התייעצות לגבי צפון יוון
-
שלום לחברי/ות הפורום ,
אנו 3 חבר'ה בני50 שמתכננים טיול של כ6 ימים נטו בצפון יוון עם רכב שכור במחצית ספטמבר, לא מטרקים ולא מטיבי לכת במיוחד ..
אשמח לקבל מסלול מעגלי מסלוניקי שכולל בתוכו את המיטב שבחבלי הארץ זגוריה, אזור קלמבקה ,קסטוריה ועוד ?
האם במסלול זה הייתם כוללים את שמורת הר האולימפוס ?האם שווה ביקור בהנחה שאין בכוונתנו לערוך שם טיולי טיפוס הררים לאחת הפסגות של ההר ?האם נגיש עם רכב לנקודות שמומלצות?
האם יש חברות שמוציאות טיולים שכורים מאורגנים חד יומיים לצפון מקדוניה ?
תודה ,
-
אנחנו היינו 7 ימים בצפון יוון, לדעתי אתרי ה"חובה" הם מטאורה, להיות שם בשקיעה וכמה שעות בבוקר , מקום מדהים, באולימפוס יש מסלולים קלילים, למשל למפלי אורליה, אני מאוד נהניתי שם במאי ממראה של שלג על ההר מצד אחד ומראה הים מצד שני בדרך למרחצאות זאוס, מאוד מיוחד, אבל לא יהיה את זה בספטמבר מן הסתם, זגוריה יפה מאוד ליומיים, קסטוריה מקסימה, לטייל לאורך הנהר ולהיכנס למערת נטיפים , לשבת בתצפית על האגם באחד המלונות, גם יואנינה עיר נחמדה וממליצה שם מאוד מאוד על ביקור קצר בבית הכנסת עם אלגרה, מרתק ממש! אם אתם אוהבים לנסוע, ויהיה לכם מזג אויג יפה, פארגה זה חוף מקסים ומיוחד והעיירה מהממת. יש שיגידו שמפלי אדסה גם סוג של חובה, אנחנו פחות התהלבנו, זה בתוך עיירה, נחמד, אבל אם היה משהו שהייתי מורידה כדי לחסוך נסיעות- זה זה. בכל מצב זה לנסוע די הרבה, אבל הדרכים יפהפיות. עצרנו גם בעיירה מצובו- עיירה הררית יפהפיה
-
תודה רבה לך ,נשמע שיש למה לצפות
-
מאוד! יעד קרוב ומקסים. יכול לקרוא פה בפורום סיכום טיול שלנו
-
אני חושש שלא יהיה לכם יותר מדי זמן גם לאולימפוס (אעפ"י שמדובר במקום יפה)
מעבר לעובדה שלא ציינת האם מדובר ב- 6 ימים ברוטו או נטו ממש. ויש לזכור שיש גם נסיעה שאין לזלזל בה.
חצי יום נסיעה מסלוניקי לזגוריה
הייתי משקיע 3 ימים מלאים בזגוריה
יום נוסף ביואנינה החמודה (דומה לקסטוריה ויותר "קרובה")
ויום נוסף במטאורה (כפי שנאמר קודם - שקיעה פלוס כמה שעות לטיול רגלי בין המנזרים)
זה כבר 5.5 ימים ויש גם לחזור ממטאורה לסלוניקי (אפשר דרך וורגינה - מוזיאון מוקדוני מעניין) או מפלי אדסה (מאריך את הדרך)
-
יש לנו למעשה 6 ימים מלאים ,יום ראשון נקדיש לסלוניקי ואז באמת השאלה האם להדרים לאולימפוס (ליטורכו ,מפלים שהכותבת הזכירה למעלה) ואז משם להמשיך לקלאמבאקה ומטאורה ומשם למצובו -עם שמורות הטבע PINDOS ו-TZOUMERKA n מכיר ? ממליץ?
-
שוב, אתם בונים על יותר מדי במעט מדי זמן. מציע שתנסה לרשום את התוכנית לפי ימים ותראה
-
אי אפשר להספיק גם את צומרקה וגם את זגוריה במסגרת הזמן הזה, הנסיעות בצומרקה ארוכות ומפותלות, תשאיר אותה לזמן אחר.
-
-
מה המייל שלך?
-
לגבי הר אולימפוס אפשר לעלות בנסיעה בכביש של כ- 18 ק"מ מליטוכורו. העיקר בדרך זה המראה אחורה לכיוון הים וכשמגיעים למעלה
אפשר לעשות קצת מסלולים קצרים ואז לרדת.
קצת עדכונים ותמונות מצפון מזרח יוון... | פורום למטייל (lametayel.co.il)
-
שלום זיו!
כל צפון יוון יפה לטיול ומלאת קסם. אחד היתרונות הרבים של טיול כזה, שהטיסה אליו קצרה ונוחה ואפשר ורצוי לבנות על כמה טיולים לשם - אי אפשר לבלוע הכל בבת אחת - צריך לבחור בידיעה שיהיו פעמים נוספות!
אנחנו טיילנו פעמיים, בשני טיולים שונים באזור, טיולים איטיים המתאימים לאזור. הרשנו לעצמנו להתרווח לאחר טיולי טבע, בבית קפה או מסעדה לכמה שעות בדיוק כמו המקומיים, טיילנו ביערות לצד נחלים קטנים ומקסימים, טיולים קלילים כמו שתיארת ואין לי שום ספק שעוד נחזור להשלמות, לאזורים שטרם טיילנו בהם.
רבקה