ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה מניו יורק לפרדריקסבורג, וירג'יניה

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    5
    12
    347
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ludar
      ludar נערך לאחרונה על ידי

הי

במסגרת נסיעת עבודה יש לי יום שבו אני נוסע מניו-יורק לפרדריקסבורג (שעה וחצי דרומית לוושינגטון)/

זו נסיעה של בערך 5 שעות ואין לי מה לחפש בפרדריקסבורג (חוץ מלישון שם) - כך שיש לי יום שלם להעביר

האם יש נקודות באזור ששווה לעבור דרכן (לא מתכנן להיכנס לוושינגטון)?

מסלול נסיעה יותר מעניין?

תודה

ניר

מוני dhz ludar 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @ludar נערך לאחרונה על ידי מוני

@ludar

שלום

אתחיל דווקא מהסוף -פרדריסבורג החלטה טובה עיירה סימפטית לעגון בסופו של יום

הגענו אליה משדה התעופה בפילדלפיה ,לנו בבסט ווסטרן (סביר)

ואכלנו במסעדת רשת olive garden.

אם לא ביקרת בעבר ממליץ לצאת בשלב מסוים מה-95 הידוע אל האזור הפסטורלי בו

נמצאים גני לונגווד גארדן, סטייה הגיונית יאפשר גם לקיים הפסקה משמעותית .

הוספתי לאחר הגנים שיטוט קל ברחובות המרכזיים של עיירת הדגל של האזור kennet squer שווה!

במידה ויצאת מוקדם מניו יורק ,ומצב השעון בדרך העוקפת את וושינגטון מאפשר לקפוץ לביקור

באחוזת וואשינגטון במאונט וורנון, כמובן לבדוק עד איזו שעה מכניסים מבקרים(וזמן ממוצע לביקור )

https://maps.app.goo.gl/rXRx7haKGQqqe7MPA

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dhz
          dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar ביקרתי בפרדריקסבורג במסגרת טיול במרכז מזרח ארה"ב, כאשר הטיסה חזרה לארץ הייתה משדה התעופה Dulles ליד וושינגטון.

בכל אופן, המרכז נחמד, אבל אין בו משהו מיוחד מעבר לכך שמדובר בעיר ותיקה במונחי ארה"ב. האתר היחיד בו ממש ביקרתי הוא ביתו של הנשיא מונרו, הנשיא ה- 5 של ארה"ב, אם אינני טועה. הוא התפרסם בזכות דוקטרינת מונרו של אי התערבות ארה"ב באירופה ועל כך שאירופה לא תתערב בענייניה של יבשת אמריקה. לא רחוק משם לכוון מפרץ צ'ספיק ביקרתי גם בבית ילדותו של ג'ורג' וושינגטון, כשהיום זה פרק לאומי היסטורי.

לגבי הדרך, אהבתי את הנסיעה לאורך נהר הפוטומק בין וירג'יניה ל- DC (ולמרילנד). אפשר לעצור בבית הקברות בארלינגטון או לפחות ליד מצבת המארינס המפורסמת. בניין הקפיטול נשקף מהצד השני. בחלק היותר מערבי נמצא אתר ה- Great Falls שלא יצא לי לבקר בו (לא הסתייע). בצד המזרחי מגיעים ל- Mount Vernon, אחוזתו המוכרת של ג'ורג' וושינגטון, שבה נמצא קברו וקבר רעייתו.

• ludar
            ludar @ludar נערך לאחרונה על ידי ludar

תודה רבה!

שאלת המשך - אני נוחת בניו-יורק ביום ראשון בצהריים ויוצא לפרדריקסבורג ביום שני בבוקר

האם עדיף לישון מחוץ לעיר (למשל באזור ניוארק) ולהשתמש בערב בתחב"צ ע"מ להגיע למנהטן (מבין שלא מומלץ עם הרכב) או לישון במנהטן ןלקחת את הרכב למחרת ממיקום שרחוק ממרכז העיר (איפה?)?

עד כמה הנהיגה (והחנייה) באזור טיימס סקוור בערב נוראית?

ניר

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dhz
              dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי dhz

@ludar למרות שאינני מומחה לניו יורק, למיטב ידיעתי חניה במנהטן היא בעיה גדולה והחניונים מאד יקרים. אם אתה רוצה לחנות במלון, יש להניח שהם יקחו כמה עשרות דולארים עבור החניה.

אני גם לא יודע מה איכות התחבורה בין איזורי ניו ג'רזי הקרובים למנהטן לבין מנהטן מבחינת תדירות ועלות. אם אתה מתכנן להנות מחיי הלילה בניו יורק, אני מניח שעדיף ללון במנהטן ולשכור את הרכב למחרת. אם אינך מתכנן להשאר במנהטן עד לשעות מאוחרות (או עד לשעות הקטנות) אז אפשר גם לבדוק את עניין התחבורה הציבורית ולהוזיל את הלינה (שתהיה בניו ג'רזי). ניוארק איננה עיר כל כך טובה. אני לא בטוח שתרצה ללון בניוארק, אבל יש איזורים אחרים הקרובים למנהטן שיכולים להתאים.

ludar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ludar
                ludar @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

תודה

אני מניח שאכן אשן במנהטן. במידה שכך, באיזה אזור של העיר כדאי לשכור את הרכב (כך שיהיה קל להגעה בתחב"צ ממנהטן וקל ליציאה מהעיר)

אופציה אחת היא לחזור לשדה"ת של ניוארק - אבל אולי יש מקומות יותר מוצלחים מבחינת תחב"צ

ניר

דור.ד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • דור.ד
                  דור.ד @ludar נערך לאחרונה על ידי דור.ד

@ludar

אם מעוניין להיות בערב במנהטן ובלי להתחשב בעלויות (מונית לעומת תחב"צ והשכרה בעיר למול השדה)

הייתי לוקח מונית למנהטן ולוקח מלון שסמוך לתחנת השכרת רכב (לאחר שתראה באיזה חברה שוכר)

ולמחרת לוקח את הרכב ויוצא ממנהטן בנסיעה - לא כזה מסובך כמו שזה נראה (יכולים להיות עומסים)

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מדובר על תחילת הנסיעה? אחרי טיסה מישראל?

אם לינה במנהטן ליום הראשון, הייתי מנסה לישון במקום מרכזי. העייפות עשויה לשחק תפקיד מרכזי (תלוי גם באופן הטיסה). ובכזה מקרה הייתי בבוקר נוסע (מונית/תחבורה ציבורית) לשדה בניו ארק ומשם לשכור אוטו.

למה בניו ארק? כי לא בא לי לנהוג במנהטן. עשיתי את זה כמה פעמים, אבל זה ממש לא כיף. ועשיתי את זה תמיד בכיוון הפוך, להיכנס לעיר עם רכב ולא לצאת ממנה. כי הרבע שעה הראשונה ברכב שכור תמיד יותר קשה לי. בטח שלא ביום שני בבוקר עם העומס. וגם כי לא בא לי להתנייד עם הציוד לתחנת ההשכרה, כי הוא מספיק מחוץ לעיר להקל עלינו את הפקקים, וכי אם כבר נוסעים לניו ג'רסי, אז למרות שיש תחנות קרובות יותר, זה כבר לא נראה לי מאד משנה, וזו התחנה הכי גדולה ונוחה.

אבל, בהנחה היית כבר בניו יורק, אני לא בטוח שאחר צהריים במנהטן זו הייתה הבחירה שלי.

אני לא יודע מה יש לעשות בפרדריקסבורג אבל ריצ'מונד לא רחוקה. לא הייתי שם ולא חקרתי בכלל, אבל אני נוטה לחשוב שבתור עיר גדולה היא יכולה להיות מעניינת. הייתי שוקל להוסיף קונקשין/טיסה ישירות לריצ'מונד. כך שנוחתים שם בשעות אחר הצהריים של יום ראשון. ואז לבלות שם את ראשון בערב ורוב יום שני.

אם לא טיסה, הייתי שוקל לוותר על מנהטן. ביום ראשון להתחיל לנסוע מהשדה שעתיים-שלוש (אזור פילדלפיה? לא לעיר) בעיקר כדי לצמצם טווח ליום המחרת. הייתי מנסה למצוא מקום לינה צמוד למרכז מסחרי כזה או אחר, שאפשר לבלות בו שעתיים בערב אם יש לי עוד כוח (חשוב לזכור שזה יום ראשון). ואז בשני בבוקר יש מעט שעות נסיעה ומכאן גם יכולת גדולה לסטות מהמסלול המהיר לאתרים חלופיים.

אגב, אם פילדלפיה מעניינת, ואם היית כבר בניו יורק, אפשר לשקול לקחת רכבת מהשדה לפילדלפיה (שעה ועשר דקות לרכבת ישירה בתדירות של פעם בשעה). לבלות את ראשון בערב בפילדלפיה ובבוקר לצאת שוב לדרך.

• ludar
                      ludar @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה

הייתי פעם אחת בניו יורק (עם הילדים) ולא מיציתי. בגלל זה תכננתי בכוונה חצי יום במנהטן.

למחרת , נראה לי שאני אקח את הרכב בניוארק, ומכאן - תלוי בזמן שיהיה לי (עוד לא ברור אם תהיה לי פגישה אחה"צ ובאיזו שעה). אם יצא - אסע במסלול שמוני המליץ (או שפשוט אסע לאאוטלט בניו ג'רסי. אני מבין שגם זו "נקודת חובה")

ניר

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אם בקושי היית בניו יורק, אני שוב לא חושב שאחר צהריים אחד זה פתרון טוב.

אני לא יודע איך אתה טס, אבל בהנחה שמדובר על טיסה מישראל, אין לך הרבה זמן בניו יורק.

אם מדובר על טיסה שהמריאה מישראל בסביבות 5 בבוקר, עם לילה לבן, ונוחתת בניו יורק אחרי 1 בצהריים, אלו טיסות שלא ממש ישנים בהן כי הן טיסות יום. תוכל לנקר אם תצליח, אבל המטוס לא מספק תנאים לשינה טובה (חושך, שקט וכדומה). נחיתה אחרי 1 בצהריים, הגירה, נסיעה למלון, צ'קאין (בשאיפה) ואז יציאה לשיטוט – השעה כבר בקלות 4 או 5 אחר הצהריים, ואולי אפילו 6. ב-4 אחר הצהריים הגוף שלך חושב 1 בלילה (שעון ישראל), אחרי שככל הנראה לא ישנת (או כמעט ולא ישנת) מזה 42 שעות. אני בספק אם תשוטט בחוץ עד 10 בלילה.

אם מדובר על טיסת יום ישירה של 10, 11 או 12 בבוקר, זה אומנם לא לילה לבן לרוב, אבל זה אומר נחיתה בניו יורק בין 3 ל-5 אחה"צ והגעה למלון בין 6 ל-8 בערב. פחות עייף, אבל מעט מאד זמן.

וזה לפני שדיברנו על המחיר (לא יודע אם אתה משלם) של כניסה ויציאה מהעיר ולילה במנהטן בשביל כמה שעות בודדות. זוג מוניות פלוס מלון סביר ומרכזי זה ביחד 500 דולר בקלות. ככך שתרד במיקום של המלון, ו/או תחבורה ציבורית, אולי תחסוך כסף, אבל ישאר לך עוד פחות זמן למנהטן.

אז אם אתה רוצה ניו יורק, הייתי מקצה את רוב יום שני לניו יורק, ויוצא דרומה רק בשעות אחר הצהריים. ככה לפחות ישאר לך יותר זמן בניו יורק.

אם זה אפשרי ורלוונטי, הייתי שוקל רכבת מניו יורק ישירות לפרדריקסבורג ביום שני אחה"צ. יש רכבת שיוצאת ב-3 אחר הצהריים ומגיע ב-8 וחצי בערב. לא יודע לגבי השכרת רכב בפרדריקסבורג. אבל נסיעה ברכבת לא מסוכנת לנהג לבד בג'ט לג.

אם אתה נוהג, לא הייתי מבלה את הבוקר בקניות ליד ניו יורק. להשאיר לך ביום השני 5 שעות נסיעה ויותר לשעות אחר הצהריים נראה לי מסוכן. הג'טלג מהותית בתמונה גם ביום השני. אין שום דבר מיוחד באאוטלט של ניו ג'רסי חוץ מהקרבה לניו יורק. אני בטוח שתוכל למצוא גם מרכזי קניות אחרים קרובים יותר ליעד.

אם יש לך פגישה אחה"צ זה סיפור אחר כמובן.

• ludar
                          ludar @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה על העצות.

זה כמובן לא יחליף ביקור בניו יורק, אבל יתן לי 4-5 שעות בעיר, שזה כרגע מה שאני מחפש..

הטיסה יחסית נוחה, ממריאה ב- 8:00 ונוחתת ב- 13:00 והמלון בלב מנהטן.

יום שני עוד לא ברור מה הלו"ז. אני מניח שאצטרך לצאת מניוארק בסביבות 11-12. לא יודע מה אפשר להספיק בניו-יורק בבוקר...

ניר

• dhz
                            dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar בדרך הקצרה דרומה, על I-95, תגיע ל- Wilmington בדלאוור. במדינה זו אין Sales Tax. בחלק של הטיפים על דלאוור באתר יש גם טיפ על מרכז קניות שקרוב ל- I-95. יכול להיות עדיף לבצע את הקניה שם על פני ניו ג'רזי.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון