ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחפש המלצות לצפון איטליה בסוכות - משפחה

פורום אירופה
    צפון איטליה
    11
    23
    433
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בסוכות הקרוב נהיה 7 ימים מלאים (8 לילות) בצפון איטליה. משפחה עם 3 ילדים גדולים בני 12 עד 18.

נשהה את כל התקופה בבית קטן באיזור העיר Saronno. משם יש תחנת רכבת נוחה למילאנו מחד, ולקומו ויעדים אחרים מאידך. אבל אנחנו נהיה עם רכב לכל התקופה.

במקור שקלנו ללון חלק מהתקופה במילאנו עצמה, ולצאת ממנה לגיחת יום ברכבת לונציה. אבל בסוף התכנסתנו לשבוע עם אוטו ולינה מחוץ לעיר.

חשבתי על יומיים בעיר מילאנו עצמה (שתי גיחות יומיות). אולי יום לונציה, יום לקומו ואולי עוד עיירות באגם על פי מצב הרוח. אולי יום ללוגאנו (יש שם פסטיבל אביב), ואולי גם יום לאיזולה בלה והאיזור.

נשארים לי עוד יום או יומיים (תלוי אם נעשה את כל מה שברשימה או לא). יש לכם הצעות מעניינות עבורי? ברגמו? טורינו? משהו אחר?

ונציה:

עדיין בא לי לעשות גיחת יום. השאלה היא האם עדיף רכבת או נהיגה? על פי גוגל נהיגה יותר מהירה, אבל אני מניח שבשקלול עצירות זה לא בהכרח נכון בשני המקרים מדובר על 3-4 שעות כל כיוון. עם רכבת זה אומר נסיעה קצרה לתחנת הרכבת, רכבת למילאנו ואז רכבת מהירה לונציה. מבחינת מחיר גם אין הבדל דרמטי, ובשני המקרים מדובר על סדר גודל של 200 אירו (ברכב זה אגרה + דלק + חניה בונציה, ברכבת זה רכבות + חניה בעיירה ליד המלון). מסגרת הזמן שחשבתי היא לצאת ב- 6:30 בבוקר ולצאת חזרה בסביבות 18:30 בערב, להגעה בלילה (אבל לפני חצות). יום קשה לכל הדעות אבל אפשרי.

אני תוהה האם עדיף אוטו או רכבת. רכב דורש נהיגה וריכוז, אבל משאיר לי גמישות לשעת היציאה חזרה, ועוד יותר משאיר לי גמישות בבחירת היום כי לא צריך להזמין מראש. אבל 7-8 שעות אוטו ביום בהחלט מתישות אותנו. גם בנהיגה, אבל גם כנוסעים (ברכבת אפשר לחלוץ עצמות)

מחשבות / הרהורים?

הצועד בנעליו אסף 16 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

השאלות שלך מאוד סובייקטיביות, אני יכול לענות רק מנקודת המבט שלי.

לוונציה הייתי לוקח רכבת.

אני מאוד מתורגל בנהיגה, כולל נהיגה ארוכה, אבל אני מניח שבאותו שבוע תבלה הרבה ליד ההגה לכן במקומך הייתי לוקח יום חופשי מנהיגה כל כך ארוכה..

כמו שאמרת גם נוסעים יכולים להחליף ישיבה על ישבן בעמידה וטיול ברכבת.

לא מכיר את הדינמיקה המשפחתית שלכם אבל רכבת יכולה הזדמנות לזמן איכות. קחו טאקי או קאטן ותבלו קצת ביחד. וגם כאלה שרוצים לבלות לבד עם הסלולרי יכול להיות בסדר.

זמן רכבת בניגוד לנהיגה גם משאיר לך זמן לתכנונים של הרגע האחרון, יש לך מעט מאוד זמן לוונציה אז התכנון צריך להיות הדוק.

לא מכיר מה אתם אוהבים לעשות, ברגמו קרובה והעיר העליונה די חביבה.

בטורינו יש המון מה לעשות אבל טיפה רחוקה.

אם אתם מחפשים נוף קצת פחות עירוני אז האגמים, קומו מאז'ורה לוגאנו וכו' יכולים לענות מעולה על הצורך. עד גארדה לא הייתי מרחיק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

אי אפשר לוותר על ונציה בטיול הזה? נראה לי מורכב וארוך נסיעה בכל חלופה שתבחר. יש לך מספיק והותר מה לעשות באיזור שבחרת ללינה. וונציה עומדת על תילה, תחכה גם לכם לטיול אחר באזור המזרחי של צפון איטליה.

• אנשיםטובים

תודה לשניכם

ברור שאפשר לוותר על ונציה. שום דבר לא קדוש ולא חובה. אבל קצת חבל לי. אני בספק אם נגיע טיול משפחתי בונציה בקרוב. בכלל בגילאי הילדים כל טיול משפחתי הוא "אולי האחרון". בכל מקרה ונציה אני חושב שיום אחד יכול להספיק לנו בונציה. כך שבכל מקרה להגיע לונציה ידרוש מאמץ גדול. בין אם טסים לשם במיוחד, או משלבים בטיול אחר. לשלם 7 שעות "תקורה" או 200 אירו כדי להגיע לונציה - נשמע לי מחיר סביר בהחלט.

והאמת - נסיעה ברכבת שזה רוב הזמן והלוגיסטיקה לא נשמעים לי דרמטיים. ה"בלגן" היחיד הוא להגיע בבוקר לתחנת הרכבת של מילאנו ובערב לחזור. הדירה ששכרנו פחות מ-10 דקות נסיעה מתחנת הרכבת בעיירה שלנו, אז אני מקווה שיהיה בסדר.

לגבי יעדים יש טעם לעלות לאיזה הר? אולי בלוקארנו או במקום אחר?

יונית הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים

מחשבות המלצות ליום ראשון? איפה כדאי או דווקא לא כדאי להיות?

• אסף 16
                אסף 16 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים בלוגאנו פסטיבל אביב??? או שהתכוונת לפסח או שלוגאנו עברה לחצי הכדור הדרומי...... אולי זה נקרא פסטיבל סתיו?

• אנשיםטובים

פסטיבל סתיו כמובן. טעות שלי

למרות שעם התחממות כדור הארץ ומזג האויר שמשתגע - לך תדע

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • anisham12
                    anisham12 נערך לאחרונה על ידי

ברגמו וטורינו אלו אופציות טובות. בסגנון הטיול שאתם מתכננים היה רצוי ללון במילאנו ולהתנייד עם תחבורה ציבורית לכל היעדים חוץ אולי מהיום לאגם קומו. בקשר לונציה- מדובר על רכבת של כשעתיים וחצי ממילאנו צ'נטרלה. אין בעיה לצאת מוקדם בבוקר ולחזור בערב.

• nuritd
                      nuritd נערך לאחרונה על ידי

היי, אישית הייתי מוותרת על ונציה בטיול הזה, היא באמת רחוקה מאד. לטעמי באגם קומו יש מה לעשות גם יומיים, ואפשר לטייל באגם מג'יורה (לפי המפה המרחקים לקומו ומגיורה נראים די דומים. אנחנו אהבנו יותר את מג'יורה מאשר את קומו, אבל כמובן קומו גם שווה. עוד אתר שווה בסביבה-ה Certoas di pavia, וגם העיר פביה עצמה מאד מאד חביבה.

• יונית
                        יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

לא מתעסקת בעלות כלכלית-חשבון שלך.

7 שעות (אופטימיות) של תקורה מנהלתית, בעיניי זה בזבוז יום טיול.

בעיניי וונציה צריכה לפחות יומיים, בלי מוזיאונים,בלי כניסה לקתדראלה או ארמון הדוג'ים.

יום דחוס ישראלי על בסיס לינה באזור של מ09.00 בבוקר ועד 19.00 בערב(או 20.00) נראה לי במינימום האפשרי

אבל---לא הייתי עושה את זה מלינה בפאתי מילאנו

במיוחד שיש כל כך הרבה אפשרויות באזור אגם קומו ואגם מאג'ורה או אגם אורטה

ואני עם נירית-מאג'ורה בעיניי יותר יפה.

• הצועד בנעליו

@אנשיםטובים

תראה, להגיע במיוחד לוונציה ממש לא סיפור,

ראיין טסים לטרוויזו, וויז טסים למרקו פולו, משני שדות התעופה יש שאטלים נוחים לפיאצלה רומא עם תחנה במסטרה.

בטוח שתוכל למצוא טיסות במחירים טובים, לתת לוונציה כמה ימים זמן, אולי אפילו לחכות לפברואר ולהתלבש על פסטיבל המסכות.

עוד אופציה כדי לרבע את המעגל היא לספוג עוד הוצאה, להישאר לילה בוונציה למרות ששילמת על לילה במקום אחר ולשהות יומיים בוונציה.

אני מציע שקודם תבדוק מה אתם הולכים לעשות בוונציה, תנסה להעריך מסגרת זמנים ראלית,

תבדוק גם על מה תוותר ונמצא בקרבה סבירה למקום הלינה שלכם,

ומשם תעשה החלטות.

• אנשיםטובים

תודה לכולם. ניקח לתשומת הלב את כל הסוגיה של ונציה כן/לא. לכרגע נשים את זה בצד.

כשאתם כותבים "אגם X" למה מתכוונים? בסופו של דבר צריך לכוון ליעד מסויים.

באגם קומו אני מכיר את קומו, וכן את משולש העיירות בלג'יו, טרמזו, ורנה. יש עוד משהו מומלץ באיזור? משהו שהוא לא עיירה?

באגם מאג'ורה אני מכיר אץ איזולה בלה. ואפשרות ללוקארנו אם רוצים לעלות להר. עוד משהו?

אני שב ושואל האם יש טעם לעלות להרים (סוף ספטמבר תחילת אוקטובר)

מה עושים ביום ראשון Sunday

וגם, מה עושים ביום הראשון (מדובר על יופ רביעי בשבוע)? נישן בשדה אחרי הטיסה בלילה. רכב נשכור על הבוקר (פותחים ב-8 וסביר שנהיה מוכנים כבר). יש לנו אומנם מזוודות בתא המטען, אבל לא נראה לי סיפור דרמטי. חשבתי שהניצול הכי טוב של היום הוא דווקא לנסוע למילאנו עצמה. לחנות בחנה וסע (כנראה Molino Dorino) ולטייל במרכז העיר. בסוף היום (על פי הכח) לחזור לחניון, לאסוף את האוטו ולנסוע לדירה. אם גם ככה אני מגיע מהשדה, אני לא רואה סיבה לחנות דווקא בתחנת הרכבת ליד הדירה. נשמע אפשרות טובה ליום הראשון?

אלא אם כן יש אפשרות מעניינת דרומית מערבית לשדה התעופה, ואז עדיף לבקר שם בדרך מהשדה כדי לחסוך זמן נסיעה.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • הצועד בנעליו

@אנשיםטובים

טוב, פה מגיע קטע שמסב לי המון נחת רוח, להרים למישהו שהשתמשתי בעצות שלו

לטיולים באיטליה אני השתמשתי המון באתר הזה

לומְבָּרְדיָה - הכל על ביקור באיטליה האירופאית | Travel Italy

*גילוי נאות: אין לי שום קשר או רווח מפרסום האתר, חוץ מהכרת התודה על כך שנעזרתי בו רבות ולא הזמנתי דרכו שום שירות.

מילאנו נשמע בסדר ליום הראשון, אבל אם אתה רוצה להכנס לכל מיני מקומות כמו אצטדיון או אופרה תבדוק שאכן פתוח.

אני לא יודע אם אתם מתכננים קניות במילנו, אם הקניות נפחיות והמזוודות ברכב יכולה להיות בעיה של מקום.

אם אתה מחפש משהו דרומה למילאנו קופצת לי לראש פאביה. אולי גם Piacenza? אני חושב שיותר קרובות מטורינו.

• dregev03
                                dregev03 נערך לאחרונה על ידי

עוד קול לברגמו. קצת יותר רחוק ועדיין קרוב בהרבה מוונציה Borghetto

• תומר
                                  תומר נערך לאחרונה על ידי

חוץ מסן-סירו (האיצטדיון) האתרים 'החשובים' במילאנו נמצאים במרחק הליכה אחד מהשני ויכולים למלא יחד יום. מעבר לזה הסתובבות ברחובות נחמדה לדעתי.

• אנשיםטובים

תודה רבה לכולכם.

האיצטדיון בסן סירו לא על הכוונת. אבל מרכז מילאנו בהחלט כן

ונציה - למרות שרכבת נראית לי יותר נוחה, היא מסנדלת בהזמנה מוקדמת (לפחות אם רוצים כרטיסים זולים), בעוד שבאוטו אפשר להחליט בערב שמחר נוסעים. אז נכון לעכשיו לא נזמין כרטיסים לרכבת. בזמן אמת נחליט אם לנסוע או לא, ואז גם נראה האם רכבת זה עדיין כלכלי או לא.

האתר שהצועד צרף נראה מעולה. התחלתי לחרוש אותו

• יונית
                                      יונית נערך לאחרונה על ידי

יש אין ספור יעדים גם באגם קומו ואישית אני מעדיפה את מאגורה- שאינם עיירות כנס לאתרים של האגמים הנ"ל מעבר לשיט לאיים וגם יעדים בדרום נפת טיצינו כפי שציינתאת לוקראנו יכולים להתאים. היות ואזור טיצינו נחשב"עמק השמש" של שוויץ, העונה שם ארוכה יותר-כולל רכבלים והרים. אבל השאלה מה אתה מחפש? פארקי חבלים/שעשועים? פעילות ? מסלולי טבע? שיט מכל מיני סוגים? אופניים?--יש הכול.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • שקד
                                        שקד @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אני חושבת שיהיה כדאי לבדוק נקודתית. לפני שבוע וקצת הייתה בלוקארנו סופה עם ברד עצום שגרם נזק לרכוש. אני מאמינה שתוך חודש הם יתקנו את הרוב, אבל אם יש משהו ספציפי שחשוב, הייתי בודקת מראש שהוא תקין ומתפקד.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • יונית
                                          יונית @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

ללא ספק.

הסופות של הקיץ האחרון גרמו לנזקים עצומים.

• אנשיםטובים

תודה רבה לכן

מה אני מחפש? אין לי מושג. בגדול- קצת החלפת אוירהף קצת מנוחה, קצת לראות דברים וקצת חוויות משפחתיות.

מרכז תיירותי בעיירה / עיר עם קתדרלה, חנויות תיירים, אולי מוזיאון - מאד, אבל לא כל יום כל היום

אטרקציה מעניינת (לא חייב להיות אטרקציה אקטיבית) - משהו מפורסם (הקתדלרה של מילאנו לא מספיק מפורסמת), משהו מיוחד, משהו שונה (סתם דוגמה שלא רלוונטית כמובן - שייט לוויתנים מעיר חוף).

פארקי חבלים/שעשועים/מגלשות הרים - רק חלק מהמשפחה בעניין, אז זה יכול ללכת רק אם לא מדובר על יום שלם (או סטייה של המון שעות נסיעה) אלא משהו ב"קטנה" שאפשר לעשות על הדרך. למשל היינו לא מזמן במקום שאפשר לעשות בו אומגה ענקית - לא הייה סטייה מהדרך ולקח שעה ברוטו אז לא הייתה בעיה שחלק מהמשפחה חיכתה.

טבע / נופים / הרים - אם זה נגיש ויפה - בהחלט. גם מלול הליכה קליל של קילומטר-שניים יכול ללכת. אבל לא הייקינג רציני. אם זה משתלב עם רכבל או משהו בסגנון - למה לא.

שופינג - יכול ללכת קצת, אבל לא שעות ארוכות. ובכלל אנחנו יותר חובבי המותגים האמריקאים מאשר האירופאיים, וממש לא אופנת עילית

חנויות לממכר עתיקות, חנויות עיצוב הבית, חנויות למוצרי אומנות ומוצרי נייר - בהחלט כן.

ברור לי שעיירות ומרכזים עירוניים יש המון באיזור, אבל לא רוצה רק את זה.

ונציה נכנסה אצלי לקטגוריה של "אטרקציה מעניינת". גם בגלל הפרסום שלה, וגם בגלל התעלות, הגשרים והגונדולות (בייחוד אם נחליט לפרגן לעמננו שייט אבל אני בספק). אז למרות שהיא עיר, אני לא חושב שהיא יושבת באותה קטגוריה כמו מילאנו.

הצועד בנעליו לִי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון