ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לאיסלנד איילה גיאוגרפית- חוויה טרגית

פורום אירופה
    איסלנד
    5
    5
    210
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Dandan246
      Dandan246 נערך לאחרונה על ידי

בתאריך 25 ליולי 2024 יצאתנו אני ואשתי לטיול ג'יפים לאיסלנד עם חברה איילה גיאוגרפית, זו היתה חוויה לא נעימה , הטיול התחיל בשינוי טיסות לחברי הקבוצה אשר לא כולם טסו ביחד וככל הנראה לא היו טיסות מוזלות פנויות עבור כולם באותה טיסה, הקבוצה נפגשה באיסלנד ומשם נלקחנו לבית מלון, בתי המלון לכל אורך הטיול בדרגה הכי נמוכה , היתי אומר שברובם אפילו לא 2 כוכבים, מסעדות בצהריים נחותות ביותר , תפריט דל מאוד והכל מחושב עד כידי כך שתוספת מרק נענה בשלילה ומתבקשים לשלם עבור זה, אחד המטיילים ביקש שקית קטשופ ונאמר לו שהוא צריך לשלם על כך, הכל מאורגן לרמה שחברת איילת חוסכת על גבינו. המדריך עושה רושם שהוא מכיר את תוואי השטח אך הוא ניהל את הקבוצה בצורה קרה ביותר ללא הסברים מעבר למינימום הנדרש, הוא פשוט ביצע את חובתו ללא רגישות כלפי המטיילים, לאחר כל הסבר היה פתאום מתחיל ללכת ליעד הבא וכולם עוקבים אחריו ומחפשים אותו שלא לאבד אותו. ולא ניסה אפילו פעם אחת לגבש את הקבוצה , אפילו לא יזם פעילות ראשונית להכרת אנשי הקבוצה בינהם. הוכחה נוספת לזילזול בצרכי המטייל, (כאשר המוטו העיקרי הוא חיסכון וחיסכון של החברה), הוא בכך שבחזרה לישראל חברת אוסטריין ביטלה את הטיסה לישראל, הופננו לחברת האם לופטנזה לסגור דרכה פיצוי וחזרה ללא סיוע של איילה , כאשר בסופו של דבר חברת איילה החליטה להתערב וניתבה את הטיסה דרך קישנב , דרך לא נוחה אשר גרמה לנו להמתין שעות רבות בשדות תעופה ומעל הכל תשלום היה מעל מה ששולם בסך 1438$ , חברת לופטנזה זיכתה אותנו ב 388$ בהתאם למה שחברת איילה סגרה איתם עבורנו ולכן נשארנו בפער של 1050$, כל ניסיונות שלנו לקבלת זיכוי מחברת איילה לא צלח , ולא שיתפו פעולה ולא ענו לרוב המיילים וכשענו הם הגיבו בתירוצים שונים ומגוחכים שאין טעם שאעלה אותם כאן, ובסופו של דבר הם מתנערים מכל אחריות , ולכן אני מציע לכם לחשוב טוב טוב לפני שאתם סוגרים טיול עם איילה גיאוגרפית לכל יעד , כי החברה מתנהלת בצורה רשלנית ביותר, אני מדבר כסמנכ"ל רכש ולוגיסטיקה בעבר בחברת תדיראן תקשורת ולכן הביקורת שלי מבוססת על ניסיון גדול מאוד בכל הקשור לצורת ניהול ושירותים .

IO. הצועד בנעליו יונה וקשת 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • IO.
        IO. @Dandan246 נערך לאחרונה על ידי

@dandan246

נשמע מבאס מאוד. אני מצטערת שזו היתה החוויה שלך, תודה על השיתוף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

אם אתם מרגישים שיש לכם CASE שווה להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. נסו למקד את התביעה בפן הכלכלי (הפסד כספי, מחויבות החברה) וסיכום (מלונות שהובטחו ברמה X וקיבלתם רמה Y -אם היו הבטחות בנושא, ואם תוכלו להוכיח את רמת המלון ) איסלנד אכן די ספרטנית ,לתחושתי.

• הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @Dandan246 נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@dandan246

יש כאן

חקיקה בעניין טיולים מאורגנים | ד"ר שי שגב - עו"ד, נוטריון ומגשר מוסמך

הרבה מאוד מידע על הזכויות שלכם לפי כמה חוקים*,

למשל לפי התיאור שלכם הסוכן לא עמד בדרישת חוק שרותי תיירות סעיף 3

1.   פרטי המידע שחובה על סוכנות נסיעות לגלותם לפי תקנה 2 הם כמפורט להלן:

(1)  כל אחד משירותי סוכנות הנסיעות המרכיבים את חבילת התיור:

(א)   מקומות הלינה, שמותיהם, וכן דירוגם או רמתם, מעניהם וכן מספרי הטלפון שלהם;

זאת אומרת שלדעתי כלא משפטן (זה לא יעוץ, אני אדם פשוט מהרחוב שמספראיך כנראה היה מתנהל אם היה בסיטואציה שלכם) אם סוכנות הנסיעות לא נתנה לכם את הפרטים הנדרשים לפי החוק הם צריכים להראות שהם עומדים ברמה הנדרשת, לא אתם, נטל ההוכחה עליהם.

זוהי רק דוגמה, לפי הרשום בלינק ובהתאם לתיאור שלך יש עוד הפרות חוק וחלקן לטעמי (הלא מקצועי ולא משפטי) די בוטות.

אני חושב שכדאי לכם לבחון תביעה משפטית בבית דין לתביעות קטנות, התהליך די פשוט ואפשר מהמחשב בבית, לא צריך ללכת לשום מקום כדי להגיש את התביעה ולסמנכ"ל בכיר של חברה גדולה לא אמורה להיות בעיה להתמודד עם הגשת תביעה כזו, כולל הצמדת ראיות כמו קבלות על תשלומים וכו'

לחילופין אם שמרתם על קשר עם שאר חברי הקבוצה אולי שווה לכם ליצור קשר כקבוצה עם עורך דין כלשהו.

וגם כמו יונית אני חושב שאתם צריכים להתרכז בנזקים כלכליים שניתנים להוכחה כמו תשלום נוסף על טיסה, פחות על רגישות למטיילים.

*לדעתי על המקרה שלכם חל גם חוק

חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012

ואיילה גאוגרפית יכולים להחשב "המארגן" שלפי התיאור שלך חייב לכם הרבה כסף בלי שתצטרך להוכיח נזק

• יונה וקשת
              יונה וקשת @Dandan246 נערך לאחרונה על ידי

@dandan246 נשמע שעברתם חוויה מאכזבת ותודה ששיתפת.

הייתי מוותרת על המילה "טרגית" (לפני שקראתי את ההודעה, רק מלשון הכותרת הייתי בטוחה שארע לכם חלילה אסון במהלך הטיול).

מצטרפת להמלצתה של יונית - שווה לבדוק את האפשרות לתבוע בבי"ד לתביעות קטנות, כאשר הדגש בבדיקה הוא על הפער *לא* בין הציפיות שלכם לבין מה שקיבלתם, אלא בין מה שהובטח לכם *חוזית* לבין מה שקיבלתם בפועל.

• הוזכר על-ידי  הצועד בנעליו הצועד בנעליו 
              • הוזכר על-ידי  הצועד בנעליו הצועד בנעליו 
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון