ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יעד לירח דבש?

פורום אירופה
    בטן גב דרכון טיול
    10
    17
    587
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maoraver
      maoraver נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אני מחפש יעד לירח דבש, אני לאו דווקא חושב על אירופה ומוכן לקבל המלצות לכל דבר, פשוט לא ידעתי כל כך איפה לפרסם אז אמרתי שאפרסם בפורום הזה.

בקצרה עלינו, בני 28-27, נתחתן שנה הבאה בעזרת השם ורוצים לטוס לאיזה שבוע/יים של כיף ושקט.

נעדיף כמובן יעד שאוהב ישראל ולא נגדנו, יעד שמבחינה צילומית יהיה יפה וכמובן שנהנה שם, גם מבטן גב כיפי וגם משופינג ואוכל טוב פה ושם.

אשמח לעזרתכם!

מרכז הידע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שמחת הפרטים הקטנים
        שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מתי אתם רוצים לטוס? לי אוטומטית עלתה צפון איטליה: ונציה עיר קסומה, דולומיטמים , אגמים לבטן גב, בשבועיים אפשר להספיק לא מעט

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • maoraver
          maoraver @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

ספטמבר 24 החתונה אז בערך גם באותו זמן רוצים כבר לברוח חחחח

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונה וקשת
            יונה וקשת @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver קודם כל בשעה טובה!

כתבת שבוע או שבועיים ולאו דווקא אירופה, אז רציתי לחדד שיש הבדל משמעותי בהקשר הזה בין שבוע לשבועיים, כי אם נוסעים רק לשבוע אז הייתי בכל זאת נשארת באירופה, כי הטיסה הארוכה וגם הבדלי השעות ליעדים רחוקים יותר דורשים בעיני טיול עם מינימום של 12-14 יום (וגם זה גבולי).

אז אם אירופה בספטמבר-אוקטובר - אני מוסיפה את קולי לצפון איטליה שהיא משגעת בעונה הזאת מנסיון, עם שלכת מהממת ונופים רומנטיים תמיד. לגבי חיבה לישראל אני מודה שאין לי מושג, הייתי בה לאחרונה בתחילת השנה והיחס אלינו כישראלים היה נפלא אבל זה היה לפני 7 באוקטובר...

מקום שנחשב אוהד בימים אלה לישראלים הוא צ'כיה, פראג נחשבת לרומנטית והבנתי שאפשר לעשות בה טיול יפה בטבע (כנראה שגם שם יש שלכת שווה) - אבל עוד לא הייתי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

אני מסיים עכשיו סופ'ש בפראג. בקטע ה'רומנטי', ובעצם בכלל, בודפשט השאירה לי רושם יותר חזק.

• imeshy2
                imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

בטן גב עבורכם אומר איזור עם חופים או שכל מקום שאפשר לנוח בו, גם עם נוף לאגם או להרים?

• anisham12
                  anisham12 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל מזל טוב. אם אתם מחפשים יעדים שאוהבי ישראל ( או לכל הפחות שלא עוינים ) אז זה יותר במרכז-מזרח אירופה. אם זה טיול עירוני, בודפשט ופראג יכולות להתאים. יש שם כל מה שציינת, כולל שופינג. במקרה של שבועיים אז אפשר לשלב גם את וינה שהיא במרחק לא גדול כל כך משתי הערים שהזכרתי. אם תרצו לשלב גם טיול טבע, מצטרף להמלצות על צפון איטליה. אפשר לתכנן רק שם שבועיים. בקיצור, יש הרבה אפשרויות.

• imeshy2

נראה לי שהטבע מבחינתם הוא משני לקניות/בטן גב (והערכתי מדובר על חופים וכדומה) אני הייתי מכוונן יותר לאיזורי נופש עםאפשרות לעשות גיחות לאתרי טבע מאשר טיולי טבע מובהק.

אלא כמה דברים שאני חושב עליהם

• איזור חוף יווני (למשל קורפו) וגיחה לזגוריה למספר ימים לטבע יפה

• ברצלונה + קוסטה בראבה + כמה ימים בפירינאיים או קרוב מזה (מונסראט וכו')

• maoraver
                      maoraver נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת האמת היא שמבחינתי גם שבועיים+, לא משהו מוגדר. אנחנו רוצים להנות, לא להתחיל להתחשבן על שבוע לפה או לפה.. בפראג היינו לפני כשנה ולא אהבנו/התחברנו בכלל. צפון איטליה האמת שמכר מהעבודה גם המליץ לי, אבל הבנתי ששם התניידות מומלצת ברכב ואני פחות מתחבר לזה. כמובן שלא אכפת לי, אבל מעדיף קודם כל לחפש אופציה שלא כוללת רכב. בכל אופן, אשמח לשמוע על מקומות ספציפיים באיטליה שלדעתך יכולים להיות מעניינים וגם לדעת, איך הקולניריה(שאלה רטורית בטח), הטבע והקניונים אם יש בכלל?

@תומר היינו בפראג שנה שעברה ובבודפשט לפני שנתיים. אין ספק שנהננו בבודפשט משמעותית יותר, אבל לא יודע כמה זה יעד לירח דבש.

@imeshy2 האמת, מקום לנקות בו את הראש. לא אכפת לנו שלא יהיה עכשיו איזה חוף ים עם קוקוס לידנו, אבל גם אם כן אז אנחנו נאהב את זה חחחח לגבי ההודעה השנייה שכתבת, אכן טבע מבחינתנו הוא משני, אבל אנחנו לא פוסלים יעד עם טבע מדהים. מה שכן, לא רוצים לטוס רק עבור טבע. יוון קצת ירדה מהרשימה ומהכיוון שלנו כי הבנתי שחודש ספטמבר/אוקטובר זו כבר לא העונה ופחות מומלץ להיות שם. בברצלונה היינו שנינו(בנפרד), לא בשאר המקומות, השאלה כמה הם שווים הגעה והאם דרכי ההגעה לשם מסובכות(טיסה, רכב או משהו אחר?)

@anisham12 אז כמו שכתבתי קצת למעלה, פראג היינו וגם בודפשט היינו. אשמח לקבל המלצות על צפון איטליה כדי לנסות לתכנן איזשהו טיול ולראות מה הלוז בגדול

• imeshy2
                        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

חזרת עם התנייה חשובה - מעדיף בלי רכב.

כל המקומות בצפון איטליה, או כאלו שמשלבים טבע במקומות אחרים - דיי מחייבים רכב, או שייאלצו אתכם ללוגיסטיקה פחות נעימה. יש מקומות כמו אלפים צרפתיים או שוויץ, שניתן להתנייד לא רע בכלל בתחבורה ציבורית, אבל שם, אלמנט הטבע משמעותי הרבה יותר. ולא נראה לי שזה הכיוון שלכם.

אם עוד לא הייתם - סעו לפריז/לונדון/רומא לשבוע פלוס.

גם שילוב של ליסבון ופורטו (עם טיולים מאורגנים לאיזורים שמסביב) - יכול להיות נחמד מאוד עבורכם גם ליותר משבוע

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • maoraver
                          maoraver @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

זה לא שאכפת לי לנהוג, פשוט אישית לא יצא לי לנהוג בחו"ל, תמיד הייתי מתנייד או ברגל או בתחבורה.

אבל אני לא מתכוון לפסול יעד על זה.

פריז אין סיכוי, עיר אנטישמית יותר מזו קשה למצוא.

לונדון אופציה, אבל לא לירח דבש, וגם רומא שהיא כזה יעד לשבוע ולא עכשיו ירח דבש לתקופה.

• imeshy2

לונדון נפלאה לירח דבש! ולתקופה ארוכה בלי להסס בכלל פריז היא עיר עם אוכלוסייה מוסלמית, אבל לא הייתי מגדיר אותה כאנטישמית. וחבל שאתה פוסל אותה על הסף.

• יונית
                              יונית נערך לאחרונה על ידי

אני מתקשה להבין מה אתם מחפשים? מה בדיוק מבדיל ירח דבש מבחינתכם מ"סתם " טיול? המגבלה של "ללא רכב" משאירה אתכם בערים בעיקר. אם היעד הוא צפון איטליה-תוכלו להיות על בסיס תחבורה ציבורית בוונציה,ורונה,קצת מאגם גארדה,או קומו, ברגמו, מילאנו. השאלה אם טיול בין ערים קלאסיות זה מה שאתם מחפשים? אם רוצים את מיטבה של צפון איטליה צריך רכב. בעיתוי הנוכחי ,הייתי נמנעת מערים גדולות, למרות שלא מפחיד אבל יכול להיות פחות נעים בהיבט הפגנות. אבל אתה מדבר על ספטמבר- עוד יובלות ולאירופאים יהיה משהו אחר למחות נגדו, כך שזה לא שיקול בעיניי לטווח הרחוק,רק לעכשיו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • דבורה פ
                                דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

אני מציעה את דרום איטליה נפולי/סורנטו/מפרץ אמלפי. מהמקומות היפים והרומנטיים ביותר. מזג האוויר טוב בעונה הזאת, ויש חופים יפים ואם יש יום שחם מדי לטייל בו אז אפשר לרבוץ על חוף היום. יש תחבורה ציבורית טובה וזולה מאוד שמאפשרת טיול מהנה ללא רכב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • דבורה פ
                                  דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

אני מציעה את דרום איטליה נפולי/סורנטו/מפרץ אמלפי. מהמקומות היפים והרומנטיים ביותר. מזג האוויר טוב בעונה הזאת, ויש חופים יפים ואם יש יום שחם מדי לטייל בו אז אפשר לרבוץ על חוף היום. יש תחבורה ציבורית טובה וזולה מאוד שמאפשרת טיול מהנה ללא רכב.

• hil
                                    hil נערך לאחרונה על ידי

סן פרנסיסקו

• מרכז הידע
                                      מרכז הידע @maoraver נערך לאחרונה על ידי

מה עם טיסה אל יורו 2024 בגרמניה?

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון