ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטריה עם מתבגרים יולי 2023

פורום אירופה
    אוסטריה סיפור טיול
    7
    22
    411
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פילפלית
      פילפלית נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם פירסמתי בלוג בשני חלקים באתר על הטיול שלנו הקיץ לאוסטריה עם מתבגרים.

קישור לבלוג חלק א' - עמק צילר

קישור לבלוג חלק ב' - באווריה

אשמח לענות על שאלות אם יש

nuritd pninit1234 יונה וקשת 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • MERAVSHELL
        MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

קראתי כבר אתמול ונהניתי מאד!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נוסע מתמיד
          נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

הבלוג מקסים ומעניין, חוץ מהכנסה של התייחסות פוליטית בסוף שאיננה במקום בפורום זה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • nuritd
            nuritd @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

ממש נהניתי לקרוא ולחזור לטייל דרכך באתרים היפים. תמונות נהדרות.

תודה על השיתוף🌸

• pninit1234
              pninit1234 @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

תודה רבה פילפלית, הגעת אלי ממש בזמן!

אני מתכננת טיול בטירול בסוכות עם מתבגרים, ממוקדת בעיקר במסלולים.

הטיול שלי קצר בהרבה (כשבוע) אבל בכל זאת אני רוצה לחלק אותו לשני מוקדים.

המוקד הראשון עמק צילטרל - מאוד התרשמתי ממגוון האפשרויות שם (כולל טיבט הקטנה וקרחון הינטרטוקס) והרכבלים עדיין פתוחים, רוצה גם לעשות את המסלול ל OLPERERHUTTE 

לגבי המוקד השני שאמור להיות מערבה יותר אני מאוד מתלבטת:

חשבתי להתמקם באוץ ולנסוע גם לזולדן אבל רכבל טיפנבך יהיה סגור וגם רכבל שלושת האגמים. עדיין יש עוד אפשרויות רבות ולכן זו אופציה.

האופציה השניה היא יותר לכיוון באווריה. רציתי לשלב את ה SEEBENSEE (מבאס מאוד שרשמת שרוב המסלול משעמם!!) ואולי באמת אעשה כמוך לשלב את דרך קאונרטל גם משם במקום מאוץ.

שאלות

1. דרך קאונרטל - האם היא מפותלת כמו מעבר הרים? אחד הבנים שלי די סובל מנסיעות כאלה. האם יש לך לינק טוב לפירוט העצירות בדרך? אולי שבירת הדרך עם העצירות תועיל
              2. לגבי שליק 2000 בעמק שטובאי (מהבלוג הקודם שלך 😉 ). הוא יהיה פתוח רק ביום אחד מהחופשה שלנו ב 1 לאוקטובר, חשבתי לנסוע לעשות שם את המסלול מהלינה של אחד הכוכבים (נניח כשעה נסיעה). כמה המסלול הזה "שווה" ביחס לכל המסלולים האחרים שעשיתם ?
              3. האם במקומי היית בוחרת כוכב שני באוץ (כדי לטייל במפלי שטוביין, ובזולדן מה שפתוח) או מתמקמת יותר בבוואריה?

תודה 😊

nuritd ludar 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • nuritd
                nuritd @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

היי פנינית,

מהטיול שלנו-כביש הקונרטל די מפותל, אבל באמת אפשר לעצור ולהנות בהרבה מקומות. מצרפת מפה שמצאתי שהיא מקבילה לברושור שמקבלים בכניסה. ממליצה בחום, אחד המקומות היפים ביותר. אם עולים לקרחונים אחרים, אפשר לוותר, למרות התצפית היפה. הקרחון במצב די עגום...

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • pninit1234
                  pninit1234 @nuritd נערך לאחרונה על ידי

@nuritd

תודה רבה נורית!!

• פילפלית
                    פילפלית נערך לאחרונה על ידי פילפלית

היי פנינית גם לי יש מתבגר שסובל מנסיעות מפותלות ולא היתה לו שום בעיה בדרך קאונטרל. הדרך עצמה 26 ק"מ לכיוון כלומר לא מאוד ארוכה והיא מדהימה . אל תוותרו!!!
                    לגבי seebensee אני יודעת שיש אנשים שמאוד נהנו ואני בטוחה שמאוד יפה למעלה. ראיתי תמונות, פשוט ניראה לי שאפשר להגיע לאגמים אחרים מדהימים בהרבה פחות מאמץ. סביר להניח שאם היו לי עוד ימים שימשיים בטיול לא הייתי יורדת מהרכבל.
                    אם קראת את הבלוג שלי מלפני שנתיים אז את יודעת שהיינו באוץ. אוץ מאוד יפה ואני ממש רציתי להשלים שם את מסלול קותאי שממש הומלץ ולצערי לא הצלחתי - לא היו ימים יפים.
                    אפשר לחפש נקודת לינה שתתאים גם לבאווריייה וגם לאוץ, לפחות ל מה שקורב יחסית לכניסה ולא ממש בעמק.
                    באווריה נותנת יותר גיוון בטיול ואם תבחרו לינה שממנה אפשר להגיע גם אליה וגם לאוץ (מפלי שטיביין, קותאי..) זה הכי טוב. מעמק הקרחונים באוץ אנחנו התכזבנו אז לשיקולכם.

אני התחברתי לקבוצת ווטאפ של טירול שמאוד עוזרת אנסה לשתף קישור

קישור לקבוצת ווטאפ של טירול https://chat.whatsapp.com/DuRW7cKonW88IS53Cms3vr

pninit1234 פילפלית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • פילפלית

פוסט זה נמחק!
                      • pninit1234

@פילפלית

תודה רבה!

לגבי קותאי הרכבל סגור אז חלק מהמשיכה של אוץ חסר...

אבל עדיין איזור אוץ (או קצת צפונה) די כוכבי גם לבאווריה וגם לקאונתרל (וגם כמובן מפלי שטוביין) אז אני חושבת שאחפש באיזור הזה

ואוותר על זולדן.

מה לגבי שליק 2000 בשטובאי? האם שווה לנסוע אליו מאוץ או מצילרטל? בהנחה שיהיה לנו יום יפה ב 1 לאוקטובר...

ועוד שאלה לגבי הדירה בצילרטל, לרוב אני ממש לא מסמפטת לגור באותו בית עם בעל הדירה (בקומות שונות) אבל ההמלצה שלך כל כך חמה שאני מתחילה לחשוב על זה שוב. האם היתה אינטראקציה? נכנסתם בעצם דרך הדירה שלה?

תודה!

פילפלית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • פילפלית
                          פילפלית @פילפלית נערך לאחרונה על ידי פילפלית

@פילפלית

ולגבי שליק 2000. לא היה בתכנון השנה כי היינו לפני שנתיים אבל בגלל הסופה שהיתה הבנתי שמסלול הדיסקיות היה סגור (כך הבנתי מקבוצת הווטאפ, לפחות כל התקופה שהייתי בחול היה כך). צריך לברר אם נפתח.

פילפלית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • פילפלית
                            פילפלית @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

הדירה בצילררטל מושלמת. לבעלי הביית בניין קטן כולו שלהם. הם גרים בקומת הקרקע. הכניסה נפרדת לחלוטין יש אינטרקום כאילו לחדר מדרגות הם בקרקע ובקומה ראשונה ושנייה היא משכירה דירות (יש לה סה:כ 2 דירות להשכרה. אתם מקבלים מפתח לכניסה ולא תלויים בה בשום צורה (חוץ מהכביסה שעושים במכונה הפרטית שלה ובתשלום). והיא מאוד נחמדה ולא מעיקה. לא הציקה לי בשום דבר ולרוב אני זו שפניתי אליה בבקשות (למשל עם הכביסה)

• פילפלית
                              פילפלית @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית וכן שליק 2000 שווה , אבל אם מסלול הדיסקיות פתוח

• pninit1234

@פילפלית

תודה רבה!

יש הודעה שמסלול הדסקיות ניזוק בסופה וסגור עד להודעה חדשה. אז זה כנראה חוסם את האפשרות למסלול מלא מהתחנה הגבוהה לאמצעית.

אני אתכתב איתם אשאל מה בעצם הם מציעים האם יש אופציה אחרת.

לגבי הדירה- אנסה!!

• פילפלית

תנסי את הדירה. לא תתאכזבי. הקישור לקבוצת בווטאפ עובד?

• pninit1234

@פילפלית

עובד! המון תודה!

• יונה וקשת
                                      יונה וקשת @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית הי פילפלית, איזה יופי של סיכום ותמונות מרהיבות שמעלות געגוע כבד לאוסטריה היפה.

תודה שחלקת!

• פילפלית

כיף לקבל פידבקים. תודה לכל המגיבים!

• ludar
                                          ludar @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

הי

חזרנו לפני יומיים מטירול עם מתבגרים (22, 19, 15).

היינו בקרחון הינטרטוקס כולל מערת הקרח (הסיור עם השייט). בקרחון למעלה אין למתבגרים מה לעשות (למעט קרבות שלג, אבל את זה אני מניח שאפשר לעשות גם במקומות אחרים). מערת הקרח נחמדה, לא יותר. לדעתי - לא שווה את העלות (היקרה מאוד) של העליה והסיור.

לגבי לינה בעמק אוץ - מאוד התלבטתי אם לישון בזולדן (קרוב למסלולי ההליכה) או יותר לכיוון הכניסה. התפשרנו על האמצע (לנגנפלד). בדיעבד הייתי ישן קרוב לכניסה (במקרה שלך לא הייתי מחלק לשני מוקדים בכלל). כמעט כל יום יורד גשם אחה"צ (אמרו לי שככה מזג האוויר בתקופה שלנו, לא יודע לגבי סוכות) ובזולדן לא התרשמתי שיש מה לעשות במקרה כזה.

ניר

• pninit1234
                                            pninit1234 @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar

תודה רבה ניר על הפידבק!

אני לא בטוחה איפה עוד אפשר לעלות לשלג.. בעונה שלנו קרחון שטובאי כבר נמצא פתוח לסקי אבל זול זה לא יהיה.

לגבי המערה מאכזב.. כל כך היללו אותה.

בהחלט אשקול שוב אם שווה מכיוון שאנחנו כבר לאחר הרבה נסיעות וראינו מערות קרח (וכמובן שלג) בעבר.

לגבי לינה בסופו של דבר מכיוון שאני רוצה לעשות את המסלול לגשר התלוי בסוף עמק צילרטל (וגם הקרחון די בסוף העמק, ולמעשה רוב המסלולים הם בסוף העמק) היה חשוב לי לחלק לשני כוכבונים - אחד עבור זה והשני עבור איזור אוץ/קאונרטל/באווריה - ואני אוותר על זולדן ככל הנראה מכיוון שרכבל טיפנבך סגור.

איזה מסלולי הליכה עשיתם בזולדן שאתה יכול מאוד להמליץ? אולי זה ישנה לי את הבחירה.

בכלל אשמח לשמוע באיזה אתרים עיקריים הייתם ומה הכי אהבתם.

תודה!

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון