ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוף המזרחי של ארה"ב עם מתבגרים בעלי דעה

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית מזרח ארהב
    3
    10
    260
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • stern12
      stern12 נערך לאחרונה על ידי

שלום כולם, קיבלתי על הפורום הרבה המלצות מקווה להיעזר בכם 🙂

אנחנו משפחה דתית, זוג עם 3 ילדים בני 21, 17 ו 14 ומתכננים כשלושה שבועות בחוף המזרחי באוגוסט. טסים דרך בוסטון וחוזרים מניו יורק

את מנהטן חרשנו לפני כשנתיים בהרכב הזה כך שלא מתכננים להיות בה כמעט בכלל, למעט שבת בניו ג'רזי לקראת סוף הטיול

השלד שבנינו בנוי מרצונות וחלומות של בני הבית, כולל ביקור במפלי הניאגרה, halls of fame שיש בדרך, ביקור בכנס מדע בדיוני בשיקגו. אני כבר אכתוב תכנית מפורטת לפי ימים

האילוצים הם להיות בשבתות בבוסטון ובשיקגו (מטעמי שמירת שבת וגם כי הכנס יוצא בשבת-ראשון)

אני יודעת שיש בטיול הזה המון נהיגה וזה מבאס אותי אבל אני היחידה שמתבאסת מזה במשפחה, כולם השלימו עם זה כי רוצים לבקר במקומות האלה

אז מה אני רוצה מכם?

'ודם כל הצעות אם יש בכל זאת איך לצמצם קצת נסיעות

שנית- המלצות למקומות ספציפיים לעצור בהם בדרכים, ואם יש מקומות לינה ספציפיים אפילו עוד יותר טוב. בסגנון לא יקר ולא מפנק, נקי ולא מוטל קריפי כמו שרואים בסרטי אימה 🙂 בבוסטון ושיקאגו לקחתי דירות airbnb

בניגוד מוחלט למה שכתבתי בסעיף הראשון...הבת שלי חולת בנות גילמור, ואני גם מרגישה שלא מספיק הגשמנו את החלומות שלה בטיול הזה (אלה יותר רצונות של הבנים) אז אם יש דרך לשלב משהו בניו אינגלנד , יש מסלולי נסיעה בעקבות בנות גילמור וכל מיני דברים חמודים כאלה (האמת שהכי הייתי רוצה משהו מודרך שלוקחים אותנו באוטובוס לנקודות תיירות אבל לא מצאתי משהו כזה עדיין באינטרנט, אם יש כיוונים-אשמח)

אציין גם שאנחנו לא חובבי שופינג כך שלא נרצה לשים על זה דגש, אולי ביקור אחד במהלך כל הנסיעה, וכמו כן שחשוב לי לשלב גם טבע במסלול- במידה. (לא מיטיבי לכת במיוחד אבל גם לא עצלנים כרוניים. בארץ עושים מסלולים של 5-6 ק"מ)

אז זה המסלול כרגע:

נחיתה בבוסטון יום שלישי 5.8. בוסטון: רביעי,חמישי, שישי שבת

מוצאי שבת: נהיגה לקופרסטאון או עצירה באמצע הדרך

ראשון10.8 קופרסטאון- hall of fame ונהיגה לניאגרה. לינה בניאגרה

שני 11.8 ניאגרה ונהיגה ל...?

שלישי: great lakes ונהיגה ל...במטרה להתקרב עוד לשיקאגו

רביעי 13.8 המשך נהיגה והגעה לשיקאגו. שיקאגו: רביעי, חמישי, שישי, שבת, ראשון . ראשון אחר הצהריים אחרי 17 אפשר לצאת כבר לשיקאגו

שני: canton hall of fame

שני שלישי עוד אין תכנית ברורה, המטרה להגיע לפילדלפיה ביום רביעי 20.8

חמישי בערב יש לנו הופעה של בילי ג'ואל ב flushing NY אז עד אז צריכים להגיע לשם (יש לנו מקום לינה ב passiac, NJ)

שישי שבת 22-23.8- Passaiac אצל משפחה

24.8 יום ראשון עד שלישי-וושינגטון DC

25.8 טיסה חזור מניו ג'רזי לארץ

אשמח לעזרה לדיוק המסלול, מקומות לינה, והדברים שכתבתי למעלה. תודה למי ששרד עד כאן 🙂

1

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @stern12 נערך לאחרונה על ידי

@stern12 נראה שפסחתם על כמה Hall Of Fames בדרך כמו היכל התהילה של הכדורסל ב- Springfield. MA שנמצא בדרך למדינת ניו יורק ממילא. השני הוא ה- Rock n' Roll Hall of Fame שנמצא ב- Clevelend שבאוהיו. שוב, מקום שנמצא בדרך שלכם.

בדרך חזרה משיקאגו ל- Canton, מציע לעצור בדייטון שבאוהיו. יש שם פארק לאומי היסטורי המוקדש לאחים רייט (שם הם גרו ושם היתה חנות האופניים שלהם). כמו כן, נמצא שם מוזיאון חיל האויר האמריקאני עם תצוגה גדולה של מטוסי קרב מראשית התעופה ועד ימינו.

לגבי טבע, אינדיאנה ואוהיו אינן המדינות הטובות ביותר לטיולי טבע. מדרום לקליבלנד יש פארק לאומי בשם Cuyahuga Valley. במקום עברה תעלה שחיברה את אגם איירי לנהר אוהיו. יש שם קצת מסלולי הליכה לא קשים. פנסילבניה הררית יותר, אבל אני לא מכיר שם מסלולי הליכה או אתרי טבע מיוחדים, למעט בצפון מזרח המדינה, איזור הרי הפוקונוס, שם יש שורת מפלי מים ליד נהר הדלאוור. איזור זה כבר לא כל כך רחוק מהעיר ניו יורק.

לגבי לינות, אני נוהג ללון במלונות של רשתות בתי המלון הילטון/הולידיי אין/מאריוט/בסט ווסטרן. המלונות בדרך כלל די טובים. לגבי המחיר, אלו לא הרשתות הזולות ביותר. מדובר ברמה בינונית. יש רשתות קצת זולות יותר כמו Choice (Comfort Inn/Quality Inn etc') או Wyndham (Super 8/Days Inn/Ramada Inn etc') שבהם החדרים קצת יותר "מוטליים" וארוחת הבוקר יותר בסיסית, אבל הם עדיין יכולים להיות מספיקים. מציע לבדוק ביקורות לפני ההזמנה.

stern12 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

כמה מחשבות ללא סדר

קיצור נסיעות – היות ובוסטון, שיקגו, פילדלפיה וניו יורק רבתי בתוכנית, בהגדרה יש המון נסיעות. צמצום נסיעות זה או הורדת יעדים, או הוספת טיסה (או שניהם).

הטיסה שהכי תחסוך נסיעה זה משיקגו לפילדלפיה. אני מתרשם שיש טיסות כאלה החל מ-120 דולר לאדם. צריך כמובן לבדוק פרטים כמו מזוודות והושבה על פי הצורך שלכם, אבל זו עדיין יכולה להיות עלות סבירה למדי. צריך גם לבדוק מה טיסה (כזו או אחרת) עושה למחירי הרכב השכור עם פיצול הזמנה ו/או הזמנה חד כיוונית.

אם אני מבין נכון הכנס בשיקגו בשבת-ראשון. כך שאין חובה להגיע לשיקגו דווקא ברביעי ואפשר גם אחרי, ואם רוצים, אפשר להישאר בשיקגו עוד יום או יומיים אחרי הכנס. אז למשל את canton משלבים בדרך לשיקגו במחיר דחייה של שיקגו.

אני תמיד אוהב להזכיר שיום נסיעה זה דבר מאד יקר בגלל עלות המחייה היומית. באופן גס אני מנחש שתוציאו לפחות 500 דולר ליום על מחייה (לינה, אוטו, אוכל, ביטוח וכדומה). כלומר אם הטיסה לקחה חצי יום והנסיעה לקחה יום וחצי, הרי שחסכתם 500 דולר מחייה יומית שגורמת לכך שטיסה ונסיעה עולות אותו דבר בקירוב.

לא ביקרתי אף פעם בהיכל תהילה. אני תוהה האם זה שווה את זה. כלומר אם אתם מורעלים קשים, מכירים בע"פ את הסטטיסטיקות והביוגרפיה של כל שחקן וכו' זו יכולה להיות חוויה. אבל אם סתם נהנים לראות משחק, מכירים רק את עשרת השחקנים הבולטים היום, ועוד איזה 3 היסטוריים – אני מניח שאחרי שעה הביקור ממצה את עצמו. ואתם משקיעים המון המון זמן וכסף להגיע למקומות האלה.

אני חושב שכדאי שתעלו את התוכנית שלכם על טבלה מסודרת וצבעונית עם שורה לכל יום. אני אוהב עמודות של תאריך, יום בשבוע (גם בלי קשר לשבת, יום ראשון למשל זה לא כמו יום רביעי), מה עושים, איפה ישנים בסוף היום, וכמה שעות נסיעה/טיסה יש. זה גם המקום לסמן בצבעים עוגנים שאי אפשר לשנות (כנס, הופעה, טיסה). אפשר גם לשלב צבעים (או כל דבר אחר) לציין – ימים של עיר, ימים שבהם יש פוטנציאל לטיול ברגל, ימים שבהם יש פוטנציאל לשופינג, או כל דבר אחר. ברור שבשלב ראשון חסרים פרטים בטבלה, אבל היא מתחילה להתמלא בפרטים. אני מוצא שטבלה כזו מאד עוזרת לי לעשות סדר. למשל זה מאפשר לי לראות רצפים – כמה ימים אחד אחרי השני של הרבה נסיעות, או הרבה טבע וכו'.

לפי זה שהזכרת כנס בשבת אני מניח שאתם לא נעולים בחדר במלון בשבת, אלא מוכנים להסתובב קצת. שווה לחשוב אם בוסטון זה המקום הנכון או דווקא עיירה כזו או אחרת. עיר גדולה בעייתית יותר. אם ישנים במרכז (יקר) אז קשה למצוא מלון שמתאים לשומרי שבת. ואם ישנים לא במרכז, לא בהכרח משהו מעניין באזור. אולי דווקא מקום קטן יותר יכול להציע משהו מעניין. אין לי שמץ של מושג בנושא, וסתם זורק רעיון.

אני תוהה האם ליום של ההופעה שווה לעשות מאמץ ולישון קרוב יותר להופעה ולא בניו ג'רסי. בכל מקרה הייתי מברר טוב טוב עם המשפחה איך מגיעים בלילה מההופעה חזרה אליהם הביתה.

לא הבנתי את פילדלפיה. לא הזכרת משהו מעניין שם. הזכרת שמגיעים לפילדלפיה וישנים בניו ג'רסי. לא ברור הנושא.

אגב, אם לא חייבים פילדלפיה, ואם מוסיפים טיסה משיקגו, אולי בכלל לטוס לניו יורק ביום חמישי על הבוקר, להתמקם במלון לקראת ההופעה ומחרת לנסוע לניו ג'רסי. שדה התעופה לה גאוורדיה כמעט במרחק הליכה מההופעה.

לא ברור לי מתי הטיסה חזרה. כתבת ראשון עד שלישי וושינגטון, אבל גם טיסה חזור מניו ג'רסי ב-25. לא ברור. בכל מקרה אני לא בטוח ששווה לנסוע לוושינגטון בשביל כל כך מעט זמן. ולמרות שלרוב אני נגד, אם גם ככה יש לכם לינה חינם בניו ג'רסי, אולי שווה לעשות גיחת יום מאומצת לוושינגטון ביום ראשון. כן, זה המון נסיעה (בשביל זה בחרתי ראשון, שלפחות לא יהיו פקקים), אבל זה אפשרי. אני מדבר על יציאה ב-5 בבוקר או קודם וחזרה אחרי חצות לניו ג'רסי.

מצד שני, אולי כדאי להזיז את הביקור המשפחתי (אם רלוונטי). מההופעה לנסוע לוושינגטון ולעשות שם את השבת (ככל שאני יודע מרכז וושינגטון עשוי להיות מקום מתאים לשומרי שבת, אבל אני לא בטוח). ולנסוע לביקור המשפחתי לסוף הטיול.

לגבי לינות – מה אופי הלינות שאתם רוצים? מעשית אתם 5 מבוגרים. אפשר לנסות לישון בחדר אחד עם שתי מיטות זוגיות (אפשר אפילו לקנות מזרון מתנפח ומשאבה). אפשר שני חדרים (מקושרים או שלא), אפשר סוויטות של שני חדרי שינה וסלון. וכמובן שאפשר גם שלושה חדרים. מה מכל זה נכון לכם? אנחנו גילינו כשהילדים היו קטנים יותר, שנער שישן על ספה ישן לרוב פחות טוב, ושגם שני ילדים שחולקים מיטה לא ענקית ישנים פחות טוב. וכשישנים פחות טוב זה פוגם מאד בטיול. ברור שלישון בשלושה חדרים עם מיטה לכל ילד זה יקר ולא תמיד אפשרי בכלל ולכן בכל זאת מתפשרים. מה נכון לכם? וגם מה הרמה הרצויה? לא מדובר על מוטל סרט אימה, ולא כזה עם פשפשים במיטה. אבל למשל אם יהיה עובש בוילון המקלחת זה יהיה לא נעים או אסון?

היות ואתם שומרי שבת, חשוב לבדוק (ולהוסיף לטבלה) זמני כניסת ויציאת השבת ולחשוב מה זה עושה לכם. למשל תכננתם לצאת מבוסטון במוצ"ש. באיזו שעה באמת אפשר לצאת לדרך? אגב, גם בלי קשר לשבת כדאי להיות מודעים לשעות האור. היות והטיול שלכם לא מוגבל לתחום צר ואפילו עובר איזורי זמן, אז חשוב לשים לב. ובהמשך חשוב גם לשים לה כל מקום שאתם נמצאים לפי איזה אזור זמן הוא.

אני חושב שהנסיעה לניאגרה היא זוועתית. אתם רוצים לעשות כ-9 שעות נסיעה ביומיים. חלק מהם לעשות במוצ"ש שנראה לי לא סביר בעליל. אם אני לא טועה שבת יוצאת לקראת 9 בערב. 3-4 שעות נסיעה אומר להגיע ליעד אחרי חצות, ולמיטה עוד אחרי. כן אתם בלי ילדים קטנים, ואולי גם נחתם יחסית בשבת, אבל זה עדיין נראה לי זוועה. לישון בדרך אומר שלמחרת יש יותר שעות נסיעה.

בכללי יש לי בעיה עם טיולים מתגלגלים. כי פעמים רבות הם מתוכננים בקפידה ואין מקום לסטיות. ואם בכל זאת יש סטייה מהלו"ז, דברים משתבשים קשות. ניקח לדוגמה את ראשון 10.8. עשיתם מאמץ להגיע להיכל התהילה אז כנראה שזה לא רק בשביל שעה. נניח שישנתם ליד המוזיאון במוצ"ש, ונכנסתם למוזיאון עם הפתיחה ב-9 בבוקר. 3-4 שעות במקום והשעה 12-13. על פי גוגל יש לכם קצת מעל 4 שעות נסיעה. בפועל זה יותר כמובן. עצירה בדרך לשירותים, מעבר גבול וכו'.ולא הזכרנו ארוחת צוהריים. לא יודע איך אתם עם אוכל, אבל נניח לפחות חצי שעה לעצירה בדרך? בקיצור השעה 6 בערב (או אחרי) כשהגעתם לניאגרה. צ'ק אין במלון וירידה למפלים בערב. אם הכל דופק לפי התוכנית – סבבה. אבל אם פתאום הנסיעה לקחה טיפה יותר, כי ירדתם במחלף הלא נכון, היה פקק לא צפוי כזה או אחר, או סתם נתקלתם במשהו "מגניב" בצד הכביש – תגיעו לניאגרה כבר ב 8, 9 או 10 בלילה. עדיין תוכלו לרדת מהר לראות את המפלים, אבל הכל כבר צפוף. וזה לא שמחר יש זמן כי צריך להמשיך הלאה. ואם סתם לא היה לכם כוח לקום בבוקר, או שפתאום הייתה תקלה עם ארוחת הבוקר שתכננתם עליה (אני מניח שיש לכם אילוצי כשרות כאלה או אחרים), ולא התייצבתם ב-9 בבוקר עם הפתיחה אלא רק ב 10 בבוקר?

ויש לי גם בעיה עם נסיעות ארוכות, בעיקר יום אחרי יום. אחרי נסיעה ארוכה הרבה פעמים אין לי כבר כוח לעשות שום דבר. בטח אם אני הנהג, אבל גם אם לא. נסיעה ארוכה זה מתיש. נישאר עם הדוגמה של יום ראשון. כדי שכל זה יעבוד ישנתם כבר ליד המוזיאון. מה שאומר שבמוצ"ש הייתה לכם כאמור נהיגה לילית עם הגעה למלון ב-1 בלילה. ביום ראשון קמתם לא מוקדם במיוחד, אבל גם לא מאוחר כדי להתייצב בפתח המוזיאון עם הפתיחה. ואז יש את הנסיעה הארוכה. נניח שאכן הגעתם לניאגרה ב-6 בערב. באמת יש לכם כוח לצאת ישר כדי "לקרוע את העיר"?

ועכשיו קחו את האתגר של נסיעות ארוכות, יחד עם טיול מתגלגל, ויחד עם עייפות מצטברת. האם אחרי שבוע וחצי של טיול עדיין יהיה לכם כוח?

ומה עם כביסה וסידורים אחרים? לעבור בסופר מדי פעם, לעשות כביסה (זה כמה שעות באותו מקום) ועוד? אז כן, בשיקגו יש לכם כמה ימים ובתקווה תוכלו לכבס שם. אבל בדרך יהיה לכם קשה כשכל הזמן מתגלגלים. וכאמור גם סופר וסידורים אחרים.

הזכרתם לא חובבי שופינג. אני לא חושב ששופינג זה רק בגדים וכדומה. אני מאד אוהב לעצור בצידי הדרך לחנויות שאין בארץ. חנות לציוד מסיבות, טיולים וספורט. חנות כולבו מוזלת עם פינת אביזרים לנסיעה, חנויות יצירה או חנות עתיקות. בלי קשר לשופינג עצמו, זה מוסיף הרבה עניין לנסיעה. גם שובר אותה וגם הופך אותה לנחמדה יותר. אבל בשביל זה צריך להשאיר זמן לנסיעה, ואולי גם לנסוע בכבישים משניים יותר ולא רק על כביש האגרה המהיר. או לתכנן מראש סטיות למקומות רלוונטיים. וגם שופינג של בגדים ומי שלא בקטע, לפעמים סתם עצרנו באיזה מקום כי היינו צרכים כובע או מעיל, ונתקלנו בסייל נחמד שאפילו גברברים צעירים נהנו ממנו.

הזכרת את בנות גילמור – לא מכיר שום דבר בסגנון (אבל אם תמצאו – תספרו לי כי גם אני חובב). אבל בגדול אם תוסיפו יום או יומים בדרך, אפשר לשב עצירות בעיירה כזו או אחרת בקונטיקט או באיזור שמזכירות את האוירה. אפשר לנסות לשלב ביקור באוניברסיטת ייל. ברור שזה לא הסדרה, אבל זה קצת נותן אוירה.

• stern12
            stern12 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים המון תודה נתת פה כיווני מחשבה טובים

קודם כל יש בהחלט טבלה עם שעות נסיעה ומיקומים ועוגנים...פשוט לא העליתי אותה לכאן 🙂

אני חושבת שבשלב הזה של הדברים לבטל רכב ולהוסיף טיסה יהיה יקר מאד, אם כי אנחנו משתעשעים עם הרעיון..אז זה ייבדק.

היכל תהילה- כן, יש אצלינו חובבי ספורט כבדים שזה בנפשם

ניו ג'רסי נבדוק בהחלט את מה שהצעת

פילדלפיה לא חייבים- פשוט עיר נחמדה והיסטורית מתאימה לתחומי העניין של המשפחה שלנו

אופי לינות- חדרי מוטל סבירים יעשו את העבודה. אני פחות מודאגת מעניין המיטות הזוגיות והספות כי אני יודעת שבארהב יש אפשרות להזמין twin room /triple room שיש בו מיטות נפרדות, ואז שני חדרים לחמישתנו צריכים להיות בסדר, אולי לא הכי נוח אבל יזרמו אצלנו. מחפשים לצמצם עלויות אבל לא להתכלב עד הסוף. ניאגרה זה בר ביטול, אפשר לעשות משהו אחר שיותר משתלב במסלול. אולי ניו אינגלנד או משהו יותר בסביבות בוסטון

לגבי טיול מתגלגל אני מסכימה איתך, אני גם יותר חובבת טיולי כוכב ובאמת עד כה כך טיילנו בחו"ל עם הילדים. אבל כאן יש כאמור רצונות ספציפיים והרבה מוטיבציה ליישם אותם, אני חושבת שיהיה שיתוף פעולה, וכאמור יש עצירות של 4 ימים כל פעם בבוסטון ובשיקגו -ושם זה דירות airbnb יחסית מרווחות ונעימות אז אני חושבת שזה יעזור לנו להחליף כוחות.ושם גם יהיו תחנות לכביסות. אני בונה על כביסה פעם בשבוע- פעם בבוסטון, פעם בשיקגו ופעם אצל קרובי המשפחה בג'רזי. חושבת שזה יספיק לי. מבחינת אוכל בגלל שאנחנו שומרי כשרות נצטייד במוצרי סופר ונאכל בדרכים, ובערי העוגן- מסעדות

אני מסתכלת על זה כעל road trip עם 3 תחנות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • stern12
              stern12 @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz ,תודה רבה! נסתכל על כל מה שהצעת

אכן גם הרוקנרול נמצא ברשימה ...אבדוק לגבי הכדורסל

• אנשיםטובים

עוד מחשבות:

יש אמירה כזו ש "לחוף המזרחי קל להגיע". אני לא מאד מתחבר אליה כי עדיין יקר לטוס לארה"ב. ובכל זאת יש מבחר גדול יותר (ומחירים נמוכים יותר) של טיסות לניו יורק לעומת מקומות אחרים. וזה בייחוד נכון אם יש לכם משפחה בניו ג'רסי שתשמח לארח אתכם. אז אני תוהה – אם כבר עושים את המאמץ להגיע לשיקגו, האם לא כדאי לעבות את חלק הטיול הזה לעומת אזור ניו ג'רסי, פילדלפיה, או וושינגטון.

באופן כללי, גם בגלל השבתות והכנס, אבל לא רק, יש לכם כמה וכמה ערים גדולות. בוסטון, שיקגו, פילדלפיה וושינגטון. אני אוהב טיולי ערים, אבל זה יחסית הרבה. מבין הערים שהזכרתם, התחושה שלי היא שפילדלפיה "חיוורת". כלומר אין לי שום דבר רע להגיד עליה, אבל שאר הערים שהזכרתם יותר פופולריות. אז אני נוטה לחשוב שלוותר על פילדלפיה לא יהיה וויתור גדול, ולעבות את המיד ווסט יהיה רווח. קשה לי לענות על סדרי עדיפויות בין המערב התיכון לבין ניו אנגלנד או הניאגרה. אם חשוב לכם קופרסטאון ואולי גם ספרינגפילד, וגם ככה טסים לבוסטון, אז אני מניח שעוברים בניו אנגלנד. ואז ככל הנראה לוותר על הניאגרה זה קצת חבל.

מחשבות של שינוי גישה

האחת – מה עם לוותר על שיקגו והאזור (ואולי גם על קנטון) ולטוס רק לכנס. כלומר מאיפשהו בחוף המזרחי (ניאגרה?) טסים הלוך ושוב לשיקגו רק לכנס עצמו. הרכב נשאר חונה (עם רוב המזוודות) בשדה התעופה שממנו טסתם. ברור שזה מייקר בעלות הטיסה (כנראה שהחל מ-250 דולר לאדם), אבל מנגד חוסך המון קילומטרים. מה שמאפשר בעצם לעשות טיול "קלאסי" בצפון מזרח, ופשוט פסק זמן של 3 ימים מהטיול בשביל הכנס.

והשנייה שאלה של כפירה – האם הכנס המדובר הוא לכל המשפחה, או שרק חלק מהמשפחה מתעניין והאחרים "נגררים"? ואם זו האפשרות השנייה – האם הייתם שוקלים להתפצל? חלק מהמשפחה טס לכנס, והחלק השני נשאר בצד המזרחי יותר? גם ככה בשבת אתם לא מטיילים אז לא מפסידים המון חוויות. בשישי בבוקר "זורקים" את ה"מתכנסים" ליד שדה תעופה, והשאר מתמקמים לשבת. ביום ראשון מי שלא בכנס מטייל קצת, ובשני אוספים את המתכנסים משדה תעופה. הטיסה לא חייבת להיות הלוך ושוב מאותו שדה ואפשר שחלק המשפחה שנשאר במזרח מתקדם ביום ראשון ליעד הבא. למשל טסים הלוך מאזור הניאגרה, אבל חזור אל וושינגטון או (או כל צירוף אחר כמובן). כתלות בין הקשר בין חובבי הספורט, לחובבי המדע הבדיוני וחובבי בנות גילמור, יתכן שפיצול כזה גם מאפשר למקסם לכל אחד את מה שהוא אוהב (וכמובן יתכן שלא).

באופן גס אני מניח שהעלות של הפיצול הזה היא בעיקר עלות הטיסה. במקום שני חדרים באותו מלון ישנים בשני חדרים במלונות שונים, אז זו לא השפעה דרמטית (תכננתם על דירה אז אולי ההשפעה טיפה יותר גדולה). חסכתם חלק מעלות הכנס (פחות משתתפים) אבל מנגד אולי שילבתם אטרקציות אחרות למי שלא טס, אז אני אניח שזה מתקזז. אז בגדול זה עלות הטיסה (ומוניות).

אני מניח שהכנס גם צמוד לשדה התעופה. אז כל הלוגיסטיקה מאד פשוטה, כולל אפשרות לשלוח את הילדים לבד, בלי ההורים.

ואם כבר פיצול כזה, אולי דווקא לשלב רכבת במקום טיסה? לא הרבה יותר זול. אבל למשל יש רכבת לילית משיקגו לקליבלנד. יוצאת ביום ראשון ב 21:30 משיקגו, ומגיעה ב 5:40 בבוקר במחיר 54 דולר לאדם. כמובן שאפשר גם כל רכבת אחרת (וכל יעד אחר) אבל זה נראה לי כמו ניצול מעולה של הזמן. לרכבת לא צריך להגיע יותר מחצי שעה לפני הזמן, אז אפשר בקלות להגיע לרכבת הזו אחרי הכנס, ועל הדרך חסכתם מחיר לילה במלון לחצי משפחה. החצי השני של המשפחה בינתיים מגיע לקליבלנד לאסוף אותם, ומשם ממשיכים לקנטון. לא התעיינתי בכיוון ההפוך.

כן, זה לוותר לחלוטין על המיד ווסט (מי שטס לכנס בכלל לא שוכר אוטו או מטייל בשיקגו) ואולי גם על אחד מהיכלי התהילה. אבל מאפשר לחסוך המון קילומטרים (בלי אילוץ של השכרה מורכבת לרכב שכור) ולעבות את הטיול בניו אנגלנד או בכל מקום אחר.

• אנשיםטובים

לגבי בנות גילמור - כמובן שהסדרה דמיונית, ובכלל צולמה בלוס אנגל'ס (כמו הרבה סדרות), אבל נתקלתי בכמה אזכורים באינטרנט שהסדרה הושפעה מהעיירה Washington, Connecticut . חיפוש גוגל של שם העיירה ובנות גילמור העלה שפע התייחסויות. אני לא בטוח שזה שווה את המאמץ (זה לא ממש בדרך שלכם) אבל אולי.

אגב, המקום הוא רק שעתיים נסיעה מניו יורק, אז הוא יכול להשתלב הן בתחילת הטיול (אחרי בוסטון) והן בסוף הטיול (אולי במקום וושינגטון?) ואפילו כגיחת יום ארוכה מניו ג'רסי.

בלי קשר, אני זוכר שבטיול שלנו לאזור לפני הרבה ישנים ישנו במלון Staybridge Suites Corning שמשום מה הזכיר לי את המלון של לורליי. אני כמובן לא מציע לכם לסטות מהדרך דווקא בגלל המלון הזה (שהדמיון היה קטן, אבל עדיין הזכיר לי). אבל כשבוחרים מלון (או כל דבר אחר) אפשר להעיף מבט בתמונות ולראות אולי זה דומה למשהו מהסדרה. זה יכול להיות איזה בית קפה שמזכיר את הדיינר של לוק (לא יודע עד כמה אתם אוכלים בבית קפה), או אולי לחפש חנות של ממתקים שמזכירה את החנות של טיילור דוסי או כל דבר אחר. זה לא דורש בהכרח סטיות מהכביש או בזבוז כסף. זה רק דורש קצת מחשבה, קצת השקעה בחיפוש ואולי גם קצת מקוריות (אם כי אני מניח שיש המלצות כאלה או אחרות ברשת)

אפשר גם להשקיע בתפאורה ואביזרים - אם למשל בחרתם מלון שמזכיר, אולי אפשר להכין מראש שלט, תפריט או כל דבר אחר שיחכה לכם בחדר עם לוגו של בנות גילמור (עם עזרה מראש של המלון, או משהו שתכינו מראש ותביאו אתכם ותשלפו ברגע הנכון), אולי פוסטר של הגזיבו המפורסם שתשלפו באיזו עיירה על הדשא לתמונה נחמדה וכו'.

• stern12

@אנשיםטובים תודה

גם אני ראיתי לגבי העיירה וושינגטון וגם כל מיני מסלולים בסביבה שבדיוק הולכים על מה שהצעת- דיינר שדומה, מלון שדומה וכו'. בעיקר ה small town vibe. מסכימה שזה כנראה לא שווה את ההשקעה, ובסופו של דבר כנראה ייגמר בביקור בהאווראד ואם נצליח לשלב, אז גם בייל (אלה יעניינו גם את האחרים ולא רק את חובבת הסדרה)

• אנשיםטובים

כחובב הסדרה בנות גילמור גרמת לי לעשות קצת שיעורי בית.

אני לא בטוח שזה חייב להיות עיירה כזו או אחרת. סתם פתחתי גוגל מפס באופן די אקראי בעיירה Palmer, MA בדרך לספרינגפילד והיכל התהילה של ה NBA.

אני מסתכל בסטריט ויו על ה Palmer Public Library ואני בקלות מדמיין את רורי יושבת על הספסל מחכה לאוטובוס לבית הספר, אחרי שמן הסתם בילתה הרבה ימים בספריה

קל לי לדמיין את הרחוב הראשי main street בחלק שמזרחית לספרייה כרחוב של סטארס הולו

יש שם חנות בשם Antique Junction שמזכירה כמובן את גברת קים (יש עוד חנויות עתיקות כמובן)

למרות שהוא ממש לא נראה כמו הדיינר של לוק, אני אשמח לראות מבפנים את Day & Night Diner

אולי הפיצרייה Apollo 1 Pizza מזכירה יותר את הדיינר?

עם קצת דמיון The Trainmaster's Inn יכול להראות כמו המלון של לורליי

ועם המון דמיון Depot Village Station יכול להזכיר את הגזיבו

אם מאד רוצים יש חנות אלכוהול שכמובן לא קשרוה לסדרה כזו לכל המשפחה, אבל נקראת Luke's Beer & Wine Convenience אז לפחות יש לנו את השם לוק.

ואת כל זה ראיתי מחמש דקות עם גוגל מפס בעיירה אקראית.

אז אולי זה נראה קצת מיותר ולא רציני, אבל אולי אם תחפשו טיפה יותר טוב ותבדקו כמה עיירות, תצליחו למצוא משהו יותר דומה? ולא רק עם סטייה ענקית מהדרך?

• stern12

@אנשיםטובים הכנס מעניין את כל בני המשפחה...

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון