ארה"ב למשפחות מחוף לחוף - עזרה בבניית מסלול
-
וראיתי עכשיו שיום 9 רשום פעמיים. אפשר להעביר את עולם הים ליום 8 ואז יום 9 זה הנסיעה ללאס וגאס. אופציה אחרת היא לעביר את הנסיעה ללאס וגאס ליום 10 ולוותר על יום המנוחה/קניות בלאס וגאס.
סליחה על הבלבול!
-
@aviatiko אביה תודה רבה!!
-
בגדול - אני מצטרף למי שכתב פה – נראה שאתם אכן יכולים להפיק הרבה תועלת ממתכנני טיולים בתשלום. החל מרמה של חצי שעה שיחה טלפונית שקצת "תאפס" אתכם, ועד תכנון מלא. באופן גס נראה לי שהטיול עולה לכם סדר גודל של מאב אלף שקל. גם 1000 שקלים שיוצאו על התכנון יכולים לחסוך הרבה אלפים, או לפחות להוציא הרבה יותר מהשקלים הקיימים.
בגדול אתם צרכים קודם כל לחשוב על עצמכם, מה אתם רוצים, מה אתם אוהבים (זה לא אותו דבר), איך נראה הסדר יום וכו'.
איך נראה הסדר יום: מתי קמים בבוקר, מצי יוצאים ואיך נראית ההתארגנות. האם ב-8 בבוקר כולם כבר מוכנים לצאת אחרי ארוחת בוקר, או שב-8 רק מתחילים להתגלגל ליציאה ב 9:30. ובאופן דומה מתי בערב מתכנסים. האם יום של מעבר לינה נראה אחרת? ברור שתמיד יהיה יום אחד שבו תעשו מאמץ מיוחד. אבל לא כל יום בטיול, אז איך נראה היום יום? ובאופן דומה איך הייתם רוצים ארוחות (בחדר, מסעדה, בדרך, סופר, ...) האם חושב ארוחת צהריים במסעדה שירות מלא (שעה פלוס), משהו פחות מחייב כמו שירות עצמי (פחות משעה), דרייב תרו או אוכל תוך כדי הליכה? ומה עם עצירות ל"קפה ועוגה / גלידה" – פעמיים ביום 20 דקות? בהקשר הזה אני יכול להצע פוסט ישן שכתבתי – מדריך למטייל ריאלי https://www.lametayel.co.il/posts/dm2prp
מה אתם אוהבים – "כולם הולכים להופעה בוגאס" אבל האם זה מה שמתאים לכם? אולי דווקא לכם יש ילד חובב אסטרונומיה ויעניין אותו לבקר במצפה כוכבים עם טלסקופ גדול, ומוזיאון מדע עם מעבורת חלל אמיתית, אבא חובב היסטוריה אמריקאית שתעניין אותו הספרייה הנשיאותית של רונלד רייגן? ילד אחר חובב בייסבול, ואמא שרוצה שייט לוויתנים? אולי הבת הגדולה מתעניינת לראות אוניברסיטאות (לא יודע עם התזמון הנוכחי אידאלי)?
מה אתם רוצים - יש לכם פער לא קטן בין הילד הגדול לילד הקטן וכמובן זה משפיע עליכם. כל משפחה היא אחרת ברמת הנסיעות שהיא מוכנה לספוג (בלי קשר רק לבזבוז הזמן). מה התקציב שלכם ומה מתכנס אליו. ועוד הרבה דברים.
אחרי שתחשבו קצת עליכם ומה טוב ונכון לכם, שווה ללמוד עוד:
מה יש בכל מקום. הן ביעדים שהזכרתם והן ביעדים שבאיזור. חפשו בגוגל "20 דברים לעשות ב" (כמובן שעדיף לחפש באנגלית), חפשו בגוגל מפס מה יש באזור, תקראו על כל אטרקציה וכל יעד כדי להבין עד כמה זה מדבר אליכם (ואם רק לחלק מכם, האם האחרים ממש יסבלו או רק יהנו פחות), כמה זמן נטו וברוטו זה, והאם העלות (בזמן וכסף) מוצדקת מבחינתכם. אולי בעצם סי וורלר מיותר, או להיפך אם כבר הגענו לסן דייגו שווה להקדיש עוד יום לנושאת המטוסים... למשל לדיסני יש שני פארקים בלוס אנג'לס. אולי בעצם רוצים את שניהם? אולי עדיף לשלב את יוסמיטי ולוותר על גרנד קניון.
מה ריאלי לכל מקום – הזכרתי כבר זמנים ברוטו נטו, אבל גם נסיעה, עד כמה המקום מבודד, מה שעות הפעילות, האם צריך להזמין מקומות מראש ולמתי יש. שלא יהיו לכם שתי אטרקציות במרחק 100 קילומטר ששתיהן פתוחות רק ביום שלישי בין 10 ל-11 בבוקר.
תבדקו אירועים מיוחדים. הקית זו עונת ההופעות והפסטיבלים. זה יכול להיות משהו שרוצים מאד, או שרק יהיה "נחמד" וזה גם יכול להיות משהו שכדאי להתאמץ להימנע ממנו ולא להגיע לאזור.
תבנו תוכנית מסודרת ומפורטת. בשלב ראשון אין הרבה פרטים, אבל ככל שתעמיקו ללמוד יהיו ויהיה קל יותר להבין למה נכנסים
אני אוהב טבלה מסכמת לתוכנית – שורה לכל יום ועמודות לתאריך, יום בשבוע, איפה ישנים בסוף כל יום, כמה שעות מעברים יש (נסיעות, טיסות וכו' – ברוטו), ומה עושים באותו יום (כותרת כללית בטבלה, פירוט יסודי אחרי). ככה קופץ לי לעין שתוכנית מסויימת לא מתאימה ליום השבוע, שבעתם כמות שעות המעברים לא משאירה מספיק זמן לתוכנית הבילוי, שיש יותר מדי ימים ברצף של נסיעות ארוכות או מעברי לינה וכו'
הזכירו כבר את פלורידה וההצעה לוותר עליה. אני אזכיר את הגרנד קניון – מה בעתם אתם רוצים לעשות שם? האם הביקור לא מתמצא בשעה של תצפית ופוטו אופ? והאם זה שווה את היום ואולי יום וחצי של מעברים שזה מוסיף. אולי דווקא אתם רוצים טיול של 3 ימים לרדת לתוך הגרנד קניון, ואולי להיפך דווקא למשפחה שלכם לא מתאים לקום ב-4 בבוקר לראות את הזריחה? אני לא טוען מה נכון ומה לא נכון. אבל חשוב שתבינו למה אתם נכנסים בכל מקום.
באופן דומה הניאגרה – המון מאמץ בשביל 3 שעות נטו של מפלים. לא בטוח ששווה.
יש לכם (כמו לכולם) הרבה פנטזיות. ראיתם בסרטים, קראתם ספרים, חברים סיפרו. וארה"ב זה יעד יקר ורחוק אז זה טיול של פעם בחיים (ואולי לא יהיה יותר טיול משפחתי במתכונת כזו כי נכנסים לבגרויות/צבא). אבל במידה רבה מאד ארה"ב זה טיול של פעם בחיים לא בגלל שהוא רחוק ויקר, אלא בגלל שאנחנו עושים ממנו טיול יקר. מחייה יומית (לינה, אוטו, אוכל, ביטוח וכו') זה דבר יקר. סדר גודל של 400 דולר ויותר. כלומר טיול ארוך הוא יקר. טיסות פנים הן יקרות. מעברי לינה תכופים הם יקרים. טיול רגוע יותר יהיה יותר זול וינצל את הזמן יותר טוב (כלומר יותר ערך מאותו כסף).
תנסו לתרגם את הטיול שלכם לאירופה. הטיוטה המקורים כוללת: יומיים בלונדון (LA) יומיים בוינזדור (סן דייגו) נסיעה לאדינבורו (וגאס) ליומיים טיסה לברצלונה (מיאמי) נסיעה למדריד (אורלדנו) טיסה לפרנקפורט (ניאגרה) נסיעה לוינה (ניו יורק)
-
@אנשיםטובים מאוד מאוד מסייע תודה רבה על ההשקעה! אכן חלק גדול מהדברים שציינת עשיתי ועדיין עושה, אך לבסוף כנראה שאין מנוס מלשבת בנוסף עם איש מקצוע
שוב תודה!
-
@אנשיםטובים
יש מתכנן.ת טיולים בתשלום שאתה ממליץ ויכול למסור לי פרטים?
תודה מראש