גיחה קצרה לשוויץ הקרה
-
חברות וחברים,
שבתי זה עתה מ- 4.5 ימים נהדרים בשוויץ הנפלאה.
הנסיעה היא מתנת יום הלדת 18 (״לפני גיוס״) לאחיין שלי. כרטיסי טיסה נרכשו כמה ימים לפני שהעולם חרב. אני מודה שיצאתי בלב קצת כבד ביחד עם ההתרגשות והציפייה שמקדימות כל טיול - תחושה מוזרה, רגשות מעורבים. בסופו של דבר הצלחנו להתנתק והיה ממש מצוין.
המסלול כלל חצי יום בציריך, 3 ימים הליכה על שביל 99 (פלוס קצת) לאורך ה״רגל״ המזרחית של אגם לוצרן ועוד יום בעיר לוצרן עצמה.
אכתוב דיווח בימים הקרובים על החלק של ההליכה.
בינתיים, קבלו 3 תמונות מרעננות...

ענבר

-
-
מחכים לקרא ענבר! קצת קרירות לא תזיק לנו עכשיו. יתכן ואכתוב סיפור טיול קצר גם כן על מעללינו במיורקה שטופת השמש ( וגשומה מעט ליום אחד..).
-
בהחלט מחכה לתמונות ולסיפור. את הדודה הכי תותחית שאני מכיר
-
@io תמונות משובבות עין ולב, ענבר!
ממתינה עם כולם לסיפור הטיול...
-
איזה כיף, ענבר! שוויץ כל כך יפה בכל עונה!
-
-
איזה כיף , בלוג חדש.. נהנה כבר לקרוא
התמונה מלמעלה - ממש יפה
-
@io כמובן שהסתערתי בשקיקה על הבלוג, תוך ידיעה ברורה שיש התכנות סבירה (פלוס פלוס) שגם כאן אלך בצעדייך
(בעיקר שבמקרה הזה הם צנועים מבחינת דרישות הכושר
)ממתינה לפרקים הבאים.
-
זה קצר הפעם... רק 3 מקטעים (אשלים את הכתיבה מחר). אבל מכל השבילים שהלכתי - הוא הכי מתאים ל... כולם! גם משפחות עם ילדים. אפשר לקצר את כל המקטעים ולא חייבים לסחוב ציוד. יש תחבורה בין הכפרים והשביל מבחינת מדרך מצוין. אולי לא כולם היו מסתדרים ככ טוב עם מזג האוויר לו זכינו אנחנו, אבל מזג אוויר זה תמיד מזל (אנחנו ממש נהננו מהסערה שנפלה עלינו). את תהני מאוד!
בינתיים: יום ההליכה הראשון (מתוך 3)
-
-
מקסים! איך אפשר לעשות טיול כזה בלי ציוד על הגב? כל מהותו זה טיול מתגלגל, לא?
-
עבורי המהות היא טיול מתגלגל. אבל זה לגמרי לא חייב להיות ככה. יש אוטובוסים, רכבות ומעבורות בין הכפרים/עיירות. אפשר ללון במקום אחד ועדיין ללכת על השביל.
-
-
ענבר כייף לקרוא את התיאורים הנלהבים שלך מכל שביל בכל תנאי. יש בטח כאלו שהיו מוותרים על ״חוויות״ מסויימות או חוששים ממירוץ בזמן נגד מזג האוויר כולל אותי אבל את מצליחה להפוך הכל לחוויה. זה עוד יותר מרשים לאור הקילומטראז שצברת בטרקים עד כה. ההתלהבות עולה בבירור מן הכתיבה. ההליכה בשלג טרי בשקט בשביל רייק היא כייפית ובמיוחד מה שמגיע אחר כך אם מתבהר והכל עדיין מכוסה בלבן. בכל מקרה בחודש האחרון בכמה הליכות בפטגוניה, הבנתי שאני צריך לקנות spikes קלים על מנת להלביש על הרגל כאשר השלג הטרי נרמס על ידי מטיילים שעברו בו קודם, והופך לקרח. החוויה הופכת חלקה, קרח עם כל הסכנות שהוא מביא איתו במיוחד בקטעים תלולים ומשופעים.
-
תם ונשלב הבלוג:
-
תודה על התגובה.
היה נפלא !!!
תאמין לי שאני אחראית וזהירה מאוד - במיוחד כשהאחיין שלי איתי - ולא הייתי מתביישת לחזור על עקבותי אם לרגע הייתי מרגישה שהתנאים גדולים עלינו.
אני מודה שהיו לי חששות בחלק מהמקטעים, אבל דיברנו עליהן והחלטנו בדיוק איך מתמודדים איתן ומה עושים אם הן מתממשות. מסתבר שללכת בשלג - בתנאי השביל הזה - הנוחים מאוד ! שהיו לנו - זה הרבה יותר קל מכפי שחשבתי (למרות שבהחלט לא היינו עם נעליים אידאליות לתנאים).
צריך להבין: בחרתי שביל מתאים לעונה. קל מאוד לדלג על מקטעים בעזרת תחבורה או לעקוף מקטעים עי הליכה לצד כבישים שקטים; תמיד נמצאים במרחק סביר לגמרי מבית/כפר/חווה; הניווט זניח (יש שילוט מצוין ואין המון שבילים, רוב הזמן פשוט הולכים בסמוך לאגם) והרוב הגדול של המסלול הוא על שבילים מאוד טובים (מתוחזקים ברמה מצויינת, כמעט אפס מכשולים; אף כי מדרגות מאבן עשויות להיות חלקלקות - ויש כאלו).
אמנם מזג האוויר הפתיע אותנו גם לנוכח העונה! אבל מדובר במסלול שבימים ״רגילים״ (בתנאי קיץ - כשהשביל יבש) מתאים גם למשפחות עם ילדים לא מאוד קטנים (אלו פשוט ילכו מקטעים קצרים יותר).
אני ממש ממליצה על המסלול - גם כסידרה של ״טיולי יום״.
-
-
-
רוני, צודק לגמרי! חיים את המסלול דרך התיאורים המלהיבים. אחיינך זכה, ענבר!
בין אלטדורף לסיליסברג