ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה מערב ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ניו יורק אריזונה לוס אנגלס ארצות הברית ארהב
    14
    65
    1918
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eli-a
      Eli-a נערך לאחרונה על ידי

שלום חברי הפורום הייקר,

אשמח לעזרתכם, הבן הבכור טס למחנה כדורסל בניו יורק בחודש הבא .

ואנו נצטרף אליו בתום המחנה לטיול של חודש (המחנה נגמר ב-17/07)

התכנון: לנחות ב-16/07 בניו יורק להיפגש עפ הבכור ולהתחיל בטיול

מידע עלינו: 2 מבוגרים+3 ילדים (5,9,11)

בעלי ניסיון רב בטיולים ארוכים בארה"ב עם הילדים

משך הטיול: 15/07-15/08

1. האם כמות הימים המוצעת מטה מספקת לאתרים?
      2. אשמח להערות/הארות ותובנות- כל הארה תתקבל בברכה
      3. ילוסטון- מאוד חשוב לנו להגיע לשם ככה שהאופציה להוריד אותה מהפרק פחות רלוונטית לנו (כרגע) וכן אנו מבינים את הנסיעה הארוכה הכרוכה בהגעה לשם ובכלל את כמות השעות ברכב

להלן לו"ז מוצע לטיול:

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

אני מבינה שזה לא טיול ראשון בארה"ב, האם זהו טיול שכולל חזרה למקומות שאהבתם או שהמסלול כולו חדש לכם?

מסכימה שילוסטון הוא פארק שאין לוותר עליו, המיקום קצת מרוחק אבל גם אנחנו איכשהו הכנסנו אותו לכל טיול שלנו.

הדבר היחיד שהייתי מצמצמת הוא מספר הימים בלוס אנג'לס, אם אתם מכירים ואוהבים או שיש משפחה שם אז בסדר, החלטה מושכלת שלכם. אם לא הייתם, תבדקו באמת מה מעניין אתכם שם. אם הדגש הוא פארקי השעשועים הייתי שוקלת להפוך את הסדר ולסיים שם כי יש לכם ילדים צעירים וזה די שיא הטיול עבורם, אני בעד לסיים בשיא ולא להתחיל בשיא. בנוסף - לאס וגאס מקום כיפי, בלי קשר להימורים, ילדים יכולים ליהנות שם, לדעתי הקדשתם זמן ממש קצר - כמובן שאם כבר הייתם וזה על סמך נסיון שלכם אז הערה זו מיותרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

לא יודעת אם זה רלוונטי לכם, ואולי בכלל לא מעשי משיקולי הרכב שכור, אבל אני טסתי מבוזמן עם קונקשן בדנבר. בשבילי, לא היה הבדל מהותי במחיר בין לטוס מבוזמן דרך דנבר או לטוס מסולט לייק סיטי. יכול להיות שזה לא יהיה מעשי מטעמי השכרת רכב, אבל אם כן, הייתי בודקת את העלות אל מול ״עלות״ של לא להשקיע יום שלם בנסיעה מילוסטון חזרה לסולט לייק סיטי.

• גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לי נראה בסדר גמור- אבל גם לי נראה יותר מדי זמן בלוס אנג'לס ( ושוב אם יש נסיבות מסוימות מסכים עם כל מה שכבר נכתב על כך). בתור מישהו שאהב את ברייס ולדעתי כדאי לרדת וללכת בקניון- אולי הייתי כב רנשאר שם לילה ומוריד מקפיטול ריף.. שוב אלא אם יש משהו עם עניין מיוחד.

• hil
              hil נערך לאחרונה על ידי

מסכים לגבי ל.א. והייתי מוריד גם יום מזאיון

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הערה טכנית – הטבלה שלכם מטעה. חלק (לא כל) ימי המעבר ספרתם פעמיים. לא רק שאי אפשר לספור אותם פעמיים, אלא שגם פעם אחת יכול להיות מוגזם. למשל שלוש השורות הראשונות – ה-20 לחודש נספר גם בניו יורק וגם בלוס אנג'לס (חלק מהמשך). וה-23 גם בלוס אנג'לס וגם בוגאס. בפועל הטיסה מניו יורק ללוס אנג'לס לוקחת מעל חצי יום ברוטו. 8-10 שעות מדלת לדלת, ובקיזוז הפרשי שעון 5-7 שעות "על השעון". אבל לא לשכוח שכשתנחתו בלוס אנג'לס הגוף שלכם בשעון ניו יורק. אז יהיה קשה לטייל עד מאוחר. מה גם שביום הראשון תרצו מן הסתם סופר ואולי עוד סידורים (זה לא היום הראשון בטיול, אבל היום הראשון בטיול אוטו). בהחלט תוכלו (כתלות בשעות הטיסה) "לעשות משהו" בלוס אנג'לס. אבל ברמה של שעתיים, ולא חצי יום. וגם הנסיעה מלוס אנג'לס ללאס וגאס לוקחת חצי יום בקירוב. לא המשכתי הלאה, אבל זה חוזר על עצמו.

אתם מנוסים ומודעים לזמני מעברים. אבל כדאי שהטבלה תשקף את המציאות כי אחרת זה מטעה, את הקוראים, וגם אתכם. למשל אותם 4 ימי לוס אנג'לס שנראים פה לאנשים "הרבה", אם הם בפועל רק יומיים (21 ו-22 ביולי), זה כבר לא הרבה.

אני מציע לברר תאריכים של אירועים פסטיבלים, ירידים מחוזיים, הופעות גדולות, או כל דבר אחר. אם אתם בקטע – זה יכול להיות נחמד, וצריך גם לשריין זמן, וגם אולי להתאים את הטיול. אם אתם לא בקטע – אולי צריך להתרחק מהמקום ולתכנן את הטיול בהתאם. בשלבים של טיול הטבע זו לא צריכה להיות בעיה. אבל בכל הערים – שווה לברר. ככל שאני יודע אין חגים בתקופה שלכם. אבל דברים אחרים – כן. למשל אתם בדיוק מפספסים את ליגת הקיץ של ה NBA בלאס וגאס (מסתיים ב-22 ביולי, אבל לא בררתי פרטים). מעניין או לא? אין לי מושג. אבל הזכרתם מחנה כדורסל אז אולי כן.

אני גם ממליץ לציין בטבלה את ימי השבוע שיש להם השפעה. למשל בוגאס יש הופעות. ובסופ"ש יש גם הופעות צהריים שאולי מתאימות להרכב שלכם.

והערה על ניסיון וילדים – חשוב לזכור שכל שנה הילדים גדלים. ומה שהיה נכון לטיול לפני שנתיים לא בהכרח נכון לטיול הזה. מבחינת העצמאות של הילדים (בטח הגדול אחרי מחנה בלעדיכם), היכולות, הרצונות, ותחומי העניין. ושווה לחשוב האם הטיול שלכם מתאים לצרכים והרצונות הנוכחיים. סתם דוגמה – אולי הילד הגדול כבר גדול מדי לישון עם מיטה מתקפלת/ספה (כי הוא כבר לא כזה קטן פיזית)? אולי הילדים (ובעיקר הגדול) צרכים זמן איכות עם המסכים (ועם החברים בארץ) בשעות הבוקר ואז יוצאים לדרך מאוחר יותר? הקטן כבר לא ישן בצהריים (ואולי לא ירדם בנסיעות) ואז אולי צריך לתכנן אחרת את הנסיעות?

למסלול עצמו:

אם זה היה תלוי בי, (ואם עוד אפשרי) הייתי מנסה להעביר את ילוסטון אחרי ניו יורק. נראה לי אישית שמשתלב יותר טוב. אבל יתכן שאני טועה. אני עכבר עיר ולא מבין גדול בטיול טבע. אני חושב מעשית. הטיול שלכם באופן מובהק כולל שני חלקים – עיר וטבע. למעט סולט לייק סיטי (שנראה לי שרק עוברים בה) כל הערים בתחילת הטיול. וכל הטבע בסוף הטיול. סבבה שאתם משפחה שאוהבת טבע, אבל אני חושב שגיוון זה דבר חשוב. כמו שאני אוהב להגיד – הטיול האידאלי הוא שכל שבוע יש לנו גם עיר, גם טבע, גם שעשועים, גם קניות וגם מנוחה (המינון תלוי בכם). ברור שזה בלתי אפשרי, אבל הטיול שלכם מוטה באופן קיצוני לשני חלקים בלבד.

אני גם לא אוהב את החזרה הקשה מילוסטון. יש לכם יום נסיעה לא קל, מלווה בשתיים או שלוש טיסות עד ישראל, וזה הדבר האחרון שתזכרו מהטיול.

אין ימי מנוחה בטיול. בגדול שיש לכם חודש שלם בלי לנשום. הבעיה היא שבפועל אנחנו נרצה לנוח. ואולי גם נכנע לסידורים (כביסה, סופר) או בלת"מ כזה או אחר (תמיד יש משהו, לא חייב להיות הוריקן). כשלא נחים, כולם עצבניים יותר. לחוצים יותר. בסוף אנחנו מוצאים את עצמנו חותכים – יוצאים בבוקר מאוחר, חוזרים מוקדם. הן בגלל העייפות והן בגלל הסידורים. שווה לשקול לשבץ חצי יום רגוע במלון עם בריכה, או בפארק שעשועים "קטן" או אולי אפילו יום. סתם לדוגמה בחיפוש מהיר בגוגל – פארק שעשועים lagoon בסולט לייק סיטי נראה לי בול מתאים לגילאים שלכם. אני חשבתי בהקשר של יום מנוחה לפני ילוסטון, אבל אפשר גם אחרי כיום כיף לפני החזרה לארץ. גם סתם אחר צהריים רגוע במיני גולף יכול ללכת. זה גם יכול להיות פתרון נחמד לפיצול אם צריך - הורה אחד עם הילדים במיני גולף, והשני בסידורים.

באופן דומה לימי המנוחה, שווה אולי לחשוב על איך ישנים. אני לא יודע אם מדובר על כולכם בחדר אחד, סוויטה/חדרים מקושרים או כל דבר אחר. אבל בהנחה שלא כל יום ישנים בארמון, אולי שווה לשבץ בטיול מדי פעם גם מקום מרווח יותר (דירה או משהו בסגנון). יכול להתחבר ליום המנוחה שהזכרתי קודם. אם מסתדר וילה עם בריכה בכלל הרווחתם.

ניו יורק – לא רק שהזכרנו את ימי המעבר (ההגעה והעזיבה), אלא שגם אני מניח שהמפגש עם הבן יגזול כמה שעות (הן של לוגיסטיקה, והן של איחוד משפחתי מרגש). כתלות בפרטים יתכן שיש לכם פחות מ-3 ימים בניו יורק. אם הייתם בניו יורק בטיולים קודמים זה לא נראה לי בעיה. אם לא – אז שווה לשקול.

וגאס – הזכרתי כבר מופעי צהריים בסופ"ש

מתחבר לשאלה על פארקי שעשועים בלוס אנג'לס, ושיאי הטיול בסוף. אם אני לא טועה לפני שנתיים היה לכם טיול בסימן דיסני לפלורידה. האם זה אומר שאתם בקטע? או שאולי להיפך – מיציתם?

• Eli-a

תודה רבה לכולם על המענה הנרחב, זה הפעם הראשונה שלנו בהרכב מלא במערב ארה"ב(אני וסיגל היינו בעבר מספר פעמיים) אנחנו כעת שוקלים אחרי כל מה שקראנו לעשות שינוי "קל" בתוכניות ולנחות ב-בוזמן ולהתחיל את הטיול מילוסטון ולקינוח להשאי את לוס אנגלס , כפי שכתבתם בצדק להשאיר אותה בסוף ולסיים בפארקים שהילדים מאוד אוהבים ואחרי כל הטבע בטוח הם ייצטרכו את זה כרגע אנחנו מחכים לעדכונים מסוכנות הנסיעות לגבי האופציה לטיסות לבוזמן יש לנו משפחה בניו יורק ואנחנו משתדלים לבקר אותם אחת לשנה/שנתיים(בתלות במצב) ככה שניו יורק עם כל האהבה שיש לנו (ויש הרבה) תזכה לפחות תשומת לב
                  האתר שמאוד חשוב לנו להגיע אליו זה ילוסטון ולכן הקדשתי בו את מירב תשומת הלב, כמובן שהאקסל/הדף סופג הכל ככה שאני מאמין שיהיו שינויים תוך כדי תנועה ואני לגמרי מסכים עם הנושא של לוס אנגלס ולא להשקיע בה יותר מידי ימים (בפעם האחרונה שהיינו בה אני וסיגל אחרי יום וחצי הבנו את הקונספט והארכנו את השהות בווגאס) לגבי ליגת הקיץ אומנם אני והבן מאוד רוצים אבל זה לדעתי אם נשנה את הסדר של הטיול זה לא ייסתדר בתאריכים, אבל הבן ייראה הרבה כוכבי NBA במחנה וראה מספר משחקי כדורסל אז הוא החליט שפחות קריטי לו בטיול הזה (לשמחתנו ...:-)
                  שתי שאלות שאשמח לשמוע את תשובתכם עליהם:

1. לגבי טיסות - אני בדעה שבגלל המצב הביטחוני עדיף לטוס לארה"ב עם אל על מחשש לביטולים כאלה ואחרים (סיגל חושבת אחרת) אשמח לשמוע את דעתכם
                  2. אני מתלבט האם לעשות את הנסיעה מ-מואב לילוסטון ישירות במקום לעצור בסולט לייק (או בכל מקום אחר) - מדובר על נסיעה של 8 וחצי שעות, אם ניקח עצירות זה 10-11 שעות משמע יום שלם בכביש , אשמח לשמוע דעתכם על כך ? שוב תודה לכולם על העצות והטיפים אשמח כמובן לכל טיפ/הארה/הערה שיש לכם

תודה

• אנשיםטובים

שקלתם לטוס על קו בוזמן לאס וגאס? יש טיסות של סאות ווסט בסביבות 110-180 דולר לאדם, פעמיים ביום. זה לא זול, אבל יכול לחסוך גם יום שלם (וכמו שאני אוהב להגיד - זמן זה כסף, כי עלות מחייה יומית למשפחה זה סביבות ה-500 דולר של מלון, אוטו, אוכל, ביטוח). הרבה פחות מתיש מנסיעה ארוכה. זה גם יכול לאפשר לכם לשלם את לאס וגאס לפני/אחרי ילוסטון, מה שיתרום להפוגה עירונית קצרה בין אתרי הטבע

למשל ניו יורק -> ילוסטון -> וגאס -> טיולי מדבר -> לוס אנג'לס או (על בסיס התוכנית המקורית) - ניו יורק -> לוס אנג'לס -> טיולי מדבר -> לאס וגאס -> ילוסטון

• Eli-a

חברים לאחר מחקר מעמיק שעשיתי בשבוע האחרון בניתי תוכנית טיול עם שינוי קל בסוף הטיול (והכנסתי גם את יוסימיטי + סקויה) הטיול הוארך בכמה ימים (לשמחתי) ולכן התאפשר לבצע את ההארכה הזאת אשמח להערות/הארות על המסלול, הפעם שילבתי גם ימים בשבוע שיהיה יותר קל והוספתי עיירות שבהן חשבתי ללון על הערים הגדולות פחות הרחבתי מכיון שאנחנו דיי מכירים ויודעים מה לעשות בהן (ביקרנו בהן אני וסיקגל בעבר מספר רב של פעמיים)

16/07 יום שלישי: טיסה והגעה לניו יורק התאוששות וסיור קליל בעיר

17/07 יום רביעי: מפגש עם הבן הבכור שחוזר מהמחנה וסיור בעיר ניו יורק

18/07 יום חמישי: אמפייר סטייט+ EDGE + מפגשים משפחתיים

19/07 יום שישי שייט במעבורת לכיון פסל החירות וסטיטן איילנד + משפחה

20/07 יום שבת סיור בעיר + אופציה ביקור באמפייר סטייט

21/07 יום ראשון : טיסה לבוזמן

22/07 יום שני: מתחילים ב – WEST THUMB משם ממשיכים ל- Haydden valey ולMud valccano הסמוך ומשם ממשיכים לגראנד קניון של ילוסטון

23/07 יום שלישי: מתחילים ב- Mammoth hot springs + NURRIS

24/07 יום רביעי: Old faithful + אגן הגייזר העליון האמצעי והתחתון

25/07 יום חמישי: Tower Roosevelt +Lamar valley

26/07 יום שישי : לינה בעיירה ג'קסון (לנסות להגיע לפני השעה 18 לעיירה למופע )

27/07 יום שבת: נסיעה של 8 שעות ולינה בעיירה מואב

28/07 יום ראשון : מסלול Grand view לינה בעיירה מואב

29/07 יום שני: דד הורס פוינט ויום קליל של מנוחה לינה בעיירה מואב

30/07 יום שלישי: מסלול החלונות + דאבל ארץ + תצפית על דלייקיט ארץ + פרק אווניו לינה במואב

31/07 יום רביעי: פארק לאומי קפיטול רייף ולינה בפארק ברייס

01/08 יום חמישי: פארק ברייס - מתחילים בנקודת המוצא sunrise point ומבצעים את שני המסלולים Navajo loop + sunrise to sunset ולינה בפארק ברייס

02/08 יום שישי: פארק ציון - עליה על השאטל ונסיעה לכיון Temple of sinawava ולינה בעיירה ספרינגדייל

03/08 יום שבת: פארק ציון - מתחילים בנקודה Kolob Canyons Wilderness Hiking Trails ועושים את המסלול Taylor Creek Trail ולינה בעיירה ספרינגדייל

04/08 יום ראשון קניון כלן אגם פאוול ולינה בעיירה פייג

05/08 יום שני קניום אנטילופ ולינה בעיירה פייג

06/08 יום שלישי
                      Monument Valley +פרסת הסוס ולינה בעיירה פייג

07/08 יום רביעי גראנד קניון - נתחיל בגדה הדרומית ונעשה את הסיור ה – Mather point נמשיך לכיון Yavapai point ולאחר מכן לכיון Yakai point (אם נספיק)

08/08 יום חמישי נסיעה לכיון ווגאס + לינה בווגאס

09/08 יום שישי לאס ואס

10/08 יום שבת לאס וגאס 11/08 יום ראשון נסיעה לפארק הלאומי סקויה + עצירה באוטלטים בדרך ולינה בעיירה ויסיליה

12/08 יום שני פארק לאומי סקויה - נתחיל בכניסה Ash mountain וניסע לאורך כביש Generais HW עד Grant Grove Village במהלך הנסיעה נעצור לטיולים רגליים ונראה את העץ ג'נרל שרמן ויער סקוייה, מערת הקריטסלים ונסיים בעץ הסקוייה הכפול לינה בעיירה ויסליה

13/08 יום שלישי יוסימיטי - נטייל באזור גליישר פוינט ונעשה את מסלול Sentinel Dome אם יישאר זמן נעשה גם את המסלול TAFT Point

14/08 יום רביעי נסיעה ללוס אנגל'ס

15/08 יום חמישי לוס אנגלס

16/08 יום שישי יוניברסל--- בהתלבטות כי זה סופ"ש

17/08 יום שבת

טיסה חזרה

דור.ד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • hil
                        hil נערך לאחרונה על ידי

יש לי מספר הערות אבל כתוב גם ב 18 וגם ב 20 empire state ובכל מקרה לא הייצי עושה גם edge וגם empire באותו יום

Eli-a תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • Eli-a
                          Eli-a @hil נערך לאחרונה על ידי Eli-a

@hil צודק לגמרי, טעות סופר.

בכללי כמו שציינתי כל נושא הערים הגדולות אנחנו דיי מכירים ומתמצאים בהם אז פחות יירדתי בהם לפרטי פרטים בעת זו מה גם שבניו יורק יש לנו משפחה קרובה שבטח יירצו להיות איתנו כמה שיותר

אז הימים הללו הם ימים יותר פתוחים מבחינתנו

אשמח מאוד לשמוע את ההארות/הערות שלך לגבי שאר הטיול תרגישו חופשי זה פעם ראשונה שאנחנו בטיול במערב ארה"ב (שלא בלוס אנגלס/לאס וגאס)

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • hil
                            hil נערך לאחרונה על ידי

1. דד הורס וגרנד וויו כדאי לשקול באותו היום זה לא עמוס ובאותו אזור
                            2. אולי לסוע מגקסון לברייס, ברייס - מואב ואז לזאיון דרך מוניומנט ואלי, גוסנק, ופייג'
                            3. בהמשך ל 2, אפשר להוסיף גם ה north rim
                            4. 5-6.6 אפשר באותו יום
                            5. 3.8 למה לא לישון כבר בפייג'?
                            • דור.ד
                              דור.ד @Eli-a נערך לאחרונה על ידי

@eli-a

לדעתי חבל לפספס את הפארק גרנד טיטון שנמצא בדרך מילוסטון לגקסון - אלא אם מתכוונים לשלב ביום 26.7 ולא רשמתם

27.7 - יום קשה מאוד מדובר על כ 800 ק"מ כלומר כ12 שעות בדרך - גם אם תצאו בשבע בבוקר תגיעו בשבע בערב ואם זה נהג יחיד זה על גבול הבלתי אפשרי - אני הייתי מפצל ולן בסולט לייק סיטי

לגבי מואב יש שם אטרקציות נחמדות לילדים בגילאים שלכם - נסיעה ברכבי שטח או שיט בסירה מהירה על הנהר

לגבי אגם פאוול - יש את אפשרות לשכור סירה לכל היום ולשוט עצמאית - חוויה לא זולה - אבל אחת הזכורות ביותר שלנו מכל הטיולים בארה"ב

לגבי לינה במיוחד בילוסטון להזמין וכמה שיותר מהר - אח"כ יש קושי אמיתי למצוא מקומות פנויים

• karnielr
                                karnielr נערך לאחרונה על ידי

האם בדקת את נושא השכרת הרכב החד כיוונית מבוזמן ללוס אנג'לס? כשאני בדקתי זה לא היה אפשרי אבל עברו מאז כמה שנים ובתחום הזה יש כל הזמן שינויים.

• אנשיםטובים

התלבטתי מאד עם להגיב, כי אתם באמת מאד מנוסים, וזה כמובן טיול שלכם ולא שלי. אבל לפחות על פי הבלוגים שלכם פה באתר, אין לכם נסיון בטיול כזה – כלכך ארוך, כלכך מתגלגל, והגילאים האלה של הילדים. כמובן שיתכן שיש לכם נסיון כזה ורק לא פרסמתם באתר, או שהחיפוש הבעייתי באתר מסתיר.

לטעמי האישי ולמשפחה שלי הטיול מאד בעייתי. ברור שלכם יש משפחה אחרת, עם אהבות, רצונות, ויחסים פנימיים אחרים. אולי לכם הטיול מתאים בול. אבל שווה לחשוב האם אתם ריאליים במחשבות שלכם, או שמדברים מפנטזיות. האם הילדים ישמחו למנות כלכך גדולות של טבע וכלכך מעט ציווליזציה? האם הם ישמחו לטיול הארוך הזה? האם הם יזרמו עם הנסיעות הארוכות? האם לא חסר להם קצת זמן רגוע, קצת בריכה או אפילו גינת שעשועים? הם לא ילדים קטנים ויכולים "לסבול בשקט" בשביל שאמא אבא יחוו קצת מה שהם אוהבים. אבל במידה סבירה. מהניסוח של ההודעות שלך עלתה בי תחושה שהטיול (בייחוד שלב הטבע) הוא בשבילכם ההורים ופחות בשביל הילדים.

אני יכול להעיד על עצמי. בהרכב דומה (6,9,12) לפני כמה שנים טובות, עשינו טיול בת מצווה. דווקא במזרח, אבל גם מתגלגל, שלושה שבועות, 10 מקומות לינה, ועוד. ברור שנהנינו מאד, אבל הרגשתי החמצה מסוימת. אם זה מעניין, אפשר לקרוא כמה מחשבות (וקיטורים) שהיו לי בדיעבד בסיום הטיול פה https://community.lametayel.co.il/topic/120663/%D7%97%D7%96%D7%A8%D7%A0%D7%95/61?page=4. להבדיל עשינו לא מזמן טיול בת מצווה נוסף (הילדים בגילאי 12 עד 18) לא לארה"ב. הוא היה מורכב ביותר (3 טיסות פנים, חורף עם שעות אור המוגבלות, חשש לבטחון אישי ועוד). אבל הוא היה הרבה יותר טוב כי התאמתי אותו הרבה יותר לצרכים שלנו כמשפחה. לא היו מלונות ללילה, החלפנו נסיעות ארוכות בטיסות, הקדשנו יותר זמן לרוב המקומות שנוכל להנות גם מדברים פשוטים ולא רק מאתרי העניין הגדולים ביותר. מראש תכננו על ימים לא ארוכים (ברוב המקרים, תמיד יש חריגים) ועוד.

אז מה הבעיות שלי עם הטיול שלכם

קודם כל הוא מאד ארוך – מעל חודש. זה בעייתי מכמה בחינות – עצבים, שחיקה, געגועים, עייפות עצבים – כי טיול הוא סיר לחץ. המון שעות שאתם ביחד ואף אחד לא "בורח". ביום יום בארץ לכל אחד יש את העיסוקים שלו (החל מגן וכלה בעבודה, חוגים ופעילויות). בטיול אתם ביחד כל הזמן. המון שעות ברכב הצפוף, סביר שמקומות הלינה פחות מרווחים מהבית (אולי גם חולקים מיטות) ועוד. ככל שהטיול מתקדם, מפלס העצבים עולה. שחיקה – מה שמלהיב ביום הראשון פחות מלהיב בשני. ביום הראשון (בטח לילדים הקטנים שלא זוכרים יותר מדי) גם סופר ענק זו חוויה. ביום האחרון, אפילו אם מיקי מאוס בכבודו ובעצמו יבוא לא בהכרח זה ילהיב. געגועים – הביתה, למשפחה המורחבת, לחברים, לאוכל ועוד. בייחוד כשלבן הגדול זה מגיע אחרי המחנה הארוך. עייפות – מצטברת לאורך הימים.

יש המון מעברי לינה. קצת התבלבלתי בספירה, אבל נראה לי שלפחות 10 מקומות לינה. זה לא קל. זה לא קל בגלל הלוגיסטיקה, בגלל הבלגן (לא הביאו לכם את המיטה במתקפלת ועכשיו צריך לחכות שעה לפתרונות), בגלל שאין תחושה ביתית, בגלל שקשה לעשות כביסה ועוד. ממה שהתרשמתי מהבלוגים שלך פה באתר טיולים קודמים כללו 2-3 מקומות לינה. זה סדר גודל אחר לגמרי.

מעברי לינה (טיול מתגלגל) זו גם בעיה כי קשה לשנות תוכניות בזמן אמת. אתה דווקא הזכרת שינויים תוך כדי תנועה. אבל כשעוברים היום מלון, ויש באמצע 4 שעות נסיעה (או יותר) אין כמעט גמישות. כמו שאני תמיד מזכיר, אפילו אם חלילה אחד מהילדים חולה (לא קריטי, סתם חולה) סביר שלא תשנו את תוכנית הלינה בזמן אמת ועדיין תצאו לדרך היום, כי השינוי מורכב מדי. אם במקרה ביום/יומיים שאתם במקום מסוים יש תקלה (פקק, אירוע שלא ידעתם עליו, מזג אויר בעייתי, או בלת"מ שלכם אישי שדורש טיפול) – אתם עשויים לפספס את כל האזור כי מחר כבר צריך להמשיך הלאה.

המון נסיעות. כן, כתבת שאתם מודעים לזה. אבל זה עדיין המון נסיעות. זה לא רק הנסיעה הקשה למואב, זה גם הרבה דברים אחרים. אני חושב ששווה להעלות את כל התוכנית על טבלה, ולרשום בכל יום כמה שעות נסיעה יש. ולא רק החישוב נטו האופטימי של גוגל, כי אם חישוב ריאלי שכולל עצירות ריענון ואחרות.

הנסיעה למואב – בעיני זה סיוט. גוגל אומר לי 8 וחצי שעות. אגב, מתל אביב לאילת וחזרה (בלי פקקים) הוא אומר לי 7 וחצי שעות. עוד לפני עצירות, ה 8:30 יהפכו ל 9 ואולי 9:30 בגלל שגוגל אופטימי מדי. אם נוסיף עוד 3 עצירות של 20 דקות, 2 עצירות ש 10 דקות, ועצירה אחת ארוכה של שעה (צהריים?) זה כבר 12 שעות (כמו שהוזכר לפני). ממש לא 8 שעות.

מנוחה – הזכרת יום מנוחה אחד בלבד במואב באמצע הטיול. לפני זה יש לכם כמעט שבועיים ואחרי זה כמעט 3 שבועות. לי זה נראה בעייתי מדי כמו שכבר הזכרתי.

הופעה בג'קסון – לא יודע על איזו הופעה מדובר ובאיזו שעה. אבל אם זה חשוב לכם אני מציע לכוון להגיע הרבה קודם. אתם רוצים לעבור קודם במלון לעשות צ'ק אין? ואולי להתרענן? צריך לחפש חניה באזור ההופעה (בייחוד אם זה אירוע המוני). אולי לאכול משהו קודם (או להצטייד במזון).

יוניברסל – מהניסיון שלי לפני שנה וחצי, יוניברסל זה פארק שמהותית פחות נהנינו ממנו בהשוואה לדיסני. למעשה רק החלק של הארי פוטר היה וואו והשאר היה רק 'בסדר'. הילדים שלי לא הכירו את רוב הסרטים שעליהם מבוסס הפארק. פחות התחברנו לחוויה של סרט בארבעה ממדים שזה חלק לא קטן מהאטרקציות, ובכלל פחות התחברנו. אז אם הילדים מורעלי הארי פוטר – לך על זה. אם לא, שווה לעשות שיעורי בית להבין אם זה הדבר הנכון.

שוב, זה הכל דעה אישית שלי על סמך המשפחה שלי. המשפחה שלכם היא אחרת.

• IO.
                                    IO. @Eli-a נערך לאחרונה על ידי IO.

@eli-a

לדעתי חבל לפספס את הפארק גרנד טיטון שנמצא בדרך מילוסטון לגקסון - אלא אם מתכוונים לשלב ביום 26.7 ולא רשמתם

27.7 - יום קשה מאוד מדובר על כ 800 ק"מ כלומר כ12 שעות בדרך - גם אם תצאו בשבע בבוקר תגיעו בשבע בערב ואם זה נהג יחיד זה על גבול הבלתי אפשרי - אני הייתי מפצל ולן בסולט לייק סיטי

אני מצטרפת לשתי ההערות הללו של דור.

גראנד טיטון נפלא ושונה מאוד מ״השכן הגדול״ ילוסטון. חבל לפספס אותו. אני ממליצה להקדיש לו לפחות יום שלם אחד.

אני מצאתי את הנסיעות באיזור הזה קלות מאשר צפיתי (/חששתי), ועדיין - לא הייתי נוסעת רצוף מרחק כזה, בוודאי עם משפחה (גילוי נאות: למואב לא הגעתי).

יש הרבה אופציות עצירה בדרך, כולל סולט לייק סיטי שדור הציע. סולט-לייק תיתן לכם הפוגה עירונית קלה (אף כי בעונה שלכם צפוי להיות שם לוהט... אבל זה נכון להרבה מהמקומות שלכם, אני חושבת). גם פארק סיטי היא נק׳ עצירה אפשרית (פחות עיר, יותר תפזורת עיירות/מתחמים). יש עוד אפשרויות.

עוד רעיון: מכיוון שהטיול שלכם עמוס, אולי תנצלו את פיצול הנסיעה לטובת חצי יום מנוחה במלון נחמד עם בריכה. אני לא חסידת בטן-גב / שעות במלון - אבל הילדים (וגם ההורים) יהנו, אני חושבת, מהפוגה כזו בלוז הצפוף...

--

בנוסף, אני מתחברת אישית להערות של @אנשיםטובים לגבי העומס של הטיול באופן כללי. במיוחד בהרכב משפחתי. אני בטוחה שיש משפחות שזה מתאים להן אבל רוצה להמליץ לך (עם כוכבית כמובן, כי זה מאוד אישי וניכר שאתה מכין שעורי בית - אז אני מאמינה שחשבת כבר גם על זה) לנסות להבין אם זה מה שהכי מתאים גם לכם.

בכל מקרה - וואו איזה טיול אדיר! בהצלחה 💙

• גדליהו מהגרעין
                                      גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

הערה לגבי ילוסטון- ביום הטיסה לבוזמן לא מתוכנן כלום. גם לא כתבתם איפה הלינות שם- אם זה בווסט ילוסטון אז לדעתי זה טוב- ואם לא אולי לחשוב על ללון שם. אנחנו ישנו בקמפינג בתוך השמורה שהיה קצת פנימה מווסט ילוסטון ומבחינת המיקום זה עבד לנו טוב לעשות מעגלים שונים בשמורה ( גם מבחינת מרחקים). גם אני חשבתי שלנסות להוסיף את גרנד טטון בדרך יכול להיות טוב. מבחינת מה שנכתב על התנהלות משפחתית- אני באמת אגיד עם כוכבית- אתם מכירים הכי טוב את עצמכם, וגם כל טיול ( מלבד ימי החלפת לינה) תמיד אפשר לשנות את היום המתוכנן תוך כדי תנועה. אם אני הייתי מפרסם פה את תוכניות הטיולים שלנו בארה"ב לפני יציאה- היו פה אנשים רבים מדי על סף שבץ- יותר מדי טבע, קמפינג- השם ישמור, אין אטרקציות לילדים ועוד... ועובדה- אנחנו עדיין לא פירקנו את המשפחה וממשיכים לטייל באותו סגנון. אז ההמלצה היחידה שלי- קחו את ההערות פה מכלם גם לגבי סגנון הטיול- תעשו את החושבים וההתאמות למה שאתם חושבים שיעבוד לכם הכי טוב ותהנו!

• Eli-a

חברים תודה רבה לכולם על התגובות , אנחנו ממש מחכימים מכל הערה והארה ותרגישו חופשי לכתוב הכל זה מוסיף עוד מחשבה ונותן עוד אספקט נוסף שאולי לא חשבנו עליו כמובן שפארק גראנד טיטון על אף היותו האח הקטן של ילוסטון נקדיש לו זמן ונהיה בו ב- 26/07 (אחרי ילוסטון) לגבי הנסיעה הארוכה מג'קסון למואב אחרי שקראנו את כל מה שנכתב החלטנו לעשות עצירה בסולט לייק סייטי ובכך "לרכך" את הנסיעה הארוכה לגבי העומס של הטיול, האמת שאנחנו תמיד מתכננים את הטיולים ככה דחוסים ולא פעם תוך כדי תנועה תוכנית משתנות לנו בטיול עצמו. אנחנו משפחה מאוד זורמת ככה שמקבלים שינויים בצורה מאוד קלילה וגם החלטות (לדוגמא את הטיול הזה התחלנו לתכנן לפני שבועיים) 🙂 על שינוי מסלול לפה או לשם מתקבלות אצלנו בעניין של דקות, המחשבה שלנו היא שבאנו לטיול ולא למרתון ולא ייקרה כלום אם לא נספיק משהו מהתוכנית המקורית שלנו בסופו של דבר "הנייר סופג הכל" אם נרגיש עומס הן עלינו והן על הילדים במהלך הטיול כמובן שנעשה רגע עצירה ונשנה תוכניות, ואין לנו בעיה עם יום בריכה או להישאר במלון ולוותר על יום של ברייס לדוגמא או לוותר על הגראנד קניון נושא טבע ותופעות הטבע עצמן והפארקים הלאומים הילדים ממש אוהבים וגם בארץ אנחנו מטיילים המון , אנחנו כן לוקחים בחשבון שייתכן שיימאס להם בנקודת זמן מסוימת ולכן משאירים את לוס אנג'לס ווגאס לסוף ובמקביל נעשה אטרקציות במואב ואגם גלן ובעוד מקומות ככה שיהיה פה גם את החלק האתגרי

בנושא לוס אנגל'ס החלטנו לשנות לדיסני (למרות שכבר הילדים פעמיים באורלנדו) כי לאחר שקראתי פה את מה שנכתב במאמת הסתכלתי והבנתי שלילדים בגילאים שלנו אין כל כך מה לחפש שם, תודה על התובנה החשובה 🙂

• ludar
                                          ludar נערך לאחרונה על ידי ludar

כמה הערות קטנות מהניסיון שלי.

קודם כל - מסכים עם קודמי בנוגע לגרנד טיטון ולנסיעה הארוכה למואב.

שנית, לא הייתי ישן שני לילות בברייס. מספיק לילה אחד (שקיעה + זריחה) ואת הלילה השני הייתי מעביר לציון. ככה תוכלו להתחיל את הפארק מהבוקר (מסלולים כמו ה- Narrows כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם). אני גם הייתי ממליץ לישון בתוך הפארק. זה אמנם יותר יקר וקשה למצא מקום - אבל בכניסה בבוקר יש המון בעיות של חניה ופקקים.

יש לכם המון זמן בפייג' (קניון אנטילופ זה סיור של שעתיים, לא יום שלם) ובסוף הטיול אתם מקפצים בין אתרים - יום בסקויה, יום ביוסמיטי. הייתי מעביר לילה ליוסמיטי

ניר

• Eli-a
                                            Eli-a נערך לאחרונה על ידי Eli-a

חג שבועות שמח לכולם,

אז הטיול מתקרב בצעדי ענק, המלונות נסגרו סופית והרכב הוזמן בשעה טובה ובהחלט נעזרנו בכלל הטיפים המצויינים שחלקתם איתנו.

כעת יש לנו שאלה נוספת - האם לדעתכם (ואם כן נשמח להמלצות מה) צריך לסגור את הכניסות לפארקים הלאומיים ו/או אטרקציות נוספות מראש? לדוגמא: קראתי שבאגם פאוול עדיף לסגור את השייט מראש כמו כן, בשני הטיולים הקודמים בדיסני ממש ירדנו לפרטי פרטים בכל נושא המתקנים האם כך נדרש גם הפעם בדיסני לוס אנגלס? ובכלל מה עדיף מבין השניים דיסני אדוונטצר או דיסנילנד פארק? (ילדים בני 11,9,5 שהיו כבר פעמיים/שלוש בדיסני אורלנדו) אני מעלה פה שוב את מסלול הטיול (פתוחים לכל הערה והארה תרגישו חופשי מכל מילה שאנחנו קוראים אנחנו מחכימים וכמובן לוקחים ומבצעים התאמות אלינו)

----- לצערי לפורום לא ניתן להעלאות טבלאות אז ייצא קצת בלאגן -------------

16/07 ג ניו יורק טיסה והגעה לניו יורק התאוששות וסיור קליל בעיר ניו יורק

17/07 ד ניו יורק מפגש עם הבן הבכור שחוזר מהמחנה וסיור בעיר ניו יורק ניו יורק

18/07 ה ניו יורק אמפייר סטייט+ EDGE ניו יורק

19/07 ו ניו יורק שייט במעבורת לכיון פסל החירות ניו יורק

20/07 ש טיסה לסולט לייק סיטי טיסת אחה"צ ונחיתה בערב לינה בסולט לייק יוטה

21/07 א נסיעה לילוסטון עם עצירה בדרך ב- IDHOO FALLS snake river לינה בווסט ילוסטון ויומינג

22/07 ב ילוסטון מתחילים ב – WEST THUMB משם ממשיכים ל- Haydden valey ולMud valccano הסמוך ומשם ממשיכים לגראנד קניון של ילוסטון לינה בווסט ילוסטון ויומינג

23/07 ג ילוסטון מתחילים ב- Mammoth hot springs + NURRIS לינה בווסט ילוסטון ויומינג

24/07 ד ילוסטון Old faithful + אגן הגייזר העליון האמצעי והתחתון לינה בווסט ילוסטון ויומינג

25/07 ה ילוסטון Tower Roosevelt +Lamar valley לינה בעיירה ויקטור ויומינג

26/07 ו גראנד טיטון סיור בגראנט טיטון + ביקור בעיירה ג'קסון לינה בעיירה ויקטור ויומינג

27/07 ש נסיעה לכיון מואב נסעיה לכיון סולט לייק סייטי ולינה בסולט לייק

28/07 א מואב- קניונולנדס מסלול Grand view לינה בעיירה מואב יוטה

29/07 ב דד הורס פוינט דד הורב פוינט ויום הפוגה במלון לינה במואב יוטה

30/07 ג ארצ'ס פארק ארצס- מסלול החלונות + דאבל ארץ + תצפית על דלייקיט ארץ + פרק אווניו לינה במואב יוטה

31/07 ד פארק לאומי ריף קפיטול פארק לאומי ריף קפיטול ולינה בסיידר סיטי יוטה

01/08 ה פארק ברייס מתחילים בנקודת המוצא sunrise point ומבצעים את שני המסלולים Navajo loop + sunrise to sunset ולינה בסיידר סיטי יוטה

02/08 ו פארק ציון עליה על השאטל ונסיעה לכיון Temple of sinawava ולינה בסיידר סיטי יוטה

03/08 ש פארק ציון מתחילים בנקודה Kolob Canyons Wilderness Hiking Trails ועושים את המסלול Taylor Creek Trail ולינה בסיידר סיטי יוטה

04/08 א קניון גלן אגם פאוול קניון גלן אגם פאוול לינה בעיירה פייג אריזונה

05/08 ב קניון אנטילופ- עיירה פיג קניון אנטילופ- עיירה פיג(הפוגה) לינה בעיירה פייג אריוזנה

06/08 ג Monument Valley +פרסת הסוס Monument Valley +פרסת הסוס לפני הפארק של מוניומנט וואלי נעצור בנקודה Forrest gump point לינה בעיירה פייג אריזונה

07/08 ד גראנד קניון נתחיל בגדה הדרומית ונעשה את הסיור ה – Mather point נמשיך לכיון Yavapai point ולאחר מכן לכיון Yakai point (אם נספיק) ליינה בעיירה פייג אריוזנה

08/08 ה נסיעה לכיון לאס וגאס לינה בלאס וגאס נבאדה

09/08 ו לאס וגאס לינה בלאס וגאס נבאדה

10/08 ש לאס וגאס לינה בלאס וגאס נבאדה

11/08 א נסיעה לפארק הלאומי סקויה כולל קניות באוטלט בדרך ולינה בעיירה פיש קאמפ קליפורניה

12/08 ב פארק סקויה נתחיל בכניסה Ash mountain וניסע לאורך כביש Generais HW עד Grant Grove Village במהלך הנסיעה נעצור לטיולים רגליים ונראה את העץ ג'נרל שרמן ויער סקוייה, מערת הקריטסלים ונסיים בעץ הסקוייה הכפול לינה בעיירה פיש קאמפ נקליפורניה

13/08 ג יוסימיטי נטייל באזור גליישר פוינט ונעשה את מסלול Sentinel Dome אם יישאר זמן נעשה גם את המסלול TAFT Point ליינה בעיירה פיש קאמפ קליפורניה

14/08 ד נסיעה לוס אנגלס קליפורניה

15/08 ה לוס אנג'לס טיול בעיר קליפורניה

16/08 ו לוס אנג'לס יוינברסל קליפורניה

17/08 ש לוס אנגלס חזרה+ טיסה לילית קליפורניה

IO. dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון