סקי עם ילדים פעם ראשונה
-
הי

בעלי רוצה לקחת את הבן שלנו בן 7לסקי פעם ראשונה
אשמח להלמלצות איפה כדאי ומה צריך (בעלי יודע לגלוש אבל אף פעם לא באירופה)
לא חייב קלאב מד ואפשר גם מדריכים דוברי אנגלית
תודה רבה!!
-
הכו תלוי בהעדפות ובנתונים רבים חסרים - באיזה חודש? האם חשוב להם בילוי במסעדות? לכמה ימים? מגבלות תקציב? באופן כללי, גם אתר קטן וזול מספיק לימי לימוד ראשונים בהם ההספק ממילא מוגבל ומועט.
-
@dudibecher תודה על המענה

התיכנון הוא פברואר או סוף אפריל. לא חשוב המסעדות, לשבוע פלוס מינוס.
התקציב גמיש. המטרה היא לאו דווקא האתרים הגדולים אלא מדריכים טובים ומסלולים למתחילים ומסלולי ביניים לבעלי.
-
מנסה לברר עוד גורמים שאולי יעזרו לבחור.
הנסיעה היא אבא וילד או שגם את מצטרפת?
אם את מצטרפת את גם תנסי ללמוד לגלוש או שאת תחפשי עיסוקים אחרים?
לימודים אופייניים למתחילים שאני מכיר הם פלוס מינוס 4 שעות ביום, פעמים רבות מפוצלים לשעתיים לפני ושעתיים אחרי ארוחת צהרים.
מדובר במאמץ גופני ניכר, אי אפשר יותר
מה התכנון לשאר שעות היום? בקלאב מד יש איזשהו פתרון (אם בן ה 7 מסכים להישאר בקבוצה) שיכול להיות שישחרר את האבא,
בטיול עצמאי מה מתכוונים לעשות?
צריך לקחת בחשבון שאחרי יום הילד יחליט שהוא לא רוצה להמשיך בסקי, הרבה מאוד לא מתחברים לבילוי הזה. ממליץ לחשוב על פתרון גם למקרה כזה.
מבחינת עונה סוף אפריל יכול להיות מאוד בעייתי, ממליץ לתחום את החופשה לפברואר.
-
פברואר באיטליה, כי בצרפת יש עומס לא נעים עקב חופשות בתי הספר. השנה גם אוסטריה במצב דומה Corvara היא גן עדן לילדים ולמתחילים. חוויה מושלמת לפברואר, ככל שתהיו קרובים יותר למלון Arkadia זה כמעט ski in ski out אפריל ועוד כה מאוחר בVal Thorens בצרפת
-
@הצועד-בנעליו תודה על המענה!
ילד ואבא, אני צריכה ללדת במרץ לכן תחמנו ללפני או אחרי
אפשרי גם בינואר.ילד פעיל מאד גופנית בכושר גבוה מאד. התכנון הוא בריכה מחוממת לשעות שאחרי (למצוא מלון עם בריכה). ילד חברותי ועצמאי דובר אנגלית שתמיד מוצא חברים.
-
אפשרי גם בינואר.
ילד פעיל מאד גופנית בכושר גבוה מאד. התכנון הוא בריכה מחוממת לשעות שאחרי (למצוא מלון עם בריכה). ילד חברותי ועצמאי דובר אנגלית שתמיד מוצא חברים.ינואר יהיה זול יותר ופחות צפוף.
הבריכה הפנימית מחוממת ועם נוף מטורף להרים ולרכבלים
-
לא רק שבורחים לך גם משאירים לך את ארגון החופשה - שלהם
כמו שנאמר ינואר כנראה יהיה זול יותר ואני מוסיף שצפוף פחות.
בצירוף לידה שמתוכננת במז"ט במרץ שאולי תקדים ותתפוס אותם בחו"ל ואותך לבד - עוד אצבע בהצבעה לטובת ינואר.
לדעתי כדאי להתכוונן לינואר.
אני מניח שבן הזוג מודע למגבלת הזמנים אז לא ארחיב בעניין.
השאלה הבאה היא ההדרכה של ילד מתחיל ואולי הדרכה לשיפור יכולות של האבא.
מה הם מחפשים?
הדרכה קבוצתית? זול יותר אבל הזמינות תגביל את בתי המלון והמועדונים הפוטנציאלים, צריך שתהיה קבוצת ילדים מתחילים.
פרטנית? נראה הטוב ביותר מבחינת הדרכה והזמינות טובה יותר אבל העלויות הרבה יותר גבוהות
אבא ידריך את הילד? לא ממליץ אבל יש כאלה שעושים, הכי זמין הזול ביותר אבל יש פשרה קשה באיכות ההדרכה.
כדי להגיע לתכלס אני מציע:
תבדקו קלאב מד בתור רף ראשוני.
איזשהו מועדון עם מסלולים ירוקים וכחולים רבים (מאוד משעמם לעשות את אותו מסלול במשך 5 ימים, וגם לא מלמד) לילד ומסלולים מעניינים יותר לאבא,
ושיש בידור מתאים לילד למשך היום, בריכה או כל בידור אחר.
ישרטט לכם קו ראשוני בחול כי כולל כמעט את הכל, טיסות ציוד סקי (למעט חליפות סקי ביגוד טרמי גוגלס ושאר ציוד אישי), סקי פאס, לינה, תזונה לכל הימים, העברות בין שדה התעופה למלון, הדרכה קבוצתית (אישית בתוספת תשלום), בידור בזמן שלא גולשים וכו'
ומשם יוכלו לבדוק אם בניית חופשה אישית תתן פתרון טוב יותר.
-
-
@drporat המלון מגיל 14

-
מהשיקולים שהוזכרו עדיף ינואר או פברואר. אם פברואר, אז לאיטליה יש יתרון מבחינת עומסים. ינואר יש סיכון גבוה יותר לימים סוערים/מעורפלים/מאתגרים ועבור ילד בסקי ראשון זה יכול להיות קריטי, ולכן אני הייתי נוטה ללכת על פברואר בכל זאת. פאסו טונאלה יכול להתאים מאוד לצרכים, אבל גם לא מעט אתרים איטלקיים אחרים, כולל כאלה קטנים יחסית - פילה, קורמאיור, ליביניו, ברדונקיה, מונטרוסה ועוד. בפברואר כל האופציות פתוחות, להבדיל מאפריל.
-
@הצועד-בנעליו
חחח- משתדלת לפרגן
מחפשים הדרכה קבוצתית בעיקרון
יש המלצה על צ'רביניה באיטליה?מכיוון שלפי ההסברים שלך אין להם כוונה לצאת לטייל, כל החופשה סובבת סביב הסקי,
לדעתי הפרמטרים של המלון/מועדון הסקי והאתר הם החשובים, למיקום המלון יש חשיבות משנית.
ולכן לדעתי הבחירה צריכה להיעשות בהתאם.
-
@drporat המלון מגיל 14

ראיתי גם והתאכזבתי. הייתי שם עם חבר'ה בגילי אך ציינתי אותו קודם כל כreference point מבחינת קרבה לרכבלים. יש עוד בתי מלון שם עם בריכות.
אני מאלו הטוענים שעם ילדים רצוי להיות כמה שיותר קרוב למסלולים ולגונדולות/כיסאות בכדי להקל עליהם. וכמובן לשאר האטרקציות במרכז העיירה
Alta Badia/Corvara ממוקמים בעמק נוח עם עצים מסביב למסלולים. בזמן סופה/שלג המקום מוגן יותר ופעיל יותר ביחס לCervinia למשל, שם אתה מושבת בזמן רוח חזקה/שלג כבד
המסלולים שהdomain מציע הם כחולים ומגוונים, עם מספיק rifugio להכנס אליהם לשוקו חם ועוגה בסוף מסלול
-
תודה רבה על כל התשובות- להיכן הטיסה הכי נוחה לדלומיטים?
-
הכי קרוב זה אינסברוק אך אין טיסות ישירות לשם (חברות תיירות ישראליות מארגנות חבילות עם טיסה והעברה אך לרוב המחיר מוגזם, שווה לבדוק בכל זאת) מקום שני: ונציה, ואחריו מילנו. יש shared transports מהשדה לעיירה
-
ההמלצה שנתנו לך על הדולומיטים נהדרת! אהיה שם בדצמבר לפני כריסמס. לתשומת ליבכם קשה באיטליה למצוא השכרת רכב עם צמיגי חורף!! ולכן מינכן עדיפה על מילנו כי במינכן לכל הרכבים יש צמיגי חורף. זה לפי החוק שם. אישית טס לברגמו וחוזר מונציה רק סיצילי ביי קאר מוכנים להתחייב לי מראש על צמיגי חורף. טיסה ישירה לונציה עם העברות כפי שהמליצו לך למעלה גם רעיון מצויין כמובן יש גם את שדה התעופה בולזאנו (BZO) שזה הכי טוב אבל די נדיר הטיסות לשם.
-
מאז שביטלו את טיסות הלואו קוסט למינכן, הוא הפך ליעד יקר יחסית ורלוונטי לי לצורך הגעה למערב טירול. ואילו בצפון איטליה בסופי שבוע בעונת החורף יש שאטלים נוחים משדות התעופה ליעדי סקי מוכרים.
אני תמיד לוקח את אראבה אקספרס ממרקו פולו, בחזרה אפשר לאחסן שם ציוד סקי ולהעביר עוד כמה ימים בונציה.
צמיגי חורף הם לא חובה באיטליה, יש עוד חברות שמשכירות איתם. כולל ישראליות. שווה לבדוק עלות העברה פרטית בFindtransfers.com וכו ולהשוות כולל דלק, שרשראות, אגרת כביש מהיר וחניה
-
תודה לכולם!! הוזמנה טיסה למילאנו לשבוע השני של פברואר והכיוון הוא לדולמיטים
-
אם יש לך נוסע מתמיד באלעל/לופטהנזה אפשר להזמין מראש כרטיס בונוס. היתרון של בונוס שהוא כולל הושבה וכבודה. )יש לשני החברות הללו כרטיסי אשראי צובר נק' שאם תתעקש מספיק יעניקו לך פטור מדמי כרטיס.מניסיון)
-
צודק, עם נקודות כרטיס הבונוס עם מזוודה וski carriage חינם יוצא זול אבל ונציה וגם מילנו הם יעד זול יחסית כי יש לשם גם טיסות low cost. שווה להשתמש (לדעתי כמובן) בנקודות ליעדים היקרים יותר. ומכיון שאלעל לא טסים בשבת, יש יעדי סקי שזה פחות רלוונטי.
ובהקשר הOP, דולומיטים הם יעד קסום וטעים, תהנו. אהיה שם שוב בתחילת פברואר