ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ילוסטון

פורום צפון אמריקה
    ילוסטון וואיומינג
    7
    47
    675
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • בשמילס
      בשמילס נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אשמח לדעת כמה זמן אתם ממליצים לטיול בילוסטון - לאנשים שרוצים לבוא לבקר ולראות אך מצד שני ממצים די מהר יחסית ואינם בנויים להליכה רגלית מרובה

שאלה נוספת - התכנון הוא סוף אוקטובר תחילת נובמבר, האם הפארק סגור, אולי חלק ממנו לא ניתן להגיע אליו? וגם האם יש אטרקציות מומלצות שיכולות לסייע בניידות כמו שייט או תחבורה מקומית, ואיפה הכי מומלץ לישון

dhz IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

אתם מדברים על זמן שהוא בדיוק התפר של סגירות הכבישים ותצטרכו להתעדכן קרוב לזמן (ולהתארגן בהתאם): https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/parkroads.htm כרגע הסגירה העיקרית מתוכננת ל-31/10 ותוכלו לראות את המפות של מה נסגר מתי. בפועל, אחרי 31/10 האזור היחיד שישאר פתוח הוא הכביש בין שתי הכניסות הצפוניות, בין גארדינר לקוק סיטי. שימו לב שאם יהיה שלג משמעותי לפני זה אז יש מצב שהסגירה תהיה עוד קודם. אני הייתי בדיוק הפוך מכם, בסוף אפריל, בדיוק עם פתיחת הכבישים הראשונה. לא כל הפארק היה פתוח עדיין, ואני ביקרתי 3 ימים מלאים פלוס כמה שעות. מבחינתי היה מדהים, ואם הייתי יכולה להשאר יותר הייתי עושה את זה. הכל היה עדיין מאוד מושלג, אז הליכות ארוכות ממילא לא היו אפשריות. עכשיו השאלה מה מבחינתכם הכוונה ״ממצים מהר״: היו כמה פעמים שהשקעתי שעה או אפילו יותר בדברים שקשורים לבעלי חיים, כמו לראות גורי דובים משחקים, ביזונית באמצע המלטה או שועל שצד בשלג. לא הכל רלוונטי בתקופה הזו, אבל כן העיקרון - רואים את עצמכם עוצרים לשעה כדי להסתכל במשקפת על איזו חיה? אם כן, אז לדעתי תצטרכו יומיים-שלושה בהנחה שתגיעו כשהכבישים עדיין פתוחים. אם לא, יותר כמו יום-יומיים. הנסיעה בפארק היא איטית, גם כי לפעמים היא יכולה להיות קצת מאתגרת, גם כי הכל נורא יפה ועוצרים הרבה וגם כי יכולים להיות עומסים, או מאנשים או מעדר ביזונים לצד או על הכביש. בעיני, אחד היתרונות הגדולים של טיול ממש בשולי ה״עונה״ זה שהפארק די ריק וזה מאוד מוסיף לחוויה של טבע פראי שמרגיש כמעט ״שיד אדם לא נגעה בו״. מה גם שאין בעיות חניה בשום מקום, ולכן גם לא ממש צריך תחבורה מקומית לעזרה בניידות. בדרך כלל הלודג׳ים נסגרים די בהתאם לפתיחה ולסגירה של הכבישים, ככה שלא בטוח שתהיה אפשרות לישון בתוך הפארק. אם אתם בונים ממש על ה-31/10 אז האפשרויות הריאליות הן רק גארדינר או קוק סיטי, תלוי מאיזה כיוון תגיעו. אם זה לפני 31/10 עדיין תצטרכו לבדוק ספציפית מה מהלודג׳ים יהיה עדיין פתוח. יש סיכוי שהכל יסגר עוד קודם, אז לדעתי אתם צריכים לקבל החלטות ״אסטרטגיות״ - א. אם בכלל אתם הולכים על זה או לא בהתאם לנתונים האלה ולחוסר הודאות. ב. אם אתם מוכנים להזיז תכניות בשביל זה, כמו למשל, לכוון להגיע קרוב יותר לאמצע אוקטובר. אם אתם מאוד רוצים לבקר (אפילו אם זה יהיה רק יום-יומיים) ואתם חייבים שזה יהיה דווקא בזמן שבו הסגירה צפויה אז תצטרכו כנראה להמר ולישון ליד אחת הכניסות הצפוניות. גארדינר מאוד נוחה מבחינה זו (בקוק סיטי לא הייתי).

בשמילס תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
        • בשמילס
          בשמילס @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

תודה רבה

האמת שחיות פחות מעניינות, אמנם כן אבל לא עבור להביט במשקפת אלא אם כן תפסנו אותם על הדרך כמו שאומרים.

שאת אומרת שהכבישים סגורים, זה אומר שאין גישה והפארק סגור לגמרי? הייתי מאוד רוצה להיות בנקודות העיקריות וכמובן הגייזרים והבריכות וכן במפל להגיע קרוב אלחו בנקודה בה המים נשפכים.

ניסיתי לראות באתר אבל יש בליל מידע שהכל נראה די מסובך להבין מתי ואיך נסגר

ואם יש דרך גישה מכיון צפון אשמח לדעת מה היא וכן האם יש רכבי תיירים שעושים את הנסיעה הזאת מנקודת המידע של הפארק או משהו דומה

תודה רבה

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שקד
            שקד @בשמילס נערך לאחרונה על ידי

@בשמילס

גם לי זה היה קשה להבין בהתחלה כי לא בדיוק הבנתי איפה נמצאים האתרים העיקריים שמבקרים בהם. הדף הרלוונטי הוא זה:

האזורים של הבריכות הגיאוטרמיות והגייזרים נמצאים פלוס מינוס בין נוריס לבין אולד פיית׳פול (כחול, צד שמאל). המפל, הגראנד קניון של הילוסטון, זה Canyon, צהוב וכחול.

כך או כך אתה יכול לראות שאחרי 31/10 מה שיהיה פתוח זה רק הכביש הצפוני (ירוק), שהאתרים העיקריים שנמצאים בו זה לאמאר ואלי וממות׳ הוט ספרינגס. המשמעות של ״כבישים סגורים״ היא שהם מכוסים בהרבה מאוד שלג שלא יפונה. הגישה תהיה באופנועי שלג בלבד. אני משערת שיש טיולים של אופנועי שלג אבל לי אישית אין מידע על זה. קחו בחשבון שאם ירד שלג משמעותי קודם לכן, כנראה שהכל יסגר מוקדם יותר. ״שלג משמעותי״ - הערמות של חצי מטר, מטר, שני מטר שלג. באופן כללי, ככל שתקדימו, ההסתברות שזה יקרה תרד. לא מאמינה שהכבישים ישארו פתוחים ומתוחזקים אחרי 31/10 אפילו אם השלגים קצת יתעכבו.

להלן כמה תמונות של כמויות השלג שהיו בסוף אפריל. שתבין במה מדובר. אחרי אוקטובר הגישה תהיה באופנועי שלג עד האביב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
            • dhz
              dhz @בשמילס נערך לאחרונה על ידי

@בשמילס אני חושב ששקד כיסתה את עניין התזמון של הביקור ואין לי מה להוסיף בנושא הזה. אם תוכלו להקדים בחודש את הביקור, יש סיכוי טוב שתוכלו לבקר בכל הפארק. אני ביקרתי פעמיים בילוסטון בתחילת אוקטובר עם מזג אויר טוב.

בהנחה שאתם מגיעים כשכל הפארק פתוח, וכן שאתם רוצים להגיע לכל חלקי הפארק, לדעתי אתם זקוקים לפחות ל- 3 ימים וגם אז לא בטוח שתוכלו למצות את הכל. אם תוכלו להקדיש יום נוסף, מציע לבדוק הצטרפות לסיורים עם ריינג'רים. השתתפתי במספר סיורים כאלו והם בהחלט מוסיפים לחווית הביקור.

ההתניידות היא אך ורק ברכב שלכם. אין למיטב ידיעתי שירותי שאטל בפארק. גם אם יש תחבורה ציבורית שמגיעה לגארדינר, מונטנה, בסמוך לכניסה הצפונית לפארק, הרי שתוכלו משם להכנס לפארק רגלית, אבל המרחקים גדולים להגיע משם לנקודות העניין.

לגבי לינות. יש מספר לודג'ים בפארק. אם תמצאו מקום (בדקו באתר האינטרנט של הפארק), הרי שזה הפתרון הטוב ביותר. יתכן ובסוף העונה יהיה שם מקום. רוב התיירים לנים בעיירות באיזור הפארק. העיירה הקרובה ביותר לפארק היא גרדינר הממוקמת ממש קרוב לכניסה הצפונית לפארק. זו עירה קטנה עם הצע מוגבל של בתי מלון. עלות הלינה בה זולה יותר (לגבי מלון באותה רמה) לעומת החלופה השניה, ווסט ילוסטון, שממוקמת במרחק נסיעה לא ארוכה מהכניסה המערבית לפארק. ווסט ילוסטון היא עירה גדולה יותר מגרדינר. אני חושב שיש בה הצע מסעדות גדול יותר מאשר בגרדינר (ההיצע שם קטן). יש חלופות רחוקות יותר. בביקור האחרון, שהיה בין יום אחד בלבד מאילוצי זמן, לנתי בקודי שבוויומינג. מדובר במרחק של 50 מיילים (80 ק"מ) מהכניסה המזרחית לפארק (Fishing Bridge). Cody זולה יותר משתי החלופות הראשונות. הדרך ממנה לפארק עוברת לאורך נהר ה- Shoshone והיא מוכרת כדרך נופית, אבל מדובר בכשעה נסיעה.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • שקד
                שקד @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

עקרונית אני מסכימה איתך (גם לגבי זמן הביקור, מרגיש לי ממש פספוס להגיע עד לשם ליום או יומיים) אלא שבפועל גם הלודג׳ים נסגרים קודם: https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/operating-dates.htm חלקם כבר בהתחלת אוקטובר, היתר בהמשך החודש.

אם היה לי מאוד חשוב להגיע לשם והזמן היחיד שעומד לרשותי הוא סוף אוקטובר, אני הייתי מכוונת לישון בגארדינר מחשש שהכניסה המערבית תיסגר מוקדם יותר מ-31/10. עם זאת, המסקנה שלי דומה לשלך - להגיע מה שיותר מוקדם ולהאריך את השהיה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • בשמילס

אין אפשרות להגיע לפני. השאלה היא האם לוותר מראש כאשר רוצים לתכנן לשבוע האחרון של אוקטובר או בכל זאת להגיע ולראות את המסלול הצהוב והאם לרדת ממנו לכיוון קולורדו לדנבר ובדרך לעבור לגרנד טיטון זה אפשרי או שזה עיקוף רציני? אשמח אם יש מידע נוסף האם יש אופני שלג או ריינג'רים

שקד dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שקד

@בשמילס

אני חושבת שזה תלוי במה יתר התכנית שלכם - מאיפה מגיעים ומתי, לאן רוצים להגיע בסוף ובתוך כמה זמן. לא נראה לי שאפשר לענות על השאלה הזו בלי לדעת על מה מוותרים ומה מקבלים בתמורה.

בשבילי, ילוסטון הייתה חוויה נהדרת ואני מאוד שמחה שבחרתי בה בנסיבות שהיו לי (צמוד לכנס קרוב לסולט לייק סיטי). אני בטוחה שגם אם הייתי בוחרת בחלופה אחרת הייתי נהנית גם, ובכל זאת, דווקא בגלל שילוסטון לא באמת קרובה לשום מקום אחר שמטיילים בו אז אני שמחה על ההחלטה לנצל את ההזדמנות ההיא. אני לא בטוחה שהייתי משקיעה יום להגיע ויום לחזור בשביל להיות יום אחד רק באזור הצפוני, אבל שוב, תלוי מול מה זה עומד.

אולי האזור הגיאוטרמי הוא באמת יוצא דופן ומיוחד ואין בעולם המון מקומות כאלה. האזורים האחרים, בעיני זה בעיקר עניין של הכל ביחד. הגראנד קניון של הילוסטון הוא לא בהכרח המפל הכי מרשים שראיתי (למרות שהוא היה חצי קפוא ומדהים), הנופים של ההרים, הנהרות והיערות הם לא בהכרח הכי יפים שראיתי. מבחינת החיות אולי זה כן המקום הכי מיוחד שראיתי. משהו בזה שזה הכל ביחד הופך את זה למאוד מיוחד ומאוד חד פעמי. אבל בשביל באמת להנות מזה צריך לתת לזה את הזמן, לעבור בין האתרים השונים, לעצור לתצפיות, להתעניין בתופעות הטבע וכו׳. נגיד, אני זוכרת כמה אתרים ״משניים״ היו מרשימים ומיוחדים בנסיבות הספציפיות, כמו למשל ה-smoking mountain שהיה מושלג ומתוך האדמה יצאו בכל זאת אדים. זה מיוחד ומעניין, אם באמת עוצרים להסתכל ולקרוא את ההסברים.

ממה שקצת הסתכלתי, נראה שיש *טיולים* של אופנועי שלג בעיקר בין דצמבר למרץ אבל אולי יש גם קודם. נראה לי חוויה נהדרת ואם הייתי מגיעה לשם בזמן רלוונטי הייתי בהחלט שוקלת אותה.

בשמילס תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • בשמילס

@שקד

אז ככה אנחנו מגיעים בטיסה ממיאמי, כנראה סולק לייק סיטי ומשם נצטרך לעשות את המסלול אל ילוסטון ואחכ גראנד טיטון ולהדרים עד דנוור או אולי אפילו בטיסה לדנוור

האם יש אפשרות קרובה יותר להגיע ממיאמי בטיסה אל ילוסטון?

אנחנו נמצאים במיאמי ב22/10 והתכנית ביום ראשון של ה26/10 היא הטיסה לילוסטון, לא נוכל להקדים לפני כן משום שאנחנו שומרי שבת וקהילה יהודית עם אוכל כשר ובית כנסת מאוד חשוב לנו

אני מודע לזה שאולי לא נוכל להספיק הכל אבל עדיף משהו מאשר כלום

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • שקד
                        שקד נערך לאחרונה על ידי

בכנות, הייתי מתחילה מלבדוק כמה הנחות שיש לך פה, ואני לא לגמרי בטוחה כמה כל התכנית היא ממש יישימה. קודם כל, גם בגראנד טטון דברים נסגרים במהלך אוקטובר או מיד בסוף החודש. אני לא ביקרתי בפארק אז יותר קשה לי להבין את המשמעויות של כבישים סגורים שם, אבל תדע שזה קיים גם ואתה צריך לבדוק אם זה אפשרי. אותו דבר גם בקולוראדו, מדינה עם הרבה הרים גבוהים ואני לא בטוחה מה בדיוק פתוח שם בתקופה הזו. מה שאני אומרת זה שיש מצב שכל התכנית שלכם יושבת ״ככה״ ויכול להיות ששווה לחשוב על הכל. אולי תקבלו תמורה טובה יותר בטיול אחר, שבו זו דווקא ״העונה״ (אולי אזורים עם שלכת יחסית מאוחרת?).

בטוח שלא הייתי עושה את מה שאתה תיארת, גם כי זה הרבה בזבוז זמן וגם כי זה רק מקרב אתכם לסגירות הכבישים. גם אם נניח שתצאו בטיסה של 6-7 בבוקר ממיאמי לסולט לייק סיטי, תגיעו במהלך הבוקר ותשכרו רכב. בוא נהיה אופטימיים ונניח שיצאתם לדרך ב-11 בבוקר שעון מקומי. תלוי לאן בדיוק תרצו להגיע, יש לכם משהו 6-7 שעות נהיגה נטו, השקיעה ב-18:20 ואתם קמתם ב-3-4 בבוקר. או שזה יום קריעה ממש או שפיצלתם את הנסיעה ליומיים, ובפועל הגעתם רק במהלך ה-27/10. אגב, הזריחה היא ב-8 בבוקר. אפשרות שנראית לי יותר ריאלית היא לקחת טיסת בוקר עם קונקשן (אולי בדנבר?) לבוזמן, להגיע לשם לקראת הצהריים, משם לשכור רכב לבערך שעה וחצי נסיעה עד לגארדינר ואפילו תספיקו לעשות סיבוב קצר ראשוני בפארק וערב מוקדם. אחרי זה או שתחזירו את הרכב שם ותטוסו ליעד הבא או שתראו אם יש אפשרות ריאלית להחזיר ביעד אחר. כמו שאמרתי בהתחלה - אתם לוקחים פה הימור - או שב-29/10-30/10 יהיה אפשר לנסוע לגראנד טיטון דרך ילוסטון או שלא ותצטרכו לעשות את הסיבוב מבחוץ. אולי גם בפועל כבר לא ממש תוכלו לטייל ברוב הפארק. אתה יכול לנסות למצוא מידע על מתי הכבישים נסגרו בפועל בעשור האחרון ולראות אם בדרך כלל הם עומדים בתאריך שקבעו או שזה ככה ככה. אני לא הייתי יורדת לרזולוציות כמו כמה עולה השכרה חד כיוונית בבוזמן לפני שהייתי בודקת שכל התכנית הכללית בכלל ריאלית מבחינת האתרים שאני רוצה לבקר בהם. אולי גם כל תכנית ההמשך לא ממש ממש רלוונטית בזמן הזה.

• IO.
                          IO. @בשמילס נערך לאחרונה על ידי IO.

@בשמילס

הערה כללית:

לא ראיתי שכתבת כמה ימים יש לכם ומה המסלול הכללי שאתם מתכננים. השיחה אמנם התחילה עם שאלה ממוקדת יחסית על ילוסטון אבל פתאום הופיעו גם גראנד טיטון ודנבר (שהיא, אני חושבת, סדר גודל של 12+ שעות נסיעה מילוסטון, דרך טיטון - בעונה כשכל הכבישים פתוחים ובלי עצירות...).

זה קצת מבלבל לדעתי ומקשה על מי שמנסה לעזור לך.

התייחסותי לשרשור:

כשמטיילים מחוץ לעונה, צריך לימוד יסודי של החומר וגם המון גמישות.

כדאי לא לבחור במסלול מאוד מאתגר עם הרבה חלקים שיש עליהם סימן שאלה של עונה (גמישות זה נהדר, אבל אתם רוצים להינות ולא להתרכז בעיקר בלוגיסטיקה, שינויים והתאמות למצב).

כשאתם ״על התפר״ שבין עונות אז עוד יותר קשה להבין מה בדיוק יהיה המצב בשטח. אף אחד לא יוכל לעזור לך עם זה. אם החורף יאחר - יהיו הרבה יותר כבישים פתוחים. אם החורף יקדים - יהיו פתוחים רק הכבישים שמפונים משלג בחורף.

ולבנות על פעילויות מובהקות של חורף (דוגמת אופנועי שלג) בכלל לא כדאי. הסיכוי שהן ייצאו לפועל בעונת התפר הוא נמוך.

שלא תחשוב שאני נגד טיול מחוץ לעונה - להפך! אני תמיד מנסה לטייל בשולי העונה. אבל זה לא מתאים לכל אחד/ת ומצריך הערכות ו״תאום ציפיות״. ילוסטון של החורף הוא לא פחות או יותר מאשר ילוסטון של הקיץ - אבל הוא מאוד אחר.

אני הייתי מתמודדת עם האתגר על ידי כך שהייתי מניחה שהחורף הקדים. נסו לבדוק האם מתאים לכם טיול בילוסטון במצב ששקד תארה - כשרק הכביש הצפוני פתוח. בידקו אילו אטרקציות יהיו זמינות עבורכם - וקבלו החלטה האם זה מספק את הציפיות שלכם (״תמורה להשקעה״). אם התמורה במצב היותר מגביל (תנאי חורף) מספיקה לכם: סעו ותהנו! אם לא, תכננו כיוון אחר.

אבל זה רק לגבי ילוסטון... בהמשך השרשור הוספת את גראנד טיטון. גם הוא כמובן באיזור אקלימי דומה, וגם בו בסוף אוקטובר עשויים להיות כבישי סגורים. ומה עם ההמשך לדנבר? מה תכננתם לראות בדרך? תצטרכו לבדוק האם גם האתרים האלו פתוחים.

ההרגשה שלי היא שאתם לא לגמרי ערוכים לטיול כזה בעונה הזו. יתכן שרק חסר לכם עוד הרבה לימוד/חשיבה ויתכן שאני פשוט טועה! (אני לא מכירה אותכם). אבל סיכוי גבוה שתפספסו חלק ניכר מהגייזרים והתופעות הגאותרמיות היותר ידועות - ובין השורות אני מרגישה שזה מה שחיפשתם בעצם (קשה לי להאשים אותכם...).

וזה נכון כנראה גם להמשך הטיול.

קשה לי להאמין שלא תהנו לטייל במסלול כזה גם בעונה הזו ! אני בטוחה שאני הייתי נהנת. לראות את הטיטונס אפילו רק מהכביש הראשי (אני מניחה, אף כי לא בדקתי, שהוא פתוח) - זה מדהים! בכל עונה וגם בלי אף מסלול (בוודאי עם שלג בפסגות או יותר מזה). השאלה אם לטיול ראשון באיזור הזה - זה ״שווה את המאמץ״ עבורכם. רק אתם יכולים לענות.

*גילוי נאות: טיילתי בילוסטון ובגרנד טיטון מהשבוע השני של ספטמבר. אין לי נסיון של טיול שם בעונה שלך / בחורף.

אני אישית הייתי בוחרת להגיע בעונה שלכם כטיול ראשון בילוסטון/גראנד-טיטון - רק אם זו היתה ממש הזדמנות. כלומר, אם הייתי במילא ״בסביבה״ (למשל לכנס מקצועי). או לחלופין אם אני מעריכה שלא תהיה לי אפשרות עתידית לחזור לשם. אבל זו אני...

במידה ואתם עושים חישוב מסלול מחדש: בידקו את הפארקים הלאומיים של דרום יוטה, אם עדיין לא הייתם בהם. אמנם הייתי רק בברייס (במחצית ספטמבר) אבל נדמה לי שהעונה מתאימה. או שתחפשו יעד אחר בכלל בארה״ב שמתאים יותר לעונה (אם עדיין לא הזמנתם טיסות לסולט לייק).

בהצלחה, תהנו !

• dhz

@בשמילס אפשרות הכניסה לילוסטון עם אופנועי שלג קיימת מאוחר יותר בשנה. צריך לבדוק באתר שלהם את התאריכים.

האם כדאי להגיע לילוסטון רק בדביל החלק הצפוני? תלוי בחלופות, לדעתי. אם יש מחשבות על חזרה לילוסטון בתקופה אחרת של השנה בעתיד, הייתי חושב לותר. אם נראה שזו ההזדמנות היחידה לראות את ילוסטון, אז אולי כן להגיע. הסיבה היא שהחלק הצפוני בילוסטון, שפתוח כל השנה, איננו החלק המעניין ביותר. אמנם יש סיכוי לראות ביזונים, ואפשר להציץ בתופעות הוולקניות ב- Mammoth Hot Springs, אבל רוב האתרים עם הפעילות הוולקנית נמצאיםדרומה לשם בחלק המערבי של הפארק. גם הקניון של נהר הילוסטון והמפלים נמצאים דרומה יותר וכו'.

האם ניתן לבקר בגרנד טטון? ממליץ לבדוק באתר הפארק האם גם שם יש סגירה ומתי. אני ממליץ מאד על הביקור בגרנד טטון. זה פארק יפה. ניתן להסתפק ביום אחד כדי לקבל מושג טוב על הפארק ומבלי לעשות מסלולי הליכה ארוכים.

אפשר לעקוף את ילוסטון ממערב דרך אידהו ולהגיע ל- Idaho Falls ושם מזרחה לג'קסון, שער הכניסה לפארק.

מובן שמג'קסון או פארק גרנד טיטון אפשר להמשיך לקולוראדו. יש מספר דרכים בהם ניתן להשתמש, כמו לצאת לכוון DuBois ומשם להמשיך לדרום מזרח לכוון דרום וויומינג ומשם לקולוראדו.

• שקד
                              שקד נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה להתייחס גם לעוד נקודה לרגע: אמרתם שלא תוכלו לצאת ממיאמי לפני יום ראשון בבוקר (או אולי אולי שבת בלילה?) בגלל צורך בקהילה יהודית לשבת. אני מניחה שזה בתוקף גם לשבת שאחרי, 1/11. איפה חשבתם לעשות אותה? אפשר לנחש בעדינות שזה בדנבר או בסולט לייק סיטי? כי אם זה המצב, ויש לכם שני-חמישי לטיול בילוסטון וגראנד טיטון, אישית אני לא רואה אפשרות שהיה לא טיסה הלוך-חזור. אולי הלוך בוזמן וחזור ג׳קסון או משהו כזה, אבל אני פשוט לא רואה איך מגלחים עוד יומיים מתוך הזמן הזה רק על נסיעות מיוטה או קולורדו. טכנית זה אפשרי, אבל האם זה כדאי? גם אם נניח ששום סגירה משמעותית לא תקרה לפני 31/10, יהיה לך לכל היותר 3.5 ימים לטיול פלוס יומיים נסיעות ברכב. לא מן הנמנע שהזמן יתחלק חצי על לטייל לשם וחצי על להגיע ולחזור.

בשמילס תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • בשמילס

@שקד אז נכון יהיה לי ימים שני שלישי רביעי וחמישי כאשר בחמישי התכנון הוא להגיע לדנבר, לכן אני חוזר לשאלה ששאלתי בראשונה, מה הם הנקודות המרכזיות על מנת להנות מהפארק ילוסטון וגראנד טיטון בפרק הזמן הזה, אם ננחת בבוזמן יכול להיות שנזכה אולי להנות גם משעות הערב של יום ראשון , אז השאלה האם יש מה לראות בחושך וכן מה הכוונה שהלדוגים נסגרים?

אני מבין את הפליאה שאת אומרת שזה פרק זמן מצומצם - אך זה פרק זמן שיעמוד לרשותנו הפעם או בכל תקופה אחרת שנלך, אולי החסרון הוא החשש מכבישים סגורים, למרות שצריך לבדוק מה קורה בד"כ ואולי ברוב השנים זה פתוח.

ומה קורה עם הכניסה הצפונית פתוחה? מה הם הנקודות המומלצות עבור זה? ומה הם עם הכניסה המערבית פתוחה?

פשוט האלטרנטיבה היא לוותר ואני חושב שחבל

dhz שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • dhz

@בשמילס המרחק בין ילוסטון או גרנד טטון לדנוור הוא גדול. עבורי זה יומיים נהיגה, אבל יתכן וניתן לעשות את זה בפחות ובמיוחד אם תבחרו לנסוע מרחק גדול יותר, אבל על כבישי Interstate. כלומר, לצאת ביום חמישי בבוקר ולהגיע לדנוור ביום חמישי בלילה או בחצי הראשון של יום שישי. מ- Gardiner לדנוור זה כ- 720 מיילים ש Google Maps מעריך בקצת מעל 10 שעות נהיגה. עם שני נהגים אולי תעשו את המרחק ב- 12 שעות, כשאני לוקח בחשבון ארוחות בדרך ועצירות שירותים. כנהג יחידי, סביר שהייתי מחלק ליומיים. אם מדובר ביציאה מגרנד טטון (נניח מג'קסון), אז מדובר בכ- 510 מייל או כ- 7.5 שעות נהיגה. אם תצאו מביקור בפארק עצמו, הוסיפו עוד זמן (יכול להיות גם שעה או שעה וחצי. תלוי מהיכן מתחילה בנסיעה).

אם רק החלק הצפוני של הפארק פתוח, אז לדעתי יספיק יום אחד לביקור בילוסטון. אחר כך, תצטרכו לבצע עיקוף כדי להגיע לגרנד טטון. ויהי לכם יום עד יום וחצי לבקר בפארק זה (בהנחה שכל הפארק פתוח). כלומר, תחת ההנחה שרק צפון ילוסטון פתוח 3 ימים בפארקים יספיקו. אם כבישי ילסוטון עדיין פתוחים, אז תצטרכו להסתפק ביומיים בילוסטון (מציע להתרכז בצפון ובמערב) ומשם לגרנד טטון דרך הכביש המחבר בין הפארקים היוצא מהקצה הדרומי של ילוסטון.

הכניסה הצפונית לילוסטון פתוחה כל השנה. בחלק הצפוני אל תוותרו על Mammoth Hot Springs בקצה צפון מערבי, אחר כך, סעו מזרחה, דרך משרדי הפארק שבכניסה הצפונית ובהמשך לכוון Roosevelt Tower. יש שם תצפית יפה על נהר הילוסטון. משם מזרחה לעמק לאמאר. בדרך כלל נמצאים ביזונים באיזור הצפוני ובעמק לאמאר. הם יכולים גם לחסום את הכביש. כפי שציינתי, אם כבישי הפארק עדיין פתוחים ואתם באים מהכניסה הצפונית, אז הייתי מתרכז בחלק המערבי של הפארק, איפה שיש את מרבית האיזורים הגיאותרמיים (בריכות חמות בשלל צבעים, גייזרים וכו'). זו היחודיות של הפארק. נהר הילוסטון ואגם ילוסטון יפים, אבל תוכלו לראות נהרות ואגמים במקומות אחרים. תופעות גיאותרמיות כאלו הם הרבה פחות נפוצות.

בכל מקרה, אם הכבישים פתוחים, גם אם אין לכם ממש זמן לביקור בגרנד טטון, עדיין אני ממליץ על הנסיעה דרומה מילוסטון לגרנד טטון וחציית הפארק עד לג'קסון, כי לדעתי זה יהיה יפה יותר ומהיר יותר מלצאת צפונה ולנסוע מגארדינר לדנוור. הכל תלוי בשאלה אם הכבישים יהיו בפועל פתוחים בעת הביקור.

dhz בשמילס 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • dhz
                                    dhz @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz מוסיף קישורים לאלבומי תמונות מילוסטון ומגרנד טטון מביקור שערכתי שם ב- 2015.

תמונות מילוסטון

תמונות מגרנד טטון

• שקד

@בשמילס

קודם כל, אני אתחיל בלהזכיר שזו בסה״כ הדעה שלי ואתם יכולים לקבל אותה או שלא, לפי מה שנראה לכם. כשכתבתי את הפוסט שלי על הסיכום של הטיול באפריל כתבתי שבעיני אחד החלקים המאתגרים בתכנון היה להבחין בין עובדות אובייקטיביות ובין דעות. אז גם בדברים שלי כאן יש תערובת של עובדות ודעות. חלק מהמגבלות שהן עובדות זה עיתוי סגירת הכבישים וזמני זריחה ושקיעה. אלה דברים שבקונסטלציה אחרת של טיול יהיו הרבה פחות בעייתיים. אני אסביר:

אתם מתחילים ממיאמי, שנמצאת כ-5 שעות טיסה נטו מסולט לייק סיטי. אם תגיעו לילוסטון בטיול אחר במערב ארה״ב / קנדה, אז לכאורה תקצרו בהרבה את הזמן הזה. אם אתם לוקחים טיסה ממיאמי ב-6 בבוקר (זה די לילה ללא שינה) אתם תגיעו לסולט לייק סיטי סביב 9 בבוקר שעון מקומי, ותצאו לדרך איפשהו בין 10 ל-11. יש לכם (לפי גוגל) כ-380 מייל, שזה בערך 600 ק״מ, שיקחו לכם בין 6 ל-7 שעות נטו בלי עצירות. אחרי 5 שעות טיסה ולילה ללא שינה. השמש שוקעת באזור 18:20 בערב, ובדרך כלל לא כדאי לכוון לנהוג בחושך, בטח לא בתנאי עייפות כאלה ולא בתנאי דרך קצת נידחת. אולי אתם יכולים לעשות את הנסיעה הזו ביום אחד, אני כנראה לא הייתי עושה את זה. כמו שאמרתי, לכאורה, להתחיל ממיקום קרוב יותר ועם שקיעה מאוחרת יותר, הדבר הזה כבר כן מתקרב ללהיות סביר ליום אחד. dhz דיבר על המצב של להגיע לדנבר לשבת, וגם שם יש עניין דומה. כן, יש פער משמעותי איזה מרחק תעברו אם תוכלו למשוך נהיגה עד 8 בערב במקום 6, וגם אם השבת נכנסת ב-8 ולא ב-6. אם, למשל, אפשר לצאת מטטון ב-10 בבוקר או ב-2 בצהריים אז זה הבדל משמעותי. זה לא ״תמיד יהיה ככה״ כי הנסיבות כן יכולות להקל מאוד. תוכלו להתגבר על חלק מהדברים אם תקצרו בטיסות. למשל לטוס לבוזמן ולהגיע לגארדינר ביום ראשון בצהריים במקום ביום שני במהלך היום, ואז לטוס מג׳קסון לדנבר ביום שישי בבוקר. זה עוד יום שלם ביום חמישי ועוד חצי יום (לפחות) ביום שני. לטעמי זה משמעותי. אם מאוד תרצו אפשר לטוס ממיאמי לסל״ס או לדנבר כבר במוצאי שבת ואז את הטיסה לבוזמן לעשות בראשון בבוקר.

אני לא יודעת אם יהיו לכם עוד הזדמנויות להגיע לשם שוב, הפעם מוקדם יותר בשנה או מיעד קרוב יותר. דעתי האישית היא שאני כן הייתי הולכת על ההזדמנות אבל הייתי מנסה למקסם את הזמן שלי בפארקים ככל שאני יכולה ובשביל זה הייתי משלמת על לקצר מרחקים בטיסות.

בשמילס תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                      • בשמילס

@שקד

איך באמת אפשר לדעת לגבי ילוסטון והכבישים? זה דבר שכמה זמן מראש מתעדכן?

עד כמה הסיכון גדול שהולכים בשבוע האחרון של אוקטובר? מה היו בשנים האחרונות אם נסגר מוקדם מהצפוי?

לגבי נחיתה בבוזמן, גם לשם אצטרך לקחת טיסת המשך מדנוור ולא בטוח שאשתחרר מוקדם יותר מאשר מסולט לייק סיטי

מה גם שלפי דעתי לא בוער לי באותו יום להגיע אלא להתעורר מוקדם ביום שני ולסוע לילוסטון

אני מבין את הרצון ואת השאיפה לראות הכל מהכל, אבל לכן שאלתי מה הם אתרי החובה והמומלצים ביותר למי שרוצה להשקיע יומיים במקום כלומר שני ושלישי

רביעי אולי מעט ואם אפשר לשלב כבר את גראנד טיטון ואם לא אז רביעי לגראנד טיטון וחמישי כבר תחילת המסע לכיוון דנבר

גם לדנבר אצטרך להגיע בחמישי בערב. יש יגידו שזה מסלול לא הגיוני, אבל אשמח לדעת האם יש אםשרות שכזאת או להרים ידיים ולוותר על האזור כולו

כי גם אם אטוס כעת כנראה שזה כל פרק הזמן שיעמוד לרשותי

• בשמילס
                                          בשמילס @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

האם הגישה לגראנד טיטון פתוחה כל השנה וכל הכבישים אליו?

האם ידוע לך לגבי הכניסות לילוסטון באוקטובר, מה הסבירות בהתחשב שנים קודמות שהכניסה אל הפארק נסגרת מוקדם מהצפוי?

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • בשמילס

אבל אגיד לכם מה חשבתי שיהיה יותר נכון בהנתן שהכל פתוח הגעה ממיאמי לסולט לייק סיטי ביום ראשון ומשם נסיעה לגקסון ומשם להתחיל הפוך עם גרנד טיטון ולהצפין לילוסטון ולטוס מבוזמן לדנבר

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון