פרומפט משופר לתכנון טיול בעזרת AI
-
ראשית קרדיט, הפרומפט מכאן:
הכירו את פרומפט הזהב לתכנון טיול מושלם עם ChatGPT - איי אל צ'אט
הפרומפט עצמו:
אתה מומחה לתכנון טיולים בעולם. עזור לי לבנות מסלול מפורט ל-[יעד] ל-[מספר ימים], בתאריכים [תאריכים], עבור [הרכב מטיילים, גילאים, תחומי עניין, אילוצים].
תחילה, שאל אותי שאלות הבהרה אם חסר מידע שחשוב לתכנון מיטבי.
לאחר מכן, בנה סקירה כללית של חלוקת הימים (נושאים/סגנון/מוקדים עיקריים).
עבור כל יום, פרט:
אטרקציות עיקריות (כולל שעות פתיחה, כתובות, קישור לאתר רשמי)
מסעדות מומלצות (כולל סוג מטבח, כתובת, התאמה לצרכים מיוחדים)
הצעות לפעילויות מיוחדות (אירועים, שווקים, מופעים)
המלצות תחבורה (כולל קישורים לאפליקציות ואתרים רלוונטיים)
טיפים ייחודיים (מזג אוויר, כסף, שפה, חגים)
הצג את המסלול בפורמט ברור ומסודר לפי ימים.
אם יש ימים גשומים או אילוצים, הצע חלופות.
הוסף טיפים כלליים להצלחת הטיול.
במידת האפשר, בגרסאות התומכות בכך, השתמש במידע עדכני מאתרים חיצוניים (Google Maps, Tripadvisor, Kayak).
אם משהו לא ברור, שאל אותי לפני שאתה עונה.
*לתועלת מקסימלית חשוב לקרוא את הלינק, מסביר איך לעבוד עם ה AI, אחרי הפרומפט הזה מגיעה "שיחה" לא קצרה עם ה AI.
ניסיתי לברצלונה, בניגוד לכישלון הקולוסלי שחווינו לפני כמה שבועות קיבלתי תשובות סבירות לחלוטין
אחרי שמקבלים את התשובה שלו יש עוד המון עבודה, אבל לדעתי הוא יכול לחסוך המון שעות של התהליך הראשוני.
לפי הדוגמה שניסיתי יכול לתת תשובה טובה גם לשאלת פורום כמו "קניתי כרטיסים לצפון איטליה, אפשר לעזור לי עם מסלול שיכלול את אגם גרדה והדולומיטים?".
-
@הצועד-בנעליו מעולה! תודה רבה.
ניסיתי להעזר בחברנו "צ'יפיפי" (מתה על אודי כגן) לתכנון 3 ימים במילאנו והוא המליץ לי על מסעדות שלא קיימות, וכשביקשתי מיסה בכנסיה קיבלתי כנסיה בלי מיסה (כלומר היתה פעם אבל מזמן כבר אין).
הרגשתי שהוא בזבז לי את הזמן, אבל ברור לי שלא מיציתי אותו כמו שצריך ומתישהו הוא יקבל ממני עוד צ'אנס.
אולי זה יהיה עם הפרומפט שלך.
-
ניסיתי בעבר מספר פעמים. אחרי דו שיח די ארוך ומתיש קיבלתי דברים בנאליים לחלוטין.
הצורך בבדיקת העובדות שה AI נותן הופך את כל העניין ללא יעיל בעליל.
למשל בנושא המסעדות. על מנת להבין מה טיב המסעדות שהוא ממליץ עדיין צריך להיכנס ולחפש מה מסעדה מסוימת מציעה.
כך גם לגבי חלוקת הזמנים שהוא מציע. לפעמים מציע זמנים לא ישימים מחד וזמנים מבוזבזים מאידך.
לסיכום, נחמד אבל לא חוסך עבודה. ואם יגיע לשלב בו הוא באמת יעיל אז יעלם כל הכיף שבתכנון. מכיוון שהרבה מחוויית הטיול זו גם ההכנה אליו.
-
אני מנסה לדייק את עצמי, הפרומפט הזה נראה לי מתאים למי שאין לו מושג על היעד. ה AI בונה רק את השלד הראשוני, הוא בהחלט בנאלי, אבל מתחילים מהבנאלי. ומשם אין מנוס אלא להתאמץ לבד. ה AI לא טוב בתור מנוע חיפוש, ממש לא תחליף טוב ל google. אצלנו קוראים לו צ'אט פטפוטים, גם כן מתים על אודי כגן, ובאחת הנסיעות האחרונות הוא עמד בתור מאחורינו בטרמינל 3
-
בעיני, כל הכיף זה לתכנן לבד. לעתים זו הרבה עבודה אבל זה חלק מחווית הטיול. הצ'ט מבחינתי מוסיף רעיונות שאותם אני בוחנת ומשווה למה שאני למדתי לבד. עדיין, אני נעזרת בו הרבה לדברים אחרים...
-
החלטתי לנסות סימולציה, החלטתי לנסות, מישהו נכנס לפורום ואומר שהם משפחה של זוג הורים ושני ילדים, קנו כרטיסים לרומה ל 5 ימים ו(כמו רבים) שואל מה יש לעשות ברומא.
:
חלוקת הימים לפי נושאים וסגנון
- יום 1: היכרות עם רומא – אתרים מרכזיים, הליכה ברחובות היסטוריים, אוכל מקומי
- יום 2: הוותיקן והסביבה – סיור מודרך, אומנות, היסטוריה דתית
- יום 3: רומא העתיקה – הקולוסיאום, הפורום הרומי, גבעת הפלטין
- יום 4: רומא המודרנית והתרבותית – שכונות טרסטוורה ומונטי, שווקים, חוויות קולינריות
- יום 5: יום גמיש – קניות, מוזיאונים, אתרים פחות מוכרים, מנוחה לפני הטיסה
יום 1: היכרות עם רומא
אטרקציות עיקריות
- פיאצה ונציה – כיכר מרכזית עם נוף מרשים
- מזרקת טרווי – חובה לזרוק מטבע ולבקש משאלה
- פנתאון – מבנה עתיק ומרשים
- פיאצה נאבונה – כיכר יפה עם מסעדות וגלריות
מסעדות מומלצות
- Baccano – מסעדה איטלקית קלאסית ליד מזרקת טרווי (אתר)
- Gran Caffe Rossi Martini – קפה עם נוף לקולוסיאום (אתר)
המלצות תחבורה
- שימוש באפליקציות כמו Moovit או ATAC לתכנון נסיעות (מידע נוסף)
טיפים ייחודיים
- מזג האוויר ביוני חם – הביאו כובע ומים
- מומלץ להזמין כרטיסים מראש לאתרים פופולריים
יום 2: הוותיקן והסביבה
אטרקציות עיקריות
- בזיליקת סן פטרוס – אחת הכנסיות המרשימות בעולם
- מוזיאוני הוותיקן – כולל הקפלה הסיסטינית
- קסטל סנטאנג'לו – מבצר היסטורי עם נוף מדהים
סיור מודרך
- מומלץ להזמין סיור מודרך לוותיקן כדי להבין את ההיסטוריה והאמנות לעומק
מסעדות מומלצות
- La Canonica Ristorante – מסעדה איטלקית אותנטית (אתר)
יום 3: רומא העתיקה
אטרקציות עיקריות
- הקולוסיאום – סיור מודרך חובה
- הפורום הרומי – מרכז החיים הפוליטיים של רומא העתיקה (מידע נוסף)
- גבעת הפלטין – מקום הולדתה של רומא
מסעדות מומלצות
- Pizza Forum Pizzeria Ristorante – פיצה אותנטית ליד הקולוסיאום (אתר)
יום 4: רומא המודרנית והתרבותית
אטרקציות עיקריות
- שכונת טרסטוורה – רחובות ציוריים, מסעדות וברים
- שוק קמפו די פיורי – חוויית קניות מקומית
- מוזיאון MAXXI – אומנות מודרנית
מסעדות מומלצות
- Taverna Dei Migliori – מסעדה משפחתית עם אוכל איטלקי מסורתי (אתר)
יום 5: יום גמיש
אפשרויות
- קניות ברחוב ויה דל קורסו
- ביקור במוזיאון קפיטוליני
- מנוחה בפארק וילה בורגזה
הוא גם נתן מפת גוגל עם סימון נקודות העניין ולינקים לטריפאדוויזור, ולינקים לאתרים לרכישת כרטיסים או הזמנת מקום, לא בדקתי אם הם שווים משהו, הימור שלי לפחות 50% לא שווים הרבה.
שאל גם שאלות המשך, אם אני רוצה פירוט של כל אתר חברות מומלצות להדרכה ועוד.
בהתאם ביקשתי מסלול מומלץ לטרסטוורה
זרק לי חזרה:
מסלול הליכה בטרסטוורה
- תצפית מגבעת ג'אניקולו – התחילו את היום בנקודת התצפית Belvedere del Gianicolo, שם תוכלו ליהנות מנוף פנורמי של רומא. אם תגיעו ב-12:00, תוכלו לראות את יריית התותח המסורתית.
- כנסיית סן פייטרו אין מונטוריו – כנסייה היסטורית עם יצירות אומנות מרשימות.
- מזרקת אקווה פאולה – מזרקה יפהפייה מהמאה ה-17, אחת הפינות הפוטוגניות ביותר בשכונה.
- כנסיית סנטה מריה בטרסטוורה – אחת הכנסיות העתיקות ברומא, עם פסיפסים מרהיבים.
- כנסיית סן פרנצ'סקו א-ריפה – מקום קבורתה של הקדושה לודוביקה אלברטוני, עם יצירת אומנות של ברניני.
- כנסיית סנטה צ'צ'יליה בטרסטוורה – כנסייה יפהפייה עם היסטוריה מרתקת.
- שוק קמפו די פיורי – אם אתם מחפשים חוויית קניות אותנטית, זהו מקום נהדר לעצור בו.
- ארוחת ערב במסעדה מקומית – מומלץ לסיים את היום בארוחה במסעדה איטלקית אותנטית כמו Taverna Trilussa או Da Enzo al 29.
אם תרצו מסלול מפורט יותר עם המלצות נוספות, תוכלו למצוא מידע נוסף כאן.
מכיוון שלא התחשב במפורש בילדים ביקשתי שיתן פעילויות לזוג ילדים, בן ובת בני 13
התוצאה:
הנה פעילויות מומלצות לבני ובנות 13 ברומא ביוני 2025, שילוב של חוויות תרבותיות, הרפתקאות וכיף:
פעילויות היסטוריות ואינטראקטיביות
- סיור לילי בקולוסיאום – חוויה מרתקת עם תאורה מיוחדת ואווירה מסתורית (מידע נוסף).
- סיור מציאות מדומה ברומא העתיקה – מאפשר לראות איך העיר נראתה בעבר דרך טכנולוגיה מתקדמת.
- ביקור במוזיאון ליאונרדו דה וינצ'י – תערוכות אינטראקטיביות על המצאותיו של הגאון האיטלקי.
פעילויות מהנות ומודרניות
- פארק השעשועים Cinecittà World – פארק קולנוע עם מתקנים המבוססים על סרטים מפורסמים.
- משחקי מציאות מדומה VR – חוויות אינטראקטיביות במרכזי VR ברחבי העיר.
- סיור גרפיטי בשכונת Ostiense – אמנות רחוב צבעונית ומרתקת.
אירועים מיוחדים ביוני 2025
- פסטיבל Lungo il Tevere – מופעי רחוב, דוכני אוכל ואווירה נהדרת לאורך נהר הטיבר (מידע נוסף).
- קולנוע פתוח באי הטיבר – הקרנות סרטים תחת כיפת השמיים.
- תחרות פדל בינלאומית – אירוע ספורטיבי מרשים ב-Foro Italico (מידע נוסף).
פעילויות קולינריות
- סדנת פיצה וג'לטו – ללמוד להכין מאכלים איטלקיים אהובים.
- סיור אוכל בשוק קמפו די פיורי – טעימות של מאכלים מקומיים
להגיד לכם שהייתי לוקח תוצאה של "שיחה" כזו שכמובן צריכה להימשך, שאלות על פעילות מומלצת לכל יום, שאלות ספציפיות לפעילות מועדפת (טיולי אופניים? קניות? וכו') ומחליט שזה הטיול שלי?
ממש לא.
שאלתי גם את אחד הצעירים מה נראה לו והוא אמר משהו בסגנון:
"טוב אם אתה לוקח AI שעובד LLM בלי API אז ברור שאחרי כן אתה צריך לג'נרט אותו...."(והיה עוד המשך בגיקית למתחילים), בשורה התחתונה הבנתי שכנראה יש אופציה לעשות הרבה יותר טוב עם AI שמותאם יותר לקישורים עם אתרים יעודיים.
אבל תראו כמה מידע יש כאן אחרי 10 דקות עבודה, ואחרי עוד שאלות אולי חצי שעה עבודה, למישהו שלפני כן לא ידע אפילו איפה למקם את רומא על מפת העולם
-
@הצועד-בנעליו לצ'יפיפי יש יכולות משתנות לדברים שונים, וכנראה שיש גם הבדל בין הגרסה החינמית לזו שבתשלום.
גיליתי שלתרגום הוא מצויין. הבנתי שהוא טוב גם בכתיבת מאמרים מקצועיים וחוזים (בתנאי שבעל מקצוע יבדוק את התוצר כמובן).
בתכנון טיולים הוא כרגע גרוע, אבל הדגשתי "כרגע" כי לדעתי קצב הלמידה והשיפור שלו הוא מרהיב, כך שהסיכוי שיביא לתוצאות טובות בהרבה בעוד שנה נניח הוא להערכתי וודאי.
כמו כן, כשאני חושבת על זה, כנראה שעדיף "לדבר איתו" באנגלית בתכנון טיולים בעולם, כי החומר ממנו הוא שואב באנגלית הוא רב פי אלפי מונים מאשר בעברית.
-
שיחה מעניינת, תודה @הצועד-בנעליו
שאלתי את chatgpt (בגירסה החינמית) האם הוא משתמש בחומר בשפה בה נשאלה השאלה בלבד כשהוא מייצר תשובה. נתתי כדוגמה שאלה העוסקת בטיול בעיר שנשאלת בעיברית (שאלתי אגב באנגלית).
זו תשובתו:
Great question — the answer is nuanced and depends on how the model was trained and how it processes input.
When you ask ChatGPT a question in a specific language (like Hebrew), it primarily uses knowledge and patterns in that language to understand and generate a response. However, the underlying training includes multilingual data, and the model has access to a wide variety of content in many languages — including English, which typically dominates in terms of volume.
So, for your example:Planning an itinerary for a trip to a specific city in Hebrew
- The model understands the question in Hebrew and can respond in Hebrew fluently.
- It does not restrict itself to using only Hebrew-language sources it was trained on.
- Instead, it draws on all the multilingual knowledge it has, which likely includes English travel guides, user reviews, Wikipedia entries, blogs, and some Hebrew sources too (to the extent available during training).
- It may translate and synthesize information internally across languages to provide the best response.
Why this matters:
If information about a specific city is more abundant in English than in Hebrew, the model may be using English knowledge to support a Hebrew-language response — essentially "thinking" with English resources but "speaking" Hebrew.
-
לגבי נסיוני האישי:
לראשונה, ממש לאחרונה, ביקרתי בעיר הקטנה Perugia באומבריה, איטליה. מכיוון שההחלטה היתה כזו של הרגע האחרון (ערב לפני, הייתי באסיזי וחיפשתי עצירה של יום בדרך לפירנצה על תוואי הרכבת/אוטובוס) החלטתי להעזר ב chatgpt (הגירסה החינמית).
שאלתי שאלה מאוד פשוטה: משהו בסגנון של ״תן לי את רשימת 10 המקומות המומלצים לביקור ראשון בפרוג׳יה״ (מנוסח באנגלית).
אחכ ביקשתי לשים אותם על מפה ובדקתי ממש מעט מעבר כל אתר שהומלץ לי (והיה מרכזי - בער העתיקה) - בעזרת chatgpt או בחיפוש כללי באינטרנט.
סהכ זה היה לי ממש נוח.
כמובן שלשאלה ככ פשוטה אפשר לעשות חיפוש קצר באינטרנט שייתן כמה רשימות כאלו עליהן אפשר לעבור מהר ולמצוא את המשותף / לחפש מה מעניין אותי או לא. למען האמת - לא השקעתי הרבה בין היתר כי לא היה לי ממש חשוב מה אראה ומה ״אחמיץ״. אבל chatgpt הוא פשוט פתרון נוח (בוודאי כשמתכננים בטלפון, תוך כדי טיול, מאיזה חדר מלון כשני כבר עייפה אחרי יום טיול).
מכיוון שאני מעריכה שהשימוש שלי ב chatgpt ילך ויגדל גם בתחום תכנון הטיולים - מעניין יהיה, בעיני, לנסות בהזדמנות prompt יותר מושקע כמו זה שהביא כאן ׳הצועד׳.
כמה הסתייגויות:
- לפחות בינתיים, אני לא רואה את עצמי משתמשת ב- chatgpt לטרקים, שהם כרגע לגמרי הפוקוס שלי.
- כמובן שתמיד יש לחקור ולבדוק ולאמת לבד. זה disclaimer קבוע (אך הוא נכון לכל מקור מידע אלמוני).
- אני כמעט לא משתמשת בתוכן בעיברית לתכנון הטיולים שלי - פרט ל׳למטייל׳ כמובן. בכך אני (אולי) שונה מחלק מהמבקרים כאן.
-
הדיון מבחינתי מאיר עיניים, אני לומד דברים, כי שתיכן צודקות בדברים שלכן,
אבל כאן מגיע איזשהו "אבל"
אני לא מנסה למצוא איך לעשות נעים ל AI שיתן את התשובה הטובה ביותר אלא האם וכמה יכול לעזור ה AI לאלו שמגיעים לפורום ומבקשים שיכינו להם טיול מאפס.
ולכן אני בדקתי בעברית (למרות שלא ידעתי שהוא לומד רב לשונית, תודה על פיסת המידע הזו), בגרסאות החינמיות גם ב copilot וגם בצ'יפיפי.
בדרך כלל התשובה הנפוצה לשאלה "מה יש לעשות ברומא" היא: "לך תקרא, תבדוק, תכין משהו עקרוני ואחרי כן נוכל לעזור לך בהתאמות, לא נכין לך טיול מאפס" "ואם אתה לא יכול/רוצה - יש יועצים בתחום (ובתשלום)".
לדעתי יש כאן אופציה למילוי צורך, תכנון ראשוני סביר בהחלט על מקום שהשואל יודע עליו מעט מאוד, יש קהל די נרחב שהפרומפט הזה (או אחד יותר טוב) יכול לעזור לו.
לא נראה לי שלפחות כרגע הAI יכול להחליף את הייעוץ העצמי שאנחנו נותנים לעצמנו או להחליף תיק טיול שבונה יועץ טוב.
או לחילופין עוד לא למדנו לשאול נכון את ה AI, כי התשובה של ה AI השתפרה לעומת הפלופ האחרון בעקר בזכות איכות השאלה, לא שיפור באיכות ה AI עצמו.
-
לגבי התובנה שלך למולטי-שפות
ישנן מדינות שחלק ניכר מהמידע השימושי על אתרים בהן איננו באנגלית אלא בשפת המקום.
אם אני יודע בדיוק מה אני מחפש אני מסתדר, מגיע לאתר האינטרנט ומבקש מגוגל שיתרגם לי לאנגלית.
אבל אם אני לא יודע בדיוק מה אני רוצה המידע נסתר למנוע החיפוש ולכן גם אני עיוור אליו.
בדקתי וה AI כן מוצא את המידע הזה.
אז נכון שה AI נותן לפעמים מידע מיושן, או לפעמים הוא לא רוצה לבאס אותי אז נותן לי מידע שהוא ממציא.
ולכן אני צריך לבדוק אותו,
אבל בכל זאת הוא מקור לקצה חוט שממנו אני יכול להמשיך ובלעדיו לא הייתי מקבל אותו.
וכך השתתפתי בתפילה בודהיסטית סגורה במקדש במרכז טוקיו בחגיגות ה 800 שנה למקים המקדש, הגייג'ין היחידי.
-
כניסוי מדעי, שאלתי שאלה על טוקיו עליה ידעתי את התשובה, הצ'אט המליץ לי על אתרים מרשימים אך בלתי קיימים. לאחר מכן בקשתי מסלול באוסטריה, לצערי בנה מסלול חסר כל הגיון בו פיצל לימים שונים עיירה מסוימת ואת האגם הסמוך אליה. בקיצור, אמשיך לנסות אותו כי הניסיונות מעניינים. כולי תקווה שבשלב כלשהו גם יהיו יעילים.
-
מעניין! תודה
גם אני אמשיך לנסות (לא כתרגול, בזמן אמת)
-
אני מסכימה איתך שזה רעיון טוב לאחד משני מצבים:
א. יעד חדש שאני לא מכירה ואני לא יודעת מאיפה להתחיל לתכנן בו טיול.
ב. הכנת בנק יעדים כששום דבר הוא לא חובה, וכל דבר שאבחר יהיה טוב.
בדקתי את זה על יעדים שאני מכירה טוב והוא לא ממש הצליח להבין את האילוצים באופן שבן אדם היה מבין אותם. מהנסיון הזה בהחלט לא הייתי נותנת לו לתכנן לי לבד טיול ביעד שאני לא מכירה. עם זאת, האם קיבלתי שלד, שחלקים ממנו טובים, ואותו אני יכולה לשנות ולהתאים? כן.
בשנה שעברה ביקרתי חברה שלי במינכן וביקשתי ממנו שיציע רעיונות לאתרים לביקור. חלק התאימו וחפפו למה שממילא תכננו וחלק לא התאימו, או שפשוט בחרנו אחרים. כששאלתי ספצפית על אתרי ספא קיבלתי הרבה המלצות לא מעודכנות וגם למקומות של קיימים, אבל אני חושבת שזה כבר נפתר במודלים חדשים יותר. בכל מקרה, אין כאן עניין של ״תגיד לי מה לעשות, אני בדרך״, אלא ״תציע לי רעיונות ואז אני אבדוק מה מתאים ומה לא״. לנקודה הספציפית שלך, לא רואה איך זה ממש ממש שונה מלבקש מאנשים זרים שיציעו לך שלד לטיול, גם את זה תצטרך לבחון ולשנות. אולי יש פחות סיכוי שתקבל הצעות למקומות שלא באמת קיימים (אבל אולי כן לכאלה שהיו ונסגרו).
-
"לא רואה איך זה ממש ממש שונה מלבקש מאנשים זרים שיציעו לך שלד לטיול"
זה שונה כי לא צריך לבקש מאנשים זרים. גם בלי טובות, וגם עם זמן תגובה מהיר יותר.
אחת הבעיות שיש לפעמים זה שקופץ לנו רעיון / דיל ליעד. ומצד אחד אנחנו רוצים להזמין מהר טיסה לפני שהדיל יעלם. ומצד שני לא רוצים להזמין לפני שלומדים קצת על היעד.
או שאולי נתקלנו פתאום ביעד מעניין (בפוסט של מישהו, כתבה וכדומה) שנראה מעניין.
אז לשאול מהר את הכלי ולקבל כמה רעיונות ראשונים ולראות עם מעניין אותנו - אפשר תוך שעה להגיע למסקנות בסיסיות.
לעונת זאת בלי הכלי - אפשר לחפש קבוצה (פורום) נכונים. אבל גם את זה לוקח זמן ביעד לא מוכר. ואז צריך לשאול שם ולחכות לתשובה שתיקח זמן.
אפשר גם לחפש בגוגל כמובן, אבל זה חיפוש בסיסי וצריך לדעת מה לחפש (כמו גם מגבלות השפה שהוזכרו).
ביעדים מוכרים, אנחנו כבר מכירים את אתרים הנכונים לחפש בהם מידע. אבל ביעד אחר (למשל לא באירופה / צפון אמריקה) לפעמים אין לנו מושג איפה להתחיל אפילו. בסוף נצליח, אבל זה יקח זמן.
-
היום בבוקר קראתי על בחור ישראלי שחורש כבר שנתיים בעולם על אופניים והיעד הבא שלו זה הפאן אמריקן מאלסקה לארגנטינה. ישר נידלקתי…. שאלתי את הצ׳אט אם אפשר לעשות את זה ברכב והוא ישר שפך תשובה שנראית מאוד רצינית ואפילו נתן סרטון יוטיוב שלא פתחתי. משם שאלתי הרבה שאלות שהביאו לי רעיון לצאת לבאחה קליפורניה מסן דייגו בשנה הבאה. עוד לא בדקתי כלום מהפרטים שלו ובהרבה מקרים אני מוצא שהוא חרטטן בלתי נלאה אבל זריז כמו שד ואפשר להתחיל לגלגל איתו רעיון באפס זמן. לא סומך בכלל גם לא בתרגום מקצועי לאנגלית. הוא טועה ומטעה בלי בושה בהרבה תחומים למרות שיש תחומים שאנשים ממש נשבעים בו
-
אתה צודק. היה יותר נכון לומר ״אני לא רואה איך זה פחות טוב מאשר לשאול אנשים זרים״.
דווקא אילוצים אל מול גמישות זה מקרה בוחן מעניין, לדעתי. למשל, אם אני מאוד גמישה ביעד או בעיתוי אז דווקא יכול להיות שבינה מלאכותית ״תדע״ יותר מידע מאשר אדם בפורום שבימיו הטובים היו בו כמה עשרות אנשים. לדוגמה, אם אני אבקש מידע על יעד פחות שגרתי או בעונה פחות שגרתית, עדיין כל האינטרנט של כל העולם בטח ידע יותר דברים רלוונטיים. לעומת זאת, אם יש לי סט אילוצים מאוד ספציפי, יש סיכוי טוב שבני אדם אמיתיים יבינו את הבעיה טוב יותר מאשר בינה מלאכותית (עד גבול מסוים). למשל, אני ביקשתי תכנון טיול שמתחשב בבעיות ניידות של הרבה הליכה והרבה עמידה. אני חושבת שבנאדם היה מבין טוב יותר שבנסיבות האלה אין טעם להמליץ על ארוחת צהריים בשוק, בגלל שזה בהכרח כולל הרבה הליכה ועמידה (למרות שספציפית בעיות נגישות זה דבר שגם רוב האנשים טועים לגביו ולא בהכרח מבינים אותו נכון). אני מניחה שיקרה דבר דומה אם אני אבקש מסלול שמתאים לילד בן שנתיים מבחינת עד כמה הוא יכול / מסכים ללכת ואיפה יתאים שנ״צ, או אפילו מבחינת זה שטנטרום של בני שנתיים זה פחות מתאים במוזאון, אפילו אם זה מוזאון טבע.
-
בקשר ללשאול אנשים זרים זה בדיוק מה שאליו כיוונתי, אם מישהו יכנס לפורום ויבקש ײתכינו לי שלד לטיול במדריד לשבועײ, כמה מאיתנו ירחו על עצמם את המשימה? הניסיון שלי אומר שאפילו לא אחד, גם לא כשהיו הפורום עשרות אנשים. ואם מישהו בכל זאת היה עונה משהו בד"כ פוסט תשובה קצר היה טוב פחות ממה שהAI נותן כשלד לטיול.
כל עוד זוכרים את המגבלות (1)צריך לשאול נכון (2)שלד לאיול הוא רק שלד, ממנו מתחילה העבודה האמיתית (3)הAI הוא לא תחליף למנוע חיפוש, למרות הנוחות של שימוש בשפה טבעית לחיפושים ספציפיים גוגל בינג ודומיהם עדיין הרבה יותר טובים.
-
כולם צודקים. הוא מודל לשוני-שפתי. הוא טוב לתמצות מאמרים, שכתוב, תרגום (אולי,לא ניסיתי) .הוא סביר בהיבט מידע (טועה לא פעם, והיות וזה מחייב אותי לבדוק אותו שוב ושוב, אז לא חסך לי את העבודה) אני למודת תשובות שלקוחות מעבירים לי -כמו למשל"רשימת מסעדות כשרות בחבל טירול" (שאין אף אחת כזו) או "יעדים לילדים צעירים במרחק של עד 40 קמ מ... " וקיבלו רשימה של כל שוויץ וגרמניה בערך. חלקה מתאימה לגילאים, חלקה ממש לא. אבל בתחום התכנון הוא ממש חלש- הוא לא יודע לחשב זמנים, מוגבלויות /העדפות. התשובות שלו בדכ מאד גנריות. הוא לא מתחשב למשל בשעות היום -מה עדיף בבוקר, או בצהרי יום או פתוח עד מאוחר בערב. הוא לא יודע לתכנן טיול עיר בירידה ולא בעליה (פורטו למשל) ועוד. אהה... והוא גם לא ממש מעודכן על מידע לעיתים. הוא חנפן "שאלה מצוינת, רעיון נהדר" וגם מתנצל "את צודקת, טעיתי ב..." אבל יקח לו עוד זמן עד שיהיה שימושי בעוד זמן (כמה?) .בנתיים-בזהירות רבה. האם הוא טוב כמו/יותר מתשובה של מן דהו בקבוצה אינטרנטית- ברור.
-
כל תוכנות ה-AI למיניהן הן כלי עזר מצויין לתכנון טיולים. רצוי להשתמש בכל 3 המרכזיות כדי להצליב מידע, כי לפעמים אחת או יותר מהן מפספסות. צריך גם לקחת בחשבון,שהן לבד לא מספיקות. כדי להשלים את התמונה רצוי להשתמש גם בפורומים וקבוצות פייסבוק וגם לחפש חומר באנגלית דרך גוגל.
-
הוזכר על-ידי
הצועד בנעליו