ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איסלנד משפחתי - Weather is a state of mind!

פורום אירופה
    איסלנד
    17
    79
    2080
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • MERAVSHELL
      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

איזה זכרונות.. אנחנו גם ישנו בSeydisfjordur בדירה מהממת. עשינו שם יום מנוחה המיועד לשיטוטים בכפר ובטבע ליד. שם היה יום יחסית גשום לשאר הטיול שהיה במזג אוויר נהדר. מחכה להמשך!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • pninit1234
        pninit1234 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

יום 14 : קניון סטודלגיל , Hafrahvammar Canyon

בוקר טוב באיסלנד מתחיל בביקור בסופר 😉

ואנחנו פותחים את היום בסניף בונוס המקומי ואפילו תופסים את חנות האלכוהול הסמוכה פתוחה וקונים קצת בירה לערב.. 🍺

מצרך יקר המציאות שלא נמכר בסופר.

מזג האוויר.. עוד לא נראה כל כך טוב... 😕

אבל אנחנו שוב לא מאבדים תקווה.

היום ניסע צפונה , רוב המטיילים משלבים את קניון סטודלגיל בהמשך הנסיעה לכיוון מפל דטיפוס,

אבל זהו יום עמוס ורציתי שיהיה לנו מספיק זמן לרדת לקרקעית הקניון, לכן נסענו לשם במיוחד היום.

עצירה ראשונה, ממש על כביש הטבעת, ולכן אוטובוסים רבים עוצרים פה, היא מפל Rjúkandafoss.

אין לי הרבה מה לספר עליו.. מפל חביב ולא יותר מכך, אולי בתחילת הטיול הייתי יותר מתלהבת ממנו...

מדד הכוכבים למפל Rjúkandafoss

אני 4  בן הזוג  4  פיקאצ'ו  4

מפה המשכנו ליעד העיקרי של היום – קניון סטודלגיל

קיימת תצפית לקניון מהגדה המערבית, אולם אני העדפתי להגיע לקניון מהגדה המזרחית ממנה ניתן לרדת לקרקעיתו.

בגוגל מפס נווטו ל Stuðlagil (East side parking) אבל למרות שמה אל תחנו פה..

המשיכו הלאה ועברו את הגשר עד לחניה הסמוכה למפל Stuðlafoss Waterfall,

אל דאגה אתם ממש לא תחנו פה לבדכם. 😁

ובכן הגענו לחניה המדוברת,

היא הייתה מלאה כולה (אירוע נדיר באיסלנד!) אבל לא המתנו יותר מדקה אם בכלל.

הגשם של הבוקר פסק לשמחתי ויצאנו לדרך.

ההליכה ברובה מישורית וקלה..

והנה נשקפים להם מי הטורקיז המהממים של הקניון המוקף בעמודי בזלת

וואו מדהים..

חיפשנו את דרך הירידה מטה וזה לא היה קל בכלל.

היום היה גשום,

אתמול היה גשום מאוד,

הכל היה מלא בוץ ובגדול!!!

אבל שאנחנו נוותר? 😏

עברנו בקושי רב בבוץ, ואז התחיל שוב גשם...🌨

עד שחשבנו מה לעשות ולאיפה ללכת..

הפסיק.

ירדנו עוד קצת בעזרת החבל הנמצא במקום, והיה שווה הכל! 😊

ישבנו לנו בין עמודי הבזלת ועשינו פשוט פיקניק מפנק...מגיע לנו!!

מדד הכוכבים לקניון סטודלגיל

אני 5  בן הזוג 4.5  פיקאצ'ו  5

ומה עכשיו?

היה לי רעיון... 💡

הרעיון היה לא לחזור בדרך שבאנו אלא להמשיך בדרך F910 לסיבוב מעגלי שיש בו אתרים רבים שקסמו לי.

רעיון יפה.

אז יצאנו לדרך.

מהר מאוד הסתבר שזה כביש F עשיר במיוחד באבנים ובבורות.🙄

מסביב – שממה 🙄🙄

והנסיעה – איטית איטית איטית. 🙄🙄🙄

מה שנראה כסיבוב מעגלי טבעי מהמפה אולי לא היה הדרך הכי קצרה...🤔

גוגל מפס מניח שניסע 60 קמ"ש

אנחנו מגחכים ואפשר לנסוע אולי 30 קמ"ש כדי שלא נפנצ'ר את הרכב.. 

זה דרך אגב חזר על עצמו בהרבה מכבישי F – תחזית הזמנים של הגוגל מפס איננה קשורה למציאות,

קחו את זה בחשבון בזמן התיכנון.

ואם כבר הגענו עד הלום אני עושה הכנה נפשית לבן זוגי שאולי לא נצליח,

אבל יש פניה בכביש קצת קשה לקניון בעל השם הקליט קניון Hafrahvammagljúfur, ובוא ננסה להגיע לשם.

הפלא ופלא אנחנו פונים ו....

הכביש גרוע מאוד זה נכון אבל לדעתי לא גרוע יותר ממה שעברנו עד עכשיו. 😂

הגענו! 

אנחנו יוצאים מהרכב והולכים קצת להתרשם מהקניון.. וואו!

המשכנו קצת מעבר לנקודת התצפית,

ראינו שיש עבודות במקום להכשרת שביל הירידה לקניון.

ממליצה לברר אם הוא זמין וכמובן לשריין זמן עבורו, נראה לי שווה!

מדד הכוכבים לקניון Hafrahvammagljúfur

אני 4.5  בן הזוג  5   פיקאצ'ו  4.5

חזרנו בשלום לכביש הראשי ולאחר מספר קילומטרים הגענו לסכר Kárahnjúkar Hydropower Plant ועברנו עליו,

והנה קרה הנס שצפה בן זוגי...

הגענו לכביש אספלט חדש וחלק. הללויה.

טוב לסכר צריך לדאוג.

נסענו ולאט לאט הבנו שאנחנו במקום גבוה מאוד..

בשולי הכביש היה שלג, ותראו איך נראה הנוף מסביבנו,

אלה שולי הקרחון Vatnajokull, הקרחון הכי גדול באירופה וזה שבאיזור אחר שלו רכבנו על אופנועי השלג

הייתה נסיעה מרהיבה!

אלא שפתאום.. נכנסנו לענן. ☁

ולא סתם ענן.

ערפל סמיך שאי אפשר לראות שום כלום. ☁☁☁

אי אפשר היה לראות את שולי הכביש, והיינו לבדנו.

הדבר היחיד שאפשר היה לראות הוא פס ההפרדה במרכז הכביש, נסענו לפי זה.

נוסעים ונוסעים...

זה הצטבר לעשרות קילומטרים בלי לראות כלום! 😱

בשלב מסויים כבר חשבתי לעצמי שבוודאי הכביש נסגר לרכבים וזו הסיבה שרק אנחנו פה.

אבל.. בסופו של דבר הגענו לכביש היורד מטה,

בבת אחת נחלצנו מהערפל וראינו שמטה עולם כמנהגו נוהג ושום חסימה לא הייתה לכביש.

וואו.. זאת הייתה חוויה מהסרטים...

מי שיגיע לפה בנסיבות רגועות יותר יכול לשלב בדרך את מסלול מעגל המפלים ב Laugarfell. 

זה מסלול שהייתי בטוחה שנעשה אבל ריבוי הגשמים בימים שלנו במזרח איסלנד היקשה להספיק מסלולים.

ובכן נותרה "רק" סתם נהיגה, כבר היה די מאוחר ,

חלפנו על פני יער Hallormsstaður   ועוד בסביבה נמצא המסלול למפל Hengifoss  שגם הוא יצטרך לחכות לפעם הבאה באיסלנד..

בעשר וחצי בלילה הגענו לדירה, וואו איזה יום!

😴 😴😴

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • pninit1234

יום 15 : מפלים – Dettifoss  וסלפוס , Ásbyrgi canyon סלעי ההד – Hljodhaklettar

היום אנחנו עוברים לינה, ממזרח איסלנד לצפון מזרח.

בדרך יש לנו כמה וכמה תוכניות.

ואיזה כיף שהיום לא גשום! 😊 😊😊

אתר הראשון בו נבקר הוא מפל Dettifoss.

גם פה ישנן שתי גדות, אני בוחרת בגדה המזרחית יותר, הנחשבת יפה יותר בעיני רבים.

הדרך אליה היא דרך עפר. עוד על הבחירה אפשר לקרוא פה.

אנחנו מגיעים לחניון המזרחי, ולפני שנתחיל במסלול הקצר אנחנו פותחים בפיקניק.

זה הזמן לספר שבאיסלנד אין פחי זבל בכל פינה.. גם לא בחניונים שיש בהם שולחנות פיקניק.

האיסלנדים מאמינים שמה שאתה הבאת מחובתך גם לפנות , והפלא ופלא- זה עובד כמו קסם!

הלוואי עלינו...😉

בבטן מלאה אנחנו יורדים במסלול קצר למפל דטיפוס.

מפל עוצמתי ביותר אין ספק, אבל זהו עיקר הייחוד שלו ולא יותר.

מדטיפוס אנחנו ממשיכים עוד קצת ברגל במסלול קצר אך מלא סלעים למפלי Selfoss ,

שיש הטוענים שהם דומים למפלי הניאגרה במידת מה...

גם אני הצטרפתי למתרשמים מהם!

מדד הכוכבים למפל דטיפוס

אני  4.5  בן הזוג  4   פיקאצ'ו  5

מדד הכוכבים למפל סלפוס

אני  5   בן הזוג  4.5  פיקאצ'ו  5

חוזרים לרכב, ולאחר נסיעה קצרה אנחנו מגיעים למפל נוסף – Hafragilsfoss

הנסיעה קצרה אך כרוכה בירידה חדה.

לא שהמראה איננו יפה, אבל ההתרשמות שלי אינה שונה בהרבה ממה שראינו מצידו השני –

למעשה הנהר שרואים בדרך ממגרש החניה לדטיפוס, ובעיני לא מדובר ממש ב"מפל" בפני עצמו.

בקיצור עניין של תיאום ציפיות.. ציפיתי למפל מיוחד יותר בפני עצמו.

מדד הכוכבים למפל Hafragilsfoss

אני 3  בן הזוג "לא מדרג"  פיקאצ'ו  3

המשכנו הלאה לקניון אסבירג'י Ásbyrgi canyon, תוך כדי שאנחנו חולפים על פני שדות תורמוסים אינסופיים.

התלבטתי רבות בזמן התיכנון כמה זמן להקדיש לקניון ואיזה מסלול לעשות בו.

התרשמתי שהדעות חלוקות:

יש מי שמאוד אוהב אותו כמו יוגב מאיסלנדופיליה,

וקראתי גם דעות בבלוגים מחו"ל שטוענים כי אומנם הקניון נחמד אבל בזמן הקצוב של איסלנד הוא לא מיוחד דיו.

החלטתי להישאר עם התיכנון המקורי, לא לשנות לינות כדי לפנות זמן למסלול ארוך, ולהחליט בשטח.

אבל לא נקדים את המאוחר.

באיזור בו נסענו היום אין הרבה ישובים..

כך שאתם יכולים לשער שקיבלנו בשמחה את ההפתעה ליד קניון אסבירג'י  -  סופר/מסעדה בסגנון דיינר אמריקאי של פעם, (בגוגל Verslunin Asbyrgi, בסמוך לתחנת הדלק N1).  

שמחנו לעצירה של מרק 🍜 והמבורגר 🍔 , בלי ציפיות גבוהות...

המשכנו לכיוון מרכז המבקרים (שכבר נסגר ב 17) וממש לפניו ראיתי שלט מבטיח “local market”  והחלטנו להיכנס ולראות מה מוכרים שם.

כשהתקרבתי ,ראיתי את הסמל של מוצרי צמר מקומיים.

אנחנו נכנסים לחנות הקטנה, אכן מלאה כולה במוצרי צמר, ומהתקרה תלוי מגוון רב של המוצר הבא:

לא חושבת שיש מה להוסיף.. התגלגלנו מצחוק ויצאנו מהחנות.

מה שבטוח שאת החוויה הזאת מאיסלנד לא נשכח! 🤣 🤣🤣

ועכשיו לקניון.

להפתעתי לא הייתה מפת מסלולים מחוץ למרכז המבקרים הסגור, שימו לב שלא כל המסלולים יוצאים מאותו מיקום.

היינו כבר יחסית עייפים כדי להתחיל מסלול רציני,

ופשוט נסענו עד לסופו של הקניון לראות את האגמון שבמקום, מה שנקרא מסלול A1 אבל תאמינו לי שהמילה מסלול גדולה עליו בהרבה.

האגמון היה חמוד ושטו בו אמא ברווזה והברווזים הקטנטנים,

מאחור אתם יכולים לראות את פרסת הסלע המאפיינת את קניון אסבירג'י

אבל כללית אני לא יכולה להגיד שאנחנו מצטרפים למעריצי הקניון.

אני יודעת שרוב המטיילים מתקשים למצוא זמן רב לטייל פה, בין השאר גם אין לינות רבות באיזור,

אבל ההתרשמות שלי היא שזה ממש לא מאסט.

מדד הכוכבים לקניון אסבירג'י

אני 4  בן הזוג  4  פיקאצ'ו  4.5  ("בזכות הברווזים")

המשכנו הלאה לסלעי ההד - Hljóðaklettar, למעשה גם הם וגם שאר האתרים שטיילנו בהם היום שייכים לאותו פארק לאומי - Jökulsárgljúfur Canyon

וניתן לקרוא על כולם בעברית פה.

גם פה יש שלל מסלולים לבחירה.

מאחר וכמה מהמסלולים ששקלנו מתחילים כולם באותו כיוון סיכמנו שנתחיל ונחליט בהמשך איזה מהם להשלים.

התחלנו ללכת בקלילות..

במקום סלעי לבה ענקיים שזכו לשמות שונים .

הנה סלע הטרול (מסלולון V2) (נסו להבחין בפרטנרים שלי למטה לקבל קנה מידה כמה הוא גדול..)

במבט מקרוב אפשר לראות את מבנה הבזלת הייחודי של הסלע

האם הסלע דומה לטרול באמת אינני יודעת,

אבל הרגשנו שאין שום צורך להמשיך ולטייל במקום, הסתפקנו במסלולון הקצר וחזרנו לרכב.

מדד הכוכבים לסלעי ההד

אני 4   בן הזוג 3.5  פיקאצ'ו  3.5

מפה נסענו לדירתנו ב Husavik, דירה הנקראת בבוקינג Bjarnabúð.

היא הייתה אחת הדירות היקרות ביותר בטיול אבל לא מצאתי חלופות ראויות אחרות,

מה עוד שחששתי להתמקם בסמיכות לאגם מיווטאן בשל בעיית היבחושים שעלולים להגיע.

בכל מקרה הדירה הייתה חדשה, מפוארת, צופה לנוף הנמל (אידיאלי למי שיוצא מפה לשיט לוויתנים),

ואפילו יש בה מכונת כביסה ומייבש. ממש תענוג. 

אלא שפישלתי קצת בבדיקה ובזמן אמת הסתבר שחדר השינה הוא בעל חלון קטן בלבד כלפי הגג.

מיד השתלטה עלי קלסטרופוביה ושיגרתי לשם את פיקאצ'ו להחלפת חדרים..

חבל שאין את מי להאשים ברשלנות התיכנונית הזאת..לא? 😁

זה היה אחד הימים הפחות אהובים בטיול, למרות שתיקתק "על פי התיכנון" ,

מה שנקרא – על טעם וריח אין להתווכח.

לילה טוב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
          • eden24h
            eden24h נערך לאחרונה על ידי

אני באמת מאוד נהנת מהטיול שלכם 🙂 קניון Stuðlagil היה אחד המקומות היותר שנויים במחלוקת מבחינתנו. מצד אחד מקום יפהפה, מצד שני החניה היתה עמוסה, מלא תיירים וברחשים והיה חם..הדרך אליו היתה משעממת, ואם אני זוכרת גם לא קצרה במיוחד. מעל 5 ק"מ הלוך וחזור. מהתיאור שלך תהיתי אם אצלכם הירידה היתה קודם..כי אצלנו הירידה היתה די ברורה, היו מעיין מדרגות טבעיות מהסלעים, וזה היה די פשוט לרדת למטה..האם מהמקום שהגעתם אליו ראו את המרפסת בצד השני? קניון Hafrahvammagljúfur ממש יפה! לדעתי הוא לא היה אפילו בתוכניות שלי. התלבטנו לגבי קניון אסבירג'י , בסוף הוא נפל בעריכה , אבל אני רואה שזה לא נורא שהפסדנו. ואחרון חביב, husavik עיירה ממש חמודה, סקרנית למה בחרתם אותה ללינה, כי היא קצת רחוק מרוב הדברים שיש באזור, לא? טוב, מחכה בסבלנות להמשך.

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • pninit1234
              pninit1234 @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

גם אני נהנית לדסקס את החוויות.. 😊

אז ככה - לגבי קניון סטודלגיל - באנו למעשה ביום גשום (התחלנו ללא גשם אבל תפס אותנו באמצע)

אז חם ממש לא היה

שום ברחש לא היה

עומס ממש לא נורא

הדרך אולי קצת משעממת אבל אולי מכיוון שידעתי את זה מראש לא הפתיע אותי ובסך הכל היה סביר, לא היו לי ציפיות מהדרך.

היא לא דרך לא נעימה או לפחות לא היתה לא נעימה ביום שלנו ולכן זה מאוד שונה מהמצב שהיה בקניון הנוצות שהכל היה כל כך מהונדס מסביב ומתכתי.

היא גם לא היתה ארוכה במיוחד, ואנחנו לא באנו "על הדרך" עם יום עמוס אז לא היינו בלחץ זמן. זה לא שחשבתי שתוך רגע אני אגיע אראה ואמשיך בנסיעה.

לגבי הירידה - הכל היה מאוד מאוד קשה כי היו כמויות של בוץ טובעני, ולכן אנשים חיפשו כל מיני דרכים איך לרדת.. מפה או מסביב וכו' וכו'. וגם ירדו בכמה דרכים שונות.

גם לקח לנו הרבה זמן בגלל הבוץ. אין מצב שהייתי עושה את כל זה ביום של המשך התקדמות צפונה.

בהחלט ראינו את המרפסת מהצד השני.

מאחר שלי היה כל כך קשה להגיע בבוץ התפלאתי שזה הומלץ למשפחות, אבל אחר כך הבנתי שזה היה מצב נקודתי באותו יום.

כולם דיברו על הירידה בחבל אבל זה באמת שום דבר, מה שהיה קשה זה להגיע לחבל...

לגבי הוסוויק - תזכרי שאתם לא עברתם באסבירג'י..

ללינה שמשמשת גם לסוף יום אחרי אסבירג'י וגם לאגם מיווטן היא די סבירה.

אם היינו ממשיכים לאקורירי זה היה מוסיף עוד הרבה נסיעה ביום של אסבירג'י.

גם היו לי תקוות להגיע בערב למרחצאות GEOSEA... 😉

• pninit1234

יום 16 –אגם Mývatn

בוקר טוב ושמשי!  ☀

וואו! איזה נוף מהדירה שלנו!

היום הזה יוקדש כולו לאגם מיווטאן שיש בו אתרים רבים, ומה שנספיק- נספיק.

לפני שאתחיל מילה על שמו כאגם היבחושים. 

ספויילר – לא היו יבחושים. בכלל. 😁

ולעומת זאת אם קראתם כל מילה בימים הקודמים אתם בוודאי זוכרים שהם הופיעו במקומות אחרים לגמרי.

כך שאולי מדובר בשם שיווקי... 😉

לא נראה לי שצריך לדאוג במיוחד, אבל כמו בכל מקום אחר באיסלנד תמיד כדאי להיות ערוכים עם כילת ראש אישית בתיק.

ובכן בחרתי להתחיל את היום במסלול בשדה לבה Leirhnjukur – מסלול מעגלי של כמעט 5 ק"מ, עם 100 מ' שינוי גובה.

המסלול נמצא ב ALLTRAILS בשם Leirhnjúkur Lava Field

מסלול ממש לא קשה, מתאים לפתיחת היום

לאחר הליכה קלילה אנחנו מגיעים לבריכה התרמית הזו

וממשיכים הלאה ללופ הארוך יותר העובר גם בשדות לבה שחורים משחור.. חוויה

אנחנו ממשיכים הלאה במסלול, עולים גם לתצפית קטנה בדרך,

הנה כמה תמונות מהנוף שראינו ומצבעי התופעות הגיאותרמיות שבמקום

במיוחד אהבתי את המסלול פה.. לבה שחורה מימין וירוק משמאל

לא באתי עם ציפיות מאוד גבוהות מהמסלול הזה,

הייתי בתחושה שאחרי ילוסטון מה כבר אפשר לחדש לי? 😏

אבל אלה היו נופים שונים ואהבתי מאוד את המסלול הזה, בעיני מאסט!

מדד הכוכבים ל Leirhnjúkur Lava Field

אני 5   בן הזוג  4.5  פיקאצ'ו 5

די בסמוך לשדה הלבה לאחר נסיעה קצרצרה אנחנו מגיעים למכתש Viti, ביקור קצר ויפה

מדד הכוכבים למכתש Viti

אני 4.5    בן הזוג  5   פיקאצ'ו  5

מפה אנחנו נוסעים מרחק קצר ל Hverir , או כפי שאנחנו קראנו לו "הילוסטון של מיווטאן", ככל הנראה האתר הכי מפורסם באיזור.

תשלום על חניה מעיד על הפופולריות של המקום, אבל זה לא אומר שיספקו פה שירותים...😁

בריכות בוץ מבעבע וריח בהתאם

אבל אנחנו לא מסתפקים בהסתובבות במקום, החלטנו לשלב בביקור פה מסלול - עלייה להר Námafjall.

מסלול מעגלי של 2.7 ק"מ עם 120 מ' שינוי גובה.

המסלול מופיע ב ALLTRAILS- Námafjall via Hverir – Námaskarð

ובכן אנחנו יוצאים לדרך. מתחילים לעלות נגד כיוון השעון.

עליה תלולה, אבל לא חם וזה לא קשה מדי.

הנופים - יפים מאוד, באמת יפים ,

השביל עובר בין איזורים גיאותרמיים שונים ובשילוב הנוף למרחק החוויה נהדרת

ואחרי כל עליה.. מגיעה ירידה.

אנחנו מתחילים לרדת, בן זוגי בראש ואני ופיקאצ'ו אחריו.

אנחנו מגיעים לירידה תלולה יותר ופתאום אני רואה שבן זוגי מחליק לחלוטין בגלישה מטה.. 

הייתי די בהלם.😱 😱😱

אנחנו מסתכלים לכל הכיוונים..

זה המסלול? 🤔

מסתכלים באפליקציה וכן נראה שזה המסלול.

אבל.. איך עוברים את זה?

בן זוגי מנסה לתת לי עצות מלמטה,

אני מנסה להתקדם מכיוון אחר אבל מבינה שאין מצב וגם שם מחליק.

הוא מנסה לעלות אלינו חזרה, זו הייתה משימה מאוד לא פשוטה,

הוא כמעט הצליח להגיע אלינו אבל בסופו של דבר הגיע בדיוק לאותו קטע שבו החליק ואי אפשר היה לעבור אותו.

אנחנו מחכים למטיילים נוספים,

מגיעים כאלה שעשו את המסלול בכיוון ההפוך ואנחנו רואים שאכן כן – זהו המסלול.

חלקם בקושי מצליחים ועולים, חלקם מתעכבים ולא מצליחים לעלות את הקטע הזה.

אני מחליטה שהפיתרון יהיה להתפצל - שבן זוגי ימשיך קדימה לרכב, אני ופיקאצ'ו נחזור לאחור את הדרך שכבר הלכנו.

וכך היה.

ומה קרה לאלה שהתעכבו בעליה? חלקם חזרו כלעומת שבאו ולא הצליחו לעלות.

אין לי ספק שהמסלול הזה אינו בטיחותי בעליל, אם בכלל אפשר לקרוא לו מסלול. 

אני קוראת כעת ביקורת טריה מ ALLTRAILS בה מספר מטייל שהוא מנוסה בטיפוס הרים וקרחונים אבל המסלול הזה פשוט צריך להיסגר מכיוון שהוא לא בטיחותי:

For reference, I’ve mountaineered, climbed volcanos in the US, am familiar with glacier travel and ropes and I found this hike to be THE MOST terrifying one yet. This trail really should be closed, honestly. What makes it so unsafe is that there are sections that are very steep and dry, and if you were to start sliding, you would slide all the way down, over cliffs, through rocks. It is an extremely unsafe hike.

ישנם מטיילים אחרים שממליצים לעשות את המסלול עם כיוון השעון (כלומר בעליה בקטע התלול) – גם זה אינו בטוח לדעתי,

אבל בוודאי שבכיוון שבו אנחנו הלכנו (ולא היה שום סימון מתריע על כך) לא ניתן לבצע אותו בבטיחות.

ההצעה הפרקטית שלי היא לטייל כמו שאני ופיקאצ'ו עשינו –

נגד כיוון השעון עד לפיסגה ולחזור באותה דרך, בלי להשלים מסלול מעגלי.

זו גם ההצעה של המטייל שהבאתי את הביקורת שלו קודם.

אני מתנצלת על החפירה אבל כשנתקלים במצב כזה על מסלול שמוצג כמסלול לגיטימי לחלוטין,

כולל באתרים בעברית, אני חושבת שחובה להזהיר וכפי שאתם רואים זו לא דעה יוצאת דופן....

ובנימה יותר נרחבת, וזה גם מתחבר לנושא הבטיחות בחציית נהר הקרוסה בת'ורסמורק שמעלה גם היא סימני שאלה.

האיסלנדים אינם חזקים בבטיחות, הם משאירים הרבה מההתנהלות לשיקול דעתו ולאחריותו של המטייל,

גם אם מדובר באתר פופולרי וידוע ולכאורה במסלול מסומן.

קחו זאת בחשבון , ואם אתם רגילים לבטיחות וסימונים ברמה אמריקאית – זה לא המצב פה. ⚠

ובכן כשירדנו מההר פיקאצ'ו ואני כבר התעייפנו וחזרנו ישירות לרכב..

יותר מאוחר מצאתי שבן זוגי שהשלים את המסלול המעגלי   ראה וצילם עוד מראות יפים שלא עברנו לידם בכלל.. אז אל תפספסו גם אותם

מדד הכוכבים ל Hverir

אני 5 (מדגישה – בשילוב מסלול לא מעגלי ללא החלק המסוכן)  בן הזוג 5  פיקאצ'ו 0 ("מסוכן ולא מיועד לבני אדם")

אנחנו כבר קצת רעבים, שעות אחה"צ, אבל עוצרים בעוד יעד סמוך לפני שנלך לחפש אוכל.

אנחנו מגיעים למערה הכחולה- Grjótagjá Cave , מערת לבה קטנה שבתוכה מעיין גיאותרמי חם (אסור להיכנס).

עיקר פירסומה של המערה מצילומיה במשחקי הכס בצילום סצנה צנועה במיוחד עם Jon Snow

אבל היא הפתיעה לטובה עם צבע כחול-כחול מרהיב בדיוק כפי שהובטח

מדד הכוכבים למערה Grjótagjá Cave

אני 5   בן הזוג  5  פיקאצ'ו 5

⭐ ⭐⭐⭐⭐

ועכשיו הגיע הזמן לארוחת צהריים.. כבר ערב אבל לא נהיה קטנוניים.😁

אחת המסעדות האהובות והמומלצות באיזור היא Vogafjós Farm Resort.

היא ידועה בחלונות השקופים מהמסעדה לרפת, כמו גם למרעה בו רועות חלק מהפרות.

קיוויתי שנוכל למצוא מקום גם ללא הזמנה,

שהרי לא היה לי מושג קלוש באיזה שעה נוכל להגיע לפה.

המארחת הבטיחה לי שולחן תוך חצי שעה והחלטנו להמתין, בלובי כפי שהציעה לנו.

התיישבנו ליד צמד גברים ואיכשהו התגלגלה לה שיחה מעניינת...

מסתבר שמדובר באיש עסקים איסלנדי שמקים דירות להשכרה לתיירים באיזור,

ובעובד שלו – שעוזר לו לתפעל את הדירות בקיץ, בחור ממוצא אפריקאי, בהאי, שביקר לא מעט פעמים בארץ.

ההמתנה ארכה יותר מחצי שעה.. אז היה זמן להתיידד ולקשקש.

הגענו אפילו לשאלה הבוטה – אז האם באמת האיסלנדים הם אנטי ישראלים?

הבהאי הסביר שהאיסלנדים (כמובן כסטיגמה כללית) נוטים להתעניין בעיקר בעניני פנים ופחות בגיאופוליטיקה עולמית.

הם סולדים מאלימות (לאמירה זו הצטרף בהסכמה גם איש העסקים) ומבחינתם אם ישראל נוקטת באלימות היא הצד הרע בסיכסוך – נקודה.

שאלנו את איש העסקים איך מעבירים את החורף הקשה...

יושבים בבית עם הפלאפון הוא ענה וחייך.☺

הוא הסביר לנו כמה תנועה יש באגם מיווטאן מבחינה תיירותית ולמה כל כך מוצלח להקים פה דירות.

שיעשע אותי שהוא הגדיר את הבעיה כ "יש יותר מדי תיירים" ולא כ "יש פחות מדי דירות".🤣

סיפרנו לו שאנחנו ישנים הלילה בהוסוויק.

הוא היה בהלם. אבל אתם כאן עכשיו.

לכו תספרו לו שהיום עוד ארוך..

מה זה כבר שעה נסיעה... 😏

כנראה חשב שאנחנו אוכלים ארוחת ערב והיום מסתיים.

בסופו של דבר קראה לנו המארחת לשולחן שלנו.

אני הזמנתי שוק כבש – מומלץ מאוד!

נהנינו מאוד מהאוכל במסעדה ואנחנו מצטרפים להמלצות עליה.

ועכשיו... נמשיך לטייל, למה לא.

נסענו לטפס על הר הגעש Hverfjall Volcano Crater.  

עליה קצת מייגעת ולדעתי.. מאכזבת.

התרגלתי כבר לקלדרות מלאות במים כמו מכתש Viti... ופה זה שונה.

מפיסגת ההר נשקף גם נוף של האגם עצמו

המשכנו עוד קצת ל Hofdi, איזור ירוק מלא בצמחיה על שפת האגם.

אבל כבר בחניה ראיתי את האטרקציה העיקרית של המקום – שירותים כמובן 🙃 ,

משום מה בכל האתרים היום לא דאגו לתיירים בנושא זה...

זה היה הזמן להתרשם מהאמירה שבאיסלנד לא צריך מזומן – אפילו על השירותים משלמים באשראי! 

מה שנכון-נכון.

נכנסנו קצת לטייל בשבילים , אבל כבר היה מאוחר ואולי לא בטיימינג האידיאלי בשבילנו.

אז בזאת סיימנו את הביקור באתרי אגם מיווטאן.

לא הכל הספקנו, אבל אני חושבת שבהחלט היה יום נפלא וממצה!

רעיונות נוספים לאיזור –

מרחצאות חמים בהוסוויק Geosea (נראים מהממים),

מרחצאות חמים מיווטאן Mývatn Nature Baths,

אתרים במיווטאן -          Dimmuborgir Lava Field ,. Skútustaðagígar

הגענו חזרה  לדירה  ב 23...

לילה טוב!

😴 😴😴

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                • K.Amit
                  K.Amit @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

חייבת לציין שאני מעריצה את יכולת הטיול שלכם - ימים גדושים ועמוסים עד שעות מאוד מאוד מאוחרות ולא רק זה - מדובר ביום אחרי יום אחרי יום...

שלא להזכיר את תנאי מזג האוויר הלא לגמרי סבירים לפעמים 😊

פשוט נהדר שאתם כולכם באותו ראש 👍

• traveller0036
                    traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

נראה שנהניתם. אני גם חזרתי לפני כמה שבועות מהטיול (השני) באיסלנד והאמת היא ש: א. במציאות חלק מהמקומות נראים הרבה יותר יפים מאשר בתמונות שראיתי או שאני צילמתי. למשל לנדמנלאוגר לא משנה מי מצלם זה פחות יפה מהמציאות. ב. כולם מטיילים פחות או יותר באותם המקומות סובב איסלנד. ככה שאין לי הרבה מה להוסיף למרות שגם לי תמונות נהדרות ונוף שלא מהעולם הזה. המקום היחידי שאולי לא הייתם והייתי זה איי ווסטמן. אז אולי אכתוב קצת עליהם.

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • pninit1234
                      pninit1234 @traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

@k-amit

תודה שאת עדיין פה 😊

היו אכן ימים עמוסים אבל קחי בחשבון שמכיוון שידענו שאין חושך גם יצאנו מאוחר, לרוב לקראת 11 שעת הצ'ק אאוט...

כללית בכל אתר נשארנו לא מעט, עם הרבה זמן לצלם ולבהות

וכן.. אפשר לומר שאנחנו באותו ראש וזה בהחלט קל ככה

@traveller0036

ברוך הבא, אכן ברור שהמציאות עולה בהרבה על כל תמונה..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • pninit1234

יום 17 – מפלי    Goðafoss, העיר Akureyri , מעיין חם טבעי Kolugljúfur Canyon , Fosslaug

בוקר טוב להוסוויק! 😊

גם היום מזג האוויר יפה ושמשי.. ☀

קל להתרגל לזה! 😁

היום אנחנו ממשיכים ומתקדמים בהקפת האי..

הרבה אתרים רשמתי לעצמי לדרך, גם היום – מה שנספיק נספיק.

אנחנו פותחים את היום במפל מהמפורסמים באיסלנד, נמצא קרוב מאוד לכביש הטבעת ולכן גם הוא פופולרי בקרב אוטובוסי התיירים

– זהו מפל האלים או בשמו האיסלנדי Godafoss

כבר התרגלנו שלכל מפל כמעט שני צדדים..

ואנחנו פותחים בצד המזרחי.

הליכה קלילה לתצפית משגעת, ואפשר גם לרדת מטה ולהתקרב למפל עצמו.

מקסים!

אפשר לעבור לצד השני ברגל אבל אנחנו פשוט נוסעים לשם נסיעה קצרצרה...

ומשתלטים על שולחנות הפיקניק במקום לפיקניק מדוגם מול המפלים (בצד השני אין שולחנות כאלה).

המראה טיפה שונה ושווה גם הוא!

אחד המפלים שהכי אהבתי והצליחו להרשים אותי גם אחרי שראיתי כבר לא מעט באיסלנד – מאסט

מדד הכוכבים למפל גודפוס

אני 5+  בן הזוג  5+   פיקאצ'ו  5

⭐ ⭐⭐⭐⭐

למעוניינים ניתן להמשיך בכביש מהצד המזרחי 45 דקות נסיעה (לפחות לדעתו של גוגל מפס) לביקור בשני מפלים יפים:     Aldeyjarfoss  ו -  Hrafnabjargafoss

בשלב הזה של הטיול עם רעלת מפלים מתקדמת, וביום כזה עמוס בתוכניות ממש לא התאים לנו סטייה כזו ארוכה כדי לראות מפלים נוספים וויתרנו על הענין.

אנחנו ממשיכים לעיר הגדולה Akureyri.

גוגל או וויז ינווטו אתכם דרך מנהרה שיש לשלם עבורה באינטרנט תוך 24 שעות בלינק הזה,

אבל אני קראתי שהדרך החלופית - מעבר הרים בכביש 832 - יפה מאוד ומאריכה את זמן הנסיעה רק ברבע שעה.

כך עשינו ואני ממליצה - נופים מקסימים!

למעוניינים יש בדרך מרחצאות נוספים Forest Lagoon, לנו היו תוכניות אחרות היום.

ובכן הגענו לאקוריירי, זו באמת עיר גדולה ולא סתם עיירה, במונחים איסלנדיים כמובן.

חשבתי שיהיה נחמד לגוון קצת בעצירה עירונית...

כנראה שמישהו בעיריית אקוריירי ממוקד חזק בשילוב אטרקציות אינסטגרמיות בעיר 😉 ויש בה לא מעט כאלה , למשל :

מדרגות צבעי הקשת Regnbogastiginn (ממש בסמוך לכנסיה המפורסמת של העיר)

מדרכת הקשת Rainbow footpath (במרחק כמה דקות הליכה מהכנסיה)

ובל נשכח את האטרקציה הכי מפורסמת באקוריירי - הרמזורים כולם בעלי נורות אדומות בצורת לב! ♥

עוד גילינו פחי אשפה "מחופשים"

(לא ברור לי למה היה צורך להשקיע בתחפושת, פח אשפה ציבורי באיסלנד הוא אטרקציה נדירה בפני עצמה! 😏 )

הסתובבנו במדרחוב הסמוך, צילמנו פה ושם,

התרשמנו מסצנת ציפורים היצ'קוקית אותנטית כאשר הציפורים חשקו בנקניקיות של הילדים האיסלנדיים ליד גן השעשועים במדרחוב

(אני ברחתי בפחד.. 😱, הילדים עמידים יותר...😉 )

בסמוך לגן השעשועים הזה נמצא בית הקפה שהומלץ Kaffi Ilmur  וכמעט נכנסנו אליו,

לבסוף החלטנו להיות פרקטיים יותר ולנסוע לסופר בונוס המקומי שלידו נמצא סניף דומינו'ס פיצה.. 🍕

לשחזר את ההצלחה מהיום הראשון של הטיול.

(אציין שהשיחזור עלה יפה לשמחתו של פיקאצ'ו שהיה מרוצה מאוד מהפיצה,

ולהפתעתי גם אמא שלו הייתה מרוצה מפיצה קטוגנית דלת פחמימות שהוצעה בסניף.. כן כן..

אומנם אני מכינה בבית פיצה קטוגנית טעימה בהרבה אבל למצוא כזו פיצה באיסלנד זו הייתה הפתעה! 😀 )

אני לא יכולה לומר שעפנו על אקוריירי,

בזמן התיכנון היה נראה לי שהפסקה עירונית תהיה ממש במקום,

ויש בעיר גם מוזיאוני אומנות וגן בוטני שלא הלכנו אליהם,

אבל בפועל לא באמת חשנו בצורך עז לעיר..

אז היה נחמד אבל לא יותר מזה ולדעתי ממש לא מאסט.

מדד הכוכבים לאקוריירי

אני 3   בן הזוג  3  פיקאצ'ו  3.5  ("מיותר")

להמשך הנסיעה ויתרנו על הקפה לאורך הפיורד, הקפה שעוברת דרך העיירה הידועה Siglufjörður  

ודרך אתרים נוספים כמו הבריכה הצופה לנוף Hofsós Sundlaug, לשם כך דרוש לדעתי יום נוסף בדרך.  

אנחנו "חתכנו" מערבה למפל Reykjafoss, רק שהפעם לא המפל היה העיקר אלא הבריכה החמה הטבעית הסמוכה אליו – Fosslaug

מהחניון שביל של 5-10 דקות מוליך אל המפל 

אבל לא הייתי טורחת להגיע עד לפה רק בשבילו..

ממש עוד 2 דקות ואנחנו מגיעים לבריכה חמה, סמוכה לנהר הקר.

לא אכחיש שכדי לרחוץ בבריכה כזו דרושה קצת נחישות לוגיסטית ובפרט מהמין הנשי,

אבל זה היה שווה את זה! 😊

איזה כיף היה שם במים..

הבריכה חמה ממש ללא פשרות, ובשעת הערב לא היו בה אנשים רבים.

ישבנו במים עם משפחה ספרדית מסביליה ופצחנו בשיחה מעניינת על החיים שם,

על עבודה מהבית כן/לא, טיולים בחו"ל עם הילדים, חוויות מאיסלנד... היה שווה!

מדד הכוכבים לבריכה החמה Fosslaug

אני 5+  בן הזוג 4.5  פיקאצ'ו  4

עוד על האיזור אפשר לקרוא פה – יש בסמוך עוד מספר אתרים.

כמו כן יש בדרך מערבה אטרקציה מבוססת מציאות מדומה  - 1238 The Battle of Iceland , ואפשר גם פה להקיף לאורך הפיורד ולעבור גם בעיר  Blönduós ,

אבל אנחנו ממשיכים "לחתוך" מערבה, כבר ערב ונעשה מאוחר.

הדרך מקסימה

אנחנו עוצרים ב Kolugljúfur Canyon

אפשר לראות אותו מהחניון, אפשר גם לטייל קצת בשביל העובר על ידו.

אישית קצת התאכזבתי, הרגשתי שהקניון ברמה של עוד הרבה מקומות דומים לו באיסלנד והוא לא ייחודי מספיק כדי להוות ממש יעד.

אבל היינו שם לבדנו, והנה קבלו תמונת רחפן באדיבות פיקאצ'ו ושיפטו בעצמכם

מדד הכוכבים ל Kolugljúfur Canyon

אני 3   בן הזוג  3.5  פיקאצ'ו  4.5  ("אם תבואו עם רחפן בלילה")

אנחנו ממשיכים לדירה החדשה שלנו ב Hvammstangi , דירה קטנה ללילה אחד בלבד - Eyri Seaside Houses,

אבל כזו שיושבת ממש על המים, עם חלונות שקופים וענקיים לים מכל פינה.

נראה חלומי. 🙏

מרוב חלומיות גם פה קצת פישלתי כי זה היה מקום די יקר שאפשרות הביטול שלו פגה כחודש לפני האירוח עצמו..

די דרקוני ולא מקובל כלל באיסלנד.

אנחנו מגיעים לקראת 11 בלילה..

פותחים את הדלת וגל חום מקדם את פנינו. 😨

מסתבר שהבית תיפקד כחממה קטנה עם חלונות ענק ביום שימשי שכזה..

לא משהו נפוץ מדי באיסלנד. 😁

דבר ראשון פתחנו כל חלון אפשרי וזה אכן הועיל.

שאלנו את בעלת הבית אם יש חימום כלשהו לכבות.. כמובן שהיה.

בכל החדרים עדיין פעל החימום גם ביום כזה,

היא הסבירה לנו שזה לא עולה להם כסף.. 🤑

מבוסס מים גיאותרמיים חמים והאנרגיה באדיבות כדור הארץ.

אז כיבינו הכל (למעט באמבטיה כי שם כיבוי החימום מונע גם מים חמים לרחצה, היגיון איסלנדי).

וחיכינו לשיפור המצב.

מכיוון שהדירה היתה על שפת הים ממש, ושעת השקיעה התקרבה לה,

מדי פעם תוך כדי התארגנות יצאתי לראות מה המצב.

ובחצות נדהמתי לראות את השמיים הורודים והמהממים האלה..

משהו שלא ראיתי עד כה באיסלנד..

איזה יופי, לילה טוב!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                        • pninit1234

יום 18 – Seal Circle  - הקפת פנינסולת Vatnsnes  ונסיעה לדרום הפיורדים המערביים. 

בוקר טוב ושימשי ☀ במיוחד, מולי בים שטה קבוצת ברבורים גדולה

אנחנו לוקחים את הזמן בבוקר..

ואני מגלה שבמזג אוויר כזה מתאים לי ללכת בטי שירט, כן כן!🤣

כמו תמיד לפני שנצא לדרך השלמת חוסרים בסופר המקומי,

והיום הפעם הראשונה באיסלנד שאני תוהה האם המוצרים יתקלקלו ללא קרחומים??

לשמחתי בסופר המקומי מתחבאים להם כמה קרחומים קטנים זנוחים ואנחנו משפצרים את מאגרי האוכל שלנו

(ספויילר.. מה שנקרא – קרחומים ליום אחד, הצורך הזה נעלם מהר מאוד..😉 ).

היום תוכנית לא עמוסה, היה לי רושם שזה האיזור להוריד קצת הילוך ולזרום לפי ההתפתחויות בשטח.

שיערתי שלא נספיק אתמול והבוקר מוקדש להקפת פנינסולת Vatnsnes שלאורכה כמה נקודות תצפית ידועות לכלבי ים,

מה שהביא לרעיון השיווקי לייסד "מעגל" נוסף תיירותי – Seal Circle.

השעות האידיאליות למצוא כלבי ים הן שעתיים לפני או אחרי השפל,

נסו לתכנן בהתאם לפי המידע פה.

אבל אנחנו לא הצלחנו לקלוע לשעות הללו..

אידיאלי היה אתמול בשעות הערב אבל הגענו מאוד מאוחר,

או היום מוקדם בבוקר וגם זה לא ממש התאים לנו.

אז נסענו בכל זאת וקיווינו לטוב. הנסיעה – בכביש עפר.

העצירה הראשונה שלנו בחוף מול Ósar Hostel.

חונים, עוברים את הכביש, ויורדים מטה לכיוון הים. 

בדרך כבשים וביום יפה זה נחמד.

אנחנו מגיעים ורואים שיש לא מעט כלבי ים אבל הם רובצים להם בצד השני של המים. 

אני מניחה שזה המצב הקבוע והאמת שקצת מאכזב שהם כל כך רחוקים.

נכון, אפשר לעקוב במשקפת (והייתה לנו) אבל זה לא הייתה החוויה לה ציפיתי...🙁

אנחנו ממשיכים בנסיעה קצרה לתצפית לסלע הידוע Hvitserkur.

החניון פה קרוב יותר לים, הליכה קצרצרה מביאה אותנו לתצפית

על הסלע מקננות ציפורים רבות.

כפי שניתן לראות – כך נראה הסלע בתנאי גאות,

אבל התמונות המפורסמות והיפות שלו הן בשפל, אז אם חשוב לכם קחו בחשבון.

אפשר גם לרדת ממרפסת התצפית לחוף (אפשר גם ללכת על החוף ישירות מהחוף של Osar)

אבל הירידה היתה תלולה ונראתה לי מסוכנת וויתרתי (רואים שאני בטראומה מהמסלול במיווטאן? 😏 )

אנחנו ממשיכים בנסיעה 

מגיעים לעוד נקודת תצפית ידועה Illugastadir seal watching.

איזור מאוד יפה, קצת הליכה מול הים עד לתצפית , הרבה מאוד ציפורים וברווזים מיוחדים

וגם בתצפית הזאת אומנם יש כלבי ים,

הם קצת יותר קרובים מאשר ב Osar   אבל עדיין רחוקים למדי

בזאת סיימנו את ההקפה, קצת התאכזבתי ואני ממש לא בטוחה שהשקעת הזמן השתלמה,

וזה עוד ביום מושלם מבחינת מזג אוויר. 

מדד הכוכבים ל Seal Circle – פנינסולת Vatnsnes

אני  4.5  בן הזוג 4  פיקאצ'ו  4

לפני שנעזוב את האיזור אני משלימה את החסר מבחינה קולינרית'

ואנחנו נכנסים למסעדה בין המפורסמות באיסלנד - Sjávarborg Restaurant.

למסעדה זו חיוני להזמין מקום מראש לשעות הערב (מבעוד מועד!),

אבל כשבאנו עכשיו ספונטנית לא חסרו בה מקומות.

אכלנו מדג היום (קוד אלא מה) וסלמון, ובורגר כבש (למרות שהמסעדה ממוקדת בדגים) והיה טעים ונחמד ויקר אבל לא משהו יותר מזה בעינינו.

אולי המסעדה טובה יותר בפירות ים? יתכן.

עוד בעיירה הזו מרכז כלבי ים Icelandic Seal Center  למתעניינים, אנחנו רצינו יותר להיות בחוץ ביום יפה שכזה.

עכשיו הגיע הזמן לנוע עוד מערבה, ולהיכנס לאיזור הפיורדים המערביים, ללינה בדרומם בעיירה Drangsnes.

הנסיעה מתפתלת לה לאורך החוף, חלק ניכר מהכבישים הם כבישי עפר ,

ופיורדים לא חסרים פה... (עוד על הפיורדים המערביים פה)

אנחנו מגיעים לשם שינוי מוקדם לדירה שלנו בגסטהאוז Malarhorn Guesthouse, מה שנקרא "סוף העולם שמאלה".

טיפ -  במהלך הטיול הבחנתי שדירות שהן חלק מגסטהאוז כוללות מטבח ברמה יחסית ירודה עם כלי מטבח שחוקים ולא מזמינים אז קחו זאת בחשבון.

בדרנגסנס יש hot tub  חינמי ברחוב הראשי Pottarnir á Drangsnesi ובזמן התיכנון חשבתי שנלך לשבת שם אבל אנחנו עצלים היום.. מורידים הילוך לנוח קצת.

מהנמל של דרנגסנס יוצא שיט לאי הפאפינים ממול, זו הסיבה שרציתי לישון פה והזמנתי את השיט מראש למחר בבוקר.

בניגוד לרוב האטרקציות לא נדרשה מקדמה וכשהגעתי הבנתי שאין שום צורך בהזמנה וגם לא חייבים לישון שם,

פשוט להתייצב בנמל בשעה היעודה ואפשר לקנות כרטיסים גם שם.

האם נקום מוקדם מחר לשוט לאי? 

כרגע נראה לנו שלא... 

😴

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • pninit1234

יום 19 – מפל Dynjandi   , החוף האדום Rauðisandur Beach  

בוקר טוב, אני מציצה מהחלון ורואה שהכל בערפל...☁ ☁☁

טוב נו, נראה לי שלא יום טוב לשוט בכל מקרה.

קמים מאוחר, מה עוד שפה נותנים לנו לפנות את הדירה ב 12,

הלינה כללה ארוחת בוקר, אז דגמנו אותה,

באופן מפתיע היא הכילה גם דג מלוח בסגנון הקידוש בבית הכנסת בשבת..😁 משעשע

גם פה נשארנו כאמור לילה אחד בלבד, ולפני שנמשיך לטייל עצרנו לקניות בסופר בעיירה הסמוכה Holmavik. 

יש פה גם מוזיאון כישוף ידוע.. אבל קראתי ביקורות שונות והגעתי למסקנה שנוותר עליו.

אז לאיפה נוסעים?

קודם כל הענין הוא שנוסעים.🚗 🚗🚗

הנסיעה לאורך הפיורדים המערביים היא חוויה בפני עצמה וחלק ניכר מהביקור פה באיזור.

מזג האוויר השתפר משמעותית והראות הייתה נהדרת, הפיורדים הבהיקו בכחול עם השמש

הנסיעה בחלקה המשמעותי בכבישי עפר, "זכינו" למשאית שדהרה לפנינו ומה שנקרא – "השאירה לנו אבק" פשוטו כמשמעו...

פשוט ענן אבק עצום שמסתיר אפילו אותה!

נבצר מבינתי איך משאית כזו כבדה מסוגלת לדהור במהירויות שמתחרות איתנו בכבישים כאלה כפריים אבל התשובה כנראה אצל נהג המשאית,

שגם ניסה בכל כוחו למנוע שיעקפו אותו...

נסכם שהוא כנראה לא איסלנדי כי עד כה לא נתקלנו בהתנהגות אפילו קרובה לזה.

אבל אם נשוב לשאלה לאיפה נוסעים, פנינו מועדות לאחד המפלים הכי-הכי של איסלנד, מפל Dynjandi. עוד על המפל אפשר לקרוא פה.

את המפל העצום הזה רואים כבר מהכביש, ויש עוד כמה וכמה מפלים בדרך אליו, אבל רק כשמתקרבים מתחילים לעכל את גודלו.

הנה הוא למעלה, נראה קטן אבל ממש לא, ולפניו מפל Baerjafoss

חנינו ועשינו פיקניק בשולחנות שבמקום.

כמקובל באיסלנד גם פה – אין פחי זבל, כל אחד מפנה את הפסולת שיצר.

לפחות שירותים קיימים...

התחלנו לעלות במעלה בין המפלים השונים

ראשון הוא מפל Baerjafoss

אנחנו ממשיכים למפל Gongumannafoss  שתיגמל אותנו גם בקשת ביום שימשי שכזה

עוד נקודת תצפית בדרך, לפני מפל Strompgljufrafoss, משלבת אותו למטה עם דיאנדי למעלה

ומשם למפל דיאנדי עצמו.. וואו!

איזה גודל, עוצמה, וזרימה מניפתית מיוחדת!

נשארנו פה עוד זמן מה, גם התקרבנו עוד למפל ולבסוף ירדנו את המסלול הקל בחזרה לרכב.

מאסט למגיעים לפיורדים המערביים!

מדד הכוכבים למפל דיאנדי

אני 5   בן הזוג 5   פיקאצ'ו  5

⭐ ⭐⭐⭐⭐

מפה אנחנו ממשיכים להתקדם לדירה הבאה שלנו,

בדרך אני מחליטה ספונטנית לשלב גם את החוף האדום Rauðisandur Beach    לביקור היום ,

חוף שכדאי לבקר בו בשעות השפל ואני רואה שיסתדר לנו היום מצויין. את שעות השפל בודקים פה.  

הכביש אל החוף האדום ידוע לשימצה למרות שאינו "כביש F" פורמלי ,

לא שיש בורות אבל הדרך תלולה ומשובשת ולרכב לא גבוה נראה לי פחות אידיאלי...

כשאנחנו מתקרבים אל החוף, עוד מגובה הכביש אנחנו רואים נוף מהמם שנוצר בשפל,

רחפן איפשר לנו לצלם בצורה אופטימלית את מה שראינו, אבל גם ללא רחפן המראה מדהים 

המשכנו עם הכביש וחנינו לצד החוף.

התרשמנו מהכנסיה Saurbæjarkirkja, לצערי בית הקפה הסמוך כבר נסגר בשעה זו

וכמובן צעדנו לחוף... שבאופן מפתיע בשבילי היה די בוצי, משהו שלא נתקלתי בו עד כדי כך בשעת השפל במקומות אחרים

מדד הכוכבים לחוף האדום

אני 5   בן הזוג 5  פיקאצ'ו  5

⭐ ⭐⭐⭐⭐

מפה אנחנו ממשיכים בדרכנו לדירה, הדרך עודנה נופית ויפה ואנחנו מגיעים מאוחר יחסית לעיירה בה התמקמנו - Tálknafjörður .

ישנו בבקתה שנקראת בבוקינג Kirkjubraut - Church street.

מדובר בבקתה עם גלריה שיש בה די הרבה מיטות, ולמרות שלא היה לנו שום צורך בגלריה הזו הבקתה היתה גדולה גם למטה, נוחה ומוצלחת.

יש ברחוב זה כמה וכמה בקתות זהות מהסוג הנ"ל.

ומה עם אוכל?

המטבח במסעדות כבר נסגר, אבל במסעדת Hópið הכינו לנו פיצה טעימה 🍕 (לא צריך טבח בשביל זה...) ,

ובזאת סיימנו את היום.

😋

• MERAVSHELL
                              MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

תענוג לקרא! הייתם בהרבה מקומות שאנחנו לא הספקנו, ולחילופין לא הייתם במקומות שאנחנו ראינו... יש כל כך הרבה לראות באיסלנד. רק רציתי להוסיף לטובת מי שמתכנן להיות באקוריירי- אנחנו לנו בה לילה אחד ודי חיבבנו אותה. הגן הבוטני נהדר ויש בו בית קפה מיוחד מאד! לקחנו משם שייט לוויתנים שהיה מוצלח מאד. גם את הוסוויק מאד אהבנו. הנמל מקסים. גם משם יוצא שייט לוויתנים. יש גם מוזיאון לוויתנים מקסים וכייפי, במיוחד לילדים. אנחנו ישבנו בקרפריה נפלאה שצופה אל הנמל ונהננו מהיום השימשי.

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • pninit1234
                                pninit1234 @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell

תודה רבה מירב על התוספות!

• pninit1234

יום 20 - צוקי Látrabjarg ועוד

בוקר טוב לעוד יום של שמש.. ☀

מושלם! 😊

אנחנו לא ממהרים,

מראש חששתי מעומס נסיעות בפיורדים המערביים ותכננתי בהתאם.

התוכנית להיום שכללה במקור את החוף האדום במקום אתמול השתנתה,

מה שהוביל אותי להגיע לצוקי Látrabjarg מוקדם יותר מהצפוי.

אבל לא נקדים את המאוחר..

יצאנו לדרך בניחותא, חולפים על פני שרידי אוניית Garðar BA 64

שמשום מה רשומה בכל מקום כאטרקציה לתיירים. קצת נסחפו פה...😏

המשכנו בנסיעה לאורך הפיורד, נהנים מהחוף Orlygshofn Beach,

אבל החוף שהימם אותי לחלוטין היה החוף הבא Tungurif - Golden Beach  עם תצפית מדהימה

לא הייתה פה נקודת עצירה מסודרת למרות הבטחותיו של גוגל מפס שנראו לי הגיוניות ביותר בזמן התיכנון.. אז אילתרנו.

המשכנו ל Hnjótur Museum , מוזיאון למוצגים היסטוריים שבחצר שלו שרידי סירות ושרידי מטוס.

האמת – ממש לא בא לנו להיות היום במוזיאון שכזה, פשוט נכנסנו לשתות קפה...☕

זה הנוף מהמוזיאון

אנחנו ממשיכים לנסוע..

עוצרים בעוד כנסיה איסלנדית פוטוגנית קלאסית Breiðavíkurkirkja

וממשיכים לכיוון הצוקים.

נכון זו לא השעה האופטימלית לראות פאפינים.. מניחה שהגענו בשעות אחר הצהריים המוקדמות.

אבל הפאפינים במזרח איסלנד שיתפו פעולה בשעות כאלה, אז למה לא פה? 😁

המושבה הכי גדולה של הפאפינים נמצאת בצוקי Látrabjarg,

קיוויתי שלפחות חלק קטן מהם יחכו לי פה וזה יהיה מספיק.

אנחנו עולים לשביל ומתחילים ללכת.

הרבה ציפורים יש על הצוקים והן עפות ומשמיעות את קולן... אבל אין זכר לפאפינים.🙁

אנחנו ממשיכים הלאה, פה ושם שואלים מטיילים בכיוון ההפוך אם מצאו פאפינים.

והתשובות מדכאות. 😕

הצלחתי למצוא רק פאפינית (לדעתי היא פאפינית נקבה) אחת שפשוט לא זזה ממקומה.

הנה היא הצדיקה היחידה בסדום, גם כשהתייאשנו וחזרנו בשביל היא נותרה לדעתי באותו מקום.

אז היה מבאס. בשבילי מאוד מבאס. 😧

אבל.. לא עד כדי כך שאהפוך עולמות לחזור לפה שוב בשעות הערב.

הצוקים באמת רחוקים מהישובים הפופולריים ללינה (וגם מהלינה שלנו)

וכל לינה שחיפשתי קרובה יותר היתה מאוד לא אטרקטיבית ברמתה.

ללא פאפינים נותר לראות שם צוקים, ציפורים אחרות, נוף לים..

בשביל זה אין צורך להרחיק עד לפה.

מקווה שהבנתם את המסר.. לבוא בערב ורק בערב.

לא יודעת איך זה שבמזרח איסלנד חלק מהפאפינים כן היו על הצוקים גם בשעות היום, אבל פה המצב שונה לחלוטין.

מדד הכוכבי לצוקי Látrabjarg (ללא פאפינים)

אני  2   בן הזוג  1-    פיקאצ'ו  1-   ("מסריח ומלא זבובים בגלל כל הציפורים")

בדרך חזור צחקנו שוב מאילתורים מקומיים של ריכוז כמה בתים (אפילו לא ישוב קטן) בדרך –

אם אין תמרור מגביל מהירות הם כבר יציירו אותו, שהתיירים יסעו לאט

ואם כבר אנחנו עוסקים בהפחדות אז למה לא לבנות "דחליל מכמונת מהירות מעץ"? 😁

יש להם יוזמה.. אין מה לומר...

נותרנו עם זמן פנוי, בדרך לדירה חזרנו לפיקניק צופה לחוף המדהים Tungurif - Golden Beach ,

אחר כך המשכנו בנסיעה לאורך הפיורד עד לעיירה Patreksfjörður .

לא מצאתי בה משהו שונה מהותית מהעיירה שלנו...

אז חזרנו לעיירת הבית שלנו Tálknafjörður.

בדקתי hot tubs  מקומיים וחינמיים אל מול הפיורד Pollurinn hot springs אבל טמפרטורת המים הייתה רחוקה מלספק אותי (חמימים אבל לא ממש ממש חמים)

לנסוע עכשיו לבריכה חמה רחוקה יותר (מרחק חצי שעה ל Reykjafjarðarlaug Hot Pool) היה נראה לנו מוגזם

אז הפלא ופלא עשינו משהו שונה לגמרי...

נכנסנו לחנות לממכר דגים טריים בשירות עצמי לחלוטין –

אתה נכנס ומשלם לגמרי בעצמך, במזומן אם בא לך או ממש באשראי. אמון מלא. המחירים אטרקטיביים.

קנינו סלמון, מרק דגים וכדורי דגים,

2 דקות ואנחנו בבקתה שלנו ועוד 2 דקות הסלמון נכנס לתנור עם התבלינים שהיו לי זמינים (ברור שהסופר נסגר מזמן..)

וזהו, ארוחת ערב ביתית למדי ולא יקרה, היה טעים!

(אמרתי כבר שאנחנו אוהבים סלמון? 😉 )

בין לבין שמענו את חדשות היום.. הר הגעש שהתפרץ זה עתה בפנינסולת רייקנאס נפתח לציבור.

תחזיקו לנו אצבעות שהוא יחכה לנו עד שנגיע לאיזור! 🙏

לילה טוב

• pninit1234

יום 21 – נסיעה לפנינסולת Snæfellsnes  

בוקר טוב ואחרון לפיורדים המערביים

היום אנחנו נפרדים מהם בנסיעה ארוכה...

לא הספקנו הרבה מהמעיינות החמים שהאיזור התברך בו אבל לא רציתי להעמיס בנסיעות,

גם לא הגענו לצפון הפיורדים המערביים.. צריך לחזור. 😉

אפשר לחסוך חלק מהנסיעה דרומה ולשוט במעבורת  Ferry Brjánslækur - Stykkishólmur (יש להזמין מראש)

אבל אין חיסכון בזמן לעומת נהיגה ועוד בארץ פסק הנהג שהוא מעדיף לנהוג.

אוקיי.

אנחנו יוצאים לדרך, נפרדים מ Kleifaheiði‘s Stone Man (בגוגל - Kleifaheiði – Kleifakarl) השומר על הדרכים

ונוסעים לאורך הפיורדים, נסיעה יפה מאוד...

לא מצאתי אטרקציות אטרקטיביות לדרך ולכן נסענו "דוך" פחות או יותר...

הוויז בחר להביא אותנו דרך הכביש המהיר יותר לשולי העיר Borgarnes, ככה זה כשלא שומרים עליו...

ואם כבר הגענו כל כך דרומה ניצלנו את העיר הגדולה לארוחת פיצה ב La Colina Pizzeria, בהחלט מקום מומלץ (לפיצה, אין שם עוד מנות).

מפה המשכנו לפנינסולת Snæfellsnes  עצמה, לאתרי דרום מזרח שלה. עוד ניתן לקרוא על האיזור פה.

התחלנו בחוף כלבי הים Ytri Tunga Beach.

כמו שקורה כמעט לכולם בביקור בסנייפלסנס, לרוב יש פה רוחות חזקות, גם עכשיו.

אנחנו מתלבשים כמו שצריך ויוצאים לחוף.

וסוף סוף... וואו, ראינו כלבי ים, והם היו ממש קרובים... (בלי להפריע להם). 👍 👍👍

חוויה!

ברקע אפשר היה לראות את קרחון Snæfellsjökull

מומלץ בהחלט ועדיף על ה Seal Circle

מדד הכוכבים לחוף Ytri Tunga Beach

אני  5  בן הזוג  5+  פיקאצ'ו  5

⭐ ⭐⭐⭐⭐

אנחנו ממשיכים בנסיעה מערבה, דוגמים מפל על הדרך – Bjarnarfoss,

לטעמי מיותר לחלוטין, עוד אחד מני רבים

אנחנו פונים לכביש צידי לכיוון Budir  ומתרשמים מהכנסיה השחורה המפורסמת בדגם האיסלנדי הקבוע  Búðakirkja

מהכנסיה מוביל שביל קצר אל החוף

יחסית לחופים של הפיורדים המערביים החוף הזה פחות מרשים אותנו ואנחנו ממשיכים הלאה.

פתאום באופן ספונטני אנחנו רואים שלט הכוונה לעליה לכיוון הקרחון Snæfellsjökull

אנחנו פונים לדרך הזו ועולים..ומגיעים למרגלות הקרחון

זה לא היה בתיכנון אבל נראה שאפשר להמשיך הלאה   בדרך הזאת שנראתה כדרך ג'יפים ואפילו לחצות את האי.

אנחנו בכל מקרה חזרנו לכביש הדרומי והמשכנו ל Arnarstapi,

חשבתי שנוכל להתרשם מהחוף ואולי לעשות חלק מהמסלול ל Hellnar.

בירידה לחוף נמצא פסלה של דמות מיתולוגית, השומר של סנייפלסנס (בגוגל

Bárður Saga Snæfellsás Statue)

אבל ברוחות כאלה.. לא התחשק בכלל לטייל על החוף.

קיווינו שמחר נוכל לשוב לכאן במזג אוויר טוב יותר,

ובינתיים חתכנו צפונה לכיוון הדירה שלנו.

ממש לידה נמצא אחד המקומות הכי מפורסמים ופופולריים באיסלנד – ההר המחודד Kirkjufell שהופיע במשחקי הכס.

לא יכולתי שלא לבוא ולצלם בעצמי את אותה תמונה מוכרת של ההר מכיוון המפלים הסמוכים...(ניווט - Kirkjufellsfoss Parking Lot)

היה יפה, והתמונה יצאה בדיוק כצפוי, אבל ...

ההר נמצא בכלל מאחורי כביש והוא לא סמוך ממש למפלים כמו שדמיינתי,

לא שזו סיבה להתלונן אבל הרגשתי את הפער בין תמונה למציאות.

מדד הכוכבים ל Kirkjufell

אני  4.5  בן הזוג 4.5  פיקאצ'ו  4

כמה דקות נסיעה ואנחנו בעיירה הסמוכה Grundarfjörður, שם יש לנו דירה בגסטהאוז Stöð Guesthouse and apartments. 

הדירה הייתה גדולה אבל המטבח כדרכם של גסטהאוזים לא היה ברמה טובה וגם המקלחון היה כזה שגרם להצפות,

בקיצור אפשר אם אין ברירה אבל בחירה פחות מוצלחת.

הגסטהאוז משקיף להר מצידו השני, סוג של שקיעה....

לילה טוב!

😴

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
                                    • pninit1234
                                      pninit1234 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי pninit1234

יום 22 אתרי פנינסולת Snæfellsnes  

היום יש לנו יום שלם בסנייפלסנס.. נראה כמה נספיק לראות.

השמש כבר לא איתנו, והתחזית מבשרת לנו על סופה צהובה של רוחות.. 😒

נותר רק להחזיק אצבעות שנוכל לטייל. 🙏

אנחנו פותחים את הבוקר כמובן בסופר, אבל היום יש הפתעה נוספת – קפוצ'ינו אמיתי שמכין בריסטה! ☕

התרגשנו מהמציאה... Valeria Specialty Coffee

אנחנו נוסעים מערבה בכביש הצפוני של סנייפלסנס,

יעדנו הראשון הוא דווקא מקבץ ציורי קיר בעיר Hellissandur (בגוגל מפס - Murals of Hellissandur). 

משום מה Hellissandur מחשיבה עצמה כ"בירת ציורי הקיר של איסלנד" למרות שאין לי ספק שבריקיאוויק יש הרבה יותר...

המקבץ קטן אך חביב ואפשר בקלות לעבור ולראות אותו

אנחנו ממשיכים עוד מערבה, למעשה נכנסים לשטחו של הפארק הלאומי Snæfellsjökull ולבה שחורה מקיפה אותנו

עוצרים ב Skarðsvík Beach אבל הוא לא מספיק אטרקטיבי כדי שנצא ונסתובב ברוחות...

ממשיכים לקצה בצפון מערב של סנייפלסנס, שם נמצא המגדלור Öndverðarnesviti

הדרך עוברת לה בין שדות לבה, ולפתע אנחנו מבחינים בכבשים מטיילות להן..

מחזה קצת סוריאליסטי.

הן אפילו לא היו חששניות במיוחד ודיגמנו בסבלנות.

הדוגמניות הבאות הן אם ובת.. כן כן..

אפילו ראיתי את הבת יונקת לייב... 😉

והמשפחה המאושרת 

מכאן המשכנו ל.. עוד מגדלור.. Svörtuloft Lighthouse

גם הוא כתום, האיסלנדים מבינים בפוטוגניות! 😁

ליד המגדלור הזה היו לא מעט ציפורים

מפה המשכנו למכתש קטן Saxholl crater, שעולים אליו במדרגות מתכת

חיפשתי מקום נחמד לפיקניק ומצאתי שסמוך לפה נמצא המסלול Rauðhóll (Snæfellsnes).

הוא לא היה בתיכנון בכלל..

גשם התחיל לרדת 🌧 אבל הצלחנו לעשות פיקניק

(טוב לא בדיוק, בן זוגי פינק אותנו בתה חם אבל לא באמת ישבתי בחוץ לאכול בגשם...).

למזלנו נחלש הגשם ואפילו הפסיק, היה אומנם קר אבל לזה כבר התרגלנו...

רציתי לנסות את המסלול הזה, נשמע לי אטרקטיבי, רק שלא באמת היה לי מידע ברור לגביו.

מזל שהיה שלט הסבר ברור ליד החניה, והשתכנעתי שאפשר לעשות סיבוב קטן ולראות מה בדיוק אדום שם..

בכלל גם התחשק לי קצת ללכת.. ולא רק לעצור בנקודות ענין.

אז הלכנו קצת, טיפסנו קצת לקצוות מכתש

אבל בשלב הזה בגלל שעלינו קצת למעלה,

הרוחות היו חזקות כל כך שחשבתי שעוד רגע הן מעיפות אותי ישר לתוך המכתש 😱 , ואני לא שוקלת כל כך מעט תאמינו לי...

למזלי בן זוגי שממש לא חשש מהרוחות החליט שמיצינו את עיקר המסלול וכך בקונצנזוס חזרנו לרכב.

בסך הכל מסלול קטן וחביב, מתאים ליום עם מזג אוויר קצת יותר טוב.. (אם יש כזה בסנייפלסנס!)

מפה נסענו למכתש מיוחד – Hólahólar – המיוחד בו הוא שנכנסים אליו בנהיגה עם הרכב.

אז כך זה נראה מגובה פני הקרקע, נכנסנו ודפנות המכתש מקיפות אותנו

וכך זה נראה מלמעלה.. ברור שהגברים העלו רחפן... חפשו את הרכב הלבן הזעיר

אנחנו ממשיכים בטיול, עוצרים למסלול קצר ב Djúpalónssandur beach

כשאנחנו מגיעים לחניון מיד אני מבינה שזהו אתר מרכזי.. יש פה שירותים! 😀

יש פה גם מפה של כל המסלולים בסנייפלסנס , גירסה אינטרנטית שלה אפשר למצוא פה.

אנחנו בחרנו במסלולון של כ 3.5 ק"מ ל Dritvík Cove.

המסלול מתחיל בין תצורות לבה מעניינות

ומגיע לחוף.

כדי להגיע למפרצון Dritvík עולים לשביל גבוה יותר צופה לנוף, והנה הגענו

חזרנו לחוף Djúpalónssandur , הנה הוא מלמעלה

ומפה לרכב.

מסלולון קליל ונחמד.

מי שרוצה יכול להמשיך מפה לסיור במערת לבה Vatnshellir Cave ( נדרשת הזמנה מראש),

אבל אנחנו לא כל כך התלהבנו מהרעיון ומזג האוויר איפשר לנו להמשיך ולטייל בחוץ,

אז המשכנו ליעד הבא – צוקי Lóndrangar (ניווט - Lóndrangar View Point)

לא באתי עם ציפיות גבוהות ובקושי היה לי כוח לצאת שוב לרוחות, אבל הופתעתי לטובה..

לא רק מהצוקים אלא בעיקר מכמות הציפורים, יפה פה מאוד וגם רעשני מאוד!

הגיע הזמן לחפש אוכל.. 😀

איתרתי פוד טראק שנראתה לי אטרקטיבית וגם הייתה עדיין פתוחה - FRISTA Food Truck Arnarstapi

באנו שוב לארנרסטפי, הרוחות סערו והייתי סקפטית אם הפוד טראק אכן תהיה פתוחה.

אבל תאמינו או לא – הבחור היה שם! 

הוא היה לבד ונפש חיה לא הסתובבה באיזור.. אבל הוא היה.

בחרתי מהר, שילמתי מהר, ורצתי להתחבא באוטו.

הבחור יצא לקור ולרוח בחולצה קצרה והביא לנו הכל עד אלינו –

זה היה גולש כבש הכי טעים שיש!! 😋

כמו שאתם מבינים, גם היום לא טיילנו בחוף מארנרסטפי להלנר..

זה מה יש. טיול על החוף זה לא מתכון טוב לבילוי בזמן סופת רוחות צהובה.

התחלנו לנסוע חזרה לדירה

בדרך פתאום יצאה לה השמש לרגע והביאה לנו קשת נחמדה..

הרגשנו היטב את הרוחות החזקות בדרך,

כמו תמיד מזל שבן זוגי נהג מאוד רגוע ומיומן ולא נלחץ בקלות..

הגענו יחסית מוקדם חזרה לדירה, ובזאת סיימנו את הביקור בסנייפלסנס.

לא מצאתי טעם לדרג כל אתר ואתר פה.. יש גבול

אם אסכם את התחושות מהביקור – אני חושבת שכשמגיעים לכאן בסוף הטיול ואחרי כל מה שראינו קודם, קשה קצת לחדש ולרגש... 

בנוסף רוב אתרי ה"מאסט" הם פחות מסלולים ויותר עצירות,

וגם אם יש מסלולים הם לאורך החוף וקצת חוזרים על עצמם.

כל זה, בתוספת הרוחות החזקות שהן די אופייניות למקום, הביא לכך שנהניתי אומנם אבל קצת פחות מאשר במקומות אחרים שבהם ביקרנו.

מדד הכוכבים לסנייפלסנס ביום זה

אני 4.5 ("לא לוותר על Djúpalónssandur")  בן הזוג  4  ("לא לוותר על Lóndrangar") פיקאצ'ו  : 2 למגדלורים ולמכתש סאקסו , 4 לאתרים האחרים

לילה טוב

😴

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                                      • pninit1234

יום 23 –Glymur Waterfall

בוקר טוב לך סופה צהובה.. 🌪

את עוד פה מסתבר. 😕

כמה תוכניות שהיו לי ליום הזה..

זהו יום לכל האתרים בין סנייפלסנס לריקיאויק,

ובשלב מאוחר מדי לשינוי לינות הסתבר לי שיש יותר מדי אתרים ופחות מדי זמן...

ממליצה להוסיף לינה בדרך.

אבל אנחנו בסופה.

אני בוהה במפת התחזית, מנסה להבין מה בכל זאת ניתן יהיה לעשות ביום הזה.

אחד מהדברים שמאוד רציתי לעשות היה לשלב נסיעה נופית בכביש F550 ,  העובר ב Kaldidalur Valley.

אבל בקריאה נוספת הבנתי שבעצם מדובר במעבר הרים,

הדרך השניה בגובהה בכל איסלנד, ואולי ביום כזה במיוחד זה מה שלא כדאי לעשות.

מבאס אבל זה מה שיש, או לפחות מה שנראה לי אחראי לעשות...

החלטתי להתמקד במסלול הידוע והפופולרי מפל גלימור Glymur Waterfall מתוך הנחה (או תקווה?) ששם הרוח תפריע פחות.

המסלול נמצא כמובן גם ב ALLTRAILS בשם Glymur Waterfall Trail, 6.6 ק"מ עם כ 400 מ' שינוי גובה.

בנוסף לכביש F550, על שאר האתרים בדרך למפל גלימור החלטתי לוותר בצער כדי להספיק את המסלול,

אבל הם אתרים ידועים ומוצלחים – מפלי הלבה Hraunfossar ולידם המפל Barnafossar,  מרחצאות חמים Krauma ,

מרחצאות חמים Husafell Canyon Baths, מערת הלבה הגדולה והמפורסמת The Cave Vidgelmir ,

מערת לבה חינמית Surtshellir וגן הטרולים Troll Garden.

ובכן נחזור למה שכן עשינו..

במזג אוויר קר ומבאס נסענו עד Borgarnes.

לא נוותר על ביקור בבונוס המקומי, לידו קונדיטוריה גדולה Geirabakarí Kaffihús. 

נכנסנו לנשנש משהו... אבל האמת שמבחר המתוקים האיסלנדים לא הכי לטעמנו.

הרבה עוגות עתירות קרם 🍰 ממש כמו פעם.

עוד ראינו שם "עוגת לחם" מודבקת בסלט מיונז ודג... אהההמ. 🙄

היא הוצגה דרך אגב בויטרינה של כל שאר העוגות כאילו הייתה שווה בין שווים. 

לפחות היה קפה, והיה גם מרק...

ובשעה טובה לאחר כל העיכובים מפה נסענו למפל גלימור.

במפל גלימור ישנן כמה אפשרויות למסלול, אבל המסלול המעגלי מחייב חציית נהר ברגל.

מה גובה המים שאלתי את המטיילים שחזרו משם? 

זה מגיע לפחות עד אמצע השוק.. לא משהו בקטנה.

הבאתי מהארץ סנדלי מים , הכנסנו לתיק ויצאנו לדרך.

המסלול שבחרתי הוא מעגלי – עלייה יחסית תלולה בקניון עד למפל, חצית הנהר,

וירידה לא בקניון אלא על צלע ההר שם הירידה פחות תלולה ובנוסף נהנים מהנוף. 

לדעתי זוהי הבחירה האידיאלית.

אז יצאנו לדרך, את פנינו קידמו גם פה שדות התורמוסים.

לאחר כחצי שעה אנחנו עוברים בתוך מערה,

וקצת לאחריה מגיע הקטע המפורסם של חציית נהר על גבי בול עץ תוך איזון בעזרת חבל הנמצא במקום.

בול העץ נמצא פה בקיץ ויש הודעה עליו בשער הכניסה למסלול.

קצת אתגרי לשמור על שיווי משקל אבל באמת לא יותר מדי קשה...

עד כאן המסלול היה מישורי למדי, ומפה ואילך מתחילה עליה מקרקעית הקניון אל ראש המפל.

העלייה תלולה ברובה אולם ישנם חבלים להיעזר בהם.

אנחנו ממשיכים הלאה, עולים על המצוק מעל הנהר והנוף רק משתפר...

אפשר גם להציץ על מפל גלימור מרחוק

אנחנו עושים הפסקת פיקניק עוד לפני הפיסגה, מתחממים מהתה..

עולים עוד

ועוד קצת והנה הגענו לראש המפל.

רק שעכשיו הגיע הרגע לחצות את הנהר (הקפוא ❄ יש לציין).

רוב האנשים מורידים נעליים וחוצים יחפים.

כדאי מאוד להיעזר במקל מכיוון שההליכה היא על סלעים במים.

אבל אנחנו ישראלים.. בטח נמצא דרך טובה יותר לחצות, לא? 😉

לא אייגע אתכם בסיפור המלא אבל האם המעז מנצח?

לא תמיד... 😌

תוצאת החיפושים לחציה יעילה יותר הייתה שנפלתי למים, עם נעלי ההליכה שלי 😨 , וגם בן זוגי זכה לאותו כיף (לא נסגיר מי אשם בזה) .

היחידי שניצל מהמצב הוא פיקאצ'ו שלאחר כל הניסויים לחצות את הנהר במקומות אחרים אמרתי לו שאין ברירה ועדיף שיחליף לנעלי המים שלו.

הוא אומנם לא הרטיב את הנעליים אבל קיטר קשות על הקור של המים...

וכך מצאנו את עצמנו יושבים בצידו השני של הנהר בקור אימים,

כולל רוחות (בכל זאת סופה צהובה וזה היה המקום הגבוה ביותר במסלול),

עם אצבעות ידיים ורגליים קפואות לחלוטין,

מחליפים את הנעליים הרטובות לנעלי המים שנותרו יבשות בתיק, ומקווים שנשלים את המסלול בשלום...🙏

כפי שאתם רואים כולנו פה בארץ כך שכנראה צלחנו את המשימה גם עם סנדלי KEEN במקום נעלי ההרים שלנו.

ירדנו מטה לא לצד הקניון אלא על צלע ההר,

בירידה שנדמית ארוכה יותר במפה, אבל אין לי ספק שהיא קלה יותר.

בדרך נהנינו מהנוף 

אפילו השמש יצאה לה לרגע (טוב שנזכרה!) והבהיקה את האגם שמולנו

הגעתי לרכב פשוט גמורה.. 

אכלתי סוף סוף את האוכל שהיה לי ופשוט ישבתי ולא עשיתי כלום.

הפרטנרים שלי כמובן שהשתקמו הרבה יותר מהר ממני,

אבל מבחינתי הדבר היחיד האפשרי כרגע הוא לנסוע מפה ישר לדירה, לא היה לי כוח לשום דבר נוסף.

ובכל זאת.. היה מסלול מקסים, נופי ומגוון ואני מאוד ממליצה עליו,

רק קחו בחשבון שאת הנהר חייבים לחצות יחפים או בנעלי מים... כך מסתבר! 😁

מדד הכוכבים למפל גלימור

אני 5  בן הזוג  4.5  פיקאצ'ו  5

מי שיסיים את המסלול עם יותר כוח יכול לעצור בדרך במרחצאות החמים Hvammsvik Hot Springs.

אנחנו המשכנו ישירות לדירה שלנו בריקייאויק Reykjavik4You Apartments,

דירה לא זולה בכלל אבל חדישה, נעימה, במיקום מושלם במרכז העיר וכוללת גם חניה.

סופסוף אנחנו מגיעים לאיזור קרוב יחסית להר הגעש.. שהספיק להיסגר לציבור בגלל משטר הרוחות וריכוזי גזים רעילים.

אנחנו מחליטים שאם יפתח מחר – נשנה תוכניות וניסע מיד לעלות עליו. 🙏

לילה טוב

😴

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                        • dregev03
                                          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

התמונות ממש ממש יפות. מודה שלא קראתי כל מילה אבל ממה שכן ודרך התמונות זה עובר קצת כמו דיסנילנד של אטרקציות טבע מדהימות….. באמת כל הכבוד על התקתוק של כל כך הרבה ימים ברצף. רק התיעוד היה מכריע אותי….😉

• גדליהו מהגרעין
                                            גדליהו מהגרעין @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234 התמונות ממש יפות, ונראה לי עכשיו בודאות אני לא מגיע לאיסלנד, מרגיש לי שכבר הייתי... 🙂

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון