היו לי איתם אזשהם בעיות. רלוונטיים גם לאירופה?
-
תגובה מדהימה. אכן אנחנו מתכננים להתחיל את הטיול בדרום ומשם להצפין. הפיק ככה"נ יהיה ב-Tromso, שם, להבנתי, יש תצפית משוגעת לזוהר הצפוני. נקדיש לאזור כארבעה ימים.
-
התכנון על הנייר, כרגע, הוא לטוס מישראל לאוסלו, לשכור שם רכב, ולהתחיל להצפין עד ל-Tromso, שם מחזירים את הרכב וחזרה לישראל. האם תקופה של כ-12 ימים תפסיק לכל המסלול? אין לנו שום בעיה עם נסיעות ארוכות, ולהבנתי מדובר ב-"סך" של כ-1800 ק"מ (נסיעה רצופה של כ-22 שעות). על פניו נראה בר ביצוע, אם אנחנו מפצלים את הנסיעה ל-8 ימים, ואת 3-4 הימים האחרונים מקדישים לאורות הזוהר.
ובאופן כללי, אשמח לשמוע מכם על מקומות/אזורים/אטרקיות שאסור לנו לוותר עליהם בטיול.שוב, תודה לכולם!

-
למה אתם מנסים לבלוע את נורווגיה כולה?
אולי יהיה יותר יעיל להגיע לצפון לאזור
ממילא אתם טסים קונקשיין- אז נסו לקצר טווח נסיעות
יש שדה תעופה בטורמסו- אבל ממה שהצצתי כל הטיסות הן פנים נורווגיה
אולי טיסה לTrondheim, ? עדיין משאיר 1200 ק"מ נסיעה לצפון.
מציעה לצמצם טווח נסיעות ולהתמקד בצפון עצמו.
-
נסיעה ברכב מאוסלו לטרומסו - לדעתי בשום אופן לא.
באחת הפעמים בנורווגיה טסתי לקופנהגן, משם טיסת קונקשיין לטרונדהיים, שם לקחתי רכב, ומשם לאורך כביש 17 עד לבודו, מעבורת ללופוטן ומשם לטרומסו. זה היה המסלול, אולי יביא לכם רעיון.
זו הייתה נסיעה ארוכה. ולאור העובדה הזו - לסוע מאוסלו - גם אם לא לאורך החורף - בעיניי ולדעתי זו טעות קשה ממש.
ה-22 שעות שאתה מדברים עליהם זה לחתוך את נורווגיה ואת שוודיה לאורך, אפילו לא ליד החופים, אפילו בלי לראות כמעט אף פיורד, דרכים קשות וברובן, לדעתי, משעממות.
לנורווגיה וגם שוודיה יש כל כך הרבה יותר מה להציע שפשוט חבל ומיותר לעשות את זה.
מעבר לזה, שבועיים ראשונים באוקטובר, הטמפ' בטרומסו תהיה בסביבות קצת מעל ה- 0 בלילה ואולי 7-8 ביום. תביאו את זה בחשבון.
-
היי יונית, תודה על ההתייחסות.
על אילו אזורים בצפון היית ממליצה? אם אנחנו לוקחים פשוט טיסה הלוך-חזור (ישראל טרומסו), שוכרים רכב ומטיילים באזור כעשרה ימים, האם זה משהו רלוונטי? הכוונה, יש מה לראות באזור?
זו פשוט תהיה פעם ראשונה בנורווגיה, ואין לנו כמעט מידע על האזור, אז אשמח לשמוע איפה מומלץ לטייל. אילו איזורים / ערים?
-
תודה על המענה, עמית!
חשבנו על פשוט לעשות את אזור הצפון, כפי שהצעתם כאן בתגובות. אני גם כמובן אבדוק את המסלול ששלחת.
בכ"מ, האם עשרה ימים זה זמן מספק לצפון נורווגיה? על אילו ערים / אזורים היית ממליצה?
-
בטיול הראשון שלנו בנורבגיה חשבנו לעשות את המסלול הזה וחשבנו שקטן עלינו... קצת אחרי טרונדהיים, הבנו שזה לא יקרה ולא נוכל להגיע... היינו כבר מותשים.
אבל בגלל זה נולד הטיול השני המדהים שלנו
לשאלתך - יש מה לעשות בכל חלק של נורבגיה - היא פשוט מדהימה.
ועניין אחר - לשכור רכב בנורווגיה הוא עניין לא זול בכלל, בלשון המעטה, להחזיר אותו במקום אחר ממקום הלקיחה - עשוי להכפיל את המחיר...
כך שכל מסלול צריך להיות מעגלי.
רבקה
-
רבקה, תודה רבה! אני אעבור עכשיו על כל הולוגים שפרסמת. בהחלט יש שם מלא מידע חיוני.
לגבי הרכב, על פניו המכירים נראים סבירים (עלה לי יותר בארה"ב). אני מסתכל דרך Car Master. יש לך המלצה אחרת?
-
@רוני-סופר
שמחה לשמוע ותודה על מה שאמרת!
אכן כל המכוניות מצולמות בכניסה למעבורת או לכבישי האגרה , אך כיוון שהרכב שכור לא ברור איך מגיע אליך החיוב ללא המכשיר הנ"ל?
רבקהאמרתי שהתוכנה משייכת את הרכב (ומספרו) לכרטיס האשראי לתקופה המוגדרת.
התכנה נותנת כרגע מענה לחיובים מהמדינות - שבדיה, נורבגיה, דנמרק, צרפת, ופורטוגל,
לכל כלי רכב אירופי.