ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תופעת הסתרת המידע הבסיסי

פורום אירופה
    רומא
    11
    18
    446
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • galelli
      galelli נערך לאחרונה על ידי

לאחרונה אני נתקל יותר ויותר בתופעה של מיסוך המידע הבסיסי לו נזקקים תיירים.

זה מתחיל בכך שכשמכניסים בקשה למידע כמו למשל: "היכן קונים כרטיסי כניסה לפנתיאון" לגוגל,

מקבלים קודם כל, 10 אתרים שמוכרים לנו מדריך פרטי, מורה דרך, לימוזינה שתיקח אותך עד לפתח הפנתיאון כולל קפה ועוגה ב 75 יורו וכד.

לבסוף, כשמצליחים להגיע כבר לאתר האמיתי של הפנתיאון, עוברים דרך חתחתים שכוללת הצעות להדרכה פרטית, הדרכה אור קולית, מכשירי וידאו שיתארו בפניך את האתר ורק אחרי חפירה לא פשוטה מקבלים את המקום שמוכר כרטיס כניסה ב 5 יורו !

זו תופעה נפסדת ויש להילחם בה! אני קורא לאתר למטייל לתת שירות פשוט של הפנייה ישירה לשירות הבסיסי שאותו אנחנו מחפשים כתיירים פשוטים לפני שמוכרים לנו אקסטרות במחירים מופקעים

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר נערך לאחרונה על ידי

את מי אתה מאשים בהסתרת מידע? את אתר למטייל, או אתרים שמקדמים את עצמם בגוגל?

galelli תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • תומר
          תומר נערך לאחרונה על ידי

את מי אתה מאשים בהסתרת מידע? את אתר למטייל, או אתרים שמקדמים את עצמם בגוגל?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

עשיתי חיפוש גוגל, והדבר הראשון שזה נותן לי זה פרטים על הפנתיאון (תמונה, מיקום בגוגל מפס, ערך ויקיפדיה) והפניה לאתר הרשמי שבו אפשר לקנות כרטיס

• הצועד בנעליו
              הצועד בנעליו @galelli נערך לאחרונה על ידי

@galelli

איפה חיפשת? באיזה מנוע חיפוש?

galelli תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

לא נורא מסובך. האתר השלישי בגוגל- הוא האתר של הפנתיאון ובאינפו-יש את כל המידע -https://www.pantheonroma.com/openings-info/

• galelli
                  galelli @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

jחיפשתי בגוגל, אבל בואו נסתכל למשל על האתר הרשמי של הפנתיאון ונמצא שם את האפשרות לרכוש כרטיס כניסה רגיל שעולה 5 יורו

בלי ליווי של מדריך, בלי להקת נגנים, בלי אקורדיוניסט מלווה - סתם כרטיס

https://www.pantheonroma.com/home-eng/

• galelli
                    galelli @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

בטח שלא את למטייל וגם לא את גוגל, אבל תופעת ההסתרה של המוצר הבסיסי קיימת וזה מתפשט בכל אתרי התיירות בעולם

בוא נסה למשל למצוא היכן קונים כרטיס כניסה פשוט לקולוסיאום, בלי מלווים ובלי חבילה של 6 כניסות ל 8 אתרים שלרובם אינך מעוניין להיכנס:

https://www.il-colosseo.it/en/index.php?id=1

ענת69 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דורון1
                      דורון1 נערך לאחרונה על ידי

הכלל הזה תופס לכל חיפוש בגוגל. דלג תמיד על התוצאות (הראשונות בד"כ) שכתוב לפניהן "ממומן". אחרי שעברת את כל התוצאות הממומנות, בד"כ תגיע כבר בתוצאות הראשונות שאחריהן למידע הרלוונטי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • ענת69
                        ענת69 @galelli נערך לאחרונה על ידי

@galelli בשורה למעלה תבחר entry tickets.

• הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו @galelli נערך לאחרונה על ידי

@galelli

אוקי, אז אתה מדבר על גוגל,

מבין את התסכול אבל לא נראה לי שתלונה באיזה פורום זניח שיש בו ביום טוב יותר מ 10 משתתפים וביום פחות טוב מספר חד ספרתי של משתמשים תועיל לך.

במישור התכלס אולי כדאי לך להתייעץ איך לעבור יותר בקלות את דרך הייסורים הזו

• hil
                            hil נערך לאחרונה על ידי

לא תופעה נפסדת. תופעה הגיונית. האינטרנט עולה הרבה כסף ויש 2 דרכים לממן אותו, או שאתה משלם, או שמישהו אחר משלם "עבורך" בעקבות הגבלת היכולת לעקוב אחרי משתמשים, בהחלט חלק מהאתרים כבר התחילו לגבות כסף בשנים האחרונות הדרך לממן חיפוש (דבר מאד יקר) היא באמצעות פרסומות, יש דרכים לעקוף, לקצר וכדו מוזמן לחפש בגוגל, להגיע לאתר ממומן.. שמסביר לך איך עושים את זה

• תומר
                              תומר נערך לאחרונה על ידי

התלונה היא לא רק על גוגל, אלא זה שגם האתרים הרשמיים הוא לא מוצא את מה שהוא חיפש במקרה הטוב,ובמקרה הפחות טוב מתלונן שאין את המוצר שהוא מחפש ודורש שיציעו לו אותו. זכותה של כל רשות אחראית או אתר תיירותי להציע מה שטוב לו. במילאנו דרך אגב, מחוייבים לקנות כרטיס לשני אתרים שנדרש אליהם תשלום (או דבר מקביל כמו הדרכת אודיו), אי אפשר לקנות רק כרטיס לחלל המרכזי בדואומו. בוונציה יש תשלום על עצם הכניסה לעיר, וכן הלאה.

• אנשיםטובים
                                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני מודה שאני מתחבר לתלונה, אם כי זה רק כדי לשחרר קיטור. אין לנו באמת מה לעשות.

קודם כל - לא תמיד קל לדעת מה האתר הרישמי. לא רק בגלל פרסומות בתשלום בגוגל, אלא גם בגלל שיטות קידום אתרים אחרות בגוגל. אבל גם בגלל שהאתרים הרשמיים לא תמיד ברורים. וגם לא תמיד ברור לנו האם יש ומה הוא האתר הרישמי.

תחשבו רגע על תייר בישראל שרוצה לבקר בכותל. אתם ואני יודעים שהכניסה חופשית. אבל הוא לא בהכרח יודע מזה. אז הוא עושה חיפוש גוגל the western wall הלינק הראשון שאני מצאתי זה לויקיפדיה. השני היה לסוכנות נסיעות Tourist Israel והשלישי לקרן למורשת הכותל שמתשמת שמילה "רישמי" בכותרת thekotel.org מאיפה התייר אמור לדעת שזה האתר הרישמי? לא ברור. כשנכנסים לאתר הקרן באנגלית, לא ראיתי שום התייחסות לכך שהכניסה חינם. אבל בפינה התחונה יש חלון להזמנת סיור/פעילות בתשלום

ואגב חיפש wailing wall הביא את הקרן רק למקום הרביעי.

והכותל זה רק דוגמה שפשוט קרובה לליבנו. בזמנו כשתכננתי חופשה ברומא נתקלתי באותן בעיות עם אתר הקולוסיאום, לא מזמן שברתי את הראש מו האתר של הדומו במילאנו, ובאופן דומה באתרים אחרים בעולם.

אז זה לא שיש לי הצעה מה לעשות, ולרגע אני לא חושב שאתר למטייל הוא הכתובת, אבל אני כן מזדהה אם התלונה

• הצועד בנעליו
                                  הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@אנשיםטובים

זה לא שאני לא סובל מאותה תופעה, הגוגל שלי עובד כמו גוגל של כולם, עם איזשהם שינויים כי גוגל מנתח את ההרגלים של הגולש,

אני רק לא חושב שלהתלונן לאתר "למטייל" יעזור במשהו, כותיקים באתר אנחנו יודעים שההנהלה לא מטפלת גם באתר עצמו, ודאי שהיא לא הכתובת לצרכים שלנו בגוגל.

יש הרבה הרצאות פודקסטים ומאמרים על כך שגוגל הפך להיות מקולקל, שכבר לא נותן תוצאות טובות כמו בעבר.

אם אני מחפש את איזיג'ט אני מקבל כמה וכמה אתרים של סוכנים אינטרנטים שמנסים את מזלם לפני האתר של איזיג'ט, אולי פחות מפריע כי אני יודע מה אני מחפש.

אפשר לנסות מנועי חיפוש אחרים, בארץ הניסיון שלי עם בינג לא טוב אבל באנגלית הוא קצת יותר סביר. מעבר לכך קצרה ידי 🤷

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • יונה וקשת
                                    יונה וקשת @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו בתפיסה שלי, מערכת היחסים בין גוגל לביני (וכל הגולשים) היא כמו בין יצרני המנעולים לגנבים - זה מעגל אינסופי, שבו היצרנים בונים מנעול מתוחכם יותר, הגנבים לומדים לפצח גם אותו, היצרנים בונים מנעול חדש וחוזר חלילה.

נתחיל מהבנת הקרקע: בשיטה הקפיטליסטית אין ארוחות חינם, וכל אחד הוא צרכן או משווק (או מוצר).

אז גוגל נותנים לנו מצד אחד שירות מדהים: בכנות, לא הייתי יכולה לטייל ככה בעולם בלעדיו, לתכנן טיולים ולהזמין שירותים ברמת התאמה לצרכיי כל כך גבוהה, וכמובן לצרוך גם שירותים ומוצרים אחרים שאינם קשורים לטיולים.

ומצד שני - הם הרי לא עושים את מה שהם עושים לשם שמיים, מטרתם למקסם רווחים לבעלי המניות שלהם, והם לא יבחלו בשום שיטה (והרגולציה מדשדשת בעקבות קצב התפתחות הטכנולוגיה, אז אין לנו הרבה על מה לבנות בכיוון הזה),

אז אני נתקלת בכל מיני תופעות מעצבנות, ביניהן משחק החתול ועכבר שהוזכרו בשרשור הזה בדרך לאיסוף המידע האיכותי שאני מחפשת בקשר לנושא שבחרתי לחקור.

אז מה עושים? אני יכולה לומר מה אני עושה:

אומרת תודה.

תודה על השפע, תודה על הכלים, תודה על הכל.

וגם... זוכרת באיזה מגרש אני משחקת, מי השחקנים האחרים על אותו מגרש, ומה כדאי לי לצפות מהם, ובעיקר מה לא.

להבין שכשאני מחפשת משהו, במקביל יש מישהו שמבין את זה, ומצידו מחפש אותי.

זה בסדר, אלה כללי המשחק.

חשוב ללמוד את כללי הזהירות, יש כאטלה שלומדים על בשרם ויש כאלה שלומדים מנסיונם של אחרים.

אבל לא לכעוס, יש כרגע דברים גרועים מזה שקורים סביבנו...

בברכת ימים שקטים, שובם של כל החטופים והחיילים הביתה בשלום, והחלמת כל הפצועים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                    • oa2015
                                      oa2015 נערך לאחרונה על ידי

עוד אפשרות טובה היא לחפש את המקום במפות של גוגל. כשמוצאים את המקום הנכון, חוץ מהביקורות יש גם קישור לאתר הרשמי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • dmitrys
                                        dmitrys נערך לאחרונה על ידי

פותח השרשור לא מתלונן על גוגל. הוא מתלונן על האתרים הרשמיים עצמם, שמסתירים את הכרטיסים הזולים ומבליטים את היקרים. לא נתקלתי בתופעה כזאת בעצמי אף פעם, אולי זה ייחודי לאיטליה.

• נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון