וינה או זלצבורג
-
אנחנו זוג, מתכננים לטוס לאוסטריה במאי ל 5 ימים.
לאן כדאי למקד את הטיול, וינה או זלצבורג עם רכב?
מחפשים לעשות אטרקציות וגם לראות נופים יפים.
בנוסף אנו שומרי כשרות אז אם יש עדיפות גם בפן הזה נשמח לשמוע.
-
רק בוינה יש כשר
-
-
אלו שני טיולים שונים לחלוטין - וינה הינה יעד עירוני סטנדרטי ויפה לטיול רגלי. יש מעט, יחסית, מה לעשות מסביב לוינה בהיבט של נופים. זלצבורג היא בירתו של חבל ארץ המשופע בהרים, עמקים, ונחלים לטיולים רגליים ומחייב לרוב רכב. ההגעה הכי נוחה אליו היא דווקא ממינכן ולא מוינה. שימו לב שנסיעה מוינה לוקחת כחצי יום בערך לכל כיוון.
שימו לב ש 5 ימים זה "ברוטו" כלומר בפועל יכול להיות שיהיה לכם הרבה פחות זמן (טיסות שמקצרות את הימים, נסיעות וכו'..) אני מניח שנטו, יהיה לכם 3.5-4 ימים לזלצבורג וכ 4.5 בוינה.
-
זה בערך שלוש שעות נסיעה מוינה לזלצבורג. למי ששומר כשרות כן ייתכן שעדיף לנחות בוינה, להצטייד באוכל כשר ולהמשיך לאזור זלצבורג.
-
שלום רב, גם אנחנו שומרי כשרות. היו לנו 4 ימים מלאים לטיול. נטו, לא כולל טיסות. נחיתה והמראה מוינה. בוינה יש שפע של אוכל כשר, כך שהצטיידנו בה לכל הימים. משם נסענו ברכב שכור לטייל באזור זלצבורג. היה נפלא. טיפ, השתמשו בגוגל מפס להכוונת הנסיעה ובווייז בשביל לראות מיקום מצלמות. וכמובן מדבקת אישור לאוטוסטרדות בעת שכירת הרכב. תהנו! האזור מקסים!
-
קודם כל מה שכתב כאן imeshy2 זה די ממצה. הגרוש ורבע שלי זה השאלה היא מה הציפיות. וינה זו עיר הבירה ויש בה מספיק תכנים ל 3-4 ימים. מצד שני זלצבורג, עיר יפה בפני עצמה אבל יום וחצי עד יומיים יכולים להיות ממצים. חוץ מזה יש המון מה לראות בחבל הארץ זלצבורגלנד מבחינת טבע ונופים, אבל מספר הימים שאתם מקציבים לטיול הוא מצומצם מידי. מבחינת כשרות ( למרות שאני לא מכיר לפרטי פרטים ) מניח שבוינה יהיה יותר קל להסתדר. חודש מאי בעיקר החל מהחצי השני שלו הוא נהדר לצאת ולראות טבע אבל שוב ,אתם נוסעים לזמן קצר. שורה תחתונה, תשקללו את הכל ותקבלו החלטות.
-
השואל עוד כאן?
-
השואל כנראה לא ממהר לקבל תשובה או לא יודע איך לחזור לכאן.
שאלות לשואל:
למתי הטיול מתוכנן?
"לעשות אטרקציות" על איזה אטרקציות אתה חושב? נופים יפים בטבע זה כמובן מחוץ לעיר. שייט באגם או הליכה בקניון גם נחשב לאטרקציה?
לטיול בעיר לא צריך רכב לטייל מחוץ לעיר ולראות נופים עדיף . יש מקומות שאפשר להגיע אליהם גם ברכבת. כמובן שרואים פחות.
אם אתה רוצה להתרשם מדוגמיות של מקסימום נוף שיש לאוסטריה להציע תצטרך ללון לפחות לילה אחד מחוץ לעיר , למשל באזור האלשטט או בד אישל.
כדי להנות מכל הנופים צריך יותר מ5 ימים.
-
כן אני עוד כאן, שאלתי כדי להפיק תןבנות מהתשובות של כולם, ואכן עזרתם לי מאוד בתשובותיכם.
ח.ג לגבי שאלותיך:
הטיול מתוכנן בחודש מאי מראשון עד חמישי
שייט באגם אכן נחשבת אטרקציה, קניון פחות אטרקציה אם כי נחמד בפני עצמו.
אוקיי, כנראה מה שנעשה זה ננחת בוינה, נצטייד באוכל כשר נשכיר רכב נעשה יומיים מחוץ לעיר ונחזור לוינה לימים הנותרים.
שוב, תודה לכולם
-
אוקיי, אז בתור סמן ימני או שמאלי, תלוי איך מסתכלים אין שום בעיה גם ב 5 ימים, אפילו עם נחיתה בוינה, לטייל ולהנות בזלצבורגלנד למעשה, עשינו את זה, למרות שנחתנו במינכן, מה שקיצר את הטווחים אבל הכל תלוי, באינטנסיביות שאתם אוהבים לטייל, הזמן הצפוי הפנוי וכדו
-
שים לב שראשון עד חמישי , לא (!) אומר שיש לך 5 ימים! יש לך הרבה פחות כתלות בשעות ההמראה/נחיתה הייתי אומר שיש לך כ 4 ימים נטו (בהנחה שחצי יום בהתחלה ובסוך נעלמים בטיסות). ולכן אין היגיון לנסוע מוינה, לאחר 3 ימים לאיזור האגמים ולבזבז עוד חצי יום לכל כיוון בשכירת הרכב והנסיעה, וכל זה בשביל יום אחד בקושי באגמים. שמור אותם לטיול אחר!
-
מכלל ההצעות שקיבלתם-זוהי ה"בזבזנית" ביותר בהיבט ניצול זמן
הגעה לשדה התעופה ונסיעה ממנו לוינה עצמה "שורף" זמן מיותר-כאשר המטרה רכישת מזון כשר -תביאו מהבית, לא יותר פשוט?
נסיעה לאזור האגמים ליומיים- כאשר הנסיעה לכל כוון כחצי יום- משמעותו בעצם לנסוע בערך 8 שעות כדי לטיל 8-10 שעות. בזבוז זמן טיול .
חזרה לוינה החזרת רכב כמובן (עלות השכרה ליומיים יקרה יחסית מול השכרה ארוכה יותר) וטיול בעיר יומיים.
ואז לשדה תעופה בכפוף לשעות ההמראה חזרה.
מציעה לך לשקול העדפותיכם או אזור האגמים בלי וינה או וינה ללא רכב ,אולי טיול בעמק ווכאו אם יהיה כבר שיט או בתחבורה ציבורית וזהו.
קל יותר להסתדר מבחינת כשרות בוינה מטבע הדברים,יש גם מסעדות כשרות.
אם מחפשים טבע- אז האגמים של זלצבורגלנד ואולי גם העיר עצמה תספיקו- אין אוכל כשר .
אבל לנסות גם וגם
זה תפסת מרובה- לא תפסת .
-
קחו בחשבון שביום ראשון הסופרים בוינה סגורים.
לא יודע ספציפית לגבי מכולות כשרות, אבל בסופר היחיד שמצאתי פתוח ביום ראשון היה תור בכניסה ואנשים כמעט הלכו מכות. אפשר להתיחס לזה בתור אטרקציה

-
פוסט זה נמחק! -
שלשום חבר סיפר לבעלי שעשו טיולי כוכב מוינה. בין היתר הגיעו גם להאלשטט וחזרו בערב. על דעתי זה לא היה עולה..
ההתיחסות לתוכן טיול מאוד אישית.
בינתיים אנחנו לא יודעים באיזה שעה המטיילים ינחתו בום א' ומתי ביום ה' חוזרים ואולי חוזרים בכלל בשישי בבוקר.
כדי להתרשם בגדול מהנוף שיש לאוסטריה להציע אפשר לצאת מוינה לנסיעה ארוכה שיכולה להמשך 5 שעות ואף יותר בגלל עצירות בדרך דרך שמורת Gesause להאלשטט בכוון נסיעה זה יש מפרצי עצירה https://maps.app.goo.gl/8DnWr1MWLhU889UD8
אם לא מאחרים לקום יש זמן לפעילות בבוקר כי החזרה דרך גמונדן (חניה בדרך ליד האגם) ולמלק ששווה סיור, וממנה לוינה. זו נסיעה של 4 שעות + אם עוברים בטולן ועושים תחנות בדרך. ולהגיע בערב לוינה.
לא מזמן הבן שלנו טס בשעות הצהריים המאוחרות והעדיף להשאר לישון קרוב למלק ומשם נסע ישירות לשדה התעופה..
-
השאלה כמה זמן יש לכם אני מבין שלא הייתם עדיין באחד מהיעדים הללו, וינה שווה לפחות 4-5 ימים זלצבורג לבדה לפחות 3 ימים. מבחינת אוכל כשר בוינה יש מספר מסעדות וגם סופר בזלצבורג אין. זה 2 טיולים שונים, אפשר לנחות גם בזלצבורג או הלגיע ברכבת ולהשכיר שם רכב למרות שאין שום צורך בשביל טיול בעיר ואפילו בשביל טיול בעיירות הסמוכות אין באמת צורך ברכב. בהתחשב בכל זה אם יש לכם רק 4-5 ימים הייתי מתמקד בוינה ואולי יוצא ליום טיול מחוץ לעיר.
-
הבן אדם בסך הכל רוצה לראות קצת נוף.. למה הוא חייב להיות רק בוינה? המרחק מוינה לזצבורג ברכבת הוא שעתיים ורבע בלבד, וברכב לפי גוגל מפות שלוש ורבע שעות. מה לא הגיוני בלהשקיע בחמישה ימים, כלומר למעלה ממאה שעות, של מה שאמור להיות טיול, שבע שעות בסך הכל בנסיעה במטרה לראות נוף מגוון יותר? מכירה באופן אישי רבים שעשו זאת בטיול של חמישה ימים ונהנו מאוד. אמנם לא ניתן יהיה לבקר בכל מפל, ובכל מוזיאון, ואולי תישארו בטעם של עוד, אבל להתרשם גם מוינה וגם מאזור האגמים זאת בודאי לפחות אפשרות ריאלית לטעמי בלוח הזמנים שלכם.
-
טיול ברכבת זה לא שעתיים ורבע בלבד כי לא ישנים בתוך תחנת הרכבת... בנסיעה ברכבת לא רואים הרבה, ואי אפשר לעצור במקומות שונים שבדרך..
לוח הזמנים לא גמיש. וולמה להגיע עד זלצבורג אם אזור האגמים מזרחה משם?
במסלול שהצעתי נהנים ביומיים ממגוון נופים. נסיעה דרך היער וליד הנהר בשמורת גסאוסֶה חויה אדירה בעיני. נסיעה ליד רכס הדכשטיין, האגמים, עמק וכאו ..טעימה מגוונת.
בוינה העיר טיילתי יום וחצי +בקור בארמון שנברון. הספיק לי. מי שרוצה להכנס למוזיאונים צריך יותר.
-
טוב הצלחתי להתבלבל ממגוון הדעות. אני אבדוק מתי הטיסה הלוך ומתי חזור ואז אדע כמה ימים יש לי נטו