ילוסטון - תיכנון מסלול - אשמח לעזרה
-
תודה
תיכננו לישון
1 לילה בגרדינר
2 לילות ב CANYON LODGE בתוך הפארק
1 לילה WEST YELLOWSTONE , מאד מתלבטת לגבי המלונות באיזור OLD FAITHFULL והאם לישון שם לילה אחד או לצאת לווסט
הביקורות שקראתי על האוכל הגרוע , חדרים קטנים ומיושנים, חוסר מזגן (באוגוסט), אין חדרים ל 3 איש בחדר - הכל ממש מרתיע אותנו...
-
יש סיכוי שעדיין לא פיצחת את מהות הביקור בילוסטון - זה לא עוד מקום!
אל תשימו כזה דגש על טיב הארוחות או איכות מקום הלינה. כשאתם בילוסטון, אמות המידה שונות - כי אתם בילוסטון !!! וזו חתיכת זכות לבקר שם - וכל היתר כל כך מתגמד.
אתם מגיעים לפיסת עולם שהיא לא פחות מפלא. באמת. כל אי נוחות, הלוגיסטיקה, העלות... זניח.
תופעות הטבע שמקיפות אותכם, בעלי החיים, הנהרות העצמתיים, הקרקע המבעבעת, השמיים האינסופיים, הריחות, הצבעים... - זה העיקר ! וכל היתר שם רק כדי לשרת את המטרה

זו כמובן רק דעתי... אבל ככה אני הרגשתי כשביקרתי שם: איזו זכות!
הנסיעות היו ארוכות, היו יותר בני אדם מכפי שאני רגילה ומעדיפה (אעפ שטיילתי אחרי שיא העונה אי שם בספטמבר). ישנתי בווסט ילוסטון החמודה את כל הלילות (5) ולא ככ התחברתי למסעדות שם (אני טבעונית... ומודה שאוכל הוא מרכיב זניח אצלי בטיולים באופן כללי). טיילתי עם חברה שבקושי הולכת - ואני רק תני לי ללכת, ללכת וללכת... נסיעה ברכב בין נקודות תצפית ואטרקציות - זה ככ לא אני (והייתי הנהגת היחידה).
כל אלו לא העיבו כלל על ההנאה העצומה שלי בכל רגע שם. זה פשוט לא היה לי חשוב.
אני לא מכירה את התנאים בלודג׳ ב- Old Faithful ולא אכלתי ולא לנתי שם. אבל בכללי, אם נתעלם מעניין המחיר (אני מניחה שבדקת והאופציה רלוונטית עבורך): הייתי לנה ב- Old Faithful בשביל החוויה. כדי להיות בלב הגייזרים עם אור ראשון בבוקר, לפני ההמונים - ועד החשכה, כשההמולה שוכחת והשקט משתלט. ובגלל ההיסטוריה והחשיבות של המקום.
אם הללו פחות חשובים לך - אל תלוני שם!
בווסט ילוסטון יש מלונות נוחים, ממוזגים, ומבחר סביר של מסעדות. נחמד לשוטט בה מעט בערב (זו עיירה קטנה). הנסיעות ארוכות אבל לא ככ נוראיות (יש כמובן גם יתרון לא לעבור כל לילה מקום לינה!).
שתי האופציות טובות מאוד - זה רק עניין של מה מרגיש לכם יותר נכון עבורכם. אל תדאגי ככ ואל תתני לבחירה להשפיע על ההנאה בטיול!
העיקר להיות בילוסטון (אולי אני הזויה אבל אני כותבת לך את זה ומרגישה געגוע כמו שמרגישים לחבר טוב או בן משפחה...).
מצרפת לך 2 תמונות מתוך ה- Old Faithful Inn ואחת של הביזון המרשים שטייל לו שם בין תופעות הטבע.

אני, מצלמת בתוך ה- Inn ולא מאמינה שאני בכלל עומדת פה...

ביזון יחיד שהסתובב לו ממש בסמוך לשביל קרוב למלון...
... -
אני ממש מתחברת לדברים שכתבת, עם הסתייגות אחת: מבחינתי אם ממש חם ככה שאני לא יכולה לישון זה דבר שיכול להפריע לי מאוד, עד כדי להיות דיל ברייקר. מעבר לזה, אני מסכימה איתך ממש. בשבילי ילוסטון היה חוויה אדירה, ממש overwhelming. אני טיילתי ממש עם פתיחת הכבישים הראשונה באפריל והפארק היה יחסית ריק. זה הפך את זה לעוד יותר מיוחד, חווית טבעי בראשיתי פראי שבאמת קשה לתיאור. אבל אולי באמת זו הנקודה: זה מקום שבאים אליו בשביל טבע עוצר נשימה, במלוא מובן המילה. בטבע, לפעמים, תנאי הלינה לא הכי אידיאליים, והאוכל עוד פחות מזה. זה מחיר ששווה לשלם בשביל המקום המיוחד הזה. אם יש צרכי תזונה מיוחדים אז זה דבר שכמובן צריך לדאוג לו, אבל מעבר לזה, עדיף להחליט שבמשך כמה ימים פשוט מוותרים על הציפיה הזו, וזה המחיר שמשלמים על להיות במקום מרוחק ומבודד, שמטבע הדברים גורר גם קשיי אספקה ואחסנה של אוכל טרי ומיוחד.
-
לגמרי מסכימה: הכל עד גבול כמובן. צריך שיהיה נוח במינימום. אין לי מושג עד כמה חם בלילה באוגוסט (אולי מאוורר מספיק למשל. שווה בדיקה). אבל כל הויתורים / פשרות שאפשר לעשות - כדאי. ואני מניחה שהן בדכ לא כאלו קשות כמו שזה נשמע.
-
מתחקיר קצר שערכתי בדקות האחרונות נראה שיש יותר סיכוי שיהיה צריך חימום מאשר קירור. לפי האינטרנט, בעוד שבמהלך היום הטמפרטורות עשויות להיות בין 25 ל-30, בלילה הן כנראה חד ספרתיות, ובמקומות הגבוהים יכולות גם להיות מתחת לאפס. לי, אישית, זה נשמע שגל חום נוראי הוא לא דבר שממש חובה להערך אליו, ושכדאי להעדיף לינה שתהיה נוחה בכל מובן אחר על פני כזו שתערך לתרחיש הלא מאוד מאוד סביר שיקרה.
-
אני ממש חושבת שמעברי הלילות הללו מיותרים, מבזבזי זמן והתועלת אפסית. אפשר לישון את כל הלילות בווסט ילוסטון, מבחר מקומות לינה במחירים ורמות שונות, מגוון של מסעדות סבירות, הכניסה לפארק צמודה לעיירה והנסיעות במרחק הגיוני לגמרי. ואת כל זה אני מציינת אחרי 4 ביקורים בפארק המדהים הזה.
-
האם ההעדפה לישון בWEST מחוץ לפארק תקפה גם לאמצע אוגוסט? לא הייתי רוצה להיתקע בפקק של שעה בכניסה לפארק כל יום בגלל עומס המטיילים בקיץ... מי היה באוגוסט ויכול לכתוב מה המצב בתקופה הזו בכניסה של WEST?
-
-
@karnielr האם אחד מהביקורים היה בקיץ/אוגוסט?
האם היו פקקים בכניסה לפארק בבוקר בווסט?
-
לא בטוח שרלוונטי מבחינת זמינות הבקתות אבל בקתה פשוטה ב old faithfull lodge תעלה פחות מחצי מחיר מחדר בווסט (כן - עם מקלחות משותפות, אבל זה חלק מהחוויה של לינה בפארק) ובאה עם היתרון לצפות בגייזרים עם קפה בוקר וערב ואפשרות לטייל בכל האזור הבאסין בלי להזיז רכב (או לחפש חנייה) - בעיני אם יש מקום זה פשוט נו בריינר להזמין שם ל-2 לילות (והבעיה כאמור היר שהמקומות נגמרים שנה מראש) גם לינה בחדר פשוט ב Roosevelt Lodge תעלה בערך אותו דבר ובאה עם היתרון לצפייה בשקיעה בעמק לאמר בלי לדאוג לנסיעת לילה ושוב - כנראה רלוונטי רק אם אתם מתכננים לקיץ 25 (למרות שתמיד יש ביטולים)
-
@io
אכן נראה מרשים מאד
תזכירי לי ,האם ביקרת בקיץ?
האם הלינה בווסט גררה פקקים בכניסה לפארק בבוקר?ביקרתי בשבוע השני של ספטמבר. לא היו לנו כלל פקקים בכניסה לפארק, אך קמנו מוקדם (יצאנו לדרך בסביבות 7 אם לא לפני).
-
אני בקרתי ביולי אוגוסט, לא זוכרת שום בעיה בכניסה.