לאן לצאת לכמה ימים מניו יורק באוקטובר?
-
הזמנו כרטיסי טיסה לניוארק לכ-10.5 ימים נטו באמצע אוקטובר.
ההרכב: הורים ושתי בנות (24 ו-16).
לבעלי והבנות זה יהיה ביקור ראשון בארה"ב.
אני מניחה שנקדיש כ-5 ימים לניו יורק ובשאר הימים אשמח לשלב טבע ועיירות.
אני מתלבטת לאן כדאי לנו לנסוע, לאור זה שאנחנו לא אוהבים נסיעות ארוכות ומעדיפים לטייל בנחת.
חברה הציעה את הפוקונוס + פילדלפיה? מה דעתכם?
יש הצעות אחרות?
האם כדאי להיות בניו יורק או במקום אחר ב-COLUMBUS DAY?
-
-
הייתי עולה צפונה לחפש את צבעי הסתיו, גם במחיר נסיעה ארוכה.
יוצא בערב, ישן אי שם בדרך, משלים את הנסיעה למחרת.
מנגד הייתי מקדש לניו יורק יותר, ולא מפספס את מצעד קולומבוס דיי.
אפשר לשלב עם תצפית בגג הרוקפלר על הבוקר לפני המצעד, ולסיים בסנטראל פארק אחרי שממצים.
-
אני דווקא הייתי מקדיש לניו יורק פחות ונוסע לחפש את השלכת באזור ההרים הלבנים
הנסיעה באמת קצת ארוכה - אבל אם תופסים את השלכת זה שווה כל רגע
ניר
-
אז אני לא היחיד שמוכן כל אוקטובר לעבור קצת לגור ב-North Coney ניו המפשייר?
העניין הוא שאם ההחלטה היא לבקר בניו-יורק, אז 5 ימים זו טעימה שתשאיר טעם של עוד, לא?
-
תודה לכולם. ברור לי שהסתיו זו "העונה" לטייל צפונה (אלא אם בגלל התחממות הגלובלית השלכת תקדים?), אבל אנחנו ממש לא בנויים לנסיעות ארוכות - שעתיים ביום זה יותר הכיוון שלנו, מקסימום 3 שעות (וגם זה לא כל יום).
-
-
תודה, אבל נראה לי ש"יתבזבז" הרבה זמן על הגעה לשדה התעופה וכל הכרוך בטיסות. אני גם לא בטוחה שהניאגרה הממוסחרים עד מאוד הם הכיוון המתאים לנו.
מעדיפה למצוא יעדים שכן יאפשרו יציאה עם רכב מניו יורק, לכן שואלת לגבי הפוקונוס.
-
תודה, הבלוג אכן נתן לי קצת יותר כיוון.
-
אין לי תובנות מעניינות לגבי "לאן". אבל בהתייחס לטיסה:
כן, טיסה מבזבזת יחסית הרבה זמן ברוטו. נסיעה לשדה + הגעה מוקדמת + איסוף המזוודות + השכרת רכב - כ-4 שעות לא כולל זמן הטיסה. אולי טיפה יותר. בעיקר תלוי באיזה שדה, באיזה יום בשבוע ובאיזו שעה. כלומר באופן מעשי כחצי יום כולל זמן הטיסה.
אבל - גם נסיעה לוקחת זמן. בהנחה שאתם ישנים במנהטן בלי רכב, אז צריך להגיע לתחנת ההשכרה עם כל המזוודות, לשכור את האוטו ולצאת מהעיר. או לחילופין להגיע לתחנת ההשכרה בלי המזוודות, ולחזור למלון לאיסוף שלהן. בכל מקרה זה סדר גודל של שעה וחצי עד שעתיים וחצי.
תהליך השכרת הרכב בשדה תעופה קטן (לא ניו יורק) כבר שיקללנו ובכל מקרה מהותית פחות מאשר במנהטן כולל יציאה מהעיר.
כלומר אם נקודת האיזון היא נסיעה של בערך 3.5 עד 4 שעות. מתחת לזה טיסה יקרה יותר בזמן, ומעל זה, טיסה כבר מתחילה לחסוך זמן.
אבל יש עוד שיקולים לטיסה.
בתנאים מסויימים טיסה יכולה להיות מעייפת פחות. גם אם הזמן הכולל דומה, ולמרות התורים בשדה, הרי שבטיסה רוב הזמן אנחנו לא עושים כלום. יושבים במונית בנסיעה, יושבים בטרמינל לחכות וכו'. בנסיעה הנהג לפחות עובד קשה יותר וזה מעייף אותו.
אפשר לקחת טיסה בשעות פחות שיגרתיות. למשל מוקדם יחסית בבוקר יכריח אותנו לקום ולצאת לדרך ולפעמים (כתלות באופי שלכם) צריך אילוץ חיצוני. אפשר גם לקחת טיסת לילה. כתלות ביעד הטיסה אבל יש טיסות אחרי 8, ואולי גם בסביבות 10-11 בלילה. כלומר ביום מטיילים בניו יורק עד אחר הצהריים המאוחרים/ערב מוקדם. אוספים מזוודות ונוסעים לשדה לטיסה. ישנים את הלילה בראשון בשדה ביעד. רכב שוכרים בלילה או בבוקר כתלות בפרטים. לא הייתי מעיז להציע לכם נסיעה לילית. אבל טיסה לילית זו אפשרות מעניינת. בסביבות חצות עד 2 לפנות בוקר אתם ישנים במלון בשדה עד הבוקר. ועל הבוקר מתחילים לטייל בכיף. היות ומלון מחוץ למנהטן לרוב הרבה יותר זול, אז זה גם מקזז חלק מעלות הטיסה.
-
תודה, אחשוב על זה שוב
-
אז אם האופציה לטיסה הפכה בכל זאת לרלוונטית, כמה נקודות נוספות לנקודות היפות שהעלו אנשים טובים
א. היעד:
הכוונה שלי לא הייתה רק למפלים שאכן ממוסחרים להפליא (למרות שלא הייתי מוותר עליהם), בסביבה יש עוד דברים שיכולים לעניין אתכם כמו עיירות ציוריות מדהימות
ב. טיסה:
את הטיסה הפנימית הייתי מנסה לשלב עם הטראנס אטלנטית. או בחזור, לטוס מבאפלו לניוארק ולהמשיך לארץ, או לחילופין טיסת המשך מישראל, מהנחיתה בניו יורק להמשיך לבאפלו ואחר כך לחזור לביקור בניו יורק. מה שמשתלב טוב יותר מבחינת זמנים מחיר וכל השאר.
יחסוך לכם פעם אחת יציאה/כניסה מהעיר על כל הכרוך בכך.
-
התלבטנו ארוכות והחלטנו בכל זאת לנסוע להרים הלבנים. בדקנו את טיסות הפנים ועם מוסיפים אפשרות ביטול ומזוודות זה יוצא יקר עבורנו, אז נאלץ לנסוע הלוך-חזור. התכנון הוא לצאת ממנהטן ב-15/10 לפנות ערב ולחזור לניוארק אחה"צ (טיסת ערב) ב-22/10. הבנתי שבהרים הלבנים כדאי להתמקם ב- North Conway, כן? 3 לילות זה מתאים לשם? איזה מסלול כדאי לנו לעשות בהלוך? ומה בחזור? מזכירה שהמגבלה המרכזית היא שאנחנו לא אוהבים נסיעות ארוכות - עדיף עד 3 שעות נסיעה ביום, כשהן מפוצלות לשני מקטעים לפחות. מוכנים לוותר על יעד אם הוא מצריך עיקוף ארוך, מעדיפים לשלב מקומות שממש על הדרך, גם אם הם לא האטרקציה הראשונה שהייתם חושבים עליה באזור. נשמח גם לשמוע על מה לא הייתם מוותרים בטיול בהרים הלבנים (או בדרך אליהם).
-
@מיכל-ע אנחנו מאוד אהבנו את הכביש לאורך האוקיינוס האטלנטי, עם העיירות היפות והמגדלורים, וגם עשינו עצירת לילה באת מהן (רוקפורט) כי גם אנחנו לא מחובבי הנסיעות הארוכות. אבל אנחנו התחלנו מבוסטון (אליה הגענו בטיסה מהארץ) וסיימנו בניו יורק.
בכל אופן, נורת' קונוויי או קונוויי (עיירה נוספת הנמצאת די בצמוד אליה) זה בהחלט מיקום מצויין להרים הלבנים, ו-3 ימים זה פרק זמן מושלם.
ה-מקום להיות בו כמובן הוא כביש הקנקמגוס, כ-35 ק"מ של שלכת מרהיבה בעונה (ונראה שאתם מגיעים בול בזמן, ברור שזה גם עניין של מזל אבל גם אם לא מגיעים בשיא יפה עדיין יהיה שם), ולאורכו יש מלא נקודות עצירה שאני ממליצה לעצור בכולן. בחלקן יש מסלולי הליכה לא קשים או ארוכים מדי. תקדישו לזה יום שלם כדי למצות את המקום הנהדר הזה ברוגע. עוד אהבנו באיזור את פרנקוניה נוץ' ואת "הנחל הנעלם".
בחזור כדאי אולי לגוון ולרדת דרומה דרך עמק ההדסון. אני לא זוכרת אם יוצא לעבור ליד לייק ג'ורג', אבל אם כן יש לא רחוק אטרקציה מהממת של נסיעה באופני מסילה לאורך ההדסון (יש אופניים לזוג או לרביעייה). אם תרצי פרטים נוספים - בשמחה.
-
שלום
יציאה לפנות ערב ב-15/10 בחודש שמחשיך מוקדם ,
כמה אתם חושבים תוכלו להתקדם בערב זה?
מציע שב-16 תעשו מאמץ לנסיעה ארוכה יותר על מנת להגיע כמה שמוקדם
יותר להרים לטובת מצב שלכת מהנה, יש שנים שבשבוע השלישי של אוקטובר
עלול להיות אחרי השיא, אם נהוג לומר בכתובים שבקולומבוס דיי השלכת בשיאה.
מוני
-
תודה רבה. אשמח לפרטים נוספים.
-
חשבתי לקחת רכב בסביבות השעה 18:00-19:00 ולנסוע כשעתיים צפונה, על מנת לחלק את הנסיעה על פני יום נוסף - זה לא נראה לך סביר? מניחה שהחלק הזה של הנסיעה יהיה על אוטוסטרדה.
ככה גם נבלה את רוב היום בניו יורק, אבל נוזיל את עלויות הלינה לאותו ערב.
אני יודעת שעדיף להגיע מוקדם יותר באוקטובר כדי לחזות בשלכת ואנחנו נוחתים ב-11/10, אבל אחרי שקראתי על פקקי סוף השבוע של יום קולומבוס שיש באזור ההרים הלבנים הגעתי למסקנה שעדיף לנו בכל זאת להתחיל מניו יורק ולכן נצא מניו יורק רק ב-15/10.
-
@מיכל-ע בבקשה:
אטרקצית אופני המסילה בלייק ג'ורג'.
"הנהר הנעלם" - הרעיון הוא שהולכים לאורך נהר שבמקטעים מסויימים שלו נכנס לתוך הסלעים, ואז יש כל מיני מעברים עם זחילות וסולמות שמהווים אטרקציה נחמדה מאוד לנוער. המבוגרים יכולים גם לזחול פנימה אם הם רוצים, אבל יש גם אלטרנטיבה להמשיך ללכת לאורכו מבחוץ (וזקופים...).
כביש הקנקמגוס - הכביש היפה ביותר שמתחיל בעיירה קונווי ומסתיים בעיירה לינקולן או להיפך, תלוי איפה תחליטו להתמקם. אישית אהבתי יותר את קונוויי. כפי שכתבתי מומלץ לעצור בכל הנקודות (לוקחים מפה מתחנת הריינג'רים בכניסה - יש בשני הצדדים, שבה גם משלמים כמה דולרים על החניות לאורך הכביש), אבל אם לא תספיקו, כדאי לכל הפחות לעצור במפלי סאבאדיי, בעצירה ליד נהר הסוויפט, בגשר המכוסה ובמעבר ההרים Sugar Hill.
אם אתם בענייני שופינג בנורת' קונוויי יש אאוטלט משובח (ניו המפשייר היא מדינה ללא מע"מ) של מותגים בשם Settlers Green, בכל זאת אמריקה.
לגבי השלכת - אנחנו היינו בהרים הלבנים בשבוע הראשון של אוקטובר, והשלכת היתה עדיין בשליש הראשון שלה בערך (כלומר שני-שליש עצים ירוקים, ושליש בגווני כתוב-צהוב-אדום-ורוד). לתחושתי השיא היה אז (2019) בשבוע השלישי או הרביעי של אוקטובר. כמובן שבכל שנה זה קצת אחרת. מה שבטוח זה שבשבוע השלישי של אוקטובר עדיין יהיה שם יפה, כלומר לא נראה לי שיש סיכון שכל העצים יהיו כבר עירומים.
-
בהמשך להצעות יונה וקשת
ניסיון הצעה לחלוקה לימים כללית מאוד לבדיקת היתכנות מצדכם
15/10
נסו להגיע עד מזרחית להרטפורד קונטיקט הייתי לן בצמוד ל-84
בדוגמה הבאה-https://maps.app.goo.gl/hLyGPfBhzyNBFfDs6
יש מבחר גדול של מלונות/מוטלים
16/10
גם אם תחצו את השלוש שעות שווה להגיע לצד המזרחי של ההרים הלבנים
https://maps.app.goo.gl/Athg5K49qUbyFLgU7
אם תרצו לחוות כמה עיירות חוף דרומיות של מיין-
https://maps.app.goo.gl/qx6ksRzQSLpJ7iLy9
ביום הזה הייתי מתמקד באתרי הסביבה ברדיוסים הגיוניים מנורת' קונווי
17/10
מעגלי הרים לבנים עולה קודם בפינקאם נוץ' , יורד בפרנקוניה נוץ', וחוזר קנקמגוס ממערב למזרח, על פי התוואי המוצע הבא-
https://maps.app.goo.gl/q8WVK6vLuEiR1dMW7
הנקודות במיפוי נרשמו כהצעה לא מחייבת תלוי בהספק ,לגבי הקנקמגוס מציע למחרת
מסלול מעגלי שהנסיעה והעצירות בו יהיו בכיוון הפוך
18/10 -https://maps.app.goo.gl/NWeuPt2ZA8SDdYDdA
19/10
ירידה לאגמים הגדולים בניו המפשייר ,ודרך האגמים של סקואם (המוזהב על פי הסרט) פניה מערבה למזרח וורמונט
https://maps.app.goo.gl/h4PgaNzv3gHX8ngC8
20/10
https://maps.app.goo.gl/eGyDsEuXGxE35ADv8
ירידה לעיירות הפסטורליות והשמורות בדרום מזרח וורמונט, מעבר לצפון מערב מסצוסטס של נתיב מוהוק,
וירידה לאורך יישובי הברקשיירס, לבילוי ולינה בעיירת הדגל סטוקברידג'.
21/10
https://maps.app.goo.gl/4d4Qvq4HHEwMQQrr8
ירידה דרך מערב קונטיקט ופניה לעמק ההדסון אם מתאים להזמין ביקור מודרך בווסט פוינט
ואפשרות לסיים ערב קניות בוודברי קומון.
22/10
https://maps.app.goo.gl/LynEhs9gMN8qcDV78
עמק הדסון דרומי-
תצפית מהר הדוב
אגמי כביש שבעת האגמים בהרימן סטייט פארק
כביש הפליסדס
עיירת נהר פירמונט
נקודת תצפית נוספת לפני הגעה לשדה בניוארק
מוני
-
@מוני מוני הנהדר תרגם את הרעיון שלי למפות!
המפה שהוסיף ליום 18/10 הזכירה לי שגם ב-Flume Gorge נהננו מאוד.