המלצה לטראק באי הבריטי
-
שלום לכולם,
אחרי שטראק ה-West Highland Way פתח לנו את התיאבון, אני מעוניינת לתכנן לנו (זוג בגילאי 50+) את הטראק הבא למאי 2024 באי הבריטי, שיהיה דומה במאפייניו ל-WHW, קרי:
- באי הבריטי, במרחק סביר מלונדון או מנצ'סטר (נניח עד 2-3 שעות נסיעה ברכבת)
- ללא עליות וירידות אלפיניות, כלומר השאיפה להגיע עד להפרשי גובה של 500-600 מטר ביום (אפשר לסטות קצת)
- שירותי העברת ציוד
- לינה ב-B&B או מלונות, בעצם כל סידור שיש בו חדרים זוגיים עם שירוקלחת פרטיים
- וכמובן נופים משובבי נפש!
אשמח להמלצות!
תודה
-
מניח שקראתם את השרשור שלי על הלייק דיסטריקט https://community.lametayel.co.il/topic/162402/%D7%98%D7%A8%D7%A7-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A7-2/39
-
אבל יש עוד המון טרקים נוספים באנגליה - כמו ה Coast to Coast ש IO הלכה וכמו Snowdonia Way ואחרים. לרובם ניתן לארגן גם שירות העברת תיקים.
-
אם את מוכנה לשקול גם נופי ים ולא דווקא נופים הרריים, אז אני מאוד ממליצה על אחד ממקטעי ה-coast path. אני עשיתי כמה מקטעים באזור ה-Jurassic Coast בדורסט ובדבון וכמה מקטעים בפמברוקשיר בדרום וויילס. אישית אהבתי את פמברוקשיר יותר, אבל האזור הזה לא עונה להגדרה שלך של שעתיים-שלוש נסיעת רכבת משדה תעופה.
-
לא הייתי / עוד לא הייתי (יש מחשבות)
תנסי להתחיל פה https://www.nationaltrail.co.uk/en_GB/trails/
-
אני במקומך הייתי "עובדת" עם חברות הובלת ציוד ובעזרתן מתכננת הליכה על ה CumbriaWay או על שביל "סובב אגמים" כלשהו שיתאים למידותיך/רצונותיך. יש מאות מסלולים באנגליה, זה באמת גן עדן להייקרים! שבילים בכל מיני רמות בכל פענה של האי. את יכולה למצוא עצמך מתברברת... אם כבר שמת עין על האגמים אין כל סיבה שלא תתמקדי בהם ופשוט תתאימי לעצמך מסלול שם! היתרונות של האגמים רבים:
- גישה קלה ממנצ'סטר
- יופי בכל פינה, ירוק מאוד, מלא מים
- יש שפע שבילים
- מוכנים מאוד לתיירים, בעיקר להלכים כולם באים לאגמים כדי ללכת (לינה, שרותי העברת ציוד)
מכיוון שאת מחפשת שרות העברת ציוד, הפתרון ההגיוני הוא ליצור קשר עם חברה או שתיים (או יותר). תארי להם בדיוק את הרצונות שלך, ותראי מי מהן גמישה מספיק כדי להתאים לך מסלול. אני מניחה שרוב החברות שפועלות שם מציעות חופשות על בסיס ה Cumbria Way וה Coast to Coast (בחלק שלו באגמים) מכיוון שאלו שני שבילים לאומיים ידועים ואהובים. יתכן שבחלוקת מקטעים מתאימה הם יתאימו לך. אבל יש להם עוד שבילים. שהם בונים מנסיונם עבור אנשים שאינם מעוניינים ללכת מי מאלו.
אופצייה קרובה יחסית ללונדון באיזור אחר היא ה Cotswold Way, שנשמע די "תפור" עליך והוא מפתה מאוד. ה SWCP הוא שביל גמיש ביותר, וככזה הוא מתאים ממש לכל אחד/אחת. בעיני הוא שביל חופים חלומי! אבל הוא רחוק יותר, תשאירי אותו להזדמנות אחרת (אבל תשימי אותו גבוה ברשימה שלך! ;-). אפשר להמשיך ולהמשיך ולהמשיך... אבל אני בהרגשה שתתמקדי באגמים ופשוט תוציאי לפועל!
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
ממה שראיתי בשטח, lake district tour מרשים יותר מאשר cumbria way הוא אמנם לא שביל רשמי, אבל אין בעיה לשלב אותו עם העברת תיקים. קחו בחשבון שזה שירות לא זול בכלל
-
@שקד תודה שקד. לא רק שאני מוכנה לשקול, אני מתה על נופי ים! הבעיה שלי, כפי שגם את הזכרת, היא שהטריילים שמצאתי עד עכשיו (לא אומרת שאין נוספים) נמצאים רחוק מאוד מלונדון או מנצ'סטר. אם את מכירה משהו במרחק של עד 3 שעות נסיעה (בתחב"צ בלבד) - אשמח לשמוע!
-
ה Cotswolds way , יפה ככל שיהיה, דרמטי הרבה פחות מהאחרים המוצעים כאן. האיזור בו הולכים, מהמם, אבל פחות גבוה ממה שאתם מחפשים
SWCP - מהמם. אמנם לא הלכתי בו, אבל דגמתי מספר מקטעיםיפים בו. הנוף בו דומה למה שמתארת k/amit באירלנד בימים אלו
Snowdonia way - יכול להיות מרהיב- טרם הלכתי אותו.
Cumbria Way - אף הוא מאוד יפה, אם כי לטעמי מפספס קצת את המקומות היפים של Lake disctric
הימים היפים ביותר של Coast to Coast הם הראשונים בו צועדים את איזור האגמים. ענבר הלכה בו ותוכלו לקרוא את סיפור הטיול כאן https://www.lametayel.co.il/posts/wgk9y0
המסלול שאני הלכתי בו באיזור האגמים (שעתיים ממנצ'סטר) מתואר בספר המצויין הזה של סיסרון וזה סיפור הטיול שלי https://www.cicerone.co.uk/walking-the-tour-of-the-lake-district-2 https://community.lametayel.co.il/topic/162402/%D7%98%D7%A8%D7%A7-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A7-2
-
@io תודה ענבר! עזרת לי מאוד להתמקד.
נראה לי שבאמת פה יהיה מוצדק להעזר בחברת תכנונים, גם בתשלום (מה שעוד לא עשיתי מעולם)
-
@imeshy2 תודה רבה!
אני דווקא מנסה *להתחמק* מעליות וירידות גדולות מדי, בגלל זה עלה הקוטסוולדס.
-
@imeshy2 תודה רבה!
אני דווקא מנסה *להתחמק* מעליות וירידות גדולות מדי, בגלל זה עלה הקוטסוולדס.וגם המגבלה של המרחק.
כי למשל SWCP שעולה פה שוב ושוב (ובצדק! נפלא וגם מתאים לך בול) לא עומד בדרישה. כנל עוד שבילים.
אם את מרחיבה את זמן הנסיעה ל- 4/5 שעות זה כבר פותח המון שבילים מעולים (אבל בחופשה קצרה אני ממש מבינה את השיקול!).
-
בלייק דיסטריקט בהחלט אפשר לבחור בין ימים עם עליות ארוכות ועליות קצרות יותר (עד 500) למיטב זכרוני. התוואי דומה מאוד ל WHW. אולי אפילו מגוון יותר.
-
עם תכנון קפדני את יכולה לבנות לך מקטע בג׳וראסיק קואסט שנגיש משדות התעופה של לונדון בערך ב-3 שעות נסיעה. למשל, מ-Weymouth ל-Poole או ל-Bournemouth. אני משערת שאפשר למצוא עוד נקודות נגישות בתחבצ לפני / אחרי אם תרצי מקטע יותר ארוך.
-
מעבר למה שכתבו כאן, אני יכול להציע שתעשו את החלק של Thames walk שקרוב ללונדון. תוכלו לנסוע רחוק ביום הראשון כדי להגיע לנקודת ההתחלה שתבחרו, אבל להגיע ממש עד לונדון ביום האחרון. עונה לכל שאר הקריטריונים שכתבת.
-
@io תודה רבה ענבר!
ותודה גם לשקד, אוליב, איימשי ולכל מי שהגיב והציע.
נכון לרגע זה הקוטסוולדס מובילים אצלי במצעד האופציות, כמובן שגם בתוכם יש מגוון מסלולים וצריך לבחור.
פניתי לחברת Mac's Adventure שיתנו לי הצעה, ובמקביל בעלי בנה לנו מסלול עם AI
(דורש בדיקה נוספת וליטוש כמובן).נראה איך נתקדם מכאן...
-
@יונה-וקשת תקחי בחשבון שהתחבורה הציבורית לאזור היא לא טובה. בעבר בדקתי אפשרויות ללכת מקטעים מהשביל ודי התקשיתי למצוא כאלה שאפשר להגיע בנוחות לקצוות שלהם בתחבצ. טכנית זה בערך שעה-שעתיים נסיעה משדות התעופה, בפועל יכול להיות קשה להגיע בתחבצ.
-
לי יצאנלצעוד טיפה במסלול קוטסוולדס way הראשי. במקטע שליד ברודווי. והיה יפה, ולאנקשה כלל. שימו לב שמכיוון שהוא מסלול ראדי, אזי יש ספר של cicerone המוקדש לו . ובכלל כל ההתנהלות סביבו תהיה פשוטה יותר
משפט אחרון - ממליץ לעבור בבאת' בדרך הלוך או חזור. עיר,קטנה ויפה