ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרמינל 1 וחניוני נתב"ג.

פורום אירופה
    אוסטריה
    8
    25
    734
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gadiz
      gadiz נערך לאחרונה על ידי

שנים שלא הגענו לטרמינל 1 ואשמח לתזכורת...

חניון טרמינל 1 צמוד לטרמינל או שצריך שאטל?

אם אין שם מקום וצריך להגיע לחניון הגדול, השאטלים משם בזמינות גדולה כמו לטרמינל 1? אותו שאטל?

ולגבי חזרה בטיסה שלרוב לטרמינל 3, אותו שאטל של טרמינל 3 לחניון 3 מגיע לחניון של 1?

תודה..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • MERAVSHELL
        MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

לטרמינל 1 יש חניון אבל הוא כמעט תמיד מלא. ממליצה לנסוע ישירות לחניון 22 שהוא החניון לטווח ארוך של טרמינל 1. משם יש שאטל לשדה. בחזור נוחתים בטרמינל 3 ולוקחים שאטל מאזור השאטלים הפנימיים ( נדמה לי קומה G). לשים לב שעולים על השאטל הנכון ולא על זה לחניון 15! - החניון של טרמינל 3. הכל מוסבר באתר של שדה התעופה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • MERAVSHELL

כלאמר זה לא אותו חניון של 3! ולכן שאטל נפרד. כבר ראיתי אנשים שעלו על השאטל הלא נכון בטעות עם ילדים ועגלות.. לא נעים

gadiz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • gadiz
            gadiz @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell תודה, איפה יוצא חניון 22, יש שילוט ברור מהשער הראשי?

• MERAVSHELL

תכתוב בוויז חניון 22 נתב"ג. ניסיתי עכשיו וזה מצא מייד את המקום. בכל מקרה כשנכנסים בכניסה הראשית לדעתי יש הכוונה אבל לא בטוחה אם בהתחלה כבר.

• שמחת הפרטים הקטנים
                שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת לשאלה ולא הבנתי כל כך.. חניון לטווח ארוך של טרמינל 1 הוא זה שתמיד מלא? אם רוצים לחנות לטווח ארוך בטרמינל 1, לכתוב חניון 22? שם כן יש מקום גם בזמן עומס?

• MERAVSHELL

החניון שצמוד לטרמינל 1 מתמלא די מהר. חווינו זאת על בשרינו כשטסנו לברלין בדצמבר. הגענו לטרמינל והשומר בחניון אמר שהכל מלא ושניסע לחניון 22. מלחצנו קצת כי זה גזל עוד זמן. לכן המלצתי לנסוע ישר ל 22.שם יש יותר סיכוי למקום. חנינו שם פעמיים בלי בעיה.

• שמחת הפרטים הקטנים

וממנו צריך לקחת שאטל או שזה מרחק הליכה?

• MERAVSHELL

חייבים שאטל.. זה רחוק..

• שמחת הפרטים הקטנים

ויש שם שאטלים ביציאה כל הזמן?

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • MERAVSHELL
                          MERAVSHELL @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

לעיתים קרובות. עדיף בכל מקרה להקדים מעבר לרגיל.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

תלחושתי האישית נושא החניה בנתב"ג הוא עוד אחד הבלגנים הטיפוסיים למדינה.לפחות מנסיון לא טרי - גם האפליקציה וגם האתר של נתב"ג לא מעודכנים נכון בנושא החניה. הם אמרו לי שיש מקום בחניון שצמוד לטרמינל 1 כשלא היה, ועוד.

כבר יצא לי בעבר שהפנו אותי לחניון אחר לא 22. נדמה לי ש-23 אבל יתכן שאני טועה.

אני מציע (אם אפשר): קחו עוד חצי שעה ספייר לכל התהליך של חניה ושאטל. הנהג נוסע לכיוון טרמינל 1 והחניה הצמודה. טלפון אחד מכוון עם וויז לטרמינל 1, והטלפון השני בהיכון לחניון 22 (אבל לא מפעיל שלא יבלבל את הנהג) ברגע שנכנסים לנתב"ג הנוסע מחפש שילוט אלקטרוני שאומר לאיזה חניון צריך לנסוע עבור טרמינל 1 ומעדכן במקרה שזה לא חניון 22

• imeshy2
                              imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

באופן אישי, כאחד שגר במרחק סביר מנתב"ג, אני תמיד (!) אעדיף לנסוע ולחזור עם מונית מאשר לחנות בנתב"ג. עבורי, שבוע של טיול מהווה את הנקודה בה מתחיל להיות אפילו זול יותר לנסוע במונית מאשר ברכב הפרטי. וגם אם זה עולה מעט יותר, עבורי, נוח יותר שהמונית מביאה אותי בדיוק לנקודה, מבלי להתעסק בחנייה. מעבר לעובדה שהשאטל הזה פשוט לוקח לא מעט זמן (כפי שאמרו לפני - לפחות חצי שעה, וגם יותר לפעמים) בכל כיוון

• MERAVSHELL

ברור שהכי נוח זה להגיע במונית. אין ויכוח בכלל. אבל מה לעשות שהרבה אנשים לא גרים במרכז. מי שגר במרחק סביר בכלל לא מבין את ה"צרה" הזו שלנו של איך להגיע ( תחבורה ציבורית זה לצערי לא תמיד נוח וזמין) ואיפה לחנות. בשבילי לקחת מונית ממשגב לשדה התעופה זה 600 שקל. מחיר שווה לכל נפש. כשנסענו לארצות הברית בפסח החננו בטבעון ולקחנו מונית. 450 שקל. לקחת רכבת זה תוספת זמן רצינית וטרטור ואיך להגיע לרכבת עצמה בכלל. כמו שכתבת זר לא יבין זאת.. בקיצור. סעיף החנייה וההגעה אצלנו הוא חלק מההוצאות המעצבנות של הטיול. אז עד שיתחשבו גם באזרחים שלא גרים במרכז ויבנו עוד שדה נאלץ להוציא כספים נוספים וזמן על חניה ושאטלים וכו..

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • imeshy2
                                  imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

האם לתושבים הרחוקים, לא יותר הגיוני לחנות באחת הערים הקרובות והבטוחות (נגיד, אור יהודה, יהוד) ולקחת משם מונית?

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • MERAVSHELL
                                    MERAVSHELL @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

אני לא אשאיר את הרכב שלי לשבועיים בעיר זרה ובמקום לא מוכר.. כל הטיול אני אהיה מוטרדת מה אתו.

האמת שאנחנו בדרך כלל נעזרים בשירותים של חברה שלוקחת ממך את הרכב מהשדה ומחנה אותו אצלם (גם לא להיט - הרכב תמיד חוזר מאובק ברמה של נשורת רדיו אקטיבית לא עלינו) אבל לפחות אנחנו לא מבזבזים זמן בגלל השאטלים וכו. בחניה בשדה עצמו נעזרנו רק 3 פעמים בכל הנסיעות שלנו.. בכל מקרה הוצאה רצינית.

אבל כשאנחנו מוציאים כל כך הרבה על הטיול זה כבר פחות כואב איכשהוא..

• אנשיםטובים
                                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מונית זה בעיה של מחיר, זמינות ואמינות (בטח בשנה האחרונה). במקום שבו אני גר, מונית משפחתית אמינה זה 500 ש"ח לכיוון. יש זולים יותר, אבל קיבלתי תחושות לא אמינות מהם. מונית לזוג יהיה 300 ש"ח לכיוון. לשמחתי אני כבר אחרי שלב כסאות הבטיחות, אבל כשהיה רלוונטי זה יכול להיות בעייתי במונית אם לא מתכננים לקחת כסאות לחו"ל. בגלל שבקיץ לפעמים יש בעיה בנתב"ג שנתקעים הרבה זמן עד שיוצאים, יש גם תחושה לא נעימה כלפי נהג המונית שמחכה לנו. מתחילים הטלפונים/הודעות "נו, מה קורה". זה בייחוד לא נעים אם הנהג מכר שלנו, ומפחיד אם הוא לא (ינטוש אותנו).

תחבורה ציבורית זה בעיה. לטיסות שבת זה וודאי לא רלוונטי, לטיסות בלילה זה מורכב. וגם לטיסות בשעות "נוחות" יש בעיות. האוטובוסים בארץ לא מספיק נוחים ולא מתאימים למזוודות. רכבת יש רק מאיזורים מסויימים. וגם מהם בהרבה מקרים נדרשת החלפת רכבת שזה דבר פחות נוח עם מזוודות. כמו שאנחנו יודעים גם לרכבת יש בעיות אמינות. וכמובן שהרכבת מגיעה רק לטרמינל 3 ולא ל-1.

לרכב יש בעיות משלו. קודם כל לא לשכוח עלות דלק/כביש 6. חניה בנתב"ג היא יקרה למדי ומסורבלת בגלל השאטל שהזכרנו. אבל יש עוד דברים. בטיול משפחתי לא בהכרח יש מקום בתא המטען לכל המזודוות. אם הנחיתה היא אחרי טיסה קשה ובשעות בעייתיות - לא בהכרח כדאי לנהוג (בטח שלא מרחקים ארוכים)

יש לי חבר שגר בשוהם וסיפר שיש אנשים שגרים רחוק, משאירים רכב בשוהם ולוקחים מונית לשדה, ושהעירייה מנסה להילחם בזה. אני מסכים עם הכותבת מעלי שזה מטריד להשאיר את הרכב שבועיים בעיר זרה. ויותר מזה, גם פה יש סירבול של נסיעה, חניה, מונית. יותר זול מחניה בנתב"ג, אבך יותר מסורבל מהשאטל.

בקיצור - למי שלא גר קרוב - כל הפתרונות בעייתיים. לכל אחד חסרונות משלו (אין הרבה יתרונות).

באופן אישי לטיולים זוגיים ומשפחתיים עד שבועיים ולא לארה"ב - אני מעדיף לנסוע עם האוטו. יותר זול ובלי טובותל. לטיולים ארוכים יותר או שעות טיסה בעייתיות יותר - אני מעדיף מונית.

• MERAVSHELL

מסכימה עם כל מה שאמרת! העיקר שנוכל להמשיך לטוס ולטייל וכל השאר זה רעשי רקע. ומקווה שעזרנו לשואל המקורי..

• gadiz
                                          gadiz נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם. בחישוב שערכתי, לתקופת הנסיעה שלנו, עלות מונית מול עלות הרכב עם החניה תהיה דומה מאוד. לרוב אנחנו נוסעים במונית, אך לאור החוויה הכיפית האחרונה שלי בנתב"ג (שישי לילה לפני חודשיים), בה היו מעט מאוד מוניות וחיכיתי כ-40 דקות (בתור לחוץ וישראלי), אני נוטה לכיוון שימוש ברכב. האישה בעד מונית.. כך או כך יהיה בסדר🙂

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • MERAVSHELL

ברור שיהיה בסדר! העיקר תסעו תהנו ותחזרו בשלום.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון