ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות טיסה לאמסטרדם

פורום אירופה
    אמסטרדם הולנד
    6
    12
    376
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4250023
      מטייל_4250023 נערך לאחרונה על ידי

שלום פורום למטייל.

אני וחברים מתכננים לטוס לאמסטרדם לטיול קצר של שבוע וזו פעם ראשונה שאטוס להולנד, כיוון שאני לא מכיר את העיר אשמח לקבל טיפים מכם לגבי כל מה שנראה לכם קריטי.

מבחינת תחבורה ציבורית הבנתי שיש כרטיס כלשהו שאפשר לרכוש למספר ימים ולנסוע ללא הגבלה בטראם וברכבות אז אשמח לפירוט לגבי זה, וגם מבחינת השכרת אופניים איך זה בדיוק עובד? האם צריך ביטוח כלשהו למקרה שיגרם נזק או גניבה לאופניים? והכי חשוב מבחינת שהייה, אני הבנתי שלא מומלץ היום לשהות בכיכר דאם או באזורים המרכזיים ומומלץ לקחת מלון קצת מרוחק ולהשכיר אופניים או להשתמש בתחבורה הציבורית בכדי להגיע למרכז העיר, האם זה נכון ועדיין רלוונטי להיום?

ומבחינת מוניות גם שמעתי שלא מומלץ להשתמש ב UBER אז האם יש אפליקציה או כל תחליף אחר שהייתם ממליצים עליו?

אשמח לשמוע כל טיפ נוסף שבעיניכם יכול להיות חשוב וגם איפה מומלץ לטייל ומה לעשות במהלך שבוע באמסטרדם

תודה רבה.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @מטייל_4250023 נערך לאחרונה על ידי יונית

@מטייל_4250023

האם אתם יודעים מה אתם הולכים לעשות באמסטרדם שבוע?

לדעתי too much

עיר קטנה מאד.

אם אתם חובבי מוזיאוני אמנות, ארכיטקטורה, מטיילים איטיים-אז אולי.

אבל חבר'ה צעירים- יומיים-שלשה גג ומיציתם כל כיכר אפשרית.

לגהי כרטיסי תחבורה ציבורית יש כרטיסים מרוכזים, תלוי אם הטיול רק בעיר או מחוצה לה והאם מתכננים יעדים תיירותיים שבתוך העיר אז אולי כרטיס אמסטרדם שאינו רק תחבורה יותר רלוונטי לכם.

לגבי לינה- אם אתם בוחרים לישון במעטפת של העיר - אז צריך להתנייד במטרו וטראמים. אבל אם אתם לנים במרכז העיר- הרבה פחות ואז אולי הכדאיות הכלכלית פחות רלוונטית.

מטייל_4250023 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מטייל_4250023
          מטייל_4250023 @יונית נערך לאחרונה על ידי מטייל_4250023

@יונית

תודה על המענה, בעקרון אנחנו חברה צעירים בני 22 והתכנון הוא פחות או יותר ללכת למוזיאונים בעיר, לרכב על אופניים בעיר ללכת לוורטהים פארק וכמובן שלקראת הסוף גם ברים וחיי הלילה שאני מניח שלא חסר באמסטרדם, ואכן אנחנו מתחברים לאומנות ולמוזיאונים, הנחתי ששבוע זה יותר מדי אבל אלו ימי חופש מהעבודה שאני צריך לנצל ולכן אני צריך שבוע, חשבתי להרחיב את הטיול גם לרוטרדם או האג אם לדעתך זה מומלץ, אבל אולי באמת המוזיאונים יספיקו, וכמובן גם חיי הלילה, גם בהנחה שהיום הראשון בטיסה מבוזבז עד ההגעה למלון ואז זה כבר 6 ימים.

וכמובן אשמח לשמוע עוד טיפים אם יש לך כי זו באמת טיסה ראשונה שלי להולנד ואני בהחלט אשמח לדעת כל פרט רלוונטי.

ומבחינת הלינה עד כמה זה מסובך להתנייד במטרו או בטראמים והאם באמת יש הבדל משמעותי במחיר בלינה במרכז העיר? כי לפחות לפי BOOKING נראה שאזור כיכר דאם מאוד יקר ואולי שווה לשרוד 30 דקות נסיעה בבוקר מאשר לשלם משמעותית יותר.

ולדעתך כמה טיול שכזה אמור לעלות בסה"כ? אני שואף לא לבזבז יותר מ 10 אלף השאלה אם זה ריאלי

הצועד בנעליו יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @מטייל_4250023 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4250023

לגבי לינה:

לדעתי מאוד כדאי לגור במרכז, במיוחד למי שמתכוון לבלות מאוחר בלילה,

איך תגיעו בשתיים לפנות בוקר למקום לינה מרוחק? מוניות?

לגבי עלות:

בטיול עירוני טיסה ולינה הן אחוז גבוה מההוצאה,

תבדוק עלויות טיסה בתקופה שאתם עתידים להגיע, אפשר למשל ב google flights, תוודא שמחיר הכרטיס כולל את כל מה שרלוונטי לך כמו מטען לבטן המטוס

תבדוק הערכה של עלויות לינה באתר כמו booking או hotels, תעשה סינון לפי אזור לינה רמת מלון וכו' ויהיה לך מחיר מוערך.

תוסיף נניח 100 יורו ליום לאוכל תחבורה ואטרקציות (מוזיאונים ודומיהם אתה יכול לבדוק מחיר מדויק באתר האינטרנט שלהם)

תוסיף כמה שנראה לך על חיי לילה, קניות וכו',

אני מוסיף גם עלויות ביטוח רפואי, חבילה סלולרית, הגעה לנתב"ג וחזרה הביתה מנתב"ג (או חניה לרכב) ושאר מנהלות (אתם נוסעים בחורף? צריך ביגוד מתאים)

והנה יש לך הערכה לא רעה לכמה יעלה

• יונה וקשת
              יונה וקשת @מטייל_4250023 נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

@מטייל_4250023 הבת שלי בת 20+ נסעה עם חברה בת גילה לכמה ימים באביב האחרון והן ממש נהנו. בעיני אפשר לבלות שבוע בנעימים באמסטרדם, בעיקר אם אתם חובבי מוזיאונים ואמנות, רכיבה על אופניים, פארקים, חיי לילה, לזה אפשר להוסיף גם אוכל רחוב ושווקים, אולי קצת שופינג וסתם שוטטות. אם אתה מדבר על שבוע ברוטו (כולל טיסות) הנטו נשאר כבר 5-6 ימים (תלוי בשעות הטיסות) שממש קל למלא, בהנחה שאתם לא ב"מירוץ למיליון" ואוהבים לטייל באיזי ולהנות. כמובן שתמיד אפשר להוסיף גם יציאות מחוץ לעיר, למשל לזאנסה סכאנס שזה מתוייר להפליא אבל עדיין חמוד ביותר בטח שלביקור ראשון בהולנד. מדובר במעין מוזיאון פתוח במרחק נסיעה לא גדול מאמסטרדם, יש תחב"צ גם לשם (וגם הסעות מאורגנות, תבדקו מחירים).

וכמו בכל עיר גדולה יש כל מיני דברים מעניינים/מגניבים/פופ-אפים שיכול להיות כיף לחוות - תחפש באתרי תיירות מקומיים ברשת, או אתרים כמו טיים-אאוט אירועים מיוחדים שמתרחשים כשאתה מגיע לשם.

אתה מדבר על אביב מאוחר או קיץ, נכון? כי בחורף ובתחילת האביב הרבה פחות נחמד בהולנד מבחינת מזג אויר, אופניים, פארקים וכו'.

• מטייל_4250023
                מטייל_4250023 @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

תודה על העצות, בדקתי מלונות במרכז והמחירים בהתאם, אבל אם זאת מצאתי מלון אחד שהמחיר שלו 3500 סה"כ לשבוע כי נראה שהחיסרון שלו הוא שצריך לעלות כמה מדרגות עם מזוודות אבל עבורי זו לא בעיה וכל עוד שהחדר בסדר זה מספיק, מבחינת טיסה גם מצאתי עם מזוודות והושבה במחיר של 510 דולר שזה בסדר, אז נראה לי שבסוף מהבחינה הכלכלית יצא בסדר גמור, והאם יש לך המלצות על חיי לילה באזור של כיכר דאם? במיוחד ברים כי אני חובב בירות אז זה יוכל להיות נחמד עבורי.

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מטייל_4250023
                  מטייל_4250023 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

שלום, תודה לך על הטיפים

אני אכן מתכנן לטוס בסביבות האביב המאוחר אבל כרגע יכול להיות שאצטרך להקדים כבר לתחילת מרץ, אם זאת אני מניח שגם בגשמים כל עוד שלובשים מעיל מקצועי דוחה מים וגשם ולוקחים מטרייה אפשר לפחות לטייל במוזיאונים אם אין אפשרות לאופניים או פארקים, אף על פי שנראה כי התחזית לתחילת מרץ לפחות כרגע אינה מלווה בהרבה גשמים ואני מקווה שישאר כך, אם באמת יהיה מזג אוויר טוב אבדוק את הזאנסה סכאנס נשמע בהחלט מעניין.

ענת69 יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שקד
                    שקד נערך לאחרונה על ידי

עברו כבר לא מעט שנים, אבל אני הייתי ב-https://www.arendsnest.nl/en/enjoy-beer-from-dutch-brewers/, שזה באר שמגיש בירות קראפט הולנדיות בסגנונות שונים.

אגב, גשמים זה חלק מהבעיה במרץ, אבל לא בהכרח הבעיה היחידה. יכולות להיות גם רוחות חזקות, ובאופן כללי יש הרבה אפור ופחות יפה ונעים מעונות אחרות. אם זה הזמן שיש לך אז תסע (זו התקופה שאני ביקרתי באמסטרדם) אבל אם יש אפשרות לדחות קצת אז עדיף לדעתי.

• ענת69
                      ענת69 @מטייל_4250023 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4250023 מציעה לבדוק את התאריכים של פתיחת גני קיקנהוף השנה. מחוץ לאמסטרדם.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • יונה וקשת
                        יונה וקשת @ענת69 נערך לאחרונה על ידי

@ענת69 מתוך האתר הרשמי של גני קוקנהוף:

Keukenhof will be open from March 20 to May 11, 2025.

בהחלט מומלץ אם מגיעים בזמן הזה. עדיף אפריל על מרץ.

• יונית
                          יונית @מטייל_4250023 נערך לאחרונה על ידי יונית

@מטייל_4250023

אביב מאוחר עדיף מאד.

תחילת מרץ- הרבה פחות.

אני נסענית אפרילים, וחטפתי כמה אפרילים מאד לא נעימים בהולנד.

למה לא נעים?--כי אמסטרדם לחופו של האוקיינוס- רוחות קרות מאד.

שילוב של טפטוף אפילו עדין +רוח קרה עצימה = דוקר בפרצוף ומחפשים את המקום החם הבא.

מציעה מאד לדחות את הטיול לעיתוי מאוחר יותר, גם אפריל מוקדם למדי, בטח שמרץ.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • יונה וקשת
                            יונה וקשת @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית צודקת, הטיול המשפחתי שלנו היה בתחילת אפריל לפני כמה שנים והיה הטיול הכי גרוע שלנו אך ורק בגלל מזג האויר, ששיבש לנו את כל התוכניות. זה לא שלא מצאנו מה לעשות, תמיד יש מוזיאונים (גם לילדים) אבל עדיין השילוב של גשם + קור + רוח באמת שהוציא את הכיף מרוב הטיול. אפילו מגני קוקנהוף היפים כל-כך היה קשה להתפעל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון