סיוע בתכנון מסלול למזרח ארה"ב באוקטובר
-
- היי חברים,
- הרבה זמן לא הייתי פה וחוזר להתייעץ עם האנשים שתמיד יודעים לתת עצות טובות.
- נמצא בשלבים הראשונים של תכנון הטיול ואשמח להמלצות על מסלולים, קישורים וכול טיפ שיעזור לי לבנות את המסלול הנכון.
- אז ככה נוחתים ב-3.10 ב-ewr בשעה שתיים בצהריים לאחר טיסת יום שיצאה מישראל בשש בבוקר.
- טיסה חזרה לישראל ב-17.10 בחמש וחצי אחה"צ, ואת הבוקר אני מניח שננצל לקניות אחרונות וניקח בצהריים שאטל מהמלון לשדה.
- 13 ימי טיול נטו בלי היום הראשון והאחרון שינוצלו לקניות והשלמות.
- ההרכב זוג+שתי מתבגרות 16ו-12, לבנות זו פעם שניה בארה"ב ולנו חמישית.
- בגדול אנחנו רוצים לשלב מסלול של טבע עם ערים ושופינג, בכול זאת אני במיעוט.
- בתכנון לשכור רכב בשדה וללון ליד השדה את הלילה הראשון, ואת חצי היום לנצל בגרזי גארדנס +וולמארט להצטיידות לקראת ימי הטיול.
- בחשיבה שלי לעשות מסלול של 8-9 ימים ולחזור ללון באזור השדה ולהחזיר את הרכב השכור.
- את מנהטן וכול עינייני העיר חשבנו להשאיר לסוף הטיול וללון באזור השדה ולהתנייד ברכבת למנהטן ובחזרה.
- השאלה היא זה נכון או שעדיף ללון בעיר, מבחינת מחירים אני מניח שיהיו הפרשים גדולים אלא אם כן עלות הנסיעות תבטל אותם.
- לגבי המסלול כאן ההתלבטות הגדולה האם ללכת על המסלול הקלאסי ניו יורק, וושינגטון ניאגרה או החוף של קונטיקט ורוד איילנד ← בוסטון וקייפ קוד.
- אנחנו אוהבים טבע אבל בקטע של מסלולים קצרים, תצפיות, נקודות עצירה מעניינות ואוהבים מסלולים עם מים וחופי ים.
- אני מניח שהבנות ירצו גם עצירות לשופינג בדרך.
- לעיר עצמה השארתי 4 ימים בסוף וראיתי שב-13 יוצא מצעד קולומבוס שיכול בטח להיות נחמד.
- האם החשש שלי מלנהוג בעיר ונושא החניות מוצדק או שעדיפה התחברה הציבורית?
- מתנצל מראש על החפירה ואשמח לכול סיוע.
- תודה מראש...
-
יש לכם ניסיון, ואתם מכירים את עצמכם יותר טוב ממני כמובן. אז קחו את מה שאני כותב בערבון מוגבל:
נחיתה ב-2 בצהריים אומר להתניע את הרכב לקראת 4 אחר הצהריים. הגוף שלכם מרגיש 1 בלילה, אחרי לילה לבן, ובלי שינה רצינית במטוס. זה ממש לא חצי יום. לא הייתי הולך לג'רסי גרדנס. זה קניון גדול ומעייף. אתם מותשים, מי יותר מי פחות. בהנחה שלא משלבים טיסת פנים, אני הייתי מנסה לנסוע כשעה עד שעתיים מחוץ לשדה. לא יותר כי זה כבר מתחיל להיות מסוכן.
אני אוהב להציע תמיד לכזה מצב להתמקם ללינת לילה ליד מרכז קניות קטן. זה מאפשר "בילוי" לא מחייב בשעות הערב או סופר, או אוכל, או ללכת לישון מוקדם, הכל על פי מצב העייפות. אם אפשר למצוא מקום שיש שם גם סופר גדול, רצוי כזה שפתוח עד מאוחר או מוקדם בבוקר (או 24 שעות) זה גם סוגר את הפינה של סופר. ואם מצאתם מקום שהמקום במרחק הליכה מחלק מהדברים זה גם מקל על האפשרות של פיצול בערב.
אם למשל מדובר על הסיבוב לכיוון וושינגטון, אז מקום אפשרי כזה יכול להיות Mt Laurel בניו ג'רסי (ליד פילדלפיה). ממש בירידה מכביש האגרה לכביש 73 אזור Moorestown Mall, יש וולמארט סופר סנטר, קניון קטן (נסגר ב-8 בערב) וכמה חנויות ענק (שנסגרות מאוחר יותר אם במקרה אתם ערים), כמה מסעדות, ואפילו אולם באולינג. וכמובן שפע מלונות בשלל רמות מחיר במרחק של 5 דקות נסיעה. וכל הטוב הזה במרחק של שעה עד שעה וחצי מניו ארק, כך שאתם צפויים להגיע לאזור סדר גודל של 5 אחר הצהריים. יש כח – מסתובבים יותר. אין כח – מסתובבים פחות.
לינה בניו יורק או בחוץ –בכל מקרה לינה מרוחקת תעלה לכם בקלות מעל חצי שעה ואולי גם שעה כל כיוון בהשוואה ללינה במנהטן. כלומר שעה עד שעתיים ביום. לזמן יש גם עלות משלו. השיקול הכלכלי מאד תלוי בשאלה האם אתם עם אוטו או לא. עם אוטו, עלות הרכב (והחניה) תקזז חלק גדול מהחיסכון בעלות הלינה. אולי עדיין תחסכו ואולי לא, אבל לטעמי זה לא שווה את בזבוז הזמן. בעיניי לינה רחוקה עם רכב זה דבר טוב אם אתם עושים סוג של "כוכב" – בחלק מהימים נכנסים לעיר ובחלק לא ורוצים גמישות. אם כל הימים בעיר זה סתם בזבוז לטעמי.
אם מדובר על לינה בלי רכב אז יש כבר יותר הפרש עלויות. אם תשנו צמוד לרכבת, באופן יחסי מחיר הלינה עשוי להיות גבוה יותר. אם תסתפקו באוטובוס גם מחיר המלון המחיר ירד כי יש יותר מגוון . כתלות בפתרון התחבורה, אבל סדר גודל של 40-80 דולר ליום רק עלות תחבורה מניו ג'רסי למנהטן וחזרה (לא כולל עלות תחבורה בתוך מנהטן) לפי 5-10 דולר לאדם לכיוון. הבעיה שבלי רכב אתם מאד מוגבלים. חייבים לינה צמודה לתחנה (לא בא לכם ב-10 בלילה או אחרי להתחיל ללכת),ואז אולי אפשרויות ה"ערב" (אפילו ברמה של ארוחת ערב) מוגבלות. ומצד שני הידיעה שיש לכם עוד נסיעה ארוכה יחסית למקום הלינה תגרום לכם לא למשוך עד מאד מאוחר במנהטן.
בכל מקרה לא הייתי נוהג במנהטן אם אני לא חייב. כלומר אפשר להיכנס לעיר עם רכב כדי להחזיר אותי ליד המלון (אם כי גם פה אני שוקל להחזיר מחות לעיר ולהיכנס עם מונית). אבל לא מעבר לזה.
ביום האחרון – טיסה בחמש וחצי אומר להגיע לשדה התעופה לפני 3. כלומר יציאה עם המזוודות מאזור המלון בסביבות 2 בצהריים ואולי קודם. תזכרו גם רבע שעה לפחות לאיסוף המזוודות (או צ'ק אין מאוחר). בבוקר גם סיימתם לארוז, ואולי השארתם מזוודות בשמירת חפצים (לוקח זמן). כלומר זה יום מאד קצר ומאד גבולי. קשה לבנות עליו ל "קניות אחרונות". ואם אתם לא ישנים במנהטן וגם בלי רכב – אז אתם מוגבלים למה שבמרחק הליכה קצר, או שצרכים תחבורה שגוזלת זמן.
לגבי המסלול – ב-8 ימים להכניס גם את וושינגטון וגם את הניאגרה אפשרי בהחלט אבל קצת צפוף. כלומר בהחלט אפשר יום עד וושינגטון, יומיים בוושינגטון, יומיים בדרך לניאגרה, יום בניאגרה, ויומיים בדרך לניו יורק. אבל זה יחסית המון אספלט ולא המון טיול, ובאופן אישי הייתי מעדיף לרווח.
אם אתם שוקלים וושינגטון וניאגרה אפשר גם להציע לכם לקחת רכבת מהשדה בניו ארק עד וושינגטון מיד לאחר הנחיתה. למשל רכבת בשעה ארבע וחצי בעלות של קצת מעל 50 דולר לאדם. ברכבת אפשר לנוח. בשמונה וחצי בערב אתם במלון בוושינגyון. גמורים מעייפות (ובלי קניות), אבל כבר במלון. ואז יש לכם יומיים שוטטות בעיר. חסכתם את יום הנסיעה, מה שמאפשר להוסיף אותו לימים שאחרי (למשל 3 ימים לדרך לניאגרה)
באופן דומה אפשר להציע לכם לטוס מוושינגטון לניאגרה (או הפוך). זה כבר יותר יקר כמובן. אבל לא בהכרח סוף העולם. למשל לג'טבלו יש טיסות מבפולו במחיר של 100-150 דולר לאדם כולל מזוודה. בנקרה כזה חסכתם את הנסיעה חזרה, ועכשיו יש לכם 8 ימים מלאים לטייל מניו ארק דרך וושינגטון ועד הניאגרה. זה כבר מאפשר טיול יפה מאד. אפשר להוסיף יעדים בדרך, או לנסוע לאט לוושינגטון, להוסיף עוד יום בוושינגטון, או לעשות שני חצאי ימים של קניות. אם לא בניתם על רכב בשביל החלק של ניו יורק, אז טיסת הפנים הזו היא לא "תקועה" באמצע כי היא מפרידה בין החלק עם הרכב לחלק בלי הרכב.
-
כמה נקודות:
א. קניות ביום הראשון של הטיול משמעותן להסתובב עם הסחורה במשך כל הטיול. להצטיידות לטיול כל מרכז מסחרי על הדרך עונה על הדרישה, לא הייתי נוסע במיוחד לאיזשהו קניון.
ב. בנוסף כמו שציין אנשים טובים בנחיתה מישראל אין לכם חצי יום לטיול, אני הייתי מנצל את הזמן למנהלות של "סגירת טווח" להמשך הטיול כשבמבט ראשון האופציות שנראות לי מתאימות:
רכבת לוושינגטון או לבוסטון.
יש תחנת רכבת ב EWR ומדובר בערים שרכב בעיקר מפריע ולא תורם. עדיף להגיע בתחב"צ ולקחת שם את הרכב ביום האחרון, ואז אפשר לעשות השלמות של אטרקציות שנוח יותר להגיע אליהן ברכב שכור.
המשך טיסה פנימית לבאפלו, שכירת רכב והתמקמות ללינה לקראת נסיעה למחרת לכיוון הניאגרה.
לא יודע מה יש לכם עוד בתוכנית, אולי שיקגו? בטח יש המון טיסות לאוהיר.
ג. גם אני הייתי שומר את מנהטן לסוף הטיול.
יש יתרונות גדולים בלינה במנהטן עצמה, חבל לותר על העיר בלילה ואם יש לכם תוכניות לברודווי אז בכלל.
העניין שמנהטן יקרה ללינה. אז תעשו את השיקול שלכם.
לשאלה שלך על לינה על קו הרכבת בין EWR ומנהטן אותי המלון
https://maps.app.goo.gl/dyP9mAJmC5UCbxVP9
משמש לא רע, בפעמים שאני בדקתי המחירים היו סבירים.
תדירות רכבות טובה, אם תקפיד להשתמש ברכבות של NJT המחירים סבירים וזמן הנסיעה די קצר.
כנ"ל הנסיעה לטרמינל.
קח בחשבון שהרכבת מביאה אותך ל PENN בדרום מנהטן ואם אתה רוצה להגיע לצפון זו הניידות נוספת.
-
היי,
ראשית כרגיל אתה עונה בהרחבה ומביא המידע בצורה הכי מפורטת ותודה... על כך .
לגבי יום ההגעה מניסיון העבר אנחנו מעדיפים לעשות משהו ולא לתת לעייפות להפיל אותנו , נהיגה ארוכה ביום הזה אכן לא באה בחשבון.
אני לא ממהר להתחייב על טיסות פנים שיהיה קשה לבטל אם בכלל לאור המצב והאפשרות שחלילה תבוטל לנו הטיסה לארה"ב (טסים עם אוסטריאו).
מסכים בהחלט שנתניע את הרכב כנראה רק בארבע ולכן חשבתי על מלון בקרבת שדה התעופה להגיע לשים את המזוודות ולצאת לכיוון הקניון לסיבוב קצר לא ממש קניות וארוחת ערב , ולפני או אחרי לעשות סיבוב הצטיידות שתייה נישנושים וכול מה שנצטרך לנסיעות (בוולמארט המועדף עלינו לא בדקתי אם יש שם)
בתקווה שנצליח למשוך עד מאוחר ולישון לילה מלא ובבוקר למחרת לקום ולהתחיל את המסלול שנבנה .
בתכנון כרגע לצאת עם הרכב ב-4.10 ולחזור ב-12.10 לאחר 9 ימי טיול מלאים לשדה התעופה ולהחזיר את הרכב או לחלופין לא בדקתי את האפשרות להחזיר את הרכב בתוך העיר השאלה אם זה משתלם יותר מבחינת נוחות וחסכון של הנסיעה במונית/רכבת לתוך העיר .
לגבי המסלול אני מאוד מתלבט ונוטה יותר לבנות מסלול לכיוון של החוף של קונטיקט ורוד איילנד -קייפ קוד -בוסטון ופארק אכדיה אם זה אפשרי וחזרה לשדה .
מניסיונך איזה מסלול יתן מענה טוב יותר לשילוב שכתבתי טבע ערים ושופינג והאם כמות הימים 9 תספיק למסלול בלי להיות במרוץ או שצריך לצמצם?
כמה זמן לדעתך צריך בבוסטון האם יום אחד יספיק לצורך האתרים המרכזיים או שעדיף לוותר ?
את העיר עצמה השארתי בכוונה לסוף ואין לנו כוונה להתנייד שם עם רכב ונחפש אפשרויות לינה זולות אם יש כאלו באזור מנהטן שקרובה לתחנת רכבת אשמח להמלצות אם יש לך .
לילה לפני סיום הטיול נראה לי שנחזור חזרה למלון בקרבת השדה שממנו נוכל לקחת שאטל בצהריים לשדה וזה ישאיר לנו כמה שעות בבוקר בקטנה לקניות .
בתודה מראש
זוהר
-
אני רחוק להבין בפרטים האלה אז רק כמה מחשבות
מסכים שזה מסוכן בשלב הנוכחי להוסיף התחייבויות. אבל זה לא שחור ולבן. קודם כל – צריך להבין מה דמי הביטול (כלומר מה ההתחייבות). למשל כרטיס רכבת רגיל באמטרק זה 25% דמי ביטול. ובתוספת תשלום לא גדולה יש כרטיס ללא דמי ביטול.. בתנאים מסוימים אפשר לקנות כרטיס טיסה גמיש יותר, או אולי לחבר לטיסה המקורית (למשל לבדוק אפשרות לקונקשן שלישי בחסון אוסטריאן כדי לטוס באפולו, או להחליף את הטיסה לניו יורק לטיסה לבוסטון. לא תמיד דמי השינוי גבוהים, ואם הכרטיס הוא בחסות אוסטריאן, אז אם הם יבטלו את הטיסה לארץ הכל יתבטל והכסף יוחזר.
לערב הראשון - אני באמת לא רואה מה מרוויחים מאזור הג'רסי גרדן שלא מרווחים ממתחם פתוח שיש בו וולמארט (או דומה), כמה מסעדות, וכמה חנויות אם בכל זאת יהיה לכם כח. אני מבין מאד את הרצון למשוך עד מאוחר, אבל צריך להיות ריאליים. לא רואה מצב שאתם מושכים עד 10 בלילה. ככל שמדובר על מקום יותר גדול (מלון, מתחם חנויות וכו') הכל לוקח יותר זמן, ואולי דווקא הגודל יפחיד אותנו. אם יש עוד 30 חנויות ואנחנו עייפים, נחתוך עכשיו אבל אם נשארו לנו רק עוד 3 חנויות, אולי נתאמץ לראות גם אותן. אם האוטו חונה בפתח המסעדה, יהיה לנו יותר מוטיבציה ללכת למסעדה, מאשר אם האוטו חונה בצד השני של הקניון וכו'.
יותר מזה, אם תתרחקו שעה (תצאו מניו יורק רבתי) ותשנו במלון קטן יותר במקום קטן יותר, יהיה יותר קל לצאת בבוקר מוקדם לדרך. מחוץ לבלגן של המטרופולין. ואם תשנו צמוד לסופר שנפת ב-6 בבוקר, אז גם אם מישהו (מההורים) מתעורר עם ג'טלג הוא יכול לקפוץ. לעשות עוד קניות רגוע יותר.
יום אחרון – גם פה אני לא רואה מה נותן מלון בקרבת השדה אם אתם בלי רכב. אם מדובר על מלון שצמוד לג'רסי גרדנס אז אפשר ללכת ברגל. אבל הקניון עצמו נפתח רק ב-10 בבוקר. מהקניון למלונות זה כמה דקות הליכה – לא הרבה זמן. ושאטל של המלונות הם תמיד בעייתיים ולמרות המרחק הקצר צריך להשאיר לו זמן. כלומר עדיין צריך לצאת מהקניון ב2 בצהריים. וזה בלי שהתייחסנו לאפשרות של ארוחת צהריים.
בכללי אני לא אוהב לעשות קניות ביום האחרון. כלומר אם נשארו לכם שעתיים להרוג לפני הטיסה אז בכיף אפשר לעצור במרכז קניות קטן. אבל לא משהו שאני בונה עליו. קניות צריך לעשות בנחת, כי אחרת מקבלים החלטות גרועות. ובשביל שתוכלו להיות במלון הזה בלילה האחרון תצטרכו להתפשר על הערב האחרון. בין אם ישנים במנהטן ובין אם לאו, היום יגמר מוקדם יותר.
לעומת דווקא במנהטן עצמה אפשר בכיף לבלות אפילו משעות הבוקר המוקדמות.
לינה במנהטן – אני לא יודע מה הציפיות שלכם מהרמה, המרחב האישי והמחיר. אבל במקום לדבר באוויר – תבדקו בזריזות כמה אפשרויות לינה במנהטן, בברוקלין/קווינס או בניו ג'רסי, ותבינו מה האפשרויות שלכם. לא צריך לעבור כרגע על כל מאות המלונות, אבל להתרשם מסדר גודל של אפשרויות ומחירים. אני חושב שהחוויה של לינה במנהטן שווה כסף. אבל לא בהכרח 200 דולר נוספים ליום.
אם כי כמו שאני אומר תמיד – זמן זה כסף, וגם חוויה זה כסף. אם לוקחים את עלות הטיסה ומחלקים לכל הימים, תקבלו כנראה 200 דולר ליום. מחייה יומית במנהטן או באיזור (מלון, תחבורה, אוכל, ביטוח וכדומה) זה עןד לפחות 200 דולר ליום. כלומר כל יום עולה לכם לפחות 400 דולר ואולי גם 600 (תחליפו במספרים שלכם). שעה שבוזבזה על נסיעה עולה בפני עצמה סביבות ה-40 דולר. אבל יותר מזה. נניח שתמורת 500 דולר ליום (טיסה פלוס מחייה) אתם ישנים בניו ג'רסי, ותמורת 600 דולר ליום אתם ישנים במנהטן. האם לא שווה לשלם לא הרבה יותר כדי לקבל חוויה משופרת בהרבה?
בוסטון – אני הייתי שם (עם ילדים קטנים יותר) יומיים, וזה היה מעט. כן, אפשר ביום אחד לעבור על האתרים המרכזיים (שביל החירות) אבל זה לא הרבה, ואין זמן להתעמק או להתרחק. למשל ביום אחד אין מה לדבר על ביקור באוניברסיטאות (אם כי אם המלחמה זה נראה לי פחות מעניין). צריך לזכור שכמו כל עיר גדולה יש עלות ניכרת בכסף וזמן להיכנס ולצאת מהעיר. מה זה יום מלא – ישנים שני לילות בעיר? שני לילות במלון על תחנת רכבת תחתית בכניסה לעיר? או שישנים רחוק ויש גם נסיעה בבוקר + חניה + אולי רכבת + הפוך בסוף היום + אולי מעבר לינה?
אכדיה – ב-9 ימים מלאים להספיק עד אכדיה וחזרה זה שוב נראה בעייתי. אפשרי אבל בעייתי. גם פה טיסה יכולה לעזור.
שילוב כללי של "טבע ערים ושופינג" – כל מקום. זה יכול להיות פנסילבניה, זה יכול להיות החלק הדרומי של קונטיקט (ללא מיין), ועוד. בכל מקום שיש מיליוני אנשים יש הרבה שופינג, בכל מקום אם מתרחקים טיפה מהעיר אפשר למצוא קצת טבע.
אני חושב שאתם צריכים לחשוב מה בעצם אתם רוצים:
איזה סוג אטרקציות אם בכלל
איזה ערים ומה לראות בהן – מוזיאונים? היסטוריה אמריקאית? נקודות צילום לאינסטגרם? מסעדות? תרבות?
האם מעניין אתכם לחפש הופעה או אירוע מעניין אחר?
עד כמה אתם רוצים שופינג? כמה שעות או כמה ימים (במצטבר)?
מה רמת הדברים השונים? רק אטרקציות מהשורה הראשונה? ערים זה רק הענקיות? טבע זה רק הכי הכי? או שבעצם גם אתרים מהשורה השנייה באים בחשבון?
איך הייתם רוצים שיראו הימים שלכם? 14 שעות מחוץ למלון בטיול מתגלגל? או רגוע יותר? או שאולי מתאים לכם יותר לכיוון הכוכב (רב כוכב)?
שופינג – יום שלם – או כמה ערבים?
יותר לסמן וי על יעדים? יותר להעמיק? יותר רגוע? יותר רגעים משפחתיים?
תשובות לדברים האלה יתנו לכם מסגרת והנה מה ריאלי.
אגב, אני מניח שהחגים העבריים ובכלל זה יום כיפור לא רלוונטיים. אפילו לא ברמה של ארוחת ערב חגיגית. כי אם כן, אז צריך להכניס את זה לתוכניות.
-
היי חברים ,
לאחר התלבטויות והבנה של ימי שיעמדו לרשותנו נפלה החלטה על המסלול הנ"ל : ניו יורק ← עמק ההדסון← הרי האדירונדק← ההרים הלבנים ← ורמונט ←בוסטון← קייפ קוד ←החוף של קונטיקט ורוד איילנד ← ניו יורק .
אנחנו אוהבים טבע אבל בקטע של מסלולים קצרים, תצפיות, נקודות עצירה מעניינות ואוהבים מסלולים עם מים וחופי ים. החגים לא מהווים אצלנו שיקול במסלול ובימי הטיול ואין לנו תכנון לגביהם שאמור להגביל אותנו . בתכנון להתחיל את היום בשמונה אחרי ארוחת בוקר ולסיים לפני החשיכה טיול מתגלגל אבל לא מירוץ.
מבחינת לוחות זמנים נוחתים ב-3.10 בשתיים בצהרים אוספים את הרכב בשדה ונסיעה לוודברי קומון והתמקמות במלון באזור וננצל את הערב לקניות קטנות בוולמרט לקראת התחלת הטיול עצמו ביום שלמחרת . לקטע המסלול עם הרכב עומדים לרשותנו 9 ימים מלאים מלאים מ-4.10 עד 12.10 שבסופו אנחנו חוזרים לניו גרזי ללינה . אני די טובע פה פה בכמות החומרים ואשמח להכוונה או ללינקים שיעשו לי קצת סדר. אני רוצה לשלב מסלול של טבע עם ערים (בוסטון וניו יורק לה השארנו 4 ימים בסוף) ושופינג שישתלב במסלול הנ"ל . ההתלבטות אם כדאי ואפשרי להכניס גם את פארק אקדיה במסגרת הזמן שלנו או שנמצא את עצמנו בעיקר על הכביש ? איפה יש על המסלול הנ"ל אאוטלט או מרכזי קניות ששווים עצירה (נעשה פעמיים עצירות לכמה שעות של קניות בשעות אחה"צ והערב ). לבוסטון אני רוצה להקדיש יום אחד ועדיפות לישון מחוץ לעיר אולי ליד איזה אאוטלט שנגיע אליו בערב שלפני (אשמח להמלצות). ביום האחרון של הטיול עם הרכב נגיע בערב לניו גרזי ובחרנו ללון בה ולא בתוך מנהטן בגלל פערי המחירים המאוד משמעותיים . 13.10 עד 16.0 נטייל בעיר ניו יורק סה"כ 4 ימים ו ה-17.10 יום החזרה לארץ המראה אחר הצהריים . אשמח לכול הערה והצעה למעט הטיסות הבינ"ל שסגורות הכול עדיין ניתן לשינוי , לגבי טיסות פנים לא מעוניינים .
תודה מראש זוהר
-
זה נראה לי גם ככה די עמוס אז בטח לא להוסיף עוד את מיין.
תקדיש לבוסטון לפחות יומיים ואם אפשר שלושה. בהרים הלבנים ובוורמונט אתה בטח רוצה לראות שלכת
וזה גם לוקח זמן פרט לאתרים שיש לראות.
-
אאוטלט נהדר נמצא ליד ההרים הלבנים בניו המפשייר. נקרא SETTLERS GREEN.
אאוטלט נוסף נמצא בניו ג'רזי
-
הי
בחלוקה שרשמת צריך להיות אחרי האדירונדאק -וורמונט ורק אחר כך ההרים הלבנים
ב-9 ימים מרתוניים תשכח מאכדיה
ביום 4/10 צריך לעשות מאמץ להגיע או להשקיע סוג של נסיעה ארוכה עד אולד פורג'
5/10 לייק פלאסיד
6/10 וורמונט
7/10 הרים לבנים
8/10 הרים לבנים
9/10 בוסטון דגימה
10/10קייפ קוד
11/10חופי רוד איילנד/קונטיקט
12/10ניו ג'רסי הגעה
לינק לסיפור השלכת של טל תדלג על ניו יורק ותגיע ליום ההגעה לאולד פורג'
והשירשור של לטיט גם היא התחילה מהאדירונדק
מוני
-
מוני תודה רבה... עוד כמה שאלות ברשותך: באתרים של בוקינג והוטלס אני מתקשה למצוא מקומות לינה ב-old Forge יש סיבה ידועה? גם שמצאתי מלונות מעטים הם דורשים לינה של שתי לילות לפחות זה קשור לזה שאני מגיע ביום שישי? איפה אתה ממליץ ללון באזור ההרים הלבנים ופאתי בוסטון אם לא רוצים ללון בתוכה?
תודה מראש זוהר
-
סליחה על התגובה המאוחרת
אכן בעיית לינה באולד פורג' ידועה
אולי אפשר להקל ולהגיע כמו שעשה גולש בשרשור מקביל והזמין ב-little falls
כך יהיה צורך להוסיף זמן נסיעה ביום הבא ללייק פלאסיד ב-5/10
בהרים הלבנים מציע נורת' קונווי או בסביבה הקרובה בצד המזרחי של ההרים הלבנים.
לבוסטון אפשר ללון בפרברים ,ואו טוב יותר באחד ממלונות שדה התעופה לוגן של בוסטון
מוני
-
היי מוני ,
תודה על המענה המפורט , ברשותך עוד שאלות והמלצות שתוכל לתת
אז ככה יש מסגרת כללית לטיול וכבר הוזמנו רוב חדרי המלון אבל הכול נתון לשינוי :
3/10 נוחתים ב-ניוארק בשתיים בצהריים אוספים רכב וממשיכים ללינה ליד וודברי קומון .
4/10 יציאה בבוקר מוודברי לכיוון יוטיקה שבה נלון ,לא מצאתי לינה באולד פורג' ולא בטנדרה . הייתי שמח להמלצות על איזה כביש לנסוע ועל נק' עצירה מומלצות בדרך .
5/10 יציאה מיוטיקה לכיוון לייק פלאסיד ובדרך הנק' הבאות : saranac lake-the wild center-tupper lake-blue mountain-indian lake ,והגעה ללינה בלייק פלאסייד אם יש המלצות לנק' נוספות /אחרות אשמח. יכול להיות שלא הבנתי אותך ואני צריך להשאיר יום נוסף לאזור לייק פלאסייד או ההרים הלבנים ורק אז לצאת להמשך המסלול שמפורט בהמשך?
6-8/10 יציאה מלייק פלאסייד ליום ארוך...ולפי מפות גוגל נסע על כבישים 100b-17-185-9n ,וגם פה אשמח להמלצות על נק' עצירה ומסלולים קצרים . שבסופו נגיע ללינה בגוראהם לשני לילות וגם פה אני אשמח להמלצות למסלול /נק עצירה ליום הראשון מלייק פלאסייד עד לגוראהם , וליום השני שכבר נקום בגוראהם ונחזור לשם ללינה נוספת .
8/10 יציאה בבוקר מגוראהם לבוסטון , וכאן אני מתלבט בעזרתך אם יש מקומות מעניינים לעצירה או אאוטלט טוב בדרך או שאתה ממליץ להמשיך ישירות לבוסטון ולהתחיל שם את יום הטיול באזור השעה עשר וחצי , או לחלופין בכלל המשיך בהרים הלבנים עד שעות הצהריים המאוחרות ואז לצאת ללינה בבוסטון . בוסטון לצערנו רק טעימה ואת הזמן העירוני נשקיע בניו יורק בסוף הטיול , וההתלבטות אם לעשות משהו בדרך אליה או להרוויח שם את היום הנוסף כי ביום שאחרי אנחנו ממשיכים לקייפ קוד ובטח נצא לשם כבר בשעה ארבע וחצי חמש כדי להימנע מנסיעה בחשיכה . אנחנו מתכננים ללון ב-tewksbury פרברי בוסטון לפי המלצתך ולא בתוך העיר וזה גם בטח משפיע מבחינת יציאה לעיר וחזרה ממנה.
9/10 יום בבוסטון והגעה בערב לקייפ קוד ללינה
10 /10 יום בקייפ קוד קוד והסביבה ולינה בקייפ קוד.
11/10 יציאה מקייפ קוד לחופי רוד איילנד/קונטיקט -אשמח להמלצות על נק' עצירה ולגבי לינה חשבנו על מיסטיק וככה גם לחתוך את הנסיעה חזרה לניו גרזי .
12/10 חופי רוד איילנד והמשך נסיעה לניו ג'רזי
אני מחפש גם אאוטלטים שיתאימו למסלול שנוכל לעצור בהם לכמה שעות בסוף יום נגיד או אם יש יהיה מזג אוויר פחות טוב .
מודה לך מראש ...וסליחה אם חפרתי
-
היי מוני ,
תודה על המענה המפורט , ברשותך עוד שאלות והמלצות שתוכל לתת
אז ככה יש מסגרת כללית לטיול וכבר הוזמנו רוב חדרי המלון אבל הכול נתון לשינוי :
3/10 נוחתים ב-ניוארק בשתיים בצהריים אוספים רכב וממשיכים ללינה ליד וודברי קומון .
4/10 יציאה בבוקר מוודברי לכיוון יוטיקה שבה נלון ,לא מצאתי לינה באולד פורג' ולא בטנדרה . הייתי שמח להמלצות על איזה כביש לנסוע ועל נק' עצירה מומלצות בדרך .
5/10 יציאה מיוטיקה לכיוון לייק פלאסיד ובדרך הנק' הבאות : saranac lake-the wild center-tupper lake-blue mountain-indian lake ,והגעה ללינה בלייק פלאסייד אם יש המלצות לנק' נוספות /אחרות אשמח. יכול להיות שלא הבנתי אותך ואני צריך להשאיר יום נוסף לאזור לייק פלאסייד או ההרים הלבנים ורק אז לצאת להמשך המסלול שמפורט בהמשך?
6-8/10 יציאה מלייק פלאסייד ליום ארוך...ולפי מפות גוגל נסע על כבישים 100b-17-185-9n ,וגם פה אשמח להמלצות על נק' עצירה ומסלולים קצרים . שבסופו נגיע ללינה בגוראהם לשני לילות וגם פה אני אשמח להמלצות למסלול /נק עצירה ליום הראשון מלייק פלאסייד עד לגוראהם , וליום השני שכבר נקום בגוראהם ונחזור לשם ללינה נוספת .
8/10 יציאה בבוקר מגוראהם לבוסטון , וכאן אני מתלבט בעזרתך אם יש מקומות מעניינים לעצירה או אאוטלט טוב בדרך או שאתה ממליץ להמשיך ישירות לבוסטון ולהתחיל שם את יום הטיול באזור השעה עשר וחצי , או לחלופין בכלל המשיך בהרים הלבנים עד שעות הצהריים המאוחרות ואז לצאת ללינה בבוסטון . בוסטון לצערנו רק טעימה ואת הזמן העירוני נשקיע בניו יורק בסוף הטיול , וההתלבטות אם לעשות משהו בדרך אליה או להרוויח שם את היום הנוסף כי ביום שאחרי אנחנו ממשיכים לקייפ קוד ובטח נצא לשם כבר בשעה ארבע וחצי חמש כדי להימנע מנסיעה בחשיכה . אנחנו מתכננים ללון ב-tewksbury פרברי בוסטון לפי המלצתך ולא בתוך העיר וזה גם בטח משפיע מבחינת יציאה לעיר וחזרה ממנה.
9/10 יום בבוסטון והגעה בערב לקייפ קוד ללינה
10 /10 יום בקייפ קוד קוד והסביבה ולינה בקייפ קוד.
11/10 יציאה מקייפ קוד לחופי רוד איילנד/קונטיקט -אשמח להמלצות על נק' עצירה ולגבי לינה חשבנו על מיסטיק וככה גם לחתוך את הנסיעה חזרה לניו גרזי .
12/10 חופי רוד איילנד והמשך נסיעה לניו ג'רזי
אני מחפש גם אאוטלטים שיתאימו למסלול שנוכל לעצור בהם לכמה שעות בסוף יום נגיד או אם יש יהיה מזג אוויר פחות טוב .
מודה לך מראש ...וסליחה אם חפרתי
-
-
@זוהר888 יש שני אתרים בהם ביקרתי בדרך מ- Lake Placid מזרחה. הראשון הוא Whiteface Mountain. זה אתר בתשלום. מהחניה עולים במעלית למעלה (אם היא עובדת. אם לא, ניתן לעלות ברגל). בפסגה יש תצפית טובה על כל ההרים והאיזור מסביב. צירפתי למטה מספר תמונות משם.
האתר השני הוא Ausable Chasm, שנמצא כבר למטה מההרים על גבול אגם Champlain. גם זה אתר בתשלום. אני הסתפקתי בהליכה במסלול לאורך ה- Chasm. ניתן לעשות שם גם rafting.
תמונות משם תוכלו לראות כאן

-
3/10
הגיוני
4/10
אפשר לצאת לביקור בעיירה ניו פאלץ לרחוב העתיק ביותר בארצות הברית (historic Huguenot street). להסתובב בין הבתים (לא ניתן להיכנס פנימה) שחלקם נבנו בתחילת שנת 1700.
אם לא בתיכנון לפחות ראה אותם בלינק המצורף https://www.huguenotstreet.org/our-houses
אם אתם יוצאים סביר בבוקר אפשר לבקר ב- howes cave לשם כך יש לפנות כך -https://maps.app.goo.gl/EkTu6uaCwgr1F5dg9
אתר המערה אליה יורדים במעלית 48 מטר -https://howecaverns.com/ כדאי להזמין שעת סיור מראש
5/10
מניח שראית את הצבעים שמהם נהנתה אורטל ב-5/10 שלה בדרך מטנדרה ללייק פלאסיד
סביבות לייק פלאסיד אפשר ליהנות https://maps.app.goo.gl/3ZN96AuBTSMu6udQ8
במקרה שלך לא צריך עוד יום בלייק פלאסיד
6/10
מוותר על 9N ונשאר על ה-73
https://maps.app.goo.gl/MmEkSpcsmfmJNS6H7
מגדיל קטעים https://maps.app.goo.gl/qXkf6ECnWqe4q5S98
https://maps.app.goo.gl/1J3XjdPUcBMY9Qgc7
https://maps.app.goo.gl/Z6eAbFUh2mPDu5Ga8
במונפליה תגיעו לסטייט סטריט שם בנין המימשל
7/10
מסלול מקיף כזה הכולל את הפינקאם נוץ'>> הקנקמגוס(112)>> פרנקוניה נוץ'>>קראופורד נוץ'>>חוזר לגורהאם
https://maps.app.goo.gl/xY8MGPdN1RGSeuoz6
8/10
האאוטלטים נפתחים ב-10
מגורהאם הייתי עושה עוד קצת נקודות עניין בצד המזרחי של ההרים הלבנים ויורד דרך האגמים הגדולים
רצית אאוטלט קבל טוב כזה במרימק ומשם למקום הלינה
https://maps.app.goo.gl/xY8MGPdN1RGSeuoz6
מקייפ קוד סעו לבקר בניופורט רוג איילנד גשו למרכז המבקרים כתחנה ראשונה לסדר רת הביקור בה
https://maps.app.goo.gl/4qcfcHsncwwEx6K19
בחופי קונטיקט תלונו במיסטיק
אאוטלט בקונטיקט בווסטברוק https://maps.app.goo.gl/9hiWjMBXJgwMjoiF8
או שתשאיר לגדול יותר בניו ג'רסי
אם יהיה זמן בהרים הלבנים האאוטלט בנורת' קונווי
מוני
-
הוזכר על-ידי
מוני