ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון טיול טבע בצפון איטליה בסוף חודש אפריל

פורום אירופה
    מילאנו צפון איטליה איטליה הדולומיטים לוגאנו טוסקנה
    9
    30
    646
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ברק07
      ברק07 נערך לאחרונה על ידי ברק07

היי, שלום לכל אנשי הפורום!

אנחנו שני חברים בני 18 שטסים למילאנו בסוף אפריל, ויש לנו שבוע שלם לטייל באזור.

כשתכננו את הטיול, חשבנו שנוכל לטייל בדולומיטים (למרות שידענו שזו לא העונה, מצאנו כתבות על מטיילים שכן עשו זאת). אבל אחרי בירור מעמיק יותר, גילינו שזו ממש ה-"dead season" באזור – כמעט כל הרכבלים יהיו סגורים לתחזוקה, אגמים מושלגים, כבישים חסומים, הנוף אפרורי, ומזג האוויר לא צפוי...

קצת מבאס, אבל מכיוון שכבר יש לנו כרטיסי טיסה, החלטנו למצוא מסלול אחר שיאפשר לנו ליהנות מהטיול בלי מגבלות של עונה מתה.

אז הנה השאלה – אנחנו שני חברים בכושר טוב, שמחפשים טיול בדגש על טבע (רצינו דולומיטים! 😅), עם נופים, אגמים, הליכות ועיירות ציוריות. חשוב לנו לבחור אזור שמתאים לעונה הזו, ושלא ניתקע עם מקומות סגורים ועצובים.

שכרנו רכב במילאנו לאותו שבוע, אז נוכל להשתמש בו – אבל גם יכולים לבטל אם תחבורה ציבורית עדיפה.

אשמח לשמוע מה הייתם ממליצים לנו לעשות בתקופה הזו:

• לאיזה אזור כדאי ללכת?
      • רכב או תחבורה ציבורית? (גם מבחינת נוחות וגם מבחינה כלכלית)
      • טיולי יום או טרקים עם לינה בבקתות/עיירות קטנות?

חקרנו קצת וראינו שאולי אזורים כמו אגמי קומו ולוגאנו, טוסקנה, Simplon Pass, Valle Verzasca יכולים להתאים – אבל בטוח יש עוד כיוונים טובים (כולל שווייץ או צרפת).

אם מישהו טייל בתקופה הזו באזורים האלו – איך הייתה החוויה? נשמח לכל הצעה על מסלול עם נופים כמה שיותר יפים ומרשימים בעונה הזו.

מצטערים על האורך והבלבול! 😅 כבר יש לנו טיסה, אז אנחנו רוצים לנצל את מה שהעונה כן מציעה – ולא להתבאס שלא נסענו בקיץ! 😌

נ"ב - אני מניח שיכולים לשאול אז אנסה לענות כבר מראש 🙂

אנחנו מחפשים מסלול שהוא משהו בין טרקים למסלולים נוחים – כלומר, רוצים ללכת הרבה ולחוות את הטבע, אבל לא בטיול אינטנסיבי מדי. אנחנו פתוחים גם לצאת מאיטליה, כל עוד התקציב נשאר סביר והלוגיסטיקה נוחה (למשל, נסיעה ברכבות לאיזורים קרובים). מבחינת לינה, נעדיף לישון בעיירות ולא בשטח, כי כנראה קר מדי, ובקתות הרים אני מניח שלא יהיו רלוונטיות בעונה הזו.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • IO.
        IO. @ברק07 נערך לאחרונה על ידי

@ברק07

בדיוק חיפשתי משהו דומה, ללא רכב, מבוסס הליכה.

אז לא מנסיון אישי אבל אולי הלינקים הללו יעזרו לכם:

מאגם קומו לאגם לוגנו

מסלול כפרים אגם קומו

שביל ארבעת העמקים (אגם קומו)

טרק במאי במרכז איטליה

אפנינים במאי

וכן הייתי בודקת את השביל Way of St. Francis (מסלול צליינים מפירנצה לרומא) - שנמצא אצלי ברשימה כבר הרבה זמן, והעונה מאוד מתאימה.

כמו כן, זה זמן מאוד מתאים ל- Cinque Terre. ויש כמובן עוד המון אופציות...

בהצלחה!

IO. ברק07 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • MERAVSHELL
          MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

לגבי הרכב- האם בדקתם שזה מותר באיטליה לשכור רכב בגיל 18? לא בטוחה.. אולי תלוי חברת השכרה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • IO.
            IO. @IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

@io

אגב, בשנה שעברה באפריל, הלכתי 3 ימים עם האחיין שלי (שהוא בגילכם) בין כפרים סביב אגם לוצרן והיה מעולה !

אתם יכולים לקרוא פה בבלוג שכתבתי: הקדמה, יום הליכה ראשון, יום הליכה שני, יום הליכה שלישי.

יחד עם זאת, אני לא חושבת שבמקומכם הייתי עוברת לשוויץ (אם כבר יש לכם טיסה לאיטליה). איטליה שווה מאוד בפני עצמה.

ועוד יעד נפלא שצעדתי בו בין כפרים - אגם גארדה. אבל זה היה בספטמבר, אין לי ככ מושג איך שם באפריל. תבדקו.

הפרק הראשון.

• nuritd
              nuritd נערך לאחרונה על ידי

Simplon Pass

באזור אגם מג'יורה יש הרבה מסלולים שניתן לעשות במאי ןגם בעמקים מגיה וורצסקה הנפלאים בשוויץ. שוויץ יותר יקרה, אבל ניתן ללון באיטליה ולנסוע לטייל בעמק. אפשר גם בתחבורה ציבורית-אוטובוסי הדואר של שוויץ מגיעים לכל כפר ומקום.

• dregev03
                dregev03 נערך לאחרונה על ידי

הי אם שכרתם רכב ואין בעיית גיל ורציתם דולומיטים אז לגמרי סעו לדולומיטים. היינו בדולומיטים באפריל לפני פחות משנתיים והיה מדהים. לא באנו לטרקים אבל הלכנו כמעט כל יום והיינו יכולים ללכת עוד הרבה יותר לו רצינו ואם היינו מצטיידים קצת יותר בהתאם. במקרה שודרגנו לרכב 4x4 וזה עזר מאוד כי תפסנו גם איזו סופת שלג לא מתוכננת. בגלל השלג, הדולומיטים היו עוד יותר מדהימים ברמת יופי שלא מביישת אפילו את אל צ׳אלטן שזה אחד האיזורים היפים בעולם. ״אגמים קפואים״,? בטח לא כולם ואין כמו לראות אגם כחול עם הרים מושלגים סביב

ברק07 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • ברק07
                  ברק07 נערך לאחרונה על ידי ברק07

הי! תודה רבה לכולכם על התשובות!

לגבי השכרת הרכב, כן, מצאנו חברה בשם OK Mobility שמשכירה בגיל 18, אמנם צריך לשלם תוספת על Young Driver, אבל לא נורא 🙂

לגבי שלל ההצעות שהעליתם, הייתי שמח למיקוד אולי מה מתוכן הכי עונה על מה שאנחנו מחפשים.

בעיקרון, אנחנו שואפים לנוף הכי "מרשים"... לדוג' אם זה היה הקיץ לא היינו מהססים והולכים לדולומיטים, אני לא בטוח לגבי איזור מרכז איטליה.

בלי קשר, הטיסה שלנו היא למילאנו, ולא לרומא, ולכן אני מניח שאם אנחנו כבר טסים למילאנו אז עדיף שניסע לאיזור שקרוב יותר לשם (צפוני יותר).

הייתי שמח להכוונה יותר מדוייקת לאן להתמקד במהלך ה4-5 ימים האלה... גם בתוך איזור לוגאנו-קומו-מאג'ורה, זה שטח מאד גדול, ואם יש מישהו שמכיר מסלול ספציפי שהוא מרשים יפה ומתאים לעונה נשמח מאד.

היינו שמחים להנות מזה שנסענו באפריל ובאמת לא להתבאס על זה, בסוף, זה סוף אפריל, זה יכול להיות עונה מאד יפה עם המון פריחה וזרימה - אז אולי מקום שיותר יענה על זה.

תודה 🙂

• ברק07
                    ברק07 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

תודה על התשובה! נשמע שהיית בהרבה איזורים בצפון איטליה, עברתי על הדברים ששלחת וגם על הטיול שעשית עם אחיין שלך, נראה ממש כיף!

על סמך הניסיון האישי שלך - לאיזה איזור היית הולכת מתוך כל האפשרויות?

וגם - הייתם ממליצים להישאר עם הרכב או דווקא כן ללכת לכיוון התחבורה הציבורית?

זה עלול אולי להוזיל עלויות, ובעיקר - אם עושים טיול ברכב ורוב היום הולכים למשל... אז זה קצת "תוקע" - חייבים גם מסלולים מעגליים, להכל יש יתרונות וחסרונות - השאלה מה עדיף בסיטואציה הזו.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • ברק07
                      ברק07 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

תודה! האמת שנשמע מעניין 🙂

יש לכם אולי במקרה סיכום או פרטים נוספים לגבי הטיול שעשיתם באפריל? קצת קשה למצוא מידע רלוונטי (לעונה של אפריל) באינטרנט, ואם יש לכם ניסיון אישי זה יכול להיות מעולה!

בנוסף, כמה הלכתם בערך כל יום? והיה אפשר ללכת מרחקים? השלג לא הקשה או מזג האוויר?

האם רכב על 4 על 4 קריטי פה?

אני בטוח שזו יכולה להיות עונה מעניינת גם כן, החסרון הוא בעיקר אי הוודאות ואי הביטחון שמזג האוויר יהיה איתנו, וגם אני חושש שהעיירות יהיו "מתות" ובלי חיים כ"כ. יש לכם ניסיון גם בנוגע לזה?

• IO.
                        IO. @ברק07 נערך לאחרונה על ידי

@ברק07

אני חושבת שהייתי נשארת באיטליה. ואולי עושה מסלול סביב אגם גארדה, בדומה למה שאני עשיתי בספטמבר. כל זה כמובן בהנחה שבסוף אפריל מזג האוויר שם בכללי מאפשר (לא הייתי שם בעונה שלך).

ממילנו קל מאוד להגיע ברכבת ל Desenzano del Garda, בדרום האגם. מדובר במשהו כמו שעה / שעה וחצי ויש ותדירות הרכבות גבוהה. אם אתם בוחרים טיול כזה אז אין צורך ברכב והוא באמת עשוי להגביל. ממש כיף לעשות שימוש במעבורות. תסתכל בבלוג שלי על המסלול סביב אגם גארדה. אני ממליצה על המסלול שעשיתי, הוא היה מאוד מוצלח. אם יש לכם עוד יום/יומיים - אפשר בקלות להוסיף מסלולי הליכה בצפון האגם.

הבחירה האם לקחת רכב או לא - תלויה במסלול שתבחרו.

שוויץ נפלאה והמסלול שעשיתי שם באפריל של השנה שעברה היה מצוין. אבל זה רחוק יותר ויהיה יקר יותר.

ברק07 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ברק07
                          ברק07 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@io

תודה!

נשמע מעניין 🙂

האמת שבעיקרון אפשר להגיע לאיזור לוצרן (ברכבת ממילאנו זה לא יותר מ3 שעות) - אבל אם לדעתך זה באמת ייקר את הטיול אז אולי נשנה את זה.

בעיקרון אבל מה שאני מחפש כרגע זה ככה:

מראשון עד חמישי אני רוצה שנתמקד באיזור אחד - זה יכול להיות דולומיטים, איזור גארדה, איזור לוגאנו / קומו / מאג'ורה / לוצרן / טוסקנה / ויש עוד המון אופציות אני בטוח 🙂

לאחר מכן בימים שישי-שבת אולי נהיה במילאנו לסופ"ש ואז בראשון-שני אני הייתי שמח לנסוע לגארדה ליומיים של טיולים / אטרקציות (בהתאם למזג האוויר ולרצון).

מה שכרגע אני מנסה להחליט עליו בעיקר זה מה לעשות ב5 הימים הראשונים.

אנחנו באיטליה מיום ראשון עד שני שלאחר מכן - ככה שלסוף הטיול כנראה נהיה בגארדה ומילאנו - ואז השאלה היא איפה לטייל ולהתמקד בכמה ימים הראשונים. אנחנו זורמים ורוצים לשמוע המלצות 🙂

מקווה שאני מסביר את עצמי כמו שצריך ולא מתפזר - בלי קשר רציתי להביע הערכה גדולה על הזמן והתשובות, זה לא מובן מאליו מבחינתי ואני מעריך מאד את העזרה הזו! תודה לכם!

• dregev03

רכב 4 על 4 היה קריטי באותו השבוע ספציפית, מכיוון שהיו יומיים מושלגים ואנחנו יכולנו לצאת ולטייל ביומיים האלו. נכון שנסענו בכבישים שכבר עברה בהם מפלסת אבל השלג המשיך ולנו היה בטחון להמשיך לנסוע. ישנו ב3 עיירות שונות וטיילנו סביבן. אם אתה פחות חושב בכיוון של האגמים, אמצא לך את 3 העיירות. העיירה ששידרה אווירת רפאים (לא ישנו שם ועדיין היו מסעדות שבאחת אכלנו ובתי קפה פתוחים), היא קורטינה דה אמפאצו. זו עיירת סקי מפורסמת והגענו בתפר אחרי הסקי ולפני ספורט הקייץ. בכל העיירות הלא עונתיות הכל היה פתוח. אנשים חיים שם …

• רבקי ש
                              רבקי ש נערך לאחרונה על ידי

הי, אנחנו היינו בשבוע שעבר באגם קומו במזג אוויר מעולה. יום בהיר וטמפרטורה של 12 מעלות. היה שוקק חיים ובכלל לא מנומנם, אבל גם לא צפוף כמו בקיץ. סוף אפריל יכולה להיות תקופה מצויינת לאגמים של צפון איטליה. כמובן שיכולים להיות גם ימי גשם וצריך להתכונן לזה. מסלול יפה של 10 ק"מ בגדה המערבית של אגם קומו יכול להיות הגרינווי. יש בקישור המצורף הסבר https://north-italy.co.il/%D7%90%D7%92%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9F-%D7%95%D7%95%D7%99 נגיש גם בתחבורה ציבורית. רק לציין שברכב אתם לא חייבים ללכת על מסלולים מעגליים, גם ממסלול קוי אפשר לחזור בתחבורה ציבורית למקום בו השארתם את הרכב. ספציפית אגם קומו נגיש מאוד בתחבורה ציבורית ממילאנו (ארבעים דקות ברכבת לעיר קומו, בגדה המערבית ממנה יש אוטובוסים ומעבורות, או שעה לגדה המזרחית של האגם - רכבת שנוסעת ממש לכל אורך הגדה). אפשר להתחיל שם ולהמשיך לכיוון לוגאנו דרך עמק ורזסקה. באזור לוגאנו היינו לפני שנים בתצפית מדהימה מראש הר שנקרא מונטה ג'נורוסו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • רבקי ש

וזאת עוד תצפית מומלצת ביותר בין קומו ללוגאנו - https://photos.fife.usercontent.google.com/pw/AP1GczMkYSyBi_JTdCw6r233ishmZgelML0xiHtg36MY57rfZdMmWv4s0hH3=w809-h607-s-no-gm?authuser=0 לכאן קשה להגיע בלי רכב.

• רבקי ש

מתקנת- אפשר להתחיל שם (בגדה המערבית של קומו) להמשיך לכיוון לוגאנו ולסיים בעמק ורזסקה. זה מסלול טוב ומגוון לדעתי לחמישה ימים שעד שבת.

• ברק07
                                    ברק07 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                    • ברק07

לא מצליח להגיב ישירות להודעה - אז לגבי הטיול בדולומיטים שעשיתם באפריל (dregev03) אשמח לשמוע לגבי העיירות וקצת יותר על המסלול שעשיתם בעונה הזו, כנראה שאנחנו נהיה עם רכב רגיל ולא 4X4 אז אני לא בטוח שזה כזה חכם 🙂 אבל כדאי שנראה בכל זאת. תודה רבה!

• ברק07

תודה רבקי! אז לסיכום ממה שאת מציעה כדאי לנו אולי לא לשכור רכב ולעשות חמישה ימים שיתחילו באיזור אגם קומו - מסלולים, אוטובוסים, רכבות ומעבורות ואז להתקדם ללוגאנו ומשם לעמק ורסצזקה בשוויץ ואז לחזור למילאנו? יש לך אולי פרטים נוספים? או אפילו עדכונים יותר מעכשיו לגבי איך היה עכשיו באיזור הזה?

• רבקי ש

זה מסלול שבוודאות אפשר לעשות בתחבורה ציבורית, אבל ייתכן שיהיה נח וגמיש יותר ברכב. זה לשיקולכם. תנסה להסתכל על מסלולי הליכה בסגנון שאתם רוצים בכל אחד מהאיזורים. יש הרבה חומר באינטרנט. ההיגיון במסלול הזה קשור לזה שאתם רוצים לחזור לשישי שבת למילאנו, והאזור גם יפהפה וגם קרוב מאוד למילאנו וגם טוב מבחינת העונה. מציינת שאם תסעו לדולומיטים או לגרדה בתחילת השבוע יש אפשרות להיות בשבת גם בונציה וגם בבית חבד באגם גרדה שנראה לי שכבר יהיה פתוח בסוף אפריל, ולחזור למילאנו רק לטיסה.

ברק07 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • dregev03

לגבי רכב, גם אנחנו הזמנו רכב רגיל אבל בגלל שהגענו להשכרה אחרי מטוס שלם, שודרגנו לרכב 4 על 4 ורק במקרה זה יצא כל כך קריטי. אף אחד לא יודע אם ירד שלג בשבוע שלכם. ישנו כמה לילות בBrixen/Bresanone. טיילנו ברגל באיזור והיה מקסים. העיירה עצמה ממש שווה. עוד יומיים לדעתי בAuronzo Di Cadore, עיירה כפרית סתמית אבל מצאנו דירה ממש שווה. וגם 3 לילות באיזור San Candido עם עיירה שווה ביותר ואיזור מדהים ביופיו. ביקרנו בעוד עיירות שוות ביותר כמו Brunico. יש אין סוף שבילים ואגמים מרהיבים באיזור.

ברק07 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון