טיול משפחתי חוף מזרחי
-
ההרכב זוג+3 גילאים 3,4,6 סבא וסבתא
נחיתה 16.9 ניו יורק חזרה 7.10 מיאמי
תכנון ראשוני אשמח להמלצות/שדרוגים:
16.9 נחיתה ניוארק ב 13:00 הגעה למלון
בתכנון תצפית סאמיט וואן ונדררליט summit one vanderlit
טיימס סקוור.
17.9 מוזיאון המדע וההיסטוריה
סנטרל פארק
השדרה החמישית
18.9 דאון טאון,פסל החירות,האזור הפיננסי,גרנד זירו
פסל החירות שייט במעבורת חינמית south ferry station
הוולסטריט והבורסה של ניו יורק
מרכז מסחרי בניין האוקולוס
אנדרטת מגדלי התאומים
גשר ברוקלין.
19.9 רובע סיני, איטליה הקטנה
נסיעה לפנסילבניה
20.9 פארק פרנצ קריק
לנקסטר האמיש חוות plan & fancy farm
מרכז מבקרים,טיול בכרכרה
עיירת הרשי סיור בבית של החברה.
21.9 נסיעה לוושינגטו עם עצירה בבולטימור Inner harbor
ביקור במוזיאון לתולדות אמריקה,המוזיאון הלאומי לחלל
הבית הלבן ואנדרטת וושינגטון אזור ה MOLL
סיור בקפיטול
אוטובוס ברווזים D.C Ducks
23.9 נסיעה בבוקר למיאמי (ביקור אצל חברים)
24.9-28.9 אורלנדו
28-9-5.10 שייט
5-10-7.10 מיאמי ת"א
אשמח לקבל הערות לתכנון
-
@yul4890 כמה הערות כלליות:
- ההרכב שלכם קצת מאתגר - 7 אנשים, 3 דורות, 3 פעוטים. המשמעות היא שתצטרכו בכל מקום בו תהיו לעבוד בשיטת ה"בנק יעדים", כלומר רשימה של מקומות ואטרקציות שאתם מעוניינים להגיע אליהם, מחולקים לימים לפי קרבה גיאוגרפית, כאשר ברור לכם שבכל יום תספיקו כנראה פחות (או הרבה פחות) ממה שרשמתכם, כי תצטרכו להקצות לא מעט זמן ללוגיסטיקות עם הקטנים, סוגיית האוכל והארוחות, פיפי, טנטרום וכיו"ב.
- פיצול היא לא מילה גסה - ברור לי שאתם נוסעים יחדיו כדי להתגבש, אבל מטרת העל היא שתהנו, ולפעמים יהיה טוב יותר להתפצל לתתי-קבוצות (הורה 1 נשאר עם הילדים ליד האגם בפארק להאכיל ברווזים בשעה שהורה 2 הולך עם סבא וסבתא למוזיאון, וכיו"ב).
- דירות יכולות להיות עדיפות על מלונות, ככה יש לכם מטבח ופינת אוכל שניתן יהיה להאכיל את הילדים מתי שהם רוצים ולא בדיוק ברגע שהגעתם למסעדה.
- מה לגבי מנוחת צהריים? תלוי בהרגלי הילדים והסבים, ואולי גם להורים שבאמצע לא יזיק. תכננו את זה מראש כי עם פעוטים עייפים ועצבניים לא באמת תוכלו להנות.
- ואם מדברים על שינה - בימים הראשונים צפו לג'טלג משמעותי - תרדמו אחה"צ ותקומו באמצע הלילה להתחיל את היום. קחו את זה בחשבון.
- הכי חשוב: לבוא עם הרבה סבלנות, לזכור שמה שחשוב זה שאתם ביחד ולא לנסות להספיק דברים.
נ.ב. אורלנדו זו סוגיה בפני עצמה. אנחנו בחרנו לא להגיע אליה, אז אני לא מדברת מניסיון ספציפי אליה, אבל בהנחה שאתם בעניין של הפארקים, אני לא בטוחה שלא שווה לשקול לדחות את זה לעוד כמה שנים כשהילדים כבר יהיו גדולים יותר ויוכלו להפיק הרבה יותר הנאה מהפארקים הללו. אלא אם יש לכם סיבה מיוחדת להגיע לשם דווקא בטיול הזה.
-
אנחנו בהחלט מתכננים להתפצל לדוגמא בניו יורק ו/או בוושינגטון כאשר הסבים יבקרו במוזיאונים אנחנו נסייר בסנטרל פארק ו/או באוטובוס הברווזים. לגבי פארקים באורלנדו אנחנו מתכננים ביקור ב - sea world, שוקלים ביקור בלגו לנד, דאוןטאון דיסני , שייט ביצות וקניות לא מתכננים כניסות לאטרקציות כמו דיסנילד ו/או יוניברסל עקב גילם הצעיר של הילדים וההוצאה שכרוכה.
-
באופן כללי הטיול מוכוון מבוגרים, עירוני, במיוחד בניו יורק. התוכנית בניו יורק טובה, אבל אני לא רואה ילדים בגילאים האלו נהנים. זה מילא, אבל יהיה קשה איתם ואם תפצךו, למי שצמוד טליהם יהיו ימים רבים ריקים מתוכן. אני טיילתי בארה"ב מספר פעמים עם ילדים בגילאים האלו והפתרון שלי היה טיולים עם התמקדות בטבע.
-
הטיול שלכם מאד לא מתאים למשפחה שלי, ולא נראה לי מתאים להרכב. כמובן שיתכן שלכם הוא כן מתאים, בייחוד אם יש לכם נסיון בנושא. בעיניי לא תספיקו חצי מהתכולה ויותר. למעשה גם משפחה עם ילדים גדולים יותר ובלי שלושה דורות הטיול שלכם נראה לי לא ריאלי בעליל.
קשה לי להבין מה התוכנית המדוייקת לאור הפיצולים. כלומר מה מהדברים עושים כולם, ומה עושים במקביל. שווה שתפרטו יותר.
בכללי נראה לי שאתם לא מעריכים מספיק כמה זמן דברים לוקחים. אם אתם מנוסים בטיולים, ובייחוד בטיולים בהרכב הזה אז אתם כנראה יודעים יותר טוב ממני. אבל אחרת אני חושב ששווה לחשוב על זה. לכל "אטרקציה" יש זמן מינימום שמתחיל בתקורה וממשיך במשהו בסיסי. כולל תורים, אולי קניית כרטיסים, בדיקות בטחוניות, תורים נוספים, הליכה מהמקום הקרוב (חניה, תחנת רכבת או סתם רחוק), עצירה לשירותים וכו'. זה יכול להיות תצפית, מוזיאון סיור ברווזים וכו' – הייתי אומר שרוב הדברים הם מינימום שעתיים. חלקם יותר. וכמובן שזה זמן בסיסי. לא לבחון את כל הפריטים במוזיאון או לשבת בבית קפה שבתצפית. לחלק מהדברים נדרשת הזמנה לשעה מסויימת (מוזיאון התעופה, ברווזים) ואז יש זמן שמתבזבז על תזמון (הגעה מוקדמת ועוד).
חוץ מזה כמובן שיש ג'טלג בהתחלה, ועייפות מצטברת בסוף. יש את האנרגיה של ילדים קטנים שגוזלת מכם ההורים וכו'.
גם נסיעה וחניה זה דברים שולקחים זמן. החל מלקחת תוספת זמן על מה שגוגל אומר (אחרי שבחרתם את שעת הנסיעה הנכונה לגבי פקקים). חניה לוקחת זמן. הליכה מהחניה. אולי גם תשלום על חניה.
ולא לשכוח עצירות לרענון, ארוחות וכו'.
היום הראשון - נחיתה בניו ארק ב 13:00 אומר להגיע לחדר במנהטן סדר גודל של 16:00. עם קצת מזל אז טיפה קודם, עם קצת חוסר מזל אז גם אחרי. הגוף שלכם מרגיש 11 בלילה שעות ישראל. אני לא יודע איך טסתם, אבל אני בספק עם הייתה לכם שנת לילה טובה בלילה שקדם לטיסה. אז אני מאד מקווה שתצליחו להילחם בעייפות ולצאת לטייל. אבל להניח שתספיקו תצפית וגם לשוטט בטיימס סקאוור נראה לי לא ריאלי בעליל.
שאר הימים בניו יורק טיפה יותר טובים, אבל עדיין בעייתיים.
21 לחודש – תכננתם נסיעה לבולטימור ושיטוט בנמל, אחרי זה נסיעה לוושינגטון ושיטוט שם. תלוי איפה בדיוק תישנו קודם, אבל מהרשי למשל זה שעתיים נסיעה בערך עד הנמל של בולטימור כולל חניה. למזלכם זה יום ראשון, אחרת היה לוקח יותר זמן. אני מניח שתרצו לשוטט כמה שעות בנמל? ואולי גם אטרקציה כזו או אחרת בנמל (אגב, לפני המון שנים נהנינו במוזיאון הילדים שם, אבל זה באמת היה מזמן). ואז מן הסתם ארוחת צוהריים. משם שעה וחצי נסיעה לוושינגטון (נניח חניה במקום מרכזי בלי מעבר במלון בדרך). מה לדעתכם השעה עכשיו? המוזיאונים נסגרים ב 17:30. המסלול שתכננתם לוושינגטון לוקח יום עד יום וחצי לאנשים מבוגרים בלי ילדים ובלי בעיות הליכה. אתם מנסים לדחוס אותו לכמה שעות עם הרכב מורכב.
פלורידה – יש הרבה שעות נסיעה בין אורלנדו למיאמי וחזרה. בהנחה שהשייט באיזור מיאמי, אז יהיה 24 לחודש זה ברובו נסיעה לאורלדנו. קשה לחזור את כל הדרך בבוקר השייט. אפשר לנוסע חזרה חצי דרך בערב קודם וחצי בבוקר, או הכל בערב. האם אפשר להיות בפארק ביום שעוד נוסעים בלילה? אפשרי אבל לא קל. סי וורלד ולגולנד זה אתרים לימים שלמים. ומתישים למדי. אגב מניסיון שלי ההורים נגמרים לפני הילדים כי אנחנו מקרקרים סביבם.
ובלי קשר לזה שהתוכנית לא ריאלית, היא גם סתם דחוסה. אני דווקא מתחבר לטיולים עירוניים על ילדים ולא חייב טבע, אבל הטיול צריך להיות בכיף שלהם. זה אומר שיטוט איטי ברחוב, ולראות הופעות רחוב. זה אומר בילוי של שעה בחנות צעצועים (וכן, גם לקנות להם משהו) או חנות תיירים. זה יכול להיות עצירה בגינה ציבורית. זה כמובן ללקק גלידה (שתלכלך את כל הבגדים) ועוד. זה יכול להיות עצירה ספונטנית למשהו שראינו (באוטו או ברגל בעיר) – חנות מיוחדת, חווה חקלאית, התקהלות ועוד. אולי שילוב פיקניק בשלב האוטו ועוד. בטיול שלכם אין את זה, ואין זמן לזה.
חשוב לחשוב על רכב. ככלל להרכב של 7 אנשים אין רכב טוב, וצריך לוודא שיש לכם פתרון כולל השכרה לא מעגלית. אני מניח שתבחרו ברכב כדוגמת סאברבן, אבל הוא עשוי להיות גבולי מדי עם כל המזוודות והציוד.
הזכרתם כמה פעמים עלויות וחינם. אני לא מזלזל ברצון לחסוך כסף, אבל לא בהכרח מחיר האטרקציות זה הכסף הגדול. אם הילדים מכירים את דיסני אני בטוח שהם יהנו שם מאד. אז כן, המחיר של דיסני מופרע ומגיע לסביבות 130 דולר ליום לאדם רק כניסה. אבל זה לא שלגולנד אן סיוורלד זולים במיוחד. אבל אני תמיד מזכיר שכל יום בטיול עולה הון. תחשבו כמה עולה לכם יום מלון, אוטו, אוכל, ביטוח, וחלק יחסי בעלות הטיסה. תקבלו מספרים של 500-1200 דולר תלוי בפרטים. באופן גס הייתי אומר לפחות 100 דולר לאדם בעלות יומית כזו, וכנראה שגם 150 (כן, גם לבן ה-3). את זה תשלמו בין אם תלכו לדיסני ובין אם תבלו בגינה הציבורית. על זה תוסיפו 75 דולר לאדם ללגולנד, או 130 דולר לאדם לדיסני. כלומר 175 דולר לאדם ליום בלגולנד, או 230 דולר לאדם ליום בדיסני. עדיין דיסני נראה מאד יקר?
ככל שההרכב גדל הכל נהיה יותר איטי. יותר פעמים מישהו צריך פיפי, עצירה לגלידה לוקחת יותר זמן כשמכינים 7 גביעים לעומת פחות. אם בחרת מסעדה בישיבה צריך שולחן גדול (ואז שעוד יארגנו כסאות גבוהים) ועוד ועוד. הכל יותר איטי. באופן דומה טיול עם ילדים קטנים הוא יותר איטי. אז ביחד זה מאד איטי.
לימים עם נסיעות – שווה לחשוב מה השעה הנכונה לנסיעות. האם הילדים ירדמו בנסיעה עם היא בבוקר? ואם לא האם הם בשיא הערנות ויחרפנו אתכם? ולהיפך אחה"צ. זה יכול להשפיע על התכנון היומי.
-
מנסיון בגילאים שונים באורלנדו - הגילאים שלכם ממש לא מתאימים. גם אם תהיה להם איזו שהיא חוויה זה לא שווה את המחיר, הזמן והמאמץ.
תוסיפו על זה נסיעה של כמעט 2000 ק"מ מוושינגטון למיאמי (גם אם עוצרים באורלנדו) וזה מגדיל את ההסתייגות שלי.
אשר לרשימות הביקורים שלכם במקומות השונים -
ניו יורק כל מה שתראו ותחוו, תהנו. אם ילך זמן על הטיפול בילדים, זה חלק מעניין. פנסילבניה והאמישים פחות מאימים לילדים.
כרכרה אפשר לרכב בסנטרל פארק בניו יורק. להם זו אותה החוויה.
וושינגטון כמו ניו יורק. מה שתספיקו תהנו.
אני שואל את עצמי אם הבנתם את המשמעות של לנהוג עם 3 ילדים שצריכים מושב. לזה צריך וואן גדול של 7 מקומות (2-3-2).
מה לגבי הקרוז? אנימניח שסגרתם כבר. אם לא -הייתי ממליץ לצאת מניו יורק ולוותר על כל היתר. אבל אני מנחש שזה סגור.
מכל מקום זה טיול מאתגר. תהנו
-
שמע סיפור של חברים טובים,
נסעו גם כן לארה"ב לטיול משפחתי בהרכב של 3 דורות,
הטיול הוגדר טיול בת מצווה לבת הבכורה,
כששאלתי את כלת השמחה איך היה הטיול היא אמרה לי: "ההורים שלי עשו להם ולסבא וסבתא טיול בת מצווה, והם לקחו גם אותי".
היא ואחיה הצעיר "ילדים טובים" עם המון סבלנות, אין נדנודים של "משעמם לי", מקסימום מתעסקים בסלולרי ברשתות החברתיות.
כדי להיות בהיר אני אמנע מפוליטיקלי קורקטנס. הטיול שלך נראה לי בסגנון דומה והילדים עוד יותר צעירים ולכן לדעתי ההתאמה עוד יותר נמוכה.
קח לדוגמה את הימים שלכם במנהטן:
טיימס סקוור.
17.9 מוזיאון המדע וההיסטוריה
סנטרל פארק
השדרה החמישית
18.9 דאון טאון,פסל החירות,האזור הפיננסי,גרנד זירו
פסל החירות שייט במעבורת חינמית south ferry station
הוולסטריט והבורסה של ניו יורק
מרכז מסחרי בניין האוקולוס
אנדרטת מגדלי התאומים
גשר ברוקלין.
19.9 רובע סיני, איטליה הקטנהצבעתי בצהוב את מה שלא יעניין את כל הילדים בגילאים דומים לשלך שאני מכיר
סנטרל פארק צבעתי בצהוב בהיר למקרה שתכנסו לגן החיות, מוזיאון המדע וההסטוריה גם כן צהוב בהיר כי חלק מהאגפים כן עשויים לעניין.
אולי הילדים שלך שונים ותעניין אותם אנדרטת התאומים או הצ'יינה טאון ואז תשאיר כמו שזה,
אם לא אני ממש ממליץ לחזור ללוח השרטוט ולתכנן מסלול מחדש.
לגבי ה 23.9, אם אתה מתכוון לנסיעה במכונית מוושינגטון למיאמי לדעתי אין מצב בעולם שתסיימו אותה ביום,
זוג שקם לפנות בוקר ומגיע באמצע הלילה ועוצר בדרך אולי 4 פעמים לשרותים של פחות מ 10 דקות ואוכל כריכים תוך כדי נהיגה ויש להם המון מזל שאין פקקים עבודות בכביש וכו'? אולי. בהרכב שלכם - אין מצב.
לדעתי יקח לכם יומיים, ואלו יהיו יומיים מאוד מתסכלים, ישיבה צפופה ברכב ונסיעה רצופה של שעות על פני שעות בלי שום דבר מעניין.
תחשוב על לנסוע תל אביב - אילת הלוך ושוב פעמיים ועוד פעם אחת חד כיווני לאילת (יענו 5 פעמים את הכביש), לא תסיים את זה ביום, יומיים יהיו יומיים של סיוט.
קח טיסה, עם כל התקורות של נסיעה ברכב, לילה במלון באמצע הדרך לכולם, רכב עם קנס גדול להשכרה חד כיוונית וכו' לדעתי טיסה תהיה במחיר תחרותי ואולי אפילו זולה יותר, במיוחד בהתחשב ביום טיול מבוזבז.
-
בהמשך להמלצה לטיול טבע האם: 19.9 נסיעה למפלי הניאגרה כולל עצירה בווטקינס גלן 20.9 אטרקציות + ביקור בעיירה ניאגרה או זה לייק 21.9 מרכז מבקרים האיימיש+עולם השוקולד 22.9-23.9 וושינגטון מתאים יותר להרכב אציין שלילדים אין בעיה עם נסיעות מעט ארוכות
-
@הצועד-בנעליו - הוזמנה טיסה ב- 23.9 וושינגטון מיאמי
-
אני מציע שתצייר את המסלול על גוגל מפות, כדי שיהיה לך מושג על מה מדובר, אלו לא נסיעות מעט ארוכות.
עם כל הנסיעות האלו נותר לך מעט מאוד זמן לאטרקציות עצמן.
בגדול אם אתה נוסע מניו יורק לניאגרה כולל אטרקציות בדרך
ממליץ לך בכוון ההפוך לשקול טיסה מבאפלו לוושינגטון.
עניין של טעם אישי אבל סיור חנוכיות בחנוכה בירושלים נראה לי מעניין הרבה יותר מהאמיש, והרשי לדעתי לא כזה מיוחד שמצדיק את כל הטרטור הזה.
-
לאחר התלבטויות רבות והססנות לגבי ההחלטה אנחנו מבקשים חוות דעת למסלול הבא: 16.9 נחיתה ניוארק ב 13:00 הגעה למלון בתכנון תצפית סאמיט וואן ונדררליט summit one vanderlit טיימס סקוור. (יצאנו מנקודת הנחה שמי שיתעייף אחרי התצפית יוותר על השיטוט וילך לישון כנראה הילדים והסבים) הוזמן מלון Hyatt Grand Central New York שנמצא קרוב לתצפית 17.9 מוזיאון המדע וההיסטוריה סנטרל פארק השדרה החמישית (חנות צעצועים,אפל שוב פיצול) גם כאן ההנחה הסבים יתמקדו במוזיאון המדע, ההורים והילדים סנטרל פארק גשר ברוקלין למי שנותר לו כח 18.9 שייט לפסל החרות,אנדרטת 9/11,מרכז מסחרי בניין האוקולוס לקראת 18:00 לקיחת רכב מאזור מנהטן ונסיעה לכיוון איתקה מלון יוזמן בנקודה שבה ייגמר הכח (בשאיפה לנסיעה של 2 שעות) 19.9 ווטקינס גלן (מסלול קצר עד למפל הראשון הגדול),קורנינג? הגעה לקראת ערב מפלי ניאגרה 20.9 אטרקציה ספינה , ונסיעה לכיוון פנסילבניה / וושינגטון במידה ולא נספיק יום קודם קורנינג עצירה של כשעה 21.9 עולם השוקולד בהרשי , נסיעה לוושינגטון בתקווה להספיק תצפית על הבית הלבן וסיור חופשי רחוב ראשי במידה ויוותר כח ולמי שיוותר 22.9 פיצול - סבים מוזיאונים, אנדרטות במול , הורים וילדים ביקור קצר במוזיאון החלל והתעופה שייט ברווזים 23.9 טיסה למיאמי - ביקור חברים/דולפין מול 24.9-28.9 אורלנדו בתכנון פארק סי וורד, שייט ביצות , פארק דיסני? 28.9-5.10 קרוז יציאה מפורט קנוורל 5.10-7.10 מיאמי חוץ מאנדרטת השואה וביסייד מרקט אין תכנון הכל במקום טיסה ממיאמי לארץ בשעות הצהרים
הבקשה שלי האם השבוע הראשון עמוס מדי או שניתן לביצוע אציין שהילדים רגילים לישון בנסיעות כך שאנני מותרת מקיטורים
-
אני באמת לא מבין מה אתם רוצים
לטעמי הטיול עמוס בטירוף ולא יעיל. אתם כנראה חושבים אחרת. אז אני לא יודע איך אני או כל מי שכבר השתתף השרשור יכול לעזור לכם.
מבחינת עומס – רק דוגמה אחת – הזכרתם שעה בקורנינג. רק הסטייה מהכביש זה 5 דקות כל כיוון. חניה, פריקה של הילדים מהאוטו והליכה לכניסה זה 5 עד 10 דקות כל כיוון. קניית כרטיסים זה 5 דקות. נשארה לכם חצי שעה במוזיאון (שאגב מבוסס בעיקר על הדגמות בשעות קבועות). לי זה נשמע עמוס.
מבחינת חוסר יעלות: שתי דוגמאות - ב-19 לחודש כל מה שעשיתם (חוץ מ 6-7 שעות נסיעה) זה שעתיים בווטיקנס גלן. ב-21 לחודש שעתיים בהרשי (כתבת שוושינגטון זה רק למי שישאר כוח). כלומר ימים שלמים (ויקרים), המון שעות נסיעה, ומעט מאד תכולה. לי זה נראה לא יעיל.
-
@אנשיםטובים לא עקבתי אחר כל ההודעות, אבל אני מצטרף לדעה שהביקור במוזיאון הזכוכית בקורנינג לוקח זמן. אני ביליתי שם את הבוקר ואני לא חושב שקצב הביקור שלי היה איטי. חצי שעה נטו נראה לי ממש כנגיעה. אפילו בשעה תתקשו לראות את כל חלקי המוזיאון, שלא לדבר על ההדגמות. יתר על כן, אני הייתי שם ללא ילדים, כאשר דילגתי על הדגמות ואיזורים שהיו מיועדים בעיקר למשפחות עם ילדים.
-
שייט במעבורת חינמית south ferry station
לא הבנתי למה לא צבעת בצהוב (בוהק אפילו) גם את השייט במעבורת חינמית south ferry station חחח
זה הדבר הכי משעמם... שורות שורות של מושבים עם אנשים שיושבים בהם, והכל שט לו על המים. בגלל שהמעבורת גדולה פחות חווים את זה ששטים, ויותר את זה שיושבים ליד אנשים כמו באוטובוס (רחב במיוחד). מה שהכי מלהיב את המבוגרים זה לצלם את פסל החירות בדרך כמובן, את הפעוטים זה כנראה יעניין כמו שאותנו מעניינים המשחקים שלהם.
-
-
הילדים בגיל 3,4,6, אני משערת שאתם יודעים מה מעניין אותם בטיול עירוני בארץ, אותם דברים יעניינו אותם גם בחו"ל. אולי ביקור קצר במוזיאון, גני שעשועים, חנויות צעצועים. אולי תצפית מאחד מהמגדלים (לא כל כך התצפית עצמה אלא המעלית, ההתרגשות, התור). אולי הדמויות בטיימס סקוור והאורות. אולי איזשהו שייט מקיף מנהטן (מתחיל לשעמם אחרי כרבע שעה גג).
-
החלטנו לבסוף לבטל את המסלול היומרני ולא נגיע למפלי הניאגרה אנחנו נשהה בניו יורק מ- 16-19.9 ומשם נמשיך לוושינגטון מתלבטים האם לעצור בפנסילבניה ללילה כולל ביקור בעולם השוקולד בהרשי ואז למחרת לנסוע דרך בולטימור לוושינגטון או לנסוע ישירות ברכבת מניו יורק לוושינגטון (ללא השכרת רכב)
-
@מיכל-121212 בעיני זה לגמרי עניין של גישה.
ילדים בגיל הזה בדרך כלל אוהבים דברים פשוטים וחמודים כמו גני שעשועים פשוטים (עם מגלשות ונדנדות כמו שיש גם בארץ), בסנטראל פארק אם הם אוהבים בעלי חיים הם אולי יתלהבו מהצ'יפמאנקס (הסנאים הקטנים), ברווזים באגם ואולי סתם כלבים שמטיילים שם עם בעליהם (אולי אפילו יפגשו את לונה המקסימה הכלבה של הדוד שלי שמטיילת שם פעמיים ביום
) .במילים אחרות - "אטרקציות" בניו יורק זה פחות בשבילם.
האם זה אומר שלא צריך לקחת אותם לניו יורק?
ממש לא! זה טיול משפחתי, כיף ביחד, אוכלים גלידה או עוגה ענקית שאין בארץ, רואים דברים אחרים, בנייני ענק וחנויות ססגוניות. בעונה הזאת אולי כבר תראו קישוטי האלווין ודונאטס בצורת דלעת או עטלף שהם יתלהבו ממנו.
חשוב להקפיד לא להציף אותם ביותר מדי גירויים ולארגן את סדר היום בצורה מתואמת כדי למנוע טנטרומים או סתם שרשרת של "לא בא לי'ם" - אבל בזה אתם מכירים הכי טוב את הילדים שלכם.
שיט נוטה לשעמם מאוד. הייתי מוותרת.
-
שייט במעבורת חינמית south ferry station
לא הבנתי למה לא צבעת בצהוב (בוהק אפילו) גם את השייט במעבורת חינמית south ferry station חחח
זה הדבר הכי משעמם... שורות שורות של מושבים עם אנשים שיושבים בהם, והכל שט לו על המים. בגלל שהמעבורת גדולה פחות חווים את זה ששטים, ויותר את זה שיושבים ליד אנשים כמו באוטובוס (רחב במיוחד). מה שהכי מלהיב את המבוגרים זה לצלם את פסל החירות בדרך כמובן, את הפעוטים זה כנראה יעניין כמו שאותנו מעניינים המשחקים שלהם.רציתי בכל זאת להשאיר משהו,
ורציתי לצמצם הטיה סובייקטיבית, אני עליתי על המעבורת הזו אולי בביקור העשירי שלי במנהטן ולאי עצמו עוד לא הגעתי
ויש כאלה שמבחינתם זה האתר הראשון לבקר, אם לא היו על האי מבחינתם לא היו בארה"ב. אין צודק ולא צודק אלא רק טעם אישי.
ובכל זאת נמצאים על ספינה, יש מים מסביב, אולי בכל זאת הפעוטים יראו איזשהו עניין. אולי ההטיה של הספינה ליד פסל החירות לצד ימין כשמפליגים ממנהטן ולצד שמאל בכיוון ההפוך.
הורים עם יוזמה אולי יקחו כיכר לחם פרוס להאכיל את השחפים, והנה אטרקציה לילדים, במיוחד אם יזרקו את הלחם באוויר והשחף יתפוס את הלחם בזמן המעוף.
-
@יונה-וקשת
ומה כן מתאים לילדים?
האם לילדים אין מה לחוות בטיול לניו יורק?
ולאן מומלץ להם להגיע?אני לא חסיד של הקונספט של טיסה לחו"ל, נניח עד ניו יורק,
ואז לבנות טיול שלם סביב בידור פעוט בן 4,
כשתכלס הנדנדה בפארק העירוני בעיר מגוריו מעניינת אותו לא פחות ואפילו יותר מהטיול בחו"ל.
אחרת בשביל מה לנסוע כל כך רחוק עם המנהלות המתבקשות וההוצאה הכבדה?
טיול בקפריסין יעניין לא פחות וחופשה בחיפה במלון ליאונרדו (סתם דוגמה) עם גיחות לים לפארקי שעשועים מוזיאון חיל הים וטיילת בת גלים (עם גלידה) בהחלט תחרותיים לניו יורק.
אני מעדיף לבנות טיול למבוגרים, סביב נקודות העניין שלהם, שייחודיות ליעד, תוך התחשבות בכך שבקבוצה חברים גם פעוטות מבחינת נקודות עניין, מנהלות (לינה אוכל תחבורה) קצב וכו'.
בהתאם למשל מוזיאון גוגנהיים - לא רואה מצב, אבל נושאת מטוסים או מוזיאון טבע באזור עם פילים וממותות - יש מצב.
מחזמר בברודווי למעט ילדים יוצאי דופן - אין מצב. חנות עם תוכים - סבבה.
תכלס מבחינת פעוטות מה שנראה לנו מטלה מייגעת כמו לנסוע באוטובוס או רכבת תחתית מבחינתם זו יכולה להיות האטרקציה העיקרית, כולל המדרגות הנעות. תלוי איך מציגים להם את הדברים
מבחינתי לוקחים פעוט לטיול כי אנחנו משפחה ואת מעט החופשות שיש לנו רוצים לבלות ביחד (במקרה הטוב) או כי אין אופציה אחרת (במקרה הפחות טוב).
ומי שמחליט לתכנן טיול סביב פעוט זה גם בסדר, אין נכון או לא נכון, כל אחד והדרך שלו וזו פשוט לא הדרך שלי.