ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיבוב במונטבלאן ספטמבר 2023

פורום אירופה
    האלפים הצרפתיים צפון איטליה יומן מסע אברהם חיים הסעות
    13
    162
    1820
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונה וקשת
      יונה וקשת @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234 הי פנינית! כשיגיע הרגע בו תחליטי לעבור משלב הפנטזיה להגשמה, תני לי שריקה.

אני חושבת שנקודת הזינוק של שתינו היתה/תהיה דומה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

המרחק של שתיכן בין הפנטזיה להגשמה מחייבת רק החלטה לדעתי. אשמח לעזור בפינות שענבר פחות התנסתה…

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • יונה וקשת
          יונה וקשת @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 תודה רבה דרור!

אחרי שקראתי את התגובה *המעולה* שלך כמה פוסטים במעלה השירשור ירד לי אסימון: "כשלון" ה-TMB שלי ב-2018 (מציינת שכבר התחלתי לשים מרכאות סביב המילה "כשלון"), מעבר לכמה נסיבות פיזיולוגיות טהורות (משקל עודף, שיעול כבד פוסט-הצטננות, המוגלובין מתחת לגבול התקין עקב אובדן דם פוסט-ניתוח חירום חודש וחצי לפני הטראק, ועוד), היה גם את עניין הבהלה המנטלית מביצועיי לעליית ה-800 מטר איתה פתחנו את הסובב מקורמאיור לבקתת ברטונה: אם לא הייתי כל כך נבהלת ממנה, מי יודע, אולי תוך יום-יומיים הגוף שלי היה מסתגל ונרגע.

אבל מה שהיה היה, וכנראה כך צריך היה להיות, ממגוון סיבות.

בכל אופן, מאז כבר פרצתי אי אלו מחסומים: הראשון היה 20 ק"מ במרסאבה עם אי-אלו עליות וירידות (לא אלפיניות אמנם), השני היה ה-WHW עם ממוצע של 20 ק"מ ליום לאורך 8 ימים רצופים, והשלישי והאחרון לבינתיים הוא שהתחלתי לרוץ 3 פעמים בשבוע לפני שבועיים, אחרי שהייתי בטוחה שלעולם לא אוכל עוד לרוץ בשל רצועה צולבת קרועה בברך.

אז אני פיזית ומנטלית שונה מאוד היום ממה שהייתי אז.

-TMB בכל אופן אין לי כבר חשק לחזור, מיציתי אותו, וגם כל הדיווחים שאני קוראת על כך שהוא הולך ונהיה יותר ויותר צפוף והמוני מעונה לעונה לא מועילים.

והעיקר - יש עוד כל כך הרבה מקומות יפים לגלות! ובאלפ"צים היינו כבר פעמיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dregev03

נשמע שאת לגמרי בשלה לנפאל או אולי אפילו לדאק?. קצת פחות מפנק מאירופה ואנגליה אבל מביא מימדים חדשים לטרק ולחוויה/יות. בכל מקרה מכאן בשדה התעופה בז׳נבה, וכבר מהבוקר אני (שוב) קורא סיפורי דרך ובודק מפות ובלוגים של הקרטרה אוסטרל ופטגוניה.

• dregev03

אה ושכחתי. פסיכולוגית זה שאת רצה/חזרת לרוץ ממצב אותך (בעיקר פסיכולוגית אני חושב) מול אתגרים כאלו למרות שזה ממש לא תנאי …

• תומר
                תומר נערך לאחרונה על ידי

מה אתה חושב על המקטע מבקתת אלנה עד לה פולי, קשה/קל/טכני/פשוט וכו'?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dregev03

קל מאוד ופשוט. אולי הכי קל….

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • IO.
                    IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי IO.

@dregev03

אני מסכימה. מי שמתחיל את המקטע בבקתת אלנה - צפוי לו יום יחסית קליל.

אם אפשר להוסיף: במקטע האחרון יש 2 ואריאנטים. מחווה שנקראת אני חושבת La Peule. בואריאנט אחד יורדים בדרך שעולה לחווה ואז ממשיכים ועמק לאורך הכביש לפי הבנתי. והואריאנט השני - גבוה יותר, מצטרף לכביש מאודח הרבה יותר והוא ממש נחמד! אני ממליצה לבחור בו.

המקטע אצלי בבלוג.

• תומר
                      תומר נערך לאחרונה על ידי

סבבה, תודה. אני מתלבט עד כמה ריאלי ללכת מאלנה עד שמפה ביום אחד. נראה לי שכן, בייחוד כשמדברים על המקטע מלה-פולי לשמפה כקל ומישורי וקצר באופן יחסי

IO. יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dregev03

ריאלי לגמרי לדעתי אם אתה מתחיל מוקדם ולא מגיע לאלנה שחוק…

• IO.
                          IO. @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

ככה נראה פרופיל הדרך עפ outdoor active

f

בהחלט יום לא זניח ביחד, אבל גם לא בשמים. אפשרי למי שנמצא בכושר המתאים.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • IO.
                            IO. @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

ביחד עם הואריאנט שהצעתי למעלה, זה טיפה יותר. אז כנראה הייתי מוותרת על התוספת (גם אם היא קטנה) במידה שהייתי בוחרת לצרף את המקטעים:

• תומר
                              תומר נערך לאחרונה על ידי

אוקי. יש מצב שאלך על זה וואריינט או לא, אחליט בזמן אמת, למרות שהאופציה לחסוך הליכת כביש קורצת פה (אפילו שזה טיפה יאריך...)

• dregev03

אני אומנם נסעתי את הקטע הזה והוא עובר באותו העמק של השביל אבל השביל לא הולך על הכביש אלא ביער. את ״הווריאנט הקטן״ שענבר מדברת עליו אם הבנתי נכון לא הלכנו כי ירד גשם כשנכנסנו לבקתת לה פאולי וגם כשיצאנו. הווריאנט על פניו מקצר את ההליכה ולא הולך מקביל או על הכביש. אנחנו הלכנו שם חלקים ממש על הכביש. מכיוון שאז כבר התבהר קצת התרשמתי שהנופים מהעמק/כביש פתוחים יותר מאלו של ה״ווריאנט״. אין לי מושג כמה הווריאנט הזה פשוט להליכה ורק ענבר יכולה לתרום מזכרונה.

רוני סופר IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • רוני סופר
                                  רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

טוב, בגלל שזה אתה קראתי. אבל מה דעתך לקצת תמונות בשביל לשטוף את העיניים?

• IO.
                                    IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי IO.

@dregev03

מעניין מה שאתה אומר דרור. אני מסתמכת על outdoor active בנתונים שלי (מן הסתם לא הלכתי את ... הואריאנט שלא הלכתי 🙂 ) אבל outdooractive בפרוש מראים הרבה כביש באופציה הראשונה (אצלהם זה מתבטא בצבע שחור בסרטוט של פרופלי הגבההים - הצבע של הקו משתנה ע״פ אופי המסלול - שביל הליכה, דרך לא סלולה, דרך סלולה / כביש).

שווה קצת יותר בדיקה ממי שילך את זה...

בכל אופן, לא מדובר בשינוי קריטי למסלול! אלו מסוג ההחלטות שאני נוטה לקבל בשטח ותמיד אפשר לשאול קודם לכן בבקתה (או לקרוא תאורים מאנשים שהלכו את זה לאחרונה)

• dregev03

רוני ברוך הבא. נראה אם אמצא זמן בקרוב להוריד תמונות למחשב ואז גם אדביק פה קצת. אגב, הסיבוב הזה הפתיע אותי כי כבר חשבתי שראיתי כמעט הכל בתחום של הרים קרחונים ואגמים אבל בהחלט שהיה מדהים. אגב לא חייבים ללכת כמו ענבר ותומר כדי להנות מה״סיבוב״. גם לא לשכור רכב. יש מלא אוטובוסים חינמיים בכל העמקים במיוחד בעונה אבל גם בספטמבר ומטיילים מנוסים כמוך יכולים בקלות להגדיר ולבנות את הסובב שלהם וגם להגיע גבוה עם רכבלים (בעונה). אם לא היית באיזור אז ממש ממליץ למרות שאתה ראית עוד הרבה יותר ממני. יש לי שאלות על הקרטרה שעוד לא פיצחתי אותה מבחינת מסלול אבל אולי בקרוב ״אתאמץ״ ואפתח שירשור בפורום דרום אמריקה.

• dregev03

ענבר. יתכן שלא לגמרי הבנתי אותך. אומנם הורדתי את אאוטדור אקטיב אחרי שהמלצת עליו אבל לא השתמשתי בו. השתמשתי בmapy.cz שהופך להיות כמעט סטנדרט. אני רואה איתו מפות טופוגרפיות בלדאק שעד לפני כמה שנים היו אולי רק לצבא ההודי וגם הרבה מטיילים בדרום אמריקה המליצו על האפליקציה. בכל מקרה ״הקטע שלא על כביש״ אליו התייחסתי הוא בין לה פולי לשאמפה לאק

• dregev03

טוב, אז כשרוני (המבוגר האחראי) נכנס לעשות כאן סדר בבלאגן, צריך לעשות איזשהו מאמץ. שלב ראשון הסתיים (אני ממש אולד סקול) והתמונות של שנה שלמה ירדו למחשב (של אשתי, כי אני לא מוריד למחשב של העבודה). בשלב הבא אנסה להיזכר איך מעלים תמונות …

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • יונה וקשת
                                            יונה וקשת @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר מלה פולי לשמפה אפשר לחלק את המקטע לשני חלקים: החלק הראשון עובר בואל פרט השוייצרי, עד לעיירה איסרט שממנה מתחיל הטיפוס עד לשמפה. אם ארוך לך מדי מאלנה עד שמפה, אתה יכול לעלות על האוטובוס שעובר בעמק מלה פולי עד איסרט, לדלג על החלק שנחשב משעמם במקטע הזה (בעיני הוא לא משעמם אבל זה מה שנחשב...) ולהשאיר רק את העליה היפה עם פסלי העץ החמודים.

• 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 7 / 9
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון