חזרנו מטיול בברזיל
-
שלום,
אנחנו זוג בני 60 וקצת.
חזרנו מטיול עצמאי של 28 ימים בברזיל.
ממליצים בחום. ברזיל לא שייכת לצעירים בלבד.
מצרף לינק לבלוג - חלק א - מבוא וריו
-
תודה, מעניין ושימושי!
-
-
-
-
תודה נועם. הייתי הרבה יותר זמן ממך בריו ופעמיים וראיתי פחות ממה שראית. שאפו. תודה על השיתופים. גם בפנטאנל הייתי בסוף שנות ה80 וזה היה אומנם בתולי ומקסים אבל יגואר לא ראינו במשך כמעט שבוע. שם נעקצתי מספיק לכל החיים והכרזתי שאני וג׳ונגלים וספארי זה כבר לא. הרבה תמונות מקסימות. מחכה לתמונות מפראצ׳י שם היינו והיא בהחלט מקסימה …
-
הי,
שמח שנהנית מהבלוג ושהוא מזכיר לך חוויות נשכחות.
לגבי הפאנטנאל ויגוארים...
רוב החברה הצעירים שמטיילים בפאנטנאל מגיעים לפי מה שאני מבין מבוניטו לקאמפו גרנדה ומשם לפאנטנאל. אני משער (ואולי אני טועה) שזה היה המסלול שלך בשנות ה 80. קאמפו גרנדה הוא ה"שער" הדרומי לאזור הדרומי של הפנטנאל וזהו אזור לא טוב מבחינת הסיכויים לראות יגוארים. על אחת כמה וכמה כאשר רוב המטיילים הצעירים מגיעים לברזיל בתקופת הקרנבל בעונה הגשומה.
האזור הטוב ביותר לצפייה ביגוארים הוא אזור פורטו ג'ופרה בפאנטנאל הצפוני והעיר הקרובה ביותר אליו היא קויאבה. לכן בחרנו בטיסה לקויאבה ובטיול באזור של של פורטו ג'ופרה. שם הסיכויים לראות יגוארים, במיוחד בעונה ה"יבשה" טובים, לפי עבודת ההכנה שעשיתי.
יש כמובן גם אלמנט של מזל.
בפועל, המציאות עלתה על כל תכנון וראינו למזלנו הרב מספר פעמים יגוארים.
בברכה
נועם
-
נועם. הכרחת אותי לגרד בתחתיות הזיכרון כי לא הייתי בטוח לגבי בוניטו וקמפו גרנדה….. עוד אני פותח מפה, נשלף לי השם קורומבה מהזיכרון ואחרי חיפוש מהיר הבנתי שהיא בעצם בתוך הפארק. אז כן, כנראה שהגענו אז דרך קמפו גרנדה כמה שבועות אחרי הקרנבל. כמובן שהיינו גם באיגואסו שחזרתי אליו ב2010 וגם באורופרטו הקולוניאלית (איזה שקט אחרי ריו) שעולה לדעתי על פארצ׳י. על פארק הדיונות שמעתי רק לפני כמה חודשים והוא נראה מדהים.
-
אגב חזרנו לפני יומיים מארגנטינה שמסתמנת כיעד בריחה אידיאלי מהחום בחצי הכדור שלנו באוגוסט
-
הי, מעניין,האם ארגנטינה מתאימה לטיול באוגוסט?
-
פעם ראשונה שלי שם באוגוסט. כמובן שזה לא כמו נובמבר דצמבר והייתי גם במרץ ואוקטובר. לא ניתן לעשות את כל המסלולים הרגליים אם זה מעניין אותך אבל הרבה הרבה יותר יפה ואין כמו ללבוש שכבות ועל זה מעיל באוגוסט. כמובן שארגנטינה עצומה (קצת פחות מברזיל) ואין לה את ריו שהיא לדעתי העיר היפה בעולם וגם לא את הברזילאים אבל יש לה הרבה מאוד מה להציע על מגוון אפשרויות רחב מאוד.
-
-
תודה! מרתק!
-