ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

9 ימים בשוויץ בקיץ

פורום אירופה
    שוויץ
    6
    22
    350
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוני ק.
      יוני ק. נערך לאחרונה על ידי

יי,

זוג + תינוק בן שנה וחצי בעגלה.

נוחתים וחוזרים מציריך, יהיה רכב. 9 ימים מלאים.

מעוניינים לראות טבע "נגיש" - מקומות יפים שקל להגיע אליהם, שאפשר לעצור בחניה מסודרת קרוב לטייל עם עגלה, אגמים \ מפלים \ יערות. לא מסלולי הליכה למיטבי לכת..

כמו כן מעוניינים לשלב את לוצרן, ברן ואולי גם ציריך עצמה.

כמה שפחות החלפת מלונות.

אשמח אם תציעו הצעות ללו"ז \ איפה לישון ומה לראות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יוני ק.

האם גרינדלוולד תתאים לנו כנקודת מוצא לטיולי כוכב אזור? האם יש טבע מהסוג שאנחנו מחפשים באזור ? או רק אתגרי יותר ?

• שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

בשוויץ יש מסלולים בכל הרמות, כולל מסלולים קלים. גרינדלוולד עיירה מהממת, יש ממנה רכבל להר פירסט, אתר חובה מקסים (!), ובמרחק חצי שעה מקסימום נסיעה המון מקומות מהממים, שלא דורשים הרבה הליכה: קניון גרינדלוולד,מפלי גיסבאך, עמק לאוטברונן מרובה המפלים , אגם בלאוסי , הארדר קאלם, עיירות נחמדות כגון תון וברינץ, אגמים לרחוץ. אינסוף אפשרויות בקיצור. אינטרלאקן יותר מרכזית אבל גרינדלוולד יותר יפה בעיניי

• יוני ק.

תודה. האם המקומות שציינת מתאימים לעגלה ? כלומר אני מחפש דברים שאפשר לעצור בחניה מסודרת, להוציא את העגלה מהאוטו ללכת לראות את המפל \ תצפית \ להגיע לרכבל ולחזור לאוטו. האם המקומות שציינת למתאים ל"תסריט" הזה ? (שוב, תינוק שבקושי הולך וצריך להתנייד בעגלה)

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • שמחת הפרטים הקטנים

עמק לאוטברונן לגמרי כן, זה שביל סלול לאורך המפלים, כנ"ל בפירסט, לא תוכלו ללכת לאגם, אבל בהחלט ללכת על הגשר התלוי. מפלי גיסבאך לא. תצטרכו מנשא או ברגל. אגם בלאוסי בהחלט כן. טיילת בתון או שפיץ כנ"ל, בהחלט מתאים לעגלה. יש את נידרהורן, פסגה יפהפיה עם תצפית מעלפת שאפשר לעלות ברכבל ולרדת עם העגלה (הרבה יורדים את זה בקורקינטים). יש רכבת קיטור ( ברינץ) שנוסעת בנופים מדהימים שזו גם חוויה אם הילדון אוהב לשבת ברכבות. מציעה לך לקרוא קצת בלוגים, שוויץ קלאסית ומושלמת לטיול עם ילד קטן. בכל מקום יש גם גני שעשועים ( למשל ברכבל פירסט בתחנה האמצעית, באגם בלאוסי ועוד). מזהירה שזה יעד יקר, אבל תעשה שיעורי בית ולרוב משתלם לקנות כרטיס הנחה שנותן 50% לכל הרכבלים והרכבות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • שמחת הפרטים הקטנים

בעצם במפלי גיסבאך כמעט בטוחה שיש גם קרונית שמעלה לאורך המפלים. אלה מפלים מקסימים, שההמלצה היא להגיע אליהם בשיט

• יונה וקשת
                  יונה וקשת @יוני ק. נערך לאחרונה על ידי

@יוני-ק מצטרפת להמלצה החמה של "שמחת הפרטים הקטנים" על התמקמות בגרינדלוולד ועל כל האתרים שציינה.

ומצרפת המלצה חמה על המוזיאון הפתוח בבאלנברג ליד ברינץ. אמנם ילד מעט יותר מבוגר היה ממצה אותו יותר מתינוק בן שנה וחצי, אבל עדיין מדובר במקום קסום להעביר בו כחצי יום עם חיות משק, גני שעשועים עם מתקנים לכל הגילאים והכל טובל כמובן במרחבים ירוקים של נופי שוייץ המשגעים.

לגבי אגם בכאלפ ליד פירסט - נכון שהדרך אליו לא מתאימה לעגלה, אבל אם יש לכם מנשא ואתם בכושר סביר מומלץ ביותר ללכת אליו - מדובר בהליכה לא ארוכה וממש לא מאתגרת, על שביל חצץ רחב ונוח, ולהגיע עד לפירסט בלי לראות את האגם נראה לי פספוס.

באופן כללי, שווה לכם מאוד לדעתי להשקיע במנשא טוב אם אין לכם כזה. כי למרות שיש המון מקומות נגישים עם עגלה, עדיין לפעמים עוד כמה צעדים נוספים מעבר למה שאפשר להגיע אליו עם אוטו או עגלה יעניקו לכם מראות נפלאים שחבל להפסיד במינימום מאמץ.

הערה חשובה: יש מקומות רבים בהם אין גדרות בפסגות שמתחתן תהום תלולה. כשעלינו לפסגת מאנליכן למשל עם תאומים שהיו אז בני 6 אני זוכרת שהייתי די בחרדות מזה. כך שאם בן השנה וחצי כבר הולך ואתם משחררים אותו בטבע הפתוח, מה שבהחלט מומלץ לעשות, תשימו לב איפה אתם עושים את זה...

ובשורה התחתונה: האיזור הזה מלא במקומות שמתאימים גם לכם - כנראה שלא תספיקו את הכל, וכדאי גם להכין אופציות לימי גשם שתמיד יכולים להגיע שם גם בקיץ.

יוני ק. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dregev03
                    dregev03 נערך לאחרונה על ידי

שוויץ מתחילה לעניין גם אותי מה שכנראה אומר שאני מתבגר. נהגתי לומר שנשאיר אותה לגיל 70 והלאה אבל הדולומיטים בשנה שעברה, סובב המונטבלאן והטיול האחרון של ענבר רומזים לי שאולי לא כדאי לחכות

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • שמחת הפרטים הקטנים

זו ללא ספק הארץ הכי יפה שהייתי בה עד כה, אם כי לכל מקום הקסם שלו ( לא הייתי בהרבה, אבל היא בהחלט וואו)

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • dregev03

תודה. נשמע מבטיח

• יונה וקשת
                          יונה וקשת @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 ושוב אני מסכימה עם "שמחת". שוייץ היא המלכה, נקודה.

נכון שהאלפ"צים הם הנסיכה הקסומה, שנהנית מ"גנים" אלפינים דומים...

ונכון שהדולומיטים יפים ומרהיבים לא פחות, וכך גם אוסטריה, ו....

עדיין - שוייץ היא שוייץ.

2 הסיבות היחידות שאני יכולה לחשוב עליהן להשאיר אותה לפנסיה הן:

1. כי אחריה מקומות אחרים עלולים להרגיש קצת meh (זה קרה לנו עם היער השחור שאליו הגענו באותו טיול אחרי שוייץ); ו
                          2. בגלל העלויות הגבוהות מאוד (בהנחה שבגיל 70 צברת חסכונות, ואולי גם יש כל מיני הנחות בתחב"צ, שזה החלק הכי יקר בטיול לשוייץ, ואני מזכירה ש"תחב"צ" בשוייץ כולל לא רק רכבות ואוטובוסים אלא גם רכבלים וספינות, לפנסיונרים)...

וכמו שניתן להבין, הסיבות הללו לא הצליחו לשכנע אותי לחכות עד אז...

• dregev03

תודה יונה וקשת. אז אולי זה לא רעיון רע להשאיר אותה עוד קצת…… קרובה לארץ וכמו שנכתב למעלה מתאימה לכל גיל. מאותן הסיבות אני לא חושב על סקנדינביה עדיין. העניין היחיד הוא הכושר שאם הוא נדרש כמו בסובב מונט בלאן, אז לא ניתן בכל גיל?

• יוני ק.
                              יוני ק. @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יוני-ק מצטרפת להמלצה החמה של "שמחת הפרטים הקטנים" על התמקמות בגרינדלוולד ועל כל האתרים שציינה.
                              ומצרפת המלצה חמה על המוזיאון הפתוח בבאלנברג ליד ברינץ. אמנם ילד מעט יותר מבוגר היה ממצה אותו יותר מתינוק בן שנה וחצי, אבל עדיין מדובר במקום קסום להעביר בו כחצי יום עם חיות משק, גני שעשועים עם מתקנים לכל הגילאים והכל טובל כמובן במרחבים ירוקים של נופי שוייץ המשגעים.
                              לגבי אגם בכאלפ ליד פירסט - נכון שהדרך אליו לא מתאימה לעגלה, אבל אם יש לכם מנשא ואתם בכושר סביר מומלץ ביותר ללכת אליו - מדובר בהליכה לא ארוכה וממש לא מאתגרת, על שביל חצץ רחב ונוח, ולהגיע עד לפירסט בלי לראות את האגם נראה לי פספוס.
                              באופן כללי, שווה לכם מאוד לדעתי להשקיע במנשא טוב אם אין לכם כזה. כי למרות שיש המון מקומות נגישים עם עגלה, עדיין לפעמים עוד כמה צעדים נוספים מעבר למה שאפשר להגיע אליו עם אוטו או עגלה יעניקו לכם מראות נפלאים שחבל להפסיד במינימום מאמץ.
                              הערה חשובה: יש מקומות רבים בהם אין גדרות בפסגות שמתחתן תהום תלולה. כשעלינו לפסגת מאנליכן למשל עם תאומים שהיו אז בני 6 אני זוכרת שהייתי די בחרדות מזה. כך שאם בן השנה וחצי כבר הולך ואתם משחררים אותו בטבע הפתוח, מה שבהחלט מומלץ לעשות, תשימו לב איפה אתם עושים את זה...

ובשורה התחתונה: האיזור הזה מלא במקומות שמתאימים גם לכם - כנראה שלא תספיקו את הכל, וכדאי גם להכין אופציות לימי גשם שתמיד יכולים להגיע שם גם בקיץ.

תודה על התגובות,

מקריאה באינטרנט, אני לא בטוח שאזור גרינדוולד מתאים לתינוק בעגלה. הבנתי שיש כפרים באזור שבכלל אסור להיכנס אליהם עם רכב ושהחניות בעיתיות (רחוק מהאטרקציה, בעליה לא סלול).

אולי עדיף לנו באחד האגמים ?

• שמחת הפרטים הקטנים

הכפרים האלה הם מיורן וונגן, מקסימים, שאמנם אי אפשר להגיע אליהם עם רכב אבל בהחלט אפשר בקלות להגיע ברכבל שעלותו גם זולה, כי זה התחבורה הציבורית של הכפר. ( ואפשר גם לא להגיע אליהם אם לא רוצים, למרות שהנופים מהם מאוד יפים). אפשר בהחלט להתמקם על אחד החופים באגמים, מבחינת נגישות זה אכן יותר נוח. מבחינת נופים- גרינדלוולד לוקחת. לשיקולכם

• שמחת הפרטים הקטנים

אבל תכלס, הכל יפה שם. קשה ליפול. תסתכל איפה אתם רוצים לטייל ותחפש מקום יחסית קרוב ונוח ללינה

• sigal levi
                                    sigal levi @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים אחרי שתהיה בנורבגיה אני מאמינה שתשנה את דעתך

• שמחת הפרטים הקטנים

נורבגיה החלט ברשימת החלומות, אם כי היחס העוין לישראל בהחלט מוציא את החשק לנסוע לשם, בטח לא בעתיד הקרוב

• יונה וקשת
                                        יונה וקשת @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

תודה יונה וקשת. אז אולי זה לא רעיון רע להשאיר אותה עוד קצת…… קרובה לארץ וכמו שנכתב למעלה מתאימה לכל גיל. מאותן הסיבות אני לא חושב על סקנדינביה עדיין. העניין היחיד הוא הכושר שאם הוא נדרש כמו בסובב מונט בלאן, אז לא ניתן בכל גיל?

כן ולא.

כן - שוייץ כל כך מתוקתקת ומסודרת ונקיה ונוחה (ויפה, כבר אמרתי?) שאפשר לטייל בה גם בגיל 90.

ולא - כי כמו שציינת, גם בה יש טראקים שווים מאוד (בטיול המשפחתי בו היינו טעמנו מכמה מסלולים, למרות שלא במתכונת של טראק אלא של טיולים יומיים), שאותם תצטרך לעשות כל עוד כוחך במותניך.

אז בעיני התשובה היא - גם וגם...

• יונה וקשת
                                          יונה וקשת @יוני ק. נערך לאחרונה על ידי

@יוני-ק כפי שכתבתי, בעיני הטיול האופטימלי של זוג עם תינוק בשוייץ יכלול גם עגלה וגם מנשא, כדי לא לפספס את הדובדבן שבקצפת שהן הפסגות אליהן מגיעים עם רכבלים או רכבות ולא מכונית (ושם השימוש במנשא מאפשר את זה).

אם קריטי בעיניכם להיות צמודים לעגלה בכל עת, ברור שתוכלו להתמקם גם ליד אגם (ברינץ או טון, לדוגמא) ולהשאר רק בעמקים איפה שיש שבילים סלולים לעגלה, זה לא אומר שלא יהיה לכם טיול יפה ומהנה.

אבל בעיני זה לא המיצוי האופטימלי של האיזור הזה, שכל כך יקר לשהות ולטייל בו, ולכן אני לא מבינה את הרציונל שמאחורי טיול כזה.

תתמקמו ליד אגם באוסטריה, למשל, באיזור זלצבורגלנד, ותהנו מנופים יפהפיים בשני-שליש מחיר.

להגיע לשוייץ כדי להשאר בעמקים משול בעיניי ללהכנס למסעדת מישלן כדי להזמין בה רק קפה ועוגה. עדיין יהיה לכם טעים, אבל מאוד מפוספס.

• שמחת הפרטים הקטנים

אגב , עוד שיקול שכדאי לקחת בחשבון זה נושא החום, לי אישית הוא קריטי, וחד משמעית העדפתי מקום גבוה יותר כי יותר נעים שם ( גם בלילות). מאוד יכול להיות שתיפלו על שבוע יחסית גשום ונעים, אבל בהחלט יכולים ליפול על שבוע חם, שבחדרים שאין מזגן ) ואין שם כמעט דבר כזה), הבדל של בריזת הרים וכמה מעלות הוא משמעותי

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון