מסע בין כוכבים בספרד: מסן סבסטיאן לברצלונה
-
שלום ליונית ולשאר המשתתפים כאן.
למי שאינו מכיר או זוכר, הייתי משתתף פעיל מאוד בפורום טיולי משפחות וכשהבת גדלה עברתי להיות פעיל מאוד בפורום צפון אמריקה, עד שהפורומים והבלוגים חדלו לתפקד באופן שהיה בעבר, דבר שגרם לנטישת רבים וטובים וגם שלי, למרות שמכח ההרגל, מדי פעם אני חוזר ומציץ, שמא בעלי החברה הבינו איזה נכס יקר יש להם ביד ושכדאי לחזור ולטפח אותו.
בכל אופן, לגבי חופשה בספטמבר, אחד הרעיונות שמתגלגל אצלי הוא טיול שאני מכנה אותו מסע בין כוכבים.
למרות, שיש לנו בת צעירה, אני ואשתי מבוגרים בהרבה ואנחנו מאוד מטיבי לסת ולא כל כך מטיבי לכת.
הטיול המתוכנן מנסה לצוד ביקורים מסעדות עילית (3 כוכבי מישלן) בסן סבסטיאן, בגירונה ובברצלונה וביניהן לשטוף את העיניים בנופים יפים, אבל ללא הליכות, פרט להליכות מתונות ביותר מהרכב ל-sightseeing.
מתוך עיון כאן בבלוגים, המחשבה היתה על 3 מרכזים נופיים: אורדסה, אייגוסטורטס ועמק אראן ואז נתקלתי כאן בשירשור על עיירות ליד Espot שגרם לי לתהות האם החלק הנופי אכן יתן את התמורה וההפוגה הנדרשים.
מה דעתכם?
-
אספוט זה בעיקר אם בא לכם חוויה של ראפטינג. הלסת די תסבול שם לאנינים כמוכם. לא הבנתי על כמה זמן מדובר אבל את תצאו לטיול על החוף מסן סבסטיאן לכיוון בילבאו והלאה בהתאם לזמן שלכם תהנו בוודאות מנופים יפים ואולי גם תמצאו מזור ללסת בבילבאו סטאנדר וכו…משם קחו טיסה לברצלונה ותשלימו את חסכי הלסת שתצברו על החוף. יש על החוף וקצת פנימה מקומות יפים בהרבה מאספוט.
-
טרם הייתי אבל בתמונות - איזור אורדסה נראה נהדר. וכך גם אייגאסטורטס.
-
תודה על תגובתכם.
אין לי כך מגבלת זמן, אבל בהיבט רמת השובע והעייפות אני מתכנן בין שבועיים לשלושה. אילוצי הזמן:- לא להיות בסן סבסטיאן כשהיא מוצפת באנשים בגלל פסטיסל הסרטים בתקופה 15-23.9.
- לתפוס אחת מההופעות של רוברט פלאנט בסן סבסטיאן או בברצלונה.
- להצליח (זה קשה מאוד) להזמין שולחן במסעדות שעל הכוונת - יאלץ תאריכים. כל השאר פתוח.
לגבי Bilbao, כן קראתי במספר סיפורי טיול שהיו שם וזו אופציה.
לא ראיתי ב-Espot יעד, אלא ראיתי שהיא מקובלת כמקום לינה ומרכז לטיולים לעמק אראן ול-Aigüestortes.
-
אני לא יודע לעזור עם מסעדות מדופלמות אבל מאמין שמסע של שבועיים מסן סבסטיאן דרך בילבאו מערבה מציע נופים חסרי תחרות. גם טיילתי שם קצת וגם הרצתי תוכנית שנגנזה בינתיים לעשות שם מסלול קמינו רגלי במשך חודש כך שקראתי הרבה וראיתי הרבה סרטונים. נכון שאין שם ערים מהסדר גודל של ברצלונה אבל אני מניח שהמסעדות האיכותיות הגיעו גם לערים אחרות מעבר לסן סבסטיאן. שבוע אחרון אתם יכולים לעשות בברצלונה וגרונה
-
ראשית בהיבט הקולינארי---- לדעתי, ורק לדעתי, זה לא בדיוק מיטב האוכל הספרדי.
עכשיו לגבי מסלול הטיול
אזור החוף הבסקי-סן סבסטיאן וכל הסביבה יש גם עיירות, גם מסעדות (לא רק בעיר, כל האזור מאד קולינארי גם מהצד הצרפתי)
כתבת"3 מרכזים נופיים: אורדסה, אייגוסטורטס ועמק אראן ואז נתקלתי כאן בשירשור על עיירות ליד Espot שגרם לי לתהות האם החלק הנופי אכן יתן את התמורה וההפוגה הנדרשים."
אלו שלשה יעדים למסלולי טבע (כן, הליכה) למעט עמק אראן שיש בו גם קצת כפרים- כל השאר אלו מסלולי הליכה.
מכאן---לא בטוחה שזה היעד הנכון עבורכם אין מה לחפש בפירנאים כשמדובר בנסיעה (אלא אם נסיעה שבחלקה היא נופית מדברת אליכם) מיטבם בשמורות ואינם מפל ליד החניה. מה שיהיה פחות רלוונטי להגדרות שלכם.
מציעה לעשות חישוב מסלול מחדש- אולי אפילו טיסת פנים בין סן סבסטיאן לברצלונה?
-
לעניין ההיבט הקולינרי - חבל הבסקים זה המקום בה"א הידיעה:
The Basque Country has the most restaurants with three Michelin stars of any Spanish region: Akelarre, Martín Berasategui and Arzak in San Sebastian, and Azurmendi in Bilbao. Therefore, Basque gastronomy is obviously reason enough to visit the north of Spain. Bathed by the Cantabrian sea, this region boasts a wide variety of local seafood and fish to delight all tastes. And the wet climate of its mountains is perfect for rearing high-quality livestock. The interior of the region is mild, fostering the cultivation of vegetables and pulses, such as the famous Gernika peppers and Tolosa beans. Spain's most famous chefs see the Basque Country as ideal for offering varied and delicious local products.
אני בספק רב אם יהיה מקום למסעדות 3 כוכבים, אבל יש הרבה מסעדות אחרות נפלאות עם פחות כוכבים, במיוחד בסן סבסטיאן.
-
תודה על תגובתך. חיזקת את החשש שעלה בי למקרא התגובות בשירשור ההוא.
לגבי דבריך על מיטב האוכל הספרדי, כיום קצת לי קשה לקטלג אוכל בשיוך למדינה או מוצא אתני, כי יש הרבה השפעות בין מטבחים. גם האזור אליו התייחסתי זה בעצם מסע בין אוכל באסקי לאוכל קטאלאני ולא בדיוק "ספרדי".
אם תציצו בתמונות בגלריות של מסעדות העילית, יהיה קשה לקשר אותן למטבח כזה או אחר.
מסעדות 3 כוכבי מישלן בסן סבסאיאן וסביבתה:
מסעדות 3 כוכבי מישלן בבילבאו וסביבתה:
ואם אני ממשיך מערבה מבילבאו, כפי שהוצע פה אז יש:
מסעדות 3 כוכבי מישלן בברצלונה וסביבתה:
מסעדות 3 כוכבי מישלן בגירונה וסביבתה:
יש כמובן גם במדריד ובאזורים נוספים (מעט מאוד), אבל בגלל זה התרכזתי בתכנון הפעם לאורך צפון ספרד.
-
תודה. ראה גם תגובתי ליונית.