צ. צ'ילה וצ. ארגנטינה בספטמבר
-
-
-
-
פרובינציית חוחוי

-
הדרך לסלינה גרנדס - בסלאר אפשר לקחת מדריך ואז הוא עושה לכם מלא תמונות פרפסקטיבה....

סלינה גרנדס
-
-
רוית שלום, ראשית, תודה רבה. במקרה נכנסתי ואיזו הפתעה נעימה. תודה על תשובתך המורחבת. שנית, חסכת לי בחזור את הכתיבה של יומן מסע. התוכנית שלנו סגורה והיא כמעט אחד לאחד עם מתווה הטיול שלכם. ההבדל היחידי הקל הוא בצ'ילה - אנחנו שכרנו רכב 4*4, פיק-אפ, ומפוטרה אנחנו לא נחזור לאריקה, אלא נמשיך דרומה דרך הסלאר והמעיינות לעיירת הגבול colchane ומשם לאיקיקה. לאחר מכן דרומה לסן פדרו דאקמטה. ** החלק המסוייט של הטיול מרגיש לי באמת המעבר מצ'ילה לסלטה באוטובוס. אנחנו נחזיר את הרכב באקמטה ונשכור שוב בסלטה. המעבר מרגיש לא משהו..... ** מסלטה גם אנחנו נעשה את שני הלופים> הצפוני והדרומי. התמונות שלך מהאזור ובכלל מהממות.
תודה רבה! אורית
-
תמונות מדהימות רווית ושיהיה טיול כייפי אורית. לא היה לנו סיוט האוטובוס לסלטה ועשינו אותו עם ילדים……אם אני זוכר נכון משהו כמו 24 שעות???? אוטובוסים נוחים
-
יש אוטובוס מסאן פדרו לסלטה. הוא לא יוצא בכל יום... וכדאי להזמין מקומות אליו ביום שאתם מגיעים. האוטובוס הוא 12 שעות ביום, ועם מושבים רגילים... ולא כורסאות. תבדקי אם אפשר להשכיר רכב בעיר חוחוי והחזיר בסלטה. האוטובוס מסן פדרו עוצר בחוחוי זה יקצר לך עוד נסיעה של שעתיים. גם באוטובוס המסוייט וגם אחכ שתעשי שוב את הדרך מסלטה לפורממקרה
-
הי רוית
תודה. להבנתי האוטובוס מגיע לסלטה דרך כביש 51 - בצד הצ'ילאני זה כביש הלגונות. בצד הארגנטינאי, זה הכביש שיורד לקאצ'י. את כל הכביש למעשה נעשה כפול, פעם בטיול ופעם במעבר.
בלי קשר, בדקתי גם בחוחוי. אין אפשרות לשכור רכב שם.
תודה,
אורית
-
תודה רבה
-
עשינו באחרונה (אפריל) טיול כמעט זהה למסלול שאת מתכננת: סיבוב דרומי מסלטה לקפז'טה וחזרה דרך קאצ'י, סיבוב צפוני לפורממארקה, טילקרה וכולי (כל זה ברכב שכור). אוטובוס לסאן פדרו וטיולי יום משם ברכב שכור, אוטובוס לאריקה וטיול בשמורת לאוקה (שוב ברכב שכור). לקח לנו ארבעה שבועות סך הכל, בקצב מהיר למדי אבל לא ריצה. אין לי הרבה להוסיף על המידע המצוין שקיבלת מרווית. מצטרף להמלצה על טיול יום ל Suriplaza בפארק לאוקה - מקום יפהפה. בסאן פדרו, בנוסף למקומות שרווית ציינה, כדאי מאוד לבקר ב piedras rojas, וב valle del arcoiris. שהינו בסאן פדרו שבוע וזה לא הרגיש ארוך מידי. קחו בחשבון שהדרך בין פוטרה לקולצ'נה מאוד נידחת, קחו מספיק דלק ואוכל, ותתכוננו נפשית לנסיעה ארוכה (אבל מאוד יפה). אנחנו הסתפקנו בנסיעה עד סאלאר דה סורירי וחזרנו לפוטרה (הקנס על החזרת הרכב השכור שלא במקום הלקיחה מאוד גבוה). האוטובוס מסאלטה לסאן פדרו נסע בכביש 52 דרך חוחוי ופורממארקה ולא דרך כביש 51. לא היה סיוט בכלל, סך הכל כ- 10 שעות, ואם עולים בפורממארקה רק 7.5 שעות.
-
אין לי שום דבר ענייני להוסיף אבל האוטובוס לסלטה שאני לא זוכר מאיפה לקחנו (כנראה מסן פדרו דה אטקאמה שאז הייתה עדיין לא סלולה (2005) נכנס לפנתיאון המשפחתי בגלל אירוע שהתרחש בו.
הבן האמצעי והקטן שלי רבו ביניהם על מי ישב ליד אמא באנגלית (בדיוק חזרנו מרילוקיישן של שנתיים בקליפורניה). הם עשו לא מעט רעש ובאלגן שהפריעו לתייר גרמני בודד שישב מאחוריהם. באיזשהו שלב נמאס לו והוא תפח על כתפו של הגדול מהשניים (האמצעי) ואמר לו באנגלית במבטא גרמני כבד: You are such a baby….. אלון בהברקה של רגע (בגיל 13) הסתובב אל הגרמני וענה לו בספרדית (הפתיע למרות שהיינו כבר כחודש בדרכים)..: No habla Englelse ״ (אני) לא מדבר אנגלית״
-
הי צביקה,
ה Suriplaza בהחלט בפנים. כל האזור נראה משגע.
אנחנו מתכוונים להצטייד במיכלי דלק באריקה לפני הנסיעה. אף על פי שהבנתי שגם בפוטרה אפשר לקנות דלק.
מעניין, כרגע הגוגל מפס מראה נסיעה בתחבורה ציבורית דרך כביש 51 בין סאלטה לסאן פדרו. לא ממש משנה. היעד נשאר סאלטה.
תודה רבה על מידע
אורית
-
-
אורית תציידי מה שיותר באריקה. גם מזון וגם דלק. המזון לא טרי בפוטרה והדלק זו לא תחנת דלק אלא מיכלית אצל מקומי בבית... שעולה פי 4
-
כיום עולה רק פי 1.5, וממלאים מג'ריקנים. לא יודע איזה סוג רכב אתם שוכרים, קחו בחשבון שהצ'יליאנים אוסרים על החזקת ג'ריקני דלק במכוניות סגורות (להבדיל מארגז של טנדר).
-
רוית, כן בתיכנון להצטייד באריקה גם באוכל.
צביקה, אנחנו עם טנדר פיק אפ כך שיש ארגז לאיחסון הג'ריקנים.
תודה רבה צביקה ורוית על כל המידע המועיל.
אורית