שימו לב למה שקורה בימים אלו בג'ספר שברוקיס הקנדיים
-
-
@מוני זמן הביקור שלי בפארקים של הרוקיס הקנדיים, לפני 10 שנים, היו שריפות שהביאו עשן לכביש הקרחונים, שחלק באמצעו היה סגור בגלל השריפות הללו. הטמפרטורה שם היתה 30 מעלות. שריפות הקיץ הן כנראה דבר עונתי ודי נפוץ שם.
-
עצוב נורא.
שרפות הן אכן נפוצות ועונתיות אבל הן מקצינות. סגירה ופינוי של כל הפארק זה לא איזה מקטע סגור, זה חריג. אוף ככ עצוב לחשוב על בעלי החיים והטבע
-
מדובר בשריפה בהיקף חריג. הישוב כנראה נפגע מאוד קשה. ועוד לא הסתיים.
-
-
כמי שמתכנן להגיע לשם בעוד חודש - האם כדאי להתחיל לחשוב על מסלול חליפי?
מדובר באירוע מסדר גודל שעוד לא היה שם...
ניר
-
-
נחיתה בקלגרי וחצי יום בווטרטון
3 ימים בגליישר
4 ימים בבאנף, לייק לואיס ויוהו
יום בקולומביה + 3 ימים בג'ספר - אלה 4 הימים הבעייתיים
ומשם דרך קמלופס לונקובר (יומיים) והביתה
אני מניח שהאופציות הן להחליף את 4 הימים באי ונקובר או בסיאטל ופארק אולימפיק
אבל אשמח לקבל רעיונות והמלצות נוספים
תודה
ניר
-
ניר
אם כביש הקרחונים 93 יהיה נגיש ,לא לוותר עליו בשום אופן
פשוט יהיה צורך לוודא עד כמה צפונה אפשר להגיע ,ואגב כמה גולשים
בפורום עשו את הכביש הזה לשני הכיוונים ולא הצטערו כולל עבדך הנאמן.
ואגב החלופות שרשמת הגיוניות וכדאי יהיה בדרך לעבור בנורת' קסקייד נשיונל פארק כביש 20 בוושינגטון סטייט.
מוני
-
האם התכנון הבא סביר:
יום 9 - נסיעה מלייק לואעס לקמלופס. לינה בקמלופס
יום 10 - נסיעה לויסלר. לינה בויסלר
יום 11 - נסיעה לונקובר
יום 12 - ונקובר
יום 13 - נסיעה לפארק אולימפיק. לינה באזור פורט אנג'לס
יום 14 - פארק אולימפיק. לינה באזור פורקס
יום 15 - פארק אולימפיק - לינה באזור פורקס או Lake Quinault
יום 16 - חזרה לסיאטל. לינה בסיאטל
יום 17 - המראה מונקובר בצהריים
או שזה תכנון מאוד לחוץ ועדיף לנסוע לפסיפיק רים (נראה לי פחות מושך)
תודה
ניר
-
@ludar סך הכל התכנון נראה לי סביר וחלקו דומה מבחינת משך הזמן לטיול שאני ערכתי באיזור. יום 13 נראה לי קצת שאפתני. לא ברור מה תכנון הנסיעה. האם הוא כולל מעבורת (אחת או יותר)? או אולי נסיעה דרך סיאטל באיגוף מדרום.
איזור סיאטל פקוק ולכן אם עוברים באזור זה, המסיעה עלולה לקחת יותר ממה שחשבתם.
-
-
אכן כן הייתי משלים ביקור בוונקובר ביום ה-12 ודואג להשאיר זמן לעבור
לוושינגטון סטייט ,מציע לא להגיע להגיע ללינה בסיאטל, אלא לעגון לדוגמה ב-Everret(יכול להמליץ על ה-best western ששם)
ב-13 בבוקר 25 דקות ל-Edmonds ומשם מעבורת מומלצת(מניסיון שלנו בכיוון ההפוך) ל-kingston בחצי האי אולימפיק ומשם
לפורט אנג'לס. ולהשתדל לעלות להוריקן רידג' בתקווה שהפסגה לא בערפל.
https://maps.app.goo.gl/qMfd1fETr4DGJ18x7
אגב לפני פורת אנג'לס יש אפשרות קודם לעלות לביקור ב-Port Tawnsend
https://maps.app.goo.gl/QeughL5JXVYLMy1Z8
מוני
-
תודה
עוד שאלה - מכיוון שמחירי המלונות עלו ואני רוצה לנצל את ההזמנה שיש לי בונקובר ביומיים האחרונים, האם המסלול הבא ריאלי?
יום 10 - נסיעה לויסלר. לינה בויסלר
יום 11 - נסיעה עד אוורט
יום 12 - נסיעה לפארק אולימפיק. לינה באזור פורט אנג'לס
יום 13 - פארק אולימפיק. לינה באזור פורקס
יום 14 - פארק אולימפיק - לינה באזור פורקס או Lake Quinault
יום 15 - נסיעה לונקובר
יום 16 - ונקובר
יום 17 - המראה מונקובר בצהריים
ניר
-
היי
ראשית קבל לינק לדיווח של ערבה(טיול בקרוואן) שכולל אחרי הרוקיס גם צפון מערב
ותוכל לקבל רעיונות גם באולימפיק בדרך מפורת אנגלס לפורקס וקו החוף הפסיפי שם-la push
ולשאלתך- כעיקרון חלוקה סבירה עד שאני מגיע ליום 14 כאן במצב שלכם אני לא יורד ל-Lake Quinault
הצעתי-
יוצאים מוקדם ביום ה-13 מפורת אנג'לס(ואני מתכוון לכך) ממצים ביום הזה את החופים הצפון מערביים של האולימפיק במשולש- https://maps.app.goo.gl/NV8z9SBmr2KxEikJ8
עיין בדיווח של ערבה ביום 8/8/11 לא יודע כוונתכם בהשקעה למסלולי הליכה ארוכים,
לא חייבים יותר מידי לחקור את אורך החוף, ולנים בפורקס
ביום ה-14 אם יש צורך בהשלמות קלות ואז הייתי חוזר לפורת אנג'לס ועולה על המעבורת לויקטוריה אשר באי וונקובר(שעה וחצי על המים)
https://maps.app.goo.gl/PzETKXTp8jbabxRy5
לינה בויקטוריה ואם יקר מאוד אז בפרוורים, למחרת השלמות ביקור בעיר החמודה ועליה לסידני אל המעגן ב-shwarts bay ומשם מעבורת
ל-tassawasen ומשם לוונקובר .
במידה ואתה מתעקש על נהיגה כל הדרך לוונקובר אז אחרי השלמות סביב פורקס אל תעגנו ב-lake quinault ותמשיכו ללינה באולימפיה ,יקל במקצת על הנסיעה
לוונקובר ביום ה-15 https://maps.app.goo.gl/TepHqg9jywbb6Y5E6
מה אומר ניר
להזכירך זאת דעה פרטית משלי שלא חייבת להתקבל
מוני
-
@ludar לדעתי ריאלי. מאוורט קח את המעבורת שמוני הזכיר לחצי האי אולימפיק. ביום 14 הייתי מעביר את הלינה לפורט טאונסנד ומזמין מקום למחרת למעבורת לאי וידבי. נוסע באי וידבי לאורכו ויוצא ל- I-5 באיזור Anacortes ומשם ממשיך לונקובר. באי וידבי יש שני פארקי מדינה של מדינת וושינגטון.
-
מחובתי לציין שגם האלטרנטיבה אותה מציין DHZ ללינה בפורת טאונסנד ב-14 נבחנה על ידי ברצינות!
פשוט אמרתי אתם כבר באזור תרוויחו קצת מהאי וונקובר ובעיקר תבקרו גם בויקטוריה בירת בריטיש קולומביה על הדרך
במידה והולכים על פורת טאונסנד ממליץ לעשות הזמנה מראש למעבורת ממנה לדיגבי איילנד,ולהגיע למעגן כמה שהם דורשים
לפני ההפלגה על מנת שלא יעבירו אתכם לתור הרגיל.
מוני
ואגב היכן אתם נמצאים כעת?
-
תודה לשניכם
עדיין לא יצאנו לדרך (טסים ב- 20.8 אם לופטהנזה יחדשו את הטיסות...), כך שזה מסלול חליפי למסלול המקורי
באתר של Pursuit מדברים כרגע על חזרת המלונות בג'ספר רק ב- 3.9 (מאוחר מדי עבורנו) אבל מחריגים את Columbia Icefield - שזה נותן קצת אופטימיות בנוגע לקרחון ולכביש עצמו (אזור הקרחון לא נפגע אבל בסביבת הכביש יש מוקדים שעדיין פעילים - אני במעקב יום-יומי).
כרגע הזמנתי לינות באוורט, פורט אנג'לס ופורקס. לגבי הלילה האחרון - אני עדיין מתלבט בין החלופות שלכם.
מודה שאני גם פוזל לכיוון פסיפיק רים מכיוון שהמלונות שפנויים באזור אולימפיק לא משהו - והתאריך נופל על יום הנישואים שלנו. נראה יותר נחמד לחגוג בטופינו על החוף מאשר במוטל זול בפורקס...
אשמח לשמוע על ההבדלים בין שני הפארקים
ניר
-
אני אישית אוהב יותר את חצי האי אולימפיק. הביקור שלי בפסיפיק רים היה די קצר (יום וחצי) וגם היה מלווה בגשם, כך שזה קצת הרס את החוויה. סך הכל גם שם ניתן למצוא את החופים ואת יער הגשם בדומה למה שנמצא באולימפיק.
לגבי חצי האי אולימפיק, לנתי במוטל בפורקס ואני מצדיק את הקביעה שהלינות האפשריות שם הן לא משהו, אבל לדעתי ניתן ללון גם בפורט אנג'לס ולטייל ברחבי חצי האי אולימפיק. מגוון בתי המלון בפורט אנג'לס גדול הרבה יותר. אני ממליץ על הסופר 8 שם, שהוא די טוב ובמיקום נוח וגם במחיר נוח.
פה נמצאות התמונות שצילמתי ב- Pacific Rim.
פה נמצאות תמונות מהדרך לשם.
בכל מקרה, אל תחמיצו עליה ל- Hurricane Ridge במזג אויר יפה. לטעמי אחת מהתצפיות הכי יפות בארה"ב.
-
כעיקרון אכן האולימפיק על נופי הפסגות והחופים מאתגרים יותר, אבל לדעתי דורש השקעה של מסלולי
הליכה בחופים על מנת למקסם ביקור באולימפיק.
אבל אני דווקא משום מה זורם עם הפזילה שלך לפסיפיק רים ,ובמיוחד כשמדובר על יום נישואים ,לחגוג אותם
במסעדה הפונה לאור השקיעה המרהיבה במתחם של אזור טופינו ,יכול להיות מתאים יותר מפורקס.
ואני מתייחס גם לעובדה שוונקובר היא סוג של בסיס עבורכם אז נשארים בצד הקנדי ומשלבים את האי וונקובר
שם בנוסף לפסיפיק רים אין שום סיבה לוותר על עיר חביבה כויקטוריה שגם היא סיבה טובה להשלים מחרוזת
חגיגות ימי נישואין.
בעתיד לבטח תגיעו לרצועה הראשונה של צפון מערב ארה"ב ,שם וושינגטון סטייט (כולל אולימפיק),ואורגון על מלוא נקודות
עניין הן בחופים, והן בפסגות הרים , ולבטח סיאטל תהיה הבסיס.
לשיקולך
מוני